Укрепване на венците в домашни условия, популярни гелове и рецепти

Има много негативни фактори, които влияят върху състоянието на венците. Под тяхно влияние десневые тъкани се възпаляват и стават слаби. По-късно без навременно лечение стават трошливи и кровоточащими. В резултат на това зъбни единици започват да расшатываться. Значително се увеличава риска от загуба. Как да се извърши укрепване на венците, вернув им изгубената крепост. Това може да бъде използването на специални гелове, а също и различни приспособления и настойки рецепти от народната медицина.

Симптомите на възпаление на венците

Ако беше го е забелязал, че венците започват да кървят при най-малкото на тях се натисне, а самите зъби са станали мобилни, по-добре е да се потърси квалифицирана помощ от зъболекар. В този случай за решаване на проблема сами в повечето случаи не успява. Но ако знаете първите признаци на възпаление, може да се възползвате от рецептите на традиционната медицина и избягване на скъпо лечение. Така че в самото начало бих искал да се обърна, с никакви симптоми започва възпалителен процес.

В началото на възпалението на венците слабовыраженное. Да се определи неговата можете да обърнете внимание на следните симптоми:

 1. Първият етап – зачервяване. Симптом, който трябва да е сигнал за това, че в устната кухина се появяват някакви възпалителни процеси.
 2. Вторият етап – кървене. В началото се проявява при извършване на съответните хигиенни процедури. На следващо място, кървене възниква при консумация на по-твърда храна (например, при укусе твърди ябълки). В по-напреднали случаи достатъчно би било най-малкото натискане на венците, за начало се прояви кръв.
 3. Третият етап – подуване на венците.
 4. В по-напреднали случаи започва процес на атрофия на десневых тъкани. Значително се увеличава заплахата от загуба на зъбни единици. В този случай самолечение изпълнен с усложнения, по-добре се доверите на специалист.

Важно: Още един симптом на възпаление на венците – лош мирис, идващ от устната кухина. Коварство на този симптома се състои в това, че самият пациент тази миризма може да не се осъзнава, а външни не винаги ще ви кажат. В половината от случаите това е единственият знак за възпаление на устната кухина.

Най-често причини за заболявания на устната кухина са: отслабва имунитета, неадекватно провеждане на хигиенни процедури, пациентът инсулинозависим, качеството на лечение на устната кухина по-рано, недостиг на витамини, при продължително приемане на лекарства, които допринасят за намаляване на отделяне на слюнка и т.н.

По-бързо да се отървете от проблема, е необходимо не само да се прилагат различни средства, но и да се отърве от първоначалната причини кървене на венците.

На следващо място, ние ще разгледаме основните правила, които ще ви помогнат да си върне деснам добро здраве за дълго.

Укрепване на венците — основни правила

Лечение на устната кухина трябва да се провежда комплексно. Първото и най-важното правило – правилното провеждане на хигиенни процедури. Тук влизат не само използването на четка за зъби. В устата не трябва да остават никакви остатъци от храна след хранене. След известно време, останки ще започнат да се разлагат, което провокира още по-голям възпалителен процес. Задължително използваме клечки за зъби и специални конци, за да стигнете до трудно достъпните места. Не пречи да има и иригатор. Това устройство дава тънка струя вода, която е добре отмива остатъците от отдалечени точки.

Иригатор може да се презарежда с различни инфузии от народната медицина. Това ще ви помогне да прекарате по-добро изплакване по време на лечение на устната кухина.

Струва си да се обърне внимание на своето хранене в ежедневието. Кисела или сладка храна е враг не само на зъбите, венците страдат също. Такава храна се превръща в отлична среда за живот на бактерии, а те са основната причина за развитие на възпалителни процеси. Храненето трябва да бъде балансирано, за да се компенсират за тяло с всички липсващите витамини, които са необходими за здравето на венците.

READ  Зъбните импланти биогоризонт (biohorizons): видове и ползи

Витамини за укрепване на венците

Тъканите на устната кухина се нуждаят от определен набор от витамини, които допринасят за тяхното добро кровоснабжению, укрепват зъбния емайл и предотвратява развитието на кариеси. Струва си да се обърне внимание на следните продукти.

