Всичко най-скоби за 2017-та година: Damon и Inspire ice Ormco, Яснота и Victory 3M Unitek, Пилот и други

В съвременния свят тиранти вече не се считат за нещо зазорным, както преди. Вземе решение за корекция на дефекти на зъбната редица е лесно, но след това не по-малко важно е да изберете най-подходящите за вас брекет-системата.

Ортодонтски конструкции изключително индивидуални за всеки, но тъй като конструкция и материал трябва да изберете предварително. Основните критерии за избор са удобство проекти, ефективност на работата си и естетиката, както и продължителността на лечение.

Всеки един от тези критерии до голяма степен зависи от материала, от който е направена една или друга конструкция:

 • керамика;
 • метал;
 • златото;
 • пластмаса;
 • сапфир.

Също така и от вида на прилаганата система — лингвална, самолигирующие, или пък конструкции с лигатурами. Но още по-важно е качеството, което зависи до голяма степен от конкретен производител.

ТОП-20 на най-добрите брекет-системи

Ние направихме максимално стегнат преглед на пазара, проучени многобройни препоръки за различни брекет-система за известни и не е много производители и са съставили своя ТОП-20 на най-добрите скоби в началото на 2017-та година съотношението цена-качество.

1 място — Damon

Метални скоби с самолигирующей конструкция, позволяваща да се намали продължителността на лечение на пациента. Както и други модерни професионални брекет-системи от метал, Damon не са податливи на корозия и окисляване.

Е разработен от няколко вида продукти, които се различават по броя на използвания материал (например, Damon 3 е с пластмасова основа, а дизайнът Damon Clear наполовина е изработена от термопласта).

Сред плюсовете заслужава да се отбележи:

 • ниско триене, а това означава добра фиксация на зъбите;
 • наличието на ключалки с функция за приплъзване, които коригиране на привеждане в съответствие хапят;
 • липсата на литагур позволява да не се притеснявате за застревании храна;
 • малък размер и пасивност проекти работят за повишаване на ефективността на лечението;
 • разнообразие от редица позиционери, което увеличава точността на инсталиране на скоби, а това от своя страна повишава ефективността на лечението.

На един може да се нарече рядка цепляние скоби за кожата, неэстетичный външния вид и, разбира се, е цената. Тиранти Damon са изработени от най-скъпите метали, а защото цената може да достигне 60 хиляди рубли за пакет.

Носеше тиранти Damon, изработени от метал. Заснет през една година и половина след инсталацията. В резултат на абсолютно доволен, въпреки че в началото е малко болезнено. Но в резултат започнах да се видим още след 4 месеца на прилагане. Всички съветват, защото много проблеми за себе си, не е открил.

Ксения

2 място – Alexander

Още някои интересни метални скоби от уникална сплав на няколко метали върху стоманена основа. Сплав не само прави скоби са по-устойчиви, но и напълно изключва риска от алергична реакция.

Продукти са с оригинален дизайн, с помощта на която се постига ефективността на лечението. Пример за такова решение може да осигури специални крила с функция за контрол на обръщането на зъбите.

Достойнството на Alexander са, както следва:

 • в сплавта, от която са произведени;
 • в дизайн, който позволява да се постигне по-кратко време на лечение;
 • в малки габарита на самия брекет-системи, което я прави по-гъвкава и удобна за пациента;
 • на разположение на части, за да може да разпределя натоварването;
 • в наличност за всеки човек.

Сред недостатъците можем да споменем доста забележимо по зъбите вид и вероятността от нараняване на бузите дъга.

Средната цена на комплекта се равнява на 30-40 хиляди.

Тиранти Alexander ми предложиха в клиниката, и аз съм се съгласи, като чуха за предимствата на проекти. Първоначално е малко трудно да се адаптира, до подмяна на дъгата е в състояние дори да търка бузите си до кръв. Въпреки това, в останалата част от недостатъците на мене не е забелязал.

Презрамките са били считани за останалите е абсолютно нормално, а на мен добре ми помогна.

Анна

3 място – In-Ovation

Класически модел скоби InOvation е лингвальной и безлигатурной, а защото те съчетават в себе си комфорт на носене и надеждност изравняване на зъбите.

Освен това има още два модела на вестибуларния тип, както и възможност за изпълнение на проекти в метал и керамика, което дава възможност да се намери нещо, което да подхожда на всеки конкретен пациент, е най-добре.

Преди всичко данни скоби имат уникална структура, която невидимо за пациента държи зъбите в постоянно напрежение, което значително съкращава продължителността на лечение.

Също ортодонтическая конструкция има следните характеристики:

 • всеки дизайн се обработват с лазер, което напълно изключва риска от възпаление на тъканите;
 • надеждност определяне на зъбите се намира на надморска височина благодарение на фокус върху характеристики на всеки зъб;
 • производство с помощта на най-висококачествена техника;
 • презрамките са известни износоустойчивостью, а също така и устойчивост към температурни промени и окисление;
 • метална конструкция отлично се придържат към зъбите с помощта на вдлъбнатини и леко скосени стени бразда помагат лесно да инсталирате и да правите дъга с литагурами;
 • керамични напълно копират цвят на емайла, са боядисани в бял цвят на дъга, а гладки краешки замъци им помагат да се слее със зъбите;
 • лингвална имат всички предимства на този тип, но поради извършване на прилагането на злато са напълно хипоалергенни.

Недостатък може да се нарече доста дълъг процес на лечение. Средната цена се равнява на 40 хиляди рубли.

Започнах да се интересувам от метални скоби InOvation, тъй като те са ми най-много подхожда на цена. Ми поставили външната конструкция с литагурами. Те отлично се държат в устата и са в състояние да ми доста сериозен проблем с дясното клыком, който е твърде високо повдигнат. Препоръчваме.

Алена

4 място – Inspire ICE

Inspire ICE е считан за един от най-качествените американски брекет-системи. Данни скоби са изработени от сапфир, което значително повишава, като цената, така и качеството на продукта. От естетична гледна точка те не са равни, защото те са най-прозрачни на световния пазар. При този дизайн се характеризира с висока издръжливост и комфорт за ползвателя на техните пациенти.

