Укрепване на зъбите с помощта на специални лакове и изкуствена емайл

Укрепване на емайла на зъбите, чрез покриване на специални фторсодержащим лак или изкуствена емайл – процедура, да ни води за намаляване чувствителността на зъбите, да ги предпази от кариес и подобряване на общото състояние и външен вид на зъбите.

Почистването на зъбния емайл, лакове и бои придават потемневшим цвят на зъбите, тяхното действие, по принципа си, прилича на лак за нокти: зъбите временно да се боядиса и за сметка на това стават все по-бели.

Изтъняване и потъмняване на емайла

Ослепителна усмивка – мечта за всеки мъж, затова ежедневната грижа за устната кухина – процедура, позната от детството.

Но често, въпреки всички превантивни мерки, се случва загуба на минерали, които изграждат кристална решетка на емайла, започва и нейното изтъняване.

Ако навреме не се възстанови минерален слой, зъбите ще станат по чувствителни към температурни промени, се появяват пукнатини, а след това и на кариес.

Потъмняване също е свързано с изтъняване на емайла, но има и много други причини:

 • кариес;
 • приемът на антибиотици на базата на тетрациклин;
 • недостатък или излишък на флуор в организма;
 • нарушаване на технологията при инсталиране на пломби;
 • заболявания на маса зъб.

В кои случаи е всичко това?

Използването на лакове и емайли за зъби е необходимо в следните случаи:

 • при кариес на пациента в етапа на петна;
 • наблюдава свръхчувствителност на зъбите и пукнатини на емайла;
 • промяна в цвета на зъба;
 • повишена пропускливост на емайла;
 • обработка на пломби и коронки;
 • бичен и v дефект.

Състав лакове и изкуствени емайли

Най-често лак за зъби включва в себе си следните елементи:

 • пихтовый екстракт;
 • шеллак;
 • алкохол;
 • хлороформ;
 • натриев флуорид.

Има и лакове, съдържащи калций, им нанасят слоеве с лакове, съдържащи флуор.

Лак образува върху зъбите защитен филм, който не дава зубному замах се образува по повърхността на емайла, като по този начин не дава на бактериите да се развиват в устната кухина. Помага за запълване на минерални вещества от вътрешната страна на зъбите, благодарение на което се проточи пукнатини.

Емайла на зъбите, съдържа в състава на:

 • пленкообразователь;
 • окрашивающую паста от титанов диоксид;
 • хидроксиапатит (минерална добавка).

Покритие на емайла на зъбите е насочена към възстановяване на здравето на зъбите и визуални подобрения. Създава видимост плоски бели зъби, изглажда неравности и олющена, избелва зъбите до 12 тонове, но ефектът трае кратко време.

Особености на употреба

Лакове и емайли са като в клинични условия, така и в домашните.

Във всеки случай, преди прилагането на мерки трябва да се направи професионално почистване на зъбите.

Последващото нанасяне включва следните етапи:

 • зъбите трябва да се почиства старателно и подсушете професионален апарат или сешоар;
 • пискюл покрива с памучна свещ или пръчица лак трябва да се прилага на долната челюст и суха 5 минути, не трябва да докосвате венците;
 • нанесете лак върху зъбите на горната челюст, да изсъхнат за още 5 минути.
 • в продължение на 12 часа не си мият зъбите, не се ядат храни, които могат да се оцвети емайла и твърда храна, за да не се наруши създаден защитен слой.
READ  Най-добрият гел за избелване на зъбите - преглед на най-ефективните и ефективни гелове

Осем средства, достойни за вашето внимание

Ние подбрахме най-добрите лакове и емайли за зъби, които, ако се съди по коментарите на потребителите, са популярни и търсени:

 1. Стоматологичен Paint. Цената на лака започва от 2000 рубли за флакон 10 ml. Производителят обещава, че боя е достатъчно за 40-50 покрития.

