Зъбни протези от ново поколение — избор на зъболекари и напреднали пациенти

Тези, които успяха да доживеят до преклонна възраст, спестяване на собствените си зъби, не е чак толкова много. Повечето от същите хора, техният брой започва да намалява още в ранна възраст. Това доставя не само морален дискомфорт, но и негативно влияние върху здравето.

Пълен дъвченето на храната допринася за нормалното функциониране на СЧ. А за нормалното хранене, от своя страна, се изисква да имат правилната захапка и здравословна зубочелюстную система. Днес на проблема с липсата на зъбите в устната кухина лесно могат да бъдат решени с помощта на съвременни зъбни протези от ново поколение. Тези системи се отличават с множество предимства в сравнение с техните по-стари колеги.

Съвременните протези дентальные

В съвременната стоматология разполага с най-голям брой разновидности на зъбни протези, за направата на които са използвани най-разнообразни материали.

В зависимост от вида, техните проекти са подвижни и несъемными. Първите определят пациенти с пълна или частична липса на зъби. Тези устройства може да се инсталира в устната кухина и да извлича от себе си, всеки път, чрез упражняване на техните гигиеническую почистване. Това ви позволява напълно да изтриете от изкуствени зъби всички остатъци от храна.

За почистване на фиксирана системи се използват обикновена четка четка за зъби. Такива изкуствени дизайн твърдо се фиксира в устата и почти не се различават от естествените. При необходимост от възстановяване на отделен зъб този вариант се смята за най-оптимално.

Както на подвижни, така и несъемные протези ново поколение имат следните предимства:

 • максимално естествен вид;
 • открито небе;
 • възможност за използване на по-меките материали, без метални елементи, травматични на устната кухина;
 • надеждно закрепване;
 • възможност да стреля дизайн преди лягане;
 • удобно хранене, липса на повръщане позывов при носенето.

Подвижни конструкции

Към съвременните валути върха на подвижни протези са Сандвич, система за Декар Картофи, както и акрил, найлон, последен бюгельные Квадротти и телескопични дизайн от ново поколение.

Протези без небето и Сандвич за закуска

Съвсем наскоро концепцията за «протеза» предизвика неприятни асоциации с подвижни челюсти в чаша. В днешно време съвременната стоматология се прилага за възстановяване на зъби на най-нови материали и методи, които позволяват на пациентите се чувстват значително по-удобни.

Основното предимство на съвременните подвижни протези е възможност за укрепване на конструкцията, без да затваряте при това небето. Благодарение на този процес на приемане на храна при хора с такива конструкции се превърна в по-пълноценна, поради открити на вкусовите рецептори.

Дизайн без небето не стесняют движения на езика, което означава, че не предизвикват смущения дикции. По-рано някои пациент трябваше да се откажат от носенето на сменяеми изкуствени зъби, закрывающих небето, тъй като те са постоянен мога да понасям рефлекс. Днес, за сметка на липсата на небной част от новите проекти, този проблем е напълно изчезнал.

READ  Макроглоссия — необичайно голям език, който не бъдещето, а във вреда на

Сандвич-протези представляват подвижни дизайн на новото поколение без небето, изработени от здрав и в същото време еластичен материал, който позволява да се носи такава система дълго време, не е усещане за дискомфорт.

Определят Сандвич директно на венците, при това на някакви помощни средства (гелове, лепило), или неудобни крепежни елементи за инсталиране не се използват.

Acry Free — нова технология и доказаното качество

Декар Картофи — са произведени от полупрозрачни материали естествен розов цвят.

Основната разлика от традиционните подвижни конструкции е висока еластичност и възможност да се извърши ремонт.

Материал, използван за направата на такива продукти, не поемат миризми и влагата, а също така позволява значително намаляване на периода на адаптация.

Бюгельная дизайн

Модерни бюгельные дизайн от Quattro Ti се състои от дебела дъга, която е оборудвана с

коронките. Такъв продукт е сигурно, има дълъг живот и е добре да се проследяват в устата.

За създаване на бюгельного протеза се прилагат иновативни сплави, отличава се с лекота и эстетичностью.

С помощта на този дизайн може да се замени два или повече зъби, разположени на горната челюст.

Телескопична система за определяне на

Телескопични конструкции се считат за едни от най-надеждните. Определят ги по следния начин: с помощта на специална капачка от метал затвори силна зъб, и цементируют детайла — тя е облицовка не е подвижна елемент на дизайна.

Недостатък на тези системи е високата им цена — тя се дължи на факта, че на всеки зъба се определя по две крони. Приблизително всеки четири години корони е желателно да се замени поради евентуалното им разхлабване и загуба на сцепление.

Използването акрил

Зъбни протези ново поколение от акрил се различават най-ниска цена, което ги прави едни от най-търсените сред пациентите. Изделия, изработени от акрил, изглежда много естествено, тъй като този материал ви позволява да изберете подходящия нюанс, не е различен от цвета на родния емайл.

Главните недостатъци акрил — не винаги е надеждна фиксация и крехкостта на продукта. Освен това, този материал е с висока порьозност, което допринася за проникването на влага под протеза и бързо възпроизвеждане на болестотворните микроорганизми.

Найлонови изделия

За производството на такива конструкции се използва мека пластмаса, с някакви метални елементи в тях напълно липсва.

Това позволява монтирането на такива продукти за пациенти, които имат висока чувствителност на тъканите и склонност към алергични реакции.

Тяхната мекота, надеждно определяне на метод за присасывания позволява дискретно да се замени липсва един или няколко моляров. За производството на зъбни протези от ново поколение най-често се използва именно този материал.