Предимства Inspire ICE на практика не могат да намерят:

 • качествено полиране напълно изключва риска от повреда, и също така следи за триене;
 • за надеждно определяне отговарят на специални замочки, позволяващи здраво се придържат към зъбния емайл;
 • освен пълна прозрачност, те не са податливи на боядисване;
 • дъга и литагуры открашены бяла емайла, за да се постигне пълна невидимост;
 • сапфир – най-екологичен материал, тъй като пациентът няма да има проблеми с алергии или употребата на различни продукти;
 • данни за техническо обслужване брекет-системи не изисква големи усилия;
 • производство на изделия изцяло индивидуално и старателно, а защото риска от неправилно инсталиране, просто е изключен.

Единственият, но най-важният недостатък на данни скоби е изключително голяма цена. Самият комплект ще струва средно по 40 хиляди рубли, но заедно с всички останали процедури, цената може да се изкачи в рамките на 2-3 пъти.

Аз много често се появи на хората, така че ме интересува тиранти, които биха могли да бъдат съвсем незабележими. Ми предложиха данни сапфировые изделия. Външният вид за мен е абсолютно устрои, защото от разстояние 30 см им не беше се вижда напълно, а малко по-близо те не приковывали вниманието към себе си. Цената мен ще отговарят.

Анастасия

5 място – Reflections

А това е най-качествени икономични тиранти, които бяха дошли за нас и от САЩ. Тази керамични брекет-системата е изработена и с добавянето на алуминиев оксид, а защото е здрав, освен това, това е истинско американско качество.

Също може да се отбележи устойчивост на боядисване, което е много важно за керамика на зъбите. Дизайн и подсилени за устойчивостта и ефективността на лечението.

Предимства на скоби Reflections са:

 • материал, който позволява брекетам остане верен към всеки изложени отвън;
 • естетиката благодарение на керамика, подбор на цветове, която се извършва индивидуално;
 • наличието на основания дизайн във формата на ласточкиного на опашката, разнообразна надеждно фиксиране на зъбите;
 • също така определянето се извършва с помощта на латекс литагур;
 • комфорта за носене на пациента благодарение на лазерна обработка и отстраняване на остри части.

Истински минус някоя керамика – по-голяма продължителността на лечението и тиранти Reflections това също не обошло страна. При това те литагурные, така че предстоят чести преходи към ортодонт. Средната цена се равнява на 50 хиляди лева за комплект.

Когато в началото на выбиваться на хората, искаше да коригира външния си вид. Реши да коригира своите доста криви зъби, но така, че не е особено видно място.

Пари имам, не е много, и ми предложиха тези керамични тиранти, които се справиха отлично със своята задача, защото през цялото време на носенето те са били забелязани от сравнително малък брой хора.

Оксана

6 място – Marquis

Това е истинска класика вестибуларния метални брекет-системи, разработена в САЩ лекари в сътрудничество с учени. Данни ортоконструкции са разработени за работа със сложно и тежко изкривяване на зъбите.

Изработени са от стомана с високо качество, което им позволява да не ръждясва и да бъде хомогенна структура. Което е важно, съставни части са монолитни, което също се отразява на по-голяма здравина на цялата конструкция като цяло.

Тиранти Marquis имат много преимущества:

 • благодарение на специален сплаву разработчиците са успели да се постигне намаляване на размера на замочков за сметка на здравината на материала: това ви помага да се търси приятен външен вид, дори въпреки метална основа;
 • замочки с грибовидной глава са неравностите, които здраво се придържат към зъбите;
 • те също са с цветови кодове, които да помогнат за инсталиране на системата;
 • носенето на дизайна на доста комфортен за сметка на нисък профил;
 • цената на скоби е приемливо за основната маса от хора;
 • инсталацията не се извършва много бързо, освен това, тя не затратна, при това и самото обслужване не носи неудобства.

Малък недостатък е, че въпреки покатость и гладкост издатини, те все още леко се усеща на лигавицата, което може би не е съвсем приятно. Цената на комплекта е не по-висока от 35 хиляди рубли.

Дъщеря ми всяка година все повече искривлялись зъби, така че ние решихме да се постави я скоби, тъй като възраст, вече няма да постави табела.

Marquis посъветва ни ортодонт, като каза, че те са много ефективни. Дъщеря ми малко се оплаква от болки, но докторът обясни, че в тежки случаи такива болки необратимы. Но ортоконструкция отлично се справи с работата, а дъщеря ми е била ни благодарна.

Татяна

7 място – Spirit MB

Компанията Ormco отдавна е известна по целия свят се радват на своята разнообразна гама от произвежданите скоби. Тяхната новост — Spirit MB е отлично съчетание на приятен външен вид на пластмасови модели и ефективност метални. Данни презрамките са с метална основа, което осигурява пълен контрол на сцепление дизайн със зъби.

Плюсове на Spirit MB:

 • добра фиксация на ниво с метални артикули;
 • приятен външен вид;
 • те са почти незабележими при обслужване;
 • конструкция е изпълнена така, че да се съкрати срокът на лечението, като се приближава до резултатите от метални модели;
 • системата се инсталира лесно и се отстранява.

Сред недостатъците можем да споменем крехкостта на самия строеж, както и предразположение към размие пластмаса и промяна на цвета под въздействие на хранителни оцветители или вредни навици. Но цената не може да не радва – около 30 хиляди рубли.

На рождения ми ден едно момиче ми предложи да се определи ми са доста криви зъби. Аз отдавна исках да го направя, но не се поколеба.

Заедно сме избрали е доста икономичен, но приятен вариант — пластмасова конструкция на Spirit MB, която много ми хареса. Тиранти съвсем не е спирал да живеят обикновени личния си живот и да яде любимите си храни, вярно трябваше да се откажат от тютюнопушенето.

Даниел

8 място – Пилот

Метални скоби с класическа конструкция на достъпна цена – доста добро начало за местните производители. И наистина, тази брекет-системата да се превърне в спасение за хора с нарушения на привеждане в съответствие хапят, но за които чуждестранните аналози на разположение.

Пилотът произведени в най-добрите традиции на местни стоки – тя е изключително здрава, има класическа монолитна, а защото надеждна конструкция, както и корекции дори сложни проблеми, включително изкривяване на челюстта и изготвяне непрорезавшихся на зъбите.

