Зъбните импланти Astra Tech — уверен поглед и лъчисти шведската усмивка

Агресивната среда на устната кухина влияят отрицателно на здравето на зъбите и води до тяхното преждевременно унищожаване. В особено тежки случаи на решаване на проблема, без да се нарушава стройность на зъбната редица, е почти невъзможно, докато не се появи технология, стоматологична имплантология.

Откритие, направено от шведски професор по стоматология Бранемарком, техника вживления титан импланта в костната тъкан се поставя началото на нова ера на зъбната протеза. Вече повече от 50 години стоматологични фирми по целия свят усъвършенстват технология имплантирования, но малцина са достигнали истинско съвършенство.

Astra Tech – лидер на стоматологичната индустрия

Астра Тек е минал пълна сертификация в Руската Федерация. Шведски подход към решаване на проблемите на иновациите протезиране позволи в кратки срокове да придобият компанията популярност по целия свят.

Компанията влиза в състава на световно известната фармацевтична компания AstraZeneca Group, който заема водеща позиция в световната индустрия за здравни продукти. Ръководството на компанията залага на прилагането на иновативни технологии, които подобряват качеството на живота на хората.

Въпреки че използването на нови методи за лечение, шведски производител предлага на своите клиенти само на доказани продукти, което е преминало пълния цикъл на клинични изследвания