Необходимите витамини Какво те засяга Продукти с тяхното съдържание
A Отговаря за качеството на обменните процеси. Липсата на предизвикване на отслабване на венците и емайла на зъбите. Яйца, черен дроб, зеленчуци зелено и оранжево на цветя, масло.
B1, B2, B6, B12 Отговаря за функционирането на костните и мускулните тъкани. Укрепват венците, като предотвратява стрес и загуба на зъбите. Мляко, бобови растения, зърнени култури, говеждо месо, черен дроб и месо, млечни, чесън и хляб (пълнозърнест).
C Отговаря за процесите на обмяната на веществата, укрепват капилярите и кръвоносните съдове. Подхранва венците. При недостиг на този витамин десневые тъкан започва да кърви. Значително намалява местен имунитет. Шипки, малини, зеле, магданоз и червен пипер.
D При липса на витамин настъпват нарушения в образуването на костни тъкани. Увеличава риска от развитие на кариес. Рибата мастни сортове, млечнокисели и млечни продукти.
E Добре регенерира увредените тъкани. При недостиг се развива възпаление. Всички бобови растения, треска и масло. От зърнени култури, царевица и пшеница, но по-добре в проращенном формата.
K Предотвратява кървене. От бобови култури: грах, соя. От зеленчуци, домати и картофи. Добре ще отговарят на шипка и спанак.

Попълване на запасите на тези витамини могат да бъдат и с помощта на аптеки средства. Експерти са били разработени специални витаминни комплекси, които ще помогнат за засилване и подобряване на състоянието на венците. От такива лекарства:

 • «Кальцинова» – спомага за укрепване на емайла и подходящ за профилактика на кариозен образувания;
 • «Никомед Калций D3» – за да облекчи калций, който играе голяма роля във формирането на костните тъкани;
 • «Дентовитус» – витаминен комплекс за защита на венците и зъбите от различни заболявания.

Ако вече са били открити първите признаци на възпаление на венците, от аптеки средства могат да се вземат специални гелове, укрепване и подмладяващи десневые тъкан.

Засилване на венците с помощта на гелове

В състава на гелове са вещества, които имат антисептично, болкоуспокояващи, противовъзпалителни и охлаждащи ефекти. Ако гелът е бил избран и закупен от себе си, а след употребата му пациентът се почувствах облекчение, това не говори за качествено лечение на кървене на венците. Проблемът може да се крие само в момента, се връща с нова сила. Трябва да се помни – гелове се използват само в комплекс с други лекарства. Сред предимствата в използването на гелове.

READ  Камистад бейби (Kamistad Baby) гел за деца, инструкции и препоръки

 1. Препаратът се нанася локално върху огнището на проблема. За това, че той бързо се абсорбира и започва да действа. Ефект от хапчетата, например, трябва да се очаква по-дълго.
 2. Удобно и лесно използване.
 3. Изключително рядко се появяват случаи със странични ефекти. Това се дължи на факта, че вещества от състава на лекарството почти не достигат до системата на притока на кръв, а означава да не могат да имат вредно въздействие.

Лекарства се нанася върху лигавицата само след антисептичен обработка на устната кухина, което допринася за по-голямата му ефективност.

Популярните лекарства

Всеки един медикамент има своето въздействие върху устната кухина. Ние също помислете за тези, които са предназначени точно за укрепване на венците. Те трябва да отговарят на следните изисквания: да се повиши здравината на капилярите, подобряване на храненето десневых тъкани, усилва в тях микроциркулацията. На тези изисквания отговарят гелове, показани в таблицата по-долу.

Лекарство Характеристика Приблизителна цена на
«Асепта» В състава има хлорхексидин и метронидазол. Тези съставки дават гел антисептични и антимикробни свойства. Помага за облекчаване на подуване, възпаление, раздразнение. Използва се и като превантивна мярка. Средната цена 200 рубли.
«Элюгель» Основното активно вещество на лекарството – хлорхексидин, помагащо антисептично въздействие върху бактериите. (Прилага след консултация със специалист). Около 300 рубли.
«Троксевазин» Облекчава подуване, възпаление, тонизира кръвоносните съдове. Също така има противосвертывающим и антиоксидантни ефекти. Сред противопоказания: нарушения на СЧ, на първия триместър, бъбречна недостатъчност. Цена от 200 рубли.
«Ракал» Се бори с неприятна миризма, предпазва от кариес, укрепва венците. Се прилагат само за 1-2 минути и само 1 път/ден. Средно 150 рубли.