Основните предимства на скоби Пилот са:

 • цена, а често и за нашите сънародници това е най-важният фактор;
 • голяма издръжливост на конструкцията, която при никакви условия не согнется и не поломается;
 • ефективността на работа и помощ в трудни ситуации;
 • неръждаема и екологичен дизайн, който не оставя следи на емайла след отстраняване на корректирующий система.
READ  Депофорез на коренови канали: описание на метода и инструменти

Недостатъци също не са малко:

 • на външен вид тези скоби – една от основните слабости, защото те ще се забележи дори и от голямо разстояние, че много при избора на точно оттолкнет;
 • също конструктивно те са доста големи, а това е от съществено значение минус;
 • при случайни капки на температурата в устата, материала, от който са направени тиранти, ще загубят своето качество;
 • продължителността на лечението е доста голяма, а при отклеивании накладки в резултат на неправилна употреба, тя ще се увеличи на няколко седмици.

А цената за това съотношение плюс до минус наистина изумително малка – 8 хиляди.

Имаме не много богато семейство, така че да си позволят скъпи чужди тиранти аз просто не можех. А поправите зъбите о, как исках.

Ето защо аз се решавах да опитате нашите местни Пилоти. Процеса на носене не е без изненади, трябваше два пъти да променят лигавицата, но в крайна сметка аз съм постигнал добър резултат. Изглеждаше, разбира се, не е много хубаво, но мъжа ми всичко е наред.

Наташа

9 място – American Orthodontics

Сапфировые брекет-системата, имат висока износоустойчивост и эстетичностью, съм като литагурные, така и безлитагурные модели. Всички модели се изпълняват по подобна технология и се отличават с превъзходно качество, но на огромна цена.

Сред достойнствата на брекет-системи American Orthodontics може да се отбележи:

 • лесна инсталация, чрез укрепване на закрепване в центъра и отслабването му по ръбовете;
 • красив външен вид, благодарение на сапфирено каучук;
 • защита само на зъбната редица от струпването на плака;
 • бързото пристрастяване към брекетам, точно както и за поддръжка и грижа за тях;
 • хипоалергенност;
 • те съвсем не предизвикват промени в дикции.

Основните недостатъци са увеличили продължителността на носене дизайн в сравнение с метални конкуренти и висока цена. Тя може да достигне 180 хиляди за един комплект.

Родителите на двайсет години донесе ми е много скъп подарък – сертификат за монтаж на данни скоби. Тези сапфировые камъчета – истинско бижу.

През цялото време, че съм ги носила, дискомфорт не чувстват никаква, но момичетата често се интересуват колко скъпо ми е коствало на тази красота. На всички, които могат да си ги позволят, задължително ви препоръчвам. Усмивка почиства и донесоха много добри емоции.

София

10 място – Pure

Красиви сапфировые тиранти Pure с изключително чист дизайн, който ви позволява да направите системата абсолютно незабележима за зъби.

Тези скоби вестибуларния вид далеч не е икономични именно поради своя материал, както и технологията на производство. Те са изработени със специална топлинна обработка и с прилагането на монокристални сапфир, както и прах от въглероден цирконий.

Е необходимо да се разбере, какви предимства дава Pure такава обработка:

 • благодарение на обработката на конструкцията става идеално гладка, което изключва възможността за поранить на лигавицата на устната кухина, а също така позволява напълно да се отървете от проблема с застревающими парченца храна;
 • сапфир прави всички елементи от конструкцията е изключително здрава;
 • да не говорим отново за естетичност, защото това е сапфировые скоби са лидери в тази област;
 • презрамките не са податливи на боядисване хранителни оцветители;
 • наред с другите неща, сапфир не предизвиква алергични реакции и е абсолютно сигурно.

Недостатъци ние изделия също са на разположение:

 • голяма крехкост на кристали;
 • одноразовость употреба поради отклеивающихся накладки.

Ами този начин основният недостатък, за мнозина е цената, която едва ли не заоблачной – около 150 хиляди за комплект.

Аз съм директор на доста голяма компания. И винаги ме обърка, че аз представлявам не е много красиво лицето й. Затова реших да се сложи на себе си тиранти, но най-незабележими от всички. В клиниката ми поставиха Pure, и, да ти кажа честно, за две години носене да ги забелязват само на най-близките и няколко колеги. Но промяна във външния ми вид отбелязва всичко. Така че за заможни хора по-добър вариант не виждам.

Виктория

11 място – Smart Clip

Иновативни самолигирующие тиранти с две никел-титан клипсами. Иновативни, те се считат поради това, че са първите брекетами с защелкивающимся механизъм.

Подмяна и инсталиране на този дизайн е напълно опростена благодарение на unibody никел-титанов щанга с клипсам. Което е важно, който при необходимост може да се прекроява под лигированную, можете да го направите и с отделните си елементи.

Безспорни предимства на системата Smart Clip са:

 • откритост бразда, която позволява да се поддържа по-добра хигиена на устната кухина;
 • пълна адаптация към други системи;
 • твърдост на клипове, която се провежда с предварително програмирани предварително сила;
 • защелкивающийся по необходимост механизъм;
 • съкратена продължителност на лечението, се реализира благодарение на пасивност дизайн;
 • напълно исключенная възможност за появата на възпаления в устната кухина;
 • липсата на литагур, което позволява да се постигне простота на обслужване;
 • покритие от адгевиза, борющееся с зубным разцвет.

Недостатъци не са толкова сериозни: тиранти доста забележими на зъбите, а също и цената е малко извън обхвата на приемлива – 40 хиляди рубли.

За Smart Clip прочетете още дълго време и да ги намери най-добрият вариант. Красотата не ме интересува, но те са ми по джоба. Целият диагноза опише няма, но се поправя трябва да е доста сериозна ситуация. И «Смарты» с нея се справихме.

В обикновения живот те са ми особено не пречат, освен, че си миете зъбите става по-дълго, но така е с всички брекетами, мисля. Като цяло, добри, качествени и достъпни продукти. Препоръчваме.

Артьом

12 място – Яснота

Вестибулярные керамични тиранти, являющие чудесен баланс между естетика и качество. Патентована технология за синтез на поликристален суровини с матово докосване позволява достигне изключителна похожести за истинската зъбния емайл.

Здравината на конструкцията допринася метална основа, с брави за надеждно сцепление с зъбите.

Достойнство скоби Яснота:

 • керамика позволява напълно да се повтаря цвета на зъбния емайл носенето на скоби, което ги прави почти незабележими;
 • метална вложка правят цялата конструкция е много по-солиден, предотвратяват бичен керамика, а също и осъществяват сцепление със зъбите с помощта на замъци;
 • самите метални брави напълно се крият зад керамични вложки, поради което, система за биологично изглежда в устата;
 • благодарение на обработката, керамика не променя цвета си под влияние на някакви фактори;
 • също керамика екологично безопасно;
 • системата е с малки размери, така че е удобно.

