Висока температура при стоматит при бебе

Температурата при стоматит при бебе — как се лекува?

Здравейте, уважаеми абонати, и тези, които не са безразлични към здравето на бебето и неговото бързо възстановяване. Да се говори днес ще за доста разпространено заболяване — стоматит, и как да бъде, когато температурата при стоматит при бебе подскакивает и не пада.

Стоматит — какво е това?

Правилно ще бъде да започнем с това, какво е стоматит. Под този термин, казано на прост език, се подразбират всички видове рани, пъпки, които се появяват по лигавицата на устната кухина. Причините за това може да бъде много, а това заболяване засяга хора от всички възрасти. Но най-много от него страдат децата.

Ако говорим за грудничках тогава, освен рани, детето постоянно плаче, отказва да яде, спи лошо. Стоматит при децата по-възрастен е съпроводен с повишена капризно, апатия, раздразнителност.

Това заболяване — вид иммуномаркер. От дете-млад, толкова по-малко той има защита от околните фактори, а още по-инфекции. Спомни си, когато за последен път е бил стоматит. Наистина е трудно да си спомня? Всичко е така, защото имунитет работи слажено, той е запознат стотици хиляди бактерии и вируси, с които той се бори. Момче за всичко това все още е лишен, така и страда.

Различен възраст – различни стоматиты

Има няколко ясно определени причини за появата на пародонтит. Известно е, че стоматит могат да се провокира бактерии, гъби, вируси и алергични реакции. Всеки на своето време, своите симптоми и съответно лечение. Сигурно го е забелязал, че за всяка възраст има различен вид заболявания.

 1. Деца до 3-годишна възраст по-често страдат от кандидозного стоматит поради невъзможността да се бори с постъпилата инфекция.
 2. Като се започне с 3-те години, се проявява тенденция заболявания афтозным и герпетическим стоматитом. Тук всичко е просто. Устата на бебето се превръща в друг орган на познанието на света, заедно с очи и уши. Той все се опитва, обича да суче мръсни пръсти, играчки. Съответно, започва да боли.

 3. Децата са по-млади и на средна училищна възраст по-податливи на афтозному стоматиту или свързани с алергична природа.
 4. Бактериални стоматити обича всички възрасти. Дебелината на лигавицата при деца е много малка, защото той е податлив на травматизации. И да попаднат бактерии и се трудят в устата си, не е трудно. Мръсни ръце, лошо измити плодове, зеленчуци, нарушаване на правилата за хигиена само ускоряват процеса.

Защити от всичко това помага на слюнката. Като уникален ферментный състав, тя е в състояние да разграждат микроорганизми и по този начин да се изгради щит срещу нашествията на микробите. Но детският организъм все още не е в състояние да произвежда необходимите вещества и тъй като цялата защита пада, а у детето се появяват рани в устата.

Температурата при стоматит при бебе — заболяването

Проявата на пародонтит в общата картина е малко по-различна. Вие, като обикновен редник майка, като видя рани или язви в устата си имате дете, промяна в поведението, няма да стане разбера вид на стоматит, а отведете го на лекар и се предвижда той да се справят с тази задача. На Вас повече ще възбуди повишена температура и болезнен вид на детето. За гъбични тип е характерно силното проявление. Температурата на тялото подскакивает до 40. Увеличени лимфни възли се появяват рани, започват да се разболяват, а в мястото на възпаление, което действа пресечен плака.

При по-светъл чрез повишаване на температурата ще бъде незначително, лимфни възли в ред, а на плаката, без да може лесно да се премахне. В края на краищата плака — е, по същество, полчище гладни бактерии, които бързо се размножават. Ако не купировать болест в този период, а след това три дни ще целия набор от симптоми, а температурата не винаги ще успее да свалят обикновен ибупрофеном.

При правилно лечение температура при стоматит при бебе не продължи повече от седмица. С изключение на случаите на тежко герпетического стоматит, когато лечението може да си тръгне не една седмица. Важно е да запомните, ако температурата минаваше за 39, а обичайните средства не дават никакъв ефект, не чакайте идването на лекар – повикване на бърза. В края на краищата, висока температура може да нанесе сериозни вреди на здравето и тялото на бебето.

Различни видове пародонтит се лекуват напълно различни лекарства. Така, започвайки да консумира антибиотик при кандидозном стоматит, не само не помагат, но и да нараняват, след като добавя масло в огъня.

Лечение на стоматит

За лечение на всички форми на стоматит трябва да се подходи комплексно. Се прилагат лекарства, местни, симптоматично (както в случая с температура) и общо действие. Освен това, трябва строго да контролират хранителния режим на бебето и температурата на храната, за да се изключи сладко и кисело, избягване на груба храна, която може да нарани лигавицата, отварянето на нова врата за инфекции. В по-големи подробности за всеки от видовете.

Грибковый стоматит

Се причинява от гъбички кандида, затова основното лечение ще бъде използването на противогъбични лекарства. В допълнение, всички процедури трябва да бъдат насочени към това, да направи устната кухина на негодни за разплод в нея плесен.

 1. Най-първото нещо – да изкарвам киселинно-алкален баланс. Това е достатъчно, за се справят с устата си с разтвор на сода за хляб.

 2. Нанася крем или гел, в чийто състав влиза противогъбични агент. Най-често срещаните — Клотримазол, Пимафуцин. Те трябва да бъдат внимателно нанесете върху зоната на бузите, венците и устните, не липсват на засегнатите райони.
 3. Деца по-възрастни предписваните лекарства в таблетированой форма.
 4. По време на курса на лечение трябва да се подкрепят защитните сили на организма, прием на витаминни комплекси.