  Производство: Русия. Боя се за зъбите, придающая ослепително бял цвят. Се състои от минерални компоненти, избелва на 10-15 тонове, изсъхва за 2 минути. Ефект на козметичен, не лечебен. Боята е подходяща за домашно използване и е лесен за употреба. Нанася се ежедневно, се отстранява от повърхността на зъбите клечка за зъби или четка за зъби. Образува върху зъбите обвивка, устойчива на храна и напитки. Недостатъци: недолговременный ефект, като на места може да стереться от твърда храна, придава на зъбите не е естествено бял цвят, трудно е да си без чужда помощ.

 2. Емайла на зъбите White Enamel. Цена от 2300 рубли за бутилка 6мл. Емайл изчислява на 1,5-2 месеца употреба. Производство: Русия. Реминерализирующая емайл, придающая зъбите, бял цвят, подходящ за ежедневно приложение. При постоянното използване на избелва зъбите на 4-6 тонове. Емайл, безопасно и не съдържа водороден прекис, устойчиви на частици храна и напитки. Има козметичен и антибактериален ефект, намалява повишената чувствителност на зъбите. Отстранява дневно с помощта на четка за зъби. Недостатъци: един ден ефект, намалява от твърда храна, трудно е точно да се нанесе от първия път.
 3. Лак-боя Колордент. Цена от 1570 рубли за бутилка-дръжка 3 мл. повече от лак, оценен на 20 окрашиваний. Производство:

  В русия. Лак-боя се от удобен и лесен за нанасяне на флакона-на дръжката е с антибактериални и антисептични съставки. Лак се предлага в много различни нюанси, включително и цветни, за да се обръща или сценични изяви. Избелва зъбите по 10 тонове и реминирализирует емайл при ежедневна употреба. За сметка на безопасно състав могат да се използват дори и от деца. Боя с зъби да изтривате дневно с помощта на четка за зъби. Недостатъци: относително дълго изсъхва, малък обем, без траен ефект

 4. Емайла на зъбите Color Professional. Цена от 2000 лева за опаковка на 6мл. Емайл изчислява на 40 приложения. Производство: Русия. Оттеночная емайла на зъбите, стягане и реминерализирующая емайл при продължителна употреба. Осветлението на 10 тонове в продължение на 2 минути. Благодарение на естествени съставки в състава на които не са вредни за лигавицата на устата и е подходящ за пациенти флюорозом. Боята е устойчива на действието на храна и напитки. Недостатъци: много фалшификати, малък обем на опаковката при голяма загуба, неудобната за нанасяне на шапките.
 5. Течен порцелан. Цена от 650 рубли за 8 мл. Обем на опаковката е оценен на 1,5 месеца употреба. Производство: Русия. Оттеночный лак, намаляване на чувствителността на зъбите и веднага осветляющий зъби на 10 тонове. Освен това, предпазва от развитие на кариеси и при продължителна употреба избелва зъбите в продължение на 6-8 тонове. Окрашивающий ефект се запазва в продължение на дни, след лак счищается четка за зъби. Лак не съдържа киселина и бензоил в състава. Недостатъци: трудно да се придобие, придава на зъбите неестествено бяло.
 6. Celebrity white flash. Цена 500р за флакон-дръжка 3 мл. Лак изчислена на 15-20 приложения. Производство: САЩ. Паста за лак укрепва зъбите и едновременно избелва зъбния емайл, удължава ефекта на клинично избелване. Няма мирис и лесен за нанасяне. Лак не е токсичен и е безопасна за употреба. Ежедневно лак трябва изтриване на зъбите с четка за зъби. Недостатъци: дълъг изсъхване, след прилагането на лака не трябва да се приема храна и напитки в продължение на един час.
 7. Коректор за зъби Pearl Капки Transform Now…Smile! Цена 700рублей за 5 мл. Коректор изчислява в продължение на 2-3 месеца ежедневните приложения. Производство: Великобритания. Коректор за зъби, придающий емайл естествен бял цвят и свеж аромат. Коректор е безопасна за емайла формула, удобна опаковка и висока издръжливост. Трябва ежедневно премахване на коректор със зъби. Недостатъци: само козметичен ефект, дълго време пресъхва.
 8. Kryolan на зъбната емайл. Цена 670р за 12 мл. Производство: Германия. Феята на емайла козметични дестинация е широка палитра от нюанси. Въпреки големия обем, не е подходящ за ежедневно приложение. Се отстранява от зъбите кърпа или четка за зъби. Недостатъци: не трябва да се приема с него храна и напитки шипучие напитки, не е антибактериален и реминерализирующего ефект.

