Универсален стоматологичен цимент Уницем: състав, указания, инструкции

Специален двукомпонентен цинкофосфатный цимент Уницем се прилага и в стоматологичната практика за пломбирования, определяне на коронки и протези, а също и като прекъсване на тампони. Произвежда фирма Владмива.

Представен в няколко нюанса, които най-точно предават най-расхожие цвят емайл:

  • бял;
  • светло-жълтеникав;
  • златисто-жълт.

Освен цветни материали, производителят предлага и бектерицидный цимент Уницем, който се състои от определено количество микроелементи сребро. Този материал е намерил широко приложение при лечението на млечни зъби.

Състава на материала, формата на издаване

Уницем е цинков оксид с различни примеси, цялата тази смес се поставя в ортофосфорна киселина с малка активност. Изглежда в завършен вид, като материал, напомнящ фолио с дебелина не повече от 25 микрона.

Благодарение на активно сребро в състава на бактерицидного на материала се случва предотвратяване развитието на кариес. Става дума, както за заболяването на млечните зъби, така и постоянни.

Материала се предлага в два варианта:

  • прах за определен цвят, течността в банката, устройство за измерване на необходимата доза на материали, капак с отвор за пипети, ръководство за употреба;
  • прах бактерицидный, течност в банката, устройство за измерване на точното количество средства, капак с отвор за пипети, инструкция.

Броят на цветен прах в банката може да бъде 50 или 100 грама, а течност, съответно, 30 или 60g стомана. Бактерицидный Уницем се предлага единствено под формата на комплект, който включва 50 грама прах и 30 грама течност.

Материалът е напълно съответства на стандартите Гост.

За имоти

Цимент се характеризира с максимална устойчивост при въздействието на външната среда. Колко траен ще цимент, пряко зависи от концентрацията на прах в разтвор.

READ  Хлорофиллипт при стоматити: спрей, разтвор, таблетки, колеги

Новият материал се отличава гъвкавост. Силата на цимент, се определя с прякото механично въздействие, той издържа на натиск при компресия от 90 до 121 Ипп, и този показател зависи от съотношението течност към порошку.

Сфера на приложение

Уницем се прилага за следните цели:

  • за определяне на коронки от различни материали, щифтове, табове, стоматологичен протези;
  • при пломбировании;
  • като прекъсване на уплътнение;
  • бактерицидный материал е предназначен за пломбирования на млечните зъби.

Указания за употреба

Прилагането на материала се извършва единствено от специалисти, които не само определят необходимото съотношение разтвор, но и сами го отглеждат.

Уницем широко се използва при определяне на коронки от различен материал: метал, пластмаса, керамика, металокерамика, порцелан.

Преди истинското помощта на наркотици, който е подложен на транспортиране или съхранение при ниски температури, трябва да се остави материалът не по-малко от един час на топло, за постигане на стайна температура.

Благодарение на капельнице, който е включен във всеки комплект, може лесно да се дозират течност. За удобство на дозата прах в комплекта също така има специално устройство.

Смесването на става в стъклена повърхност за по-лесно и качествено се разбърква разтвора е необходимо обикновен хромирана шпатула. Температурата, която е най-оптимално за смесване, не трябва да надвишава 23 °.

Трябва да се обърне внимание и на относителната влажност на въздуха в помещението, която не трябва да достигне 60 %. Ако по независещи причини, стайна температура надвишава допустимата стойност, се препоръчва предварително изплакнете стъклената повърхност за месене студена вода или задръжте го за няколко минути в хладилник.

Особеност се състои в това, че смесването на необходимото количество разтвор става постепенно, за два пъти, всеки с половината от необходимото количество.

READ  Хапчета за обработка на зъбни протези — 12 от най-добрите средства за ефективно почистване

Продължителността на процеса на вымешивания пюре не трябва да надвишава една минута. За определяне на съотношението на прах, с течност трябва да бъде 1,5 до 1, а за пломбирования 2 към 1.

Приложение като фиксатор

Правилно приготвен разтвор прилича на заквасена сметана. Готова маса остава пластичной не повече от 2,5 минути.

Затова е толкова важно е, че решението не е имал време да се втвърди върху стъклена повърхност, докато го директно нанасяне. В устната кухина разтворът се втвърдява за 8 минути.

Използването на пломбировании

Правилно приготвен разтвор трябва да бъдат дебели. Пластичността на готовата маса се запазва за не повече от 1.5 минути при намиране на стъклена плоча. В устата разтвор се втвърдяват след 6 минути.

Пломбирование зъб предвижда пълна изолация от слюнката. Обработка на устната трябва да се извършва с помощта на памучен тампон, който предварително смочен средство Ангидрин.

Като изсъхне по-добре е да се ползват топла струя въздух, е забранено за тези цели се използва етилов алкохол.

Колеги и разходите

Цената на цимент Уницем варира в диапазона от 100 до 200 рубли, на колебания в стойността в зависимост от региона и на търговската мрежа.

Сред най-популярните аналози са на разположение за закупуване на чешките стоки Adhesor, Spofa Dental, немски Poscal, Voco, английски Zn Phosphate, PSP Грижи.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00090 sec