Имайте в предвид, че акрил и найлонови изделия няма равномерно разпределение на дъвченето на натоварването. Така че от тях няма да успеят да дъвчат много твърда храна. При небрежност на това правило е възможно развитие на атрофия на костите и венците.

READ  Пародонтит - причини, последствия и лечение

Несъемные решения

Днес популярността на фиксирана на зъбни протези е много голяма. Това се дължи на възможността за възстановяване, като два зъба, така и редица. А съвременните материали и технологии ни позволяват да изберете нюанси, идеално съвпадат с цвета на тази на емайла.

Мостове

С помощта на стоматологичен конструкции е възможно качествено възстановяване на две последователни отиват на зъбите.

За това двете корони записват в специален моста, и след като го инсталират на съседните зъби.

За да се изгради мост, лекар-стоматолог предварително обтачивает стоящи в близост до зъби, и това е един от основните минуси мостовидного протезиране.

Имплантиране, тъй като прогресивен метод за възстановяване на

Импланти имат някаква приликата с протези. Основната разлика от тях е възможността за възстановяване на само един зъб.

Процесът на инсталиране на импланти е по вживлении закрепване направо в костната тъкан. Благодарение на този метод пациентът продължава физиологична и дъвчене функция. А това помага за оптимално разпределя натоварването на зъбната редица.

Избор на имплант, трябва да се обърне внимание на производителя, отзиви от пациенти и материал за производство, тъй като този момент е много силно влияе върху цената, естетика и здравина.

Използването на коронки

Прилагането на изкуствени коронки, като един от вариантите за възстановяване на зъби, не губи своята актуалност и днес. В момента се радват на популярност следните материали за тяхното производство:

 1. Метал. Цельнолитые конструкция от метал са трайни и функционални. Дебелината им може да бъде от 0,3 до 0,5 mm. За

  производството на тези изделия се използват стомана, стомана с «златно» покритие, палладиевые или хромокобальтовые сплави. Особеност на обикновените метали се крие в тяхната висока якост и устойчивост на абразия. Въпреки това, когато носенето на метални коронки веднага забелязва им не е естествен произход.

 2. Металлокерамика. Корони от този материал — метална основа с керамично покритие, имитирующим цвят на естествения зъб. Основата изработено от хромкобальтового, хромоникелиевого, золотопалладиевого или золотоплатинового сплав. В цената на продукта влияе на материала, от който са произведени основа. Металокерамични коронки са много силни, но за постигане на най-добрия естетически вид трябва внимателно да изберете точния оттенък, който присъства в използвания от цвета на зъбите на пациента.
 3. Керамика. Коронки от този материал са по-малко издръжливи в сравнение с металлокерамическими. В тази връзка, те не се използват за замяна на дъвкателните зъби. Най-често керамични изделия поставят в предните редици. Външен вид керамични корони подобни на тези жевательными органи. Освен това, този материал е совмещается с тъканите на венците, и той никога не ще доведе до алергии.
 4. Въглероден цирконий — такива коронки имат прекрасна биосовместимость. Както здравина, лекота и естетически характеристики правят този материал е един от най-добрите на фона на останалите. Основната му недостатък е високата цена. Но за да инсталирате диоксид-циркониеви коронки на дъвчене страна, като протези почти неотличимыми от тези, напълно оправдават стойността си.
 5. Алуминиев Оксид. Този материал е чудесна алтернатива диоксид-циркониевым коронкам. Той е боядисан в бял, прозрачен цвят, който не предизвиква алергии и има добри естетически качества. Благодарение на своите физични характеристики на алуминиев оксид ви позволява да се произвежда максимално точни отливки. Недостатък на алуминий може да се нарече малко по-малка сила в сравнение с диоксидом цирконий, но цената му е изгодно да се различава от цената на последния. Изберете корони, изработени от този материал, се препоръчва в случай, че ги е планирано да инсталирате ниски дъвченето на товари.

Правим избор — мнения и бърз анализ на

Отзиви на пациенти, които са успели да се насладите на всички предимства на зъбни протези от ново поколение за себе си.

Когато възникне необходимостта от инсталиране на протеза, лекарят препоръчал да вмъкнете акрил. Въпреки че той и по-евтини от някои други възможности, но също добре изпълнява своята функция.

Татяна, Москва

След отстраняване на две до постоянни зъби постави подвижна протеза Декар картофи, пържени Картофки, за да се предотврати преминаването на здрави зъби поради под формата на свободно място.

На първо време новите зъби на доставляли ми ужасен дискомфорт, но с течение на времето, аз съм свикнала. На външен вид изкуствени зъби, не се различават от моите «близки». Единственият недостатък — при дъвчене на твърда храна, като месо, протеза започва да се плъзне. Въпреки това, аз съм доволен, особено поради факта, че не трябваше да се обработка на съседните зъби.

Олга, Воронеж

Че е по-добре да избера?

Да, разбирам, какъв протеза най-добре ще отговарят на същия или друг начин на пациента, трябва да се определи със следните въпроси:

 1. Какво броя на зъбите е планирано възстановяване? Така, когато трябва да се възстанови наведнъж няколко зъба

  инсталиране на подвижни системи безсмислено. В този случай лекарят спира избор на фиксирана проекти.

 2. Какъв ефект трябва да се постигне на първо място? За възстановяване на красива усмивка, най-добрият вариант ще се превърне в подвижна протеза от акрил.
 3. Каква е цената на конструкции? Цената на несвалящи протеза на новото поколение е доста висока. При ограничен бюджет, се препоръчва спиране на избор на подвижни конструкции, независимо от факта, че тя може да предизвика дискомфорт и се отличават с по-ниско качество. Цената за инсталация на всяка съвременна система може да варира от 12 хиляди до 45 хиляди рубли.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00097 sec