Глас народен излъже, не може да…

Мненията на обикновените хора за различни лакове и изкуствени эмалях за зъби.

Имам тетрациклиновые зъби. Като дете трябваше да се вземат антибиотици и цял живот съм се срамувам да се усмихва. Перепробовала всички видове избелващи пасти, но ефект няма. Научих за този продукт, като на емайла на зъбите. Купуваше Стоматологичен Paint и Колордент, първата хареса повече, нанася се без плешиви петна и грабва я за по-дълго. Използвали в продължение на няколко месеца и вече има снимки, където аз с усмивка.

Марина, 44 г.

Аз съм актьор, и нека до високите етажи на роли още сме далеч от това, на мен ми се иска да изглежда добре в кадър перфектно. Отдавна исках да направя избелване на зъбите, но има много противопоказания. Колеги посъветвани да използват лак за зъби Kryolan, накрасил и зъбите бели, като на Том Круз. И никакви фасети да инсталирате, не е нужно, боядисване на зъбите с лак за по-лесно просто. Особено ако няколко пъти, за да потренират.

Вячеслав, на 26 години

Искаше бели зъби, а е получила сте замазка. Поръчах онлайн разрекламированную емайла на зъбите White Enamel. Чакам 2 седмици, нанесе на 1 слой – всички разводи, като че ли щрих зъби намазала, нанесе втори слой – стана още по-лошо. И цвят, както при чинии в бабушкином сервизе. Накратко, по-добре не си губете пари!

Оксана, на 27 години

Аз на видео-блогър и постоянно тестирую всякакви нови неща, наткнувшись на коректор за зъби Pearl Капки Transform , аз просто не можех да не го пробвам. Като цяло, ефектът ми хареса, бели зъби, за да направите снимка просто перфектно, а ето и в живота така се разхождате аз не ще, естествено, да има с това променяне колебанията на цвета на зъбите, като нещо страшно, изведнъж да се измие.

Анна, на 19 години

Мнения на специалисти

Някои стоматолози препоръчват емайл като козметично средство при флюорозе и «тетрациклиновых зъбите», когато има противопоказания срещу обичайните за клинично избелване или има повишена чувствителност на зъбите.

Окрашивающие зъби лакове и емайли – не е панацея, тяхното действие може да се сравни с тонално крем или туш за мигли, през деня те се крият недостатъци на зъбите, но вечер трябва да ги белите четка за зъби.

Като цяло, тези средства са по-подходящи за фотосъемок, важни събития и изяви, когато трябва да изглеждате перфектно.

Но по-често зъболекари би съветват да се направи комплекс от процедури, по една реминерализираща на емайла в условията на дентална клиника в дългосрочен план.

Особено препоръчват да флуориране след клинично избелване, както и на деца и на тези, които наскоро направи протезиране на зъби или свали презрамките.

За професионална една реминерализираща използват такива средства:

 • Глуфторэд;
 • Емайл-герметизирующий ликвид;
 • Фторлак;
 • Бифлюорид 12;
 • Ремодент;
 • Профокар.

Разходите по процедурата от 50р за един зъб, но и ефекта се запазва в продължение на 1-2 години.

Важно е да се разбере, че въпреки че флуор и предпазва зъбите от кариес, неговият излишък може да доведе до обратния ефект – флюорозу – когато зъбите започват да получите тъмно и да се руши.

Така че не си струва да правиш процедура фторирования и се използват пасти, лакове и емайл, съдържащи флуор в райони, където е в течаща вода и така достатъчно съдържание на флуор.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00100 sec