Не винаги възпалителни процеси може да се лекува самостоятелно. Консултации зъболекар се изисква в никакъв случай. Адекватно навременно лечение и правилно подбрани дозировката на лекарства ще помогне да се избегне разхлабване и загуба на зъбни единици.

Засилване на венци на народни средства за защита

Укрепване на венците с помощта на народната медицина е напълно възможно, но само в онези случаи, когато ситуацията не се стартира и не се нуждае от прилагането на драстични мерки. Различни отвари и настойки се използват като допълнителен или основен лечение, както и като превантивна мярка. Най-популярни рецепти от жълт кантарион, лайка, дъбови кори, джоджен или градински чай. Тези растения са заварени размер на 1 супена лъжица на чаша вода. Изплакване се повтаря три пъти дневно след предварително почистване на устната кухина.

Популярни рецепти

 1. Антибактериални, стягащи и заживляющий ефект има маслото от чаено дърво. Разтворът се приготвя от 100 мм вода и две капки средства. След разбъркване може да се премине към полосканиям.
 2. Заживляющий и антибактериален разтвор. В състава за изплакване включва: чаша с чиста вода, половин чаена ложи сол, както и 3 капки йод.
 3. В борбата с бактериите ще помогне на ракия. Ротовая кухина ополаскивается малко количество алкохол.
 4. Ако коренът на вече полита, се препоръчва да се прилагат следващата инфузия. В равни пропорции (чаени лъжици) отмеряется дъбова кора и цветове на липа. Изсипва 300 мм вряща вода. Час се влива и процеживается. Се прилагат за предпочитане в края на всяко хранене.
 5. Подобрява кръвообращението на венците и облекчаване на възпалителния процес може на сок от червени боровинки, от които се правят лосиони.
 6. За укрепване на венците нашите пращуры се ползват с битум и кола маска, които редовно разжевывали.
 7. Изплакнете екстракт от чесън и чай. Необходимо средни размери скилидка чесън, която човек трябва да очисти от фолио и се смила. В счукан чесън се добавя изломанный на парчета, листа чай (за предпочитане зелен). Залейте всичко с чаша вряла вода и оставете 20 мин. Изплакнете трябва да се извърши не по-малко от 5 минути Предупреждение за чесън – по-голяма става неговата концентрация едва ли ще помогне по-бързо да се отървете от проблема, а ето изгори деликатната лигавицата на устната кухина, е съвсем реален резултат.
 8. Ефективно средство за укрепване на десневых тъкани се счита за сок от бял равнец, но в този случай е подходящ само свежесрезанное растение. От него ще се изисква за да получите сок. За тези цели може да се използва и сокоизстисквачка. Венци протираются добытым сок по 3 пъти/ден. След края на процедурата ротовая кухина ополаскивается чиста вода.
 9. Също така е ефективен сокът от живовляк, който се използва под формата на лапи. При липса на сериозни заболявания използване на сок може да помогне, дори и при вече шатающейся паста за единица.
 10. Можете да закупите вече готовата тинктура на алкохол от тръстика корен и прополис.
 11. Облекчава възпалението пихтовое масло. Това средство е напоена памучен тампон, след което прикладывается за увредените зони венците на 15 минути.
READ  Характеристики на восъчни техники за моделиране на зъби

Съвети

Важно: Билки, настойки, може да се купи, но ако те се събират и заготавливаются себе си, трябва да се придържат към определени правила за тяхното събиране и съхранение. В противен случай те няма да могат да помогнат в лечението.

Всички по-горе медикаментозные лекарства и рецепти на билкови тинктури са в състояние да реши проблема с възпалителни процеси десневых тъкани, но най-добре е първоначално да се избегнат тези усложнения. Ще помогне в този прости мерки за превенция, които са в навременното почистването на устната кухина от различни видове нападения, в правилното хранене, спазване на ежедневните хигиенни процедури, редовно посещение на зъболекар. Също така си заслужава да се откажете от вредни навици, да се засили имунитета си с помощта на витаминни комплекси, своевременно разрешаване на проблеми с проявившимися възпалителни процеси в устната кухина.

Ако проблемът е в началото да се прояви подвижност на зъбите, изобилие кровоточивостью и силна болка – да се потърси квалифицирана помощ. Самолечение в такива случаи рядко завършва с успех.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00162 sec