Недостатъците са, както в самия материал, тъй като керамика все пак отстъпва на метал по своята здравина. Също керамични тиранти малко по-трудно се обслужват. Цената на един комплект за корекция на средно се равнява на 30 хиляди.

Моята клиника е работила само с тази фирма, което прави скоби, така че изборът на мен особено не беше. Тиранти изглеждаше доста добре на зъбите, което много ми хареса. Нали ми казаха, че от известно време ми се, не ще да се мъча моите любими ядки, а също така има различни силни съставки, но какво да не правим в името на красивата усмивка.Зъбите наистина исправились, за което Клэрити голямо благодаря.

Ник

13 място – QuickClear

Качествена самолигирующая брекет-система от Германия, която е пример эстетичности сред скоби. QuickClear се извършват от матирана прозрачна керамика, цвят която винаги побирается индивидуално за всеки клиент. Тези скоби са едни от най-незабележимо върху зъбите, но такива имат и други предимства:

 • обработка на дизайн позволява да се получи ефективна форма, която не ще се нарани лигавицата на устата на пациента;
 • продукти изпълнени по метода на безлигатурного закрепване на дъг, което позволява да се постигне равномерно налягане дизайн на зъбите;
 • въпреки керамична основа, благодарение на безлигатурному креплению продължителността на лечението се намалява;
 • самата конструкция и е покрита с бяла боя, което позволява да се постигне най-голяма эстетичности.

Сред недостатъците — не е толкова голяма здравина, както при металните аналози, както и доста средната ефективност при лечение на зъби с по-голяма продължителност на носене. Цената е приемлива – 30 хиляди за комплект.

Въпреки, че аз по-рано не е чувал за тези скоби и мислех да поставите и други, лекарят ми каза, че моят проблем не е толкова сериозен, че да плаща пари, и ми предложи този вариант, заявявайки, че той не се отличава по своето качество.

Наистина, зъбите си по малко от всичко са се превърнали се подобрява, аз дори и той е забелязал това. Носеше тиранти аз от около две години и за това време, малцина успява да отбележи.

Денис

На 14-то място – Aspire

Данните немски скоби представляват уникална комбинация от керамика и злато. Немско качество се проявява във всичко: изделия са изключително стабилни на зъбите благодарение на замочкам под формата на ласточкиного на опашката, че ще издържат всякакви натоварвания. Избор на злато също неслучаен, защото това позволява да се постигне разпределение на тежестта на самата дъга. Тези ортодонтски устройства са обичани от хора от всички възрасти.

Основните плюсове на скоби се Стремят:

 • хипоалергенност;
 • монтаж удобство и отнемане на проекти перфектно с надеждно фиксиране;
 • красива козметична съставка на прозрачна керамика и златни основа;
 • комфорт на обслужване, без никакви следи върху зъбния емайл.

Недостатъци са малка крехкост керамика, средна ефективност по отношение на лечение и доста високата цена на подобни характеристики. Цена на комплекта – 25 хиляди рубли.

Опитайте този необикновен комбинация ми предложи приятелка, въпреки че мислех да поставите обикновени керамични. Обаче изглежда те наистина красиво, да, и приближи под различни златни бижута.

Някой дори си помислих, че съм направил златен пиърсинг на зъбите колко керамични вложки са били невидими. Между другото, зъбите също перфектно изравнени, а това, че дълго време ми трябваше да ям доста мека храна мен изобщо не го притеснява.

Аника

15 място – STB

Най-интересни сред представени – самолигирующиеся STB лингвална скоби, фиксирующиеся на вътрешната стена.

Естетиката на такъв модел е сигурно – те просто не се вижда с просто око, защото самите зъбите им и да се скрие. Тази технология се среща много рядко, но STB тя е реализирана по най-добрия начин. Плоча от метал от данни скоби достатъчно малки и фини, така че пациентът с лекота успя да се адаптира към тях, освен това, то значително увеличава възможността за корекция на привеждане в съответствие хапят.

Други предимства на скоби STB:

 • технологията ви позволява да работите дори с много сериозни случаи;
 • плоча трайни, тъй като са направени от сплав от метали най-висок клас;
 • това местоположение осигурява пълен комфорт на езика и бузите, без възможност за поцарапаться;
 • риск от засядане на храна изключен;
 • не трябва да се откажат от голям брой твърди и вискозни продукти.

Основен недостатък е продължителността на лечението такива брекетами. Те несъмнено ще коригират захапка, истината може да мине преди 2-те години до постигане на крайния резултат. Още един недостатък – цената, която не е под 65 хиляди рубли.

Имам абсолютно не отговарят на презрамките, които са считани за невидими, въпреки че те са монтирани на външната част на зъбите. Имам много выпирающие зъби и тънки устни, така че всички, дори эстетичные проекти, все още са видими.

Ето защо поставих себе си скрити вътре лингвална скоби. Със своята задача са се справили с гръм и трясък, въпреки че аз не бях сигурен, тъй като това може да работи върху вътрешната стена. Аз ги препоръчвам.

Мария

16 място – Спринт

Брекет-система за Sprint е първата метална система, в сплавта, която не е никел. Освен това тези продукти са с монолитна безшевни елементи, които повишават устойчивостта на пълната проекти за аварии. Технология на прилагане на крючковых изпъкване на замъци и изглаждане на ръбовете на groove позволяват да се търси намаляване на триенето и по-добро фиксиране на емайла.

Плюсове дизайн:

 • сплав без никел позволява да се постигне гипоаллергенности;
 • лечението е ефективно чрез използването на технологии, описани по-горе;
 • презрамките са много удобни за носене и да се грижат за тях;
 • възможност за наслагване на няколко литагур;
 • сплав с високо качество, устойчиви на корозия.

Но и без «против» не могат да направят. Към тях може да се отдаде по-голяма видимостта на зъбите се дължи на дебелината на плочите, повишена чувствителност и болка. Стойност средно около 35 хиляди рубли.

За брекетах Sprint ми разказваше моят лекар, така че аз дълго търсих клиника, където може да се постави именно на тях. Думи на лекар, потвърди, защото зъбите наистина стана така, както трябва. Цената ме удовлетворило повече, отколкото изцяло. Ами на външен вид много момичета дори привлечени.