Важно е напълно да изпълнява указанията на лекаря. Категорично не може да прекъсне хода на лечението или преждевременно да го убива. Дори когато визуални симптоми няма, гъби могат да продължат да живеят в лигавицата и в организма.

Герпетический стоматит

Този вид се причинява от вируса на херпес, който рано или късно попада в организма и чака своя час, когато имунната система отслабва и не могат да атакуват. При тежки форми лечението се провежда в болнични условия, при по-леките се допуска за домашно лечение. Лечението включва комплекс от лекарства.

 1. Локално прилагане на отвара от билки противовъзпалително характер. За тези цели предимно се използват градински чай, лайка, сок от каланхое. Ги пие, не е нужно, достатъчно е да обработва рани по няколко пъти на ден. Аптеки се предлагат вече готови такси Ингафитол или Эвкаром, които също може да се използва за изплакване.

 2. За намаляване на болковите усещания, причинени от эрозиями предпише крем Стоматидин. Често се прилагат таблетки за резорбция на комбинаторен действия (Болкоуспокояващо + антисептично). Основно, това са лекарства бензокаина или новокаина с хлорхексидин.
 3. Прополисът се прилага като средство за широк спектър на действие.
 4. Определяне на антивирусни мазила зависи от стадия на заболяването. При наличието или липсата на мехурчета се прилагат различни лекарства (Ацикловир, Маз, Теброфеновая мехлем).

 5. От натурални съставки и се използват от морски зърнастец масло, масло от шипка.
 6. Възстановителен и лечебната дейност има винилин.
 7. Ако стоматит се повтаря с известна постоянностью, антивирусните медикаменти, назначени от вътре.
 8. Препоръчва се прием на витамини и иммуномодуляторов.
 9. Повишаване на температурата над 39 градуса някой се отклонява жаропонижающими.

Са афтозен стоматит

Този вид стоматит е най-мистериозна етиологията. Проявява той като герпетический, само че вместо мехурчета — афты, които имат ясно изразен червен край. А това за причините учените умове спорят все още. Сред възможните наричат алергии, ЧРЕВНИ заболявания, проникването на бактерии, вследствие на травма. Това е опасно проникване на вторична инфекция. Затова лечението трябва да се започне при първите симптоми.

Лечение при деца афтозного стоматит значително затруднено от факта, че е много трудно да се разкрие истинската причина за появата на заболяването. С правилния подход в лечението участват не само зъболекар, но и алерголог и гастроентеролог.

 1. На първо място, се назначава симптоматично лечение. Афты се обработват със специални решения и билки.
 2. Избор на антисептици и бактериостатических лекарства се определя индивидуално. Изборът им е широк, така че нещо да помогне. Цинично, но факт.
 3. Ако се появи реакция на алергени, а след това в хода на бордюри антихистамини. Най-малкият предписват сиропи, деца и възрастни – хапчета.
 4. Ако стоматит нарече провал в работата на червата, се извършва съответната симптоматична терапия.
 5. На същия принцип се назначават от антивирусни лекарства.
 6. В задължителен прием включват витамини от група В и аскорбинова киселина.
 7. Ако стоматит е преминала в хронична форма, със сигурност си заслужава подкрепа на имунната система, за което се използват най-вече Пирогенал или Декарис.

Какво трябва да направите в домашни условия?

Няма значение на колко дни дете ще се разболее – ден-два или седмица. През това време трябва да се опитаме да осигури всички условия, които допринасят за максимално бързо възстановяване. Ако температурата при стоматит при бебе расте или твърди ниво, когато пъпките все още не може, много е важно да се гарантира най-подходящия микроклимат. По време на отоплителния период въздух силно пересушен, което значително ще влоши здравето на детето. Редовна вентилация и овлажняване на въздуха значително ще облекчи заболяването.

Трябва да се спазва режим на пиене. Какво означава това? Всичко е просто – да се пие детето трябва да е често, но на малки порции, за да не се претоварват бъбреците. При температура на течността активно се губи и запасите му трябва да попълни постоянно. Да е по-добре все още топла вода или некислыми компотами от сушени плодове.

Трябва да се обърне внимание на храненето. Храната е предимно трябва да бъде течна, не-мазна, за пореден път не раздразни раната.

Трябва да следвате всички предписанията на доктора, редовно да приемат всички лекарства, които не им липсват време на прием. Когато видите, че детето е живо, играе, а термометъра показва резултат над червената марка, не бързайте да свалят температурата. Нека организма сам ще се конкурира. Всъщност отправени интерфероны ще стократ по-ефективно синтетични лекарства.

Вие като отговорни родители трябва да се следи за състоянието и самочувствием младшенького. В края на краищата, температурата може да доведе до дехидратация. Ако забележите, че детето е бавен, пасивен, устните и езика са станали пържено, а в саксия, той си е повече от четири часа, време е притеснен. Това са първите симптоми на обезводняване. След това трябва незабавно да бъде повикан лекар.

Надявам се, че днес сте получили достатъчно информация поздрави за това, как да се справят, ако при стоматити се повиши температурата, както не трябва да го направи. Ако сте имали подобни случаи, опишете ги в коментар, кажете ни, отколкото са били лекувани своето дете. Не се разболяват, яжте плодове и дишай чист въздух!

Видео — Детски стоматит: симптоми, лечение и профилактика

READ  Лечение на зъби под микроскоп - характеристики и предимства

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00110 sec