READ  При дете над 6 месеца не растат зъби: къде е норма, а където отклонение

Максим

17 място – Diamante

Това керамични брекет-система, изпълнена в малки размери. Очевидно е, че такава технология, която не само ви позволява да не се притеснявате за външния си вид, но и прави ортодонтски продукти са трайни, а носенето удобно и комфортно, почти незабележими за пациента. Тиранти включват алуминиев оксид, което позволява те да бъдат устойчиви на боядисване.

Други предимства Diamante:

 • малък размер засяга не само комфорт, но и за намаляване на риска решетка лигавиците;
 • на същия този проблем се решава със заоблени и гладки ъгли на елементите на конструкцията;
 • за производството се използва керамика от висок клас, а с помощта на специална обработка се постига най-ниска е вероятността от счупване и напукване;
 • за зъбите скоби се изравняват с помощта на куки под формата на опашката лястовици, че е доста честа практика и гаранция за надеждност.

Към недостатъците може да се дължи не на такава голяма ефективност в лечението. Цена е 40 хиляди със средно.

Аз съм доста дребничка момиче, и презрамките са ми нужни са подходящи, а освен това, незабележими, за да не се дразни. Поставиха ми в клиниката, Diamante, предварително време советуясь и бране на желания от вас цвят.

Презрамките са удобни, не е спирал да яде, да си миете зъбите, спокойно отговаря на лекции. Цвят също се оказа много подходящ. На мене още не е свалена, но зъбите вече выпрямились.

Яна

18 място – Victory

Американската вестибулярная метална литагурная система Victory – класика ортопедични скоби. Тя снискала популярност сред много, благодарение на възможността за прилагане на цветни литагур, което значително отделя тези тиранти сред други метални в естетически план. Размери на проекти също са малки, така че успокой и външен вид остават на височина в сравнение с аналози.

При Victory има и други предимства:

 • сплав от метали, особено трайни, което им позволява да не се счупи при всякакви условия;
 • презрамките се различават по-кратък период на лечение, отколкото на много колеги, за сметка на по-малка сила на триене между пазом и дъга;
 • за по-леки случаи ще отговарят на универсална поемане на ангажимент, че ще спести от вашите пари;
 • адаптиране по отношение на дикции се случва много бързо;
 • хипоалергенни.

Двойка «против» също има. Например, металните части все още са видими, нека и са украсени с различни цветове. Също така са възможни решетка на бузите и на езика на първото време на носене. Цена – около 40 хиляди рубли.

Син е доста малък, но проблемите със зъбите са вече големи, лоша наследственост. Лекар-ортодонт препоръчва се поставят скоби, защото плоча вече няма да се справи.

Син дълго упирался, тогава ние сме му предложили Виктори, като каза, че той може да изберете различни цветове за скоби. На сина ми хареса идеята, и само за сметка на това успя да се възстановите по-голям проблем.

Надежда

19 място – Virage

Керамични брекет-системата върви добре с метални вложки, укрепляющими конструкция като цяло. В клиники обичат да работят с тези брекетами, тъй като те имат специална повърхност, която може да се определи почти всички клеящих повърхности. Което е важно, керамика Virage е в състояние да издържат на големи натоварвания, което не се превърне в пречка при използването на любимите си храни.

Плюсове изделия Вираж:

 • външен вид подобни конструкции приятен всяко око;
 • производителят гарантира пълна надеждност, а също така правилното коригиране на привеждане в съответствие хапят;
 • метални вложки не са податливи на окисление;
 • триене, благодарение на малкия използването на метални, намалени;
 • не причиняват възпаление на лигавицата.

Има и малък недостатък: тиранти могат, макар и незначително, но променят цвета си след излагане на оцветител. Цената на такъв комплект – 40-50 хиляди рубли.

Аз твърдо си е поставил задача да се натрупват на качествени керамични скоби, защото на външен вид метални ме не се установят, сапфировые са прекалено скъпи, а не пластмасови вдъхвахме доверие.

Тиранти Virage са първите, на което аз бях в състояние да се натрупват, така че спрях именно на тях. Носенето им не е сложно, в началото те и истината са незабележими, но с течение на времето, все пак малко се промениха в цвят, но това е моята грешка. Хапят те отстранили и са добре.

Марина

20 място – Aesthetik

Затварят нашия рейтинг на германските лигатурные керамични тиранти Aesthetik. Тази конструкция е метална дъга и прозрачни керамични брави. От останалите керамични тези скоби се отличават със своята способността да пречупват светлина благодарение на уникалната полиране и поликристаллической структура. Това ги прави напълно незабележима на зъбите на пациента.

Плюсове изделия Аэстетик:

 • освен естетическите качества на тончайшая полиране осигурява минимално триене, което се равнява период на лечение данни брекетами към метални;
 • определяне на замъци различно качество чрез обработка под подплатени анатомична форма;
 • керамична основа, благодарение на полиране, не е нарисувана под влияние на хранителни оцветители;
 • тиранти хипоалергенни.

Основният минус е средната якост на подобни проекти. Средната цена на лечение е 40 хиляди рубли.

Когато стигнах до моя приятел лекар, за да се консултира в избора на БС, той веднага ми предложи да се тестват новост, която е изработена от керамика на поликристаллической основа.

Аз не че това го разбирах, но към препоръките си слушал и се опитах. Тиранти абсолютно струва своите пари. Аз им почти не се забелязва, а и останалите също.

Освен това, ми — аллергику, е трудно да се намери нещо подходящо. Вече година как свалих и никакви лоши последствия, не виждам.

Миша

Ние също така са съставили класация на най-добрите скоби в зависимост от материала на изработката.

Сапфировые на продукта

Сапфировые брекет-системата е много обичан в основата на момичета, или известни личности за външната си красота. Най-често те са поставени хората с опростен изкривяване на зъбната редица за лесно ортодонтско лечение. Обаче и достъпни, те далеч не всеки в предвид високата цена.

Основни плюсове:

 • най-често сапфировые конструкция напълно съответства на цвета на зъбния емайл на пациента;
 • различават гипоаллергенностью;
 • благодарение на обработката на такива скоби няма да предизвика дискомфорт и решетка;
 • те почти не оказват влияние върху дикцию.

Основни недостатъци:

 • тези продукти ще ви струва много по-скъпо от всички останали, поради високата цена сапфир;
 • ефективността на тези брекет-системи, където по-долу от метални, продължителност на лечението и съответно по-горе;
 • въпреки различни производители, основно сапфировые скоби са доста крехки;
 • хората с темною на зъбния емайл за постигане на ефект на невидимост сапфири трябва да избелите зъбите си.

ТОП 5 на най-добрите сапфировых скоби:

 1. Inspire ICE. Водеща компания от Сащ, произвеждаща най-добрите сапфировые скоби. Те са най-прозрачни на световния пазар, но запазват отлични качества за здравина и комфорт за ползвателя им.
 2. American Оrthodontics. Още една компания от САЩ, която произвежда продукти с отлично качество и висока точност. Компанията произвежда и двата вида вестибуларния брекет-системи: литагурные и самолигирующие. Обичайната цена на един комплект с такива скоби надвишава средната за метални 3 пъти.
 3. Pure. Изделия, славящиеся красота и чистота изпълнение на сапфири. Тази брекет-системата няма да се забележи от зъбите си, но промяна в прикусе ще забележите уникално. Технологията на производство е различна прилагането на монокристални сапфир.
 4. Damon Clear. Самолигирующая сапфировая брекет-система – още една чудесна модел в спестовната касичка на известна фирма. Тиранти малко по-ясно забележими на зъбите, отколкото останалата част, но спокойно се възприемат като истинско бижу. Те не ще бъдат окрашиваться, но ще ярко блести на слънцето.
 5. Мишо. Последните в съответствие на продукти, произведени от сапфир, както и Pure, имат в състава си монокристален сапфир. Те се различават удобно и комфортно извадите, а и приятен външен вид и компактността.

Керамични конструкции

По-евтиният вариант сапфировых брекет-системи, отговарящи на естетиката на външния вид на пациента. Цветът им също се подбират в тон на зъбния емайл бъдещето на страната домакин, и поради по-ниска цена и надеждност материали често е резултат излиза дори по-добре, отколкото при сапфировых аналози.

Основни плюсове:

 • материал къде по-сапфир, а защото понижава риска от напукване;
 • хипоалергенност;
 • обработка на керамика позволява да се постигне по-голяма защита от оцветяването;
 • благодарение на преработка на тези продукти няма да предизвика дискомфорт и решетка;
 • повече или по-малко достъпна цена.

Основни недостатъци:

 • възможно изтриване на емайла или деминерализация;
 • ефективността на тези проекти, където по-долу от метални, продължителност на лечението и съответно по-горе;
 • е доста трудно и дори болезнено да се прибира в края на лечението.

ТОП 5 на керамични конструкции:

 1. Reflections. Американски керамични тиранти на бюджетния тип, която съперничи по отношение на качеството на своите по-скъпо колеги. Технологията на производство поддържаме широк диапазон от алуминиев оксид, което позволява постигане на по-голяма здравина. Изделия, устойчиви на боядисване и са си истинско американско качество.
 2. Яснота. Още една чудесна керамични ортоконструкция вестибуларния тип, който разполага с добри външни данни, но в същото време се различава отлична производителност, сравнима с метални артикули. Презрамките са с матово покритие, което позволява им напълно се крие в зъбите.
 3. QuickClear. Немско качество потвърди тази фирма, осигуряваща керамични ортодонтски устройства, която съперничи по естетически качества сапфир колеги. Цвят на тези скоби, винаги се подбират индивидуално под клиент, а матирана основа позволява по-добре да се слее с емайл.
 4. Aspire. Отново брекет-система от Германия, но с необичайна комбинация от керамика и злато. Данни тиранти много здраво се придържат към зъбите и постоянно се придържат към тях, както позлатени вложки се добавя не само естетически компонент, но и полезен за разпределяне на натоварването върху всички зъби.
 5. Diamante. Доста компактна конструкция от керамика, която е една от най-здравите на пазара в тази група. Презрамките са много удобни и комфортни, а също така добре и са устойчиви на боядисване. Подходящи за различни възрасти.

Метална конструкция

Метал — най-популярният материал за тиранти, благодарение на своята надеждност и ефективност на лечението. Тези продукти са най-често срещаните, защото те са един перфектен баланс между цена и качество. Те са подходящи за всеки, който има сериозни проблеми с зубным наблизо, искал да бъде веднъж и завинаги, а най-важното е бързо да се отървете от изкривявания на привеждане в съответствие хапят.

Основни плюсове:

 • най-силни сред останалите;
 • работят с нарушения на привеждане в съответствие хапят по-бързо и по-аналози, така че те могат да се поставят дори и при най-трудните искривлениях;
 • в някои случаи се прилагат заедно с други системи;
 • качествени не се окисляват.

Основни недостатъци:

 • много ясно се открояват, защото от това, което може да влоши външния вид;
 • възможността за промяна на дикции;
 • на първо време могат да се усещат дискомфорт, изрично болка, дори решетка;
 • възможни са алергични реакции.

ТОП 5 на най-добрите метални скоби:

 1. Alexander. Една от най-известните метални брекет-системи. Са съставени от сплав от няколко метали, в основата на която се определя от неръждаема стомана. Тиранти хипоалергенни и устойчиви на всяко натоварване, защото не си струва да се страхуват от провал.
 2. Smart Clip. Данни за продукта донесоха на световния пазар иновативна техника защелкивающихся замочков, помагат за облекчаване на процеса на инсталиране и отнемане на цялата система. Освен това, те са с никел-титанови клипове, които са отговорни за стабилността на конструкцията.
 3. STB. Необичайни метални скоби, закрепляющиеся от вътрешната страна на зъбната редица – лингвальная дизайн. Това е най-естетически красива метална система, която просто не се вижда с просто око. Компанията се опита да се направи тази система качествена, така че по своите показатели за ефективност той не отстъпва на вестибулярным метален.
 4. Sprint. Тази фирма първата е спрял добавяне на никел в своя синтез, заменяйки я с друга уникална сплав. Всички отделни елементи от конструкцията на безшевни, а защото за повреда на системата не може да отидете и на речта. Освен другото, това създава по-голям комфорт за пациента.
 5. Victory. Тази американска компания е изградила отлична външна литагурную брекет-системата в най-добрите традиции на метални скоби. Нека външният вид оставя много да се желае, но производителността и полезността на лечение на тези ортодонтическими проекти колоссален.

Изделия от злато

Златни скоби – издънка на метални. Често златни наричат и всички други, комбинирана със златни или позлатени.

От злато могат да бъдат или цялата система или само част от нея. В действителност, златни скоби имат плюсове и минуси материал, на базата на който са направени, но с някои от техните функции.

READ  Nobel Biocare — световен лидер в областта на стоматологична имплантология

Основни плюсове:

 • златото е противоалергичен, това е имот, то може да се прехвърля и метали;
 • златни бижута изглеждат като сладка декорация по зъбите, освен това говори за вашата платежоспособност;
 • от злато може да прави най-различни декорации в себе си тиранти, от гравиране до обемни фигури.

Основни недостатъци:

 • напълно златни проекти не се случва, защото златото е доста крехка;
 • злато и с позлатени скоби са противопоказани за хора с амальгамными пломбами в устата избягване на корозия;
 • златото е много скъп материал.

ТОП 5 на най-добрите продукти:

 1. GOLD Ormco. Данни скоби е една отлична възможност за избор, тъй като те са покрити с блестящ златен покритие, чиято дебелина наброява 24 карата. Тези метални скоби на лигатурах доста ефективни и ефектен.
 2. In Ovation. Сред линия на дадена марка има лигатурные позлатени модели от метал. Тази известна компанията е известен със своята уникалност на дизайна, която държи зъбите в постоянно напрежение за намаляване на срока на лечение на привеждане в съответствие хапят.
 3. Aspire. Този дизайн е интересен с това, че съчетава в себе си не е класически злато и метал, както и интересни злато и керамика. По

  този начин естетиката на конструкцията се увеличава два пъти, а силата на практика не намалява. Такъв вариант се харесва на хора от всички възрасти.

 4. «Инкогнито». Тази компания прави уникален дизайн лингвального тип, които са приложени с обратна страна на зъбната редица. За тези, които тази конструкция изглежда не е достатъчно красива, има златни възможности, които са от полза отделят на техния господар от тълпата.
 5. Orthos Gold. Тези ортоизделия се поставят само при необходимост лека промяна в привеждане в съответствие хапят, защото те са по-скоро бижута, за декорация, отколкото истински ефективно средство. Ортодонтическая дизайн позволява малко да се поправя кривина зъбите.

Пластмасови решения

Тези скоби са най-евтини от естетически. В действителност, те също се опитват да прикриват наличието на скоби за зъби, с помощта на прозрачна пластмаса, или по цвета на зъбния емайл пациента.

Такива продукти е добре да се справят с тази задача, но с естетиката на къде отива все по-зле. В подобни конструкции се използват като опора метална дъга и брави.

Основни плюсове:

 • приятен външен вид, отдалеч те са невидими;
 • цената е понякога дори по-ниски, отколкото при металните аналози;
 • пластмасата може да има на всяка рисунка, че ще се хареса на детето;
 • такива скоби удобно да се прибира.

Основни недостатъци:

 • доста крехки и чупливи;
 • ефективността оставя много да се желае;
 • ако производителят не предусмотрит възможност за боядисване, метални част ще е видима;
 • продължителността на лечението на много по-висока, отколкото при металните;
 • пластмаса – не е най-стабилен материал, така че цветът може да се променя;
 • за коригиране на сложни проблеми, които те не са подходящи.

ТОП 5 пластмасови скоби:

 1. Damon. Тази известна компания, разработавшая цяла гама от брекет-системи, за всеки случай, представи пластмасови скоби Damon Clear с прилагането на термопласта. Дизайнът се отличава с качество и ефективност.
 2. Spirit MB. Този модел брекет-система от известна фирма Ormco представи отлично съчетание на ниска цена, приятно качество и приличен външен вид. Пластмасови ключалки с метална основа отличен контрол на сцеплението на цялата система със зъби.
 3. ELAN. Тези скоби са от пластмаса са наистина уникален релеф, който се приспособява към всеки зъб поотделно. Освен приятни естетически качества пластмаса, позволява да се постигне подобрена определяне на проекти с зъбния емайл.
 4. Silkon. Красиви пластмасови скоби Silkon са произведени от порест пластмаса, който намалява до минимум триенето на дъгата, което помага да се намали продължителността на лечението.
 5. Силиконова Plus. Данни скоби са изработени от полиуретан, който е по-конвенционален пластмаса е изложен на боядисване. Освен това, той гипоаллергенен. Комфорт на употреба осигуряват шийн finish профили от външната и вътрешната страна.

Лингвална дизайн

Лингвална скоби са се появили сравнително отскоро, но именно заради тях, тъй като се счита за полезно за бъдещето на ортодонтско лечение. Те имат най-приятен за окото вид, просто защото им съвсем не се вижда, защото те са поставени от вътрешната страна на зъба.

Освен това, те имат дори много повече предимства, отколкото класически, а недостатъците са твърде големи за лечение.

Основни плюсове:

 • не са видими за останалите хора;
 • няма риск, нарязани на бузите или десну;
 • почти не се променя дикция;
 • производство на напълно индивидуално;
 • дори и паста за емайл, ще бъде повредена, въпреки че рискът е сведен до минимум, това не ще удари в очите.

Основни недостатъци:

 • език може да усетите лек дискомфорт;
 • срокът на лечение е значително по-горе;
 • много висока цена, сравнимая с сапфировыми аналози;
 • не във всички вътрешни клиники подобно нововъведение акт.

Пет от най-добрите линвальных системи:

 1. In Ovation. Компанията разработва скоби за най-различни случаи и нарушения на привеждане в съответствие хапят. Лингвальная брекет-система на тази фирма, се различава отлично качество и уникална конструкция, държаща зъбите си в постоянно напрежение, за намаляване на срока на выправления на зъбите.
 2. STB. Най-известната лингвальная система, предоставена в самолигирующемся вид. Въпреки сравнително ново развитие, качеството и ефективността на този проект вече са били отбелязани по целия свят. На същите изделия са достатъчно фини и малки, така че да не предизвиква дискомфорт.
 3. Incognito е доста модерна компания, а ги лингвална скоби се различават отличен немски качество. Продукти винаги да са изработени по индивидуални слепкам, се извършват най-добрите роботизирани машини и се изпращат по целия свят.
 4. Win. Тази лингвальная брекет-системата е най-плоска конструкция на световния пазар. Модел е разработен заедно с компанията «Инкогнито» и се отличава с изключителна точност, която позволява да се търси най-ефективното лечение на привеждане в съответствие хапят.
 5. 2d. Данни тиранти, се считат за невероятно тънки – един и половина сантиметра, което значително се отразява на тяхната комфортно носенето на пациента. Дизайн отлично се фиксира с помощта на саморегулиране на клипове, а теглене и инсталиране се правят със специални инструменти, което позволява да се намали чувството на дискомфорт и болезнените усещания.

Външен дизайн

Най-класически вид скоби, които точно са видели поне веднъж в живота си. В гамата на голям брой различни модели, подходящи, под една или друга проблема. Такива ортодонтски конструкции могат много да варират в цена.

Най-често те се прилагат за обичайната ортодонтско лечение или изравняване на отделните зъби. Те са прикрепени обикновено на преден горния, но понякога и долната редица зъби.

Основни плюсове:

 • доста ефективни са и се справят добре с работата си;
 • достъпни за всеки цени;
 • универсални;
 • избират индивидуално, така че може да се намери вариант за всеки.

Основни недостатъци:

 • най-често добре забележими;
 • понякога в тях може да се вмъкне храна;
 • често се налага да се откажат от някои продукти;
 • създават болезнени усещания, понякога се втрива лигавицата на устната кухина.

ТОП 5 на расхожих и популярни класически тиранти:

 1. Alexander. Качествена класическа система на вестибуларния тип е с добри показатели за стабилност. За ефективността на ортодонтско лечение отговаря на уникална конструкция с крила, които управляват обръщане на зъба.
 2. American Orthodontics. Американските външни проекти от сапфир с висока якост, които имат в своя състав и

  литагурные, и безлитагурные модели.

 3. Marquis. Най-класически, дори консервативни скоби от метал, изработени в Щатите. Продукти са произведени лекари и учени, а защото със сигурност се считат за ортопедични. Те са много трайни, също така те работят и със сложни случаи.
 4. Reflections. Икономични вестибулярные скоби от керамика, които също са били разработени в САЩ, се различават добра издръжливост и отлично американски качество.
 5. Spirit MB. Прекрасен вариант от Orcmo, изработен в комбинация от пластмаса с метал. Имат приятен външен вид за сметка на пластмасови скоби и солидна конструкция от метални арки.

Мнение за различни производители

Отзиви на пациенти, които са едни или други тиранти от нашия ТОП 20, можете да разгледате по-долу.

В интернет видях много реклама и нахваливания продукти на компанията Damon, така че това изигра много голяма роля при моя избор. Взема решение за себе си, че аз не искам да привлече излишни мнения, аз избрах керамика, защото лингвального тип Damon, за съжаление, не.Доколкото знам, метални скоби за тази фирма понякога царапаются, но керамика аз не забелязах. Вярно да ги е доста трудно и болезнено, но идеята е, че това са особености на анатомията. Но с усмивка те ми почиства, така че рекламата в този случай е оправдано.

Маргарита

Зъбите ми винаги са били кривоваты, но аз много се страхува от лекари и от подигравките на другите. Месец преди инсталиране на скоби, прочетох, че има нова технология на инсталиране на вътрешната стена на зъбите.

Дори думи за прозрачност и невидимост различни керамични изделия не ми вдъхвахме доверие. Но един ден ще почистват се скриете своя страх от лекари и отиде да определят себе си с тези невероятни скоби.

Намери клиника, която поставяла би точно такъв тип ортоконструкций, трудно беше, но успях. Там ми задали БС STB, само наскоро внедренную от тях.

Животът ми с тази БС, в началото, омрачалась малки болки във венците, но след един месец това чувство е минало, явно зъбите са се превърнали се стабилизира, и за чуждо тяло в устата аз периодично дори забывала.

Носенето на бижута ПРИЕМНИКА е много удобно, а зъбите выравнивались право в очите. Сега тиранти вече е излетяло, и резултатът е на лице, така че всеки, който се страхува от конвенционалните решения, съветвам.

Daniella

В някакъв момент от живота ми ми зъби са се превърнали не дават ми покой. Проблеми създават два горни клыка. Да се справим с тях ортодонт ми предложи брекетами, идеята за носенето които в съзнателна възраст може да изглежда странна, но в това няма нищо лошо, особено, ако изберете подходящи.Ми предложиха американски Reflections. Това са обикновени метални БС с резиночками, проверява и сменя които трябваше всеки да се отправят към ортодонт.

Продукти Рефлектион особено не предизвиква имам проблеми, освен, че малки болки в началото на лечението. Гледайте на себе си с метални замочками на зъбите е дори смешно, но след като аз се чувствах истинска холивудска звезда със звездна усмивка, така че за нищо не съжалявам.

Сергей

Как да изберете подходящ продукт — пълен хайд

Избор на подходящи скоби може да играе една от най-големите роли в живота си, това не е просто влияе върху красотата на вашата усмивка, това пряко се отнася до здравето на вашите зъби. С този избор ще трябва да направят от година до две, и през цялото това време зъбите ви ще се движи, променя положението си. Така че трябва да изберете наистина качествени и подходящи точно за вас ортодонтски конструкции.

Основните критерии при избора на брекет-системата са:

 1. Удобство продукти в устната кухина, за езика, бузите и венците. В характеристиките на метални изделия често дразнят лигавицата или натриват бузите до кръв, така че трябва да изберете нещо най-малко.
 2. Индивидуални фактори. Струва си да не забравят про собствени алергични реакции към различни вещества. Същите, чийто поглед падна върху златни скоби, струва си да припомним, че те не се съчетават с амальгамными пломбами.
 3. Ефективността на лечението. Всеки човек има своя собствена степента на нарушение на привеждане в съответствие хапят, а защото някои проекти просто не могат да се обърне за индивидуално лечение отделен пациент.
 4. Продължителност на носене. За някой тя може да се окаже много важен фактор, защото при избора трябва да се обърне на графика за лечение на различни видове скоби.
 5. Естетиката. За тези, които е по-важно не виждам ужасяващите железяк на зъбите си, колкото по-бързо се лекува проблема си, има различни икономични и не е много варианти на почти невидими скоби. Но и обикновените метални изделия можете да украсите с цветни лигатурами, че се радвате на това, например, на децата. Освен това, съществуват невидими лингвална дизайн.

Дори ако анализираме всички критерии и намерили, как ви се струва най-добрият вариант си струва да се консултирате със специалист-ортодонтом. Той ще подкрепи или не е съгласен с вашия избор, както и ще ви предложи най-добрият вариант за всяка отделна ситуация.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.48MB/0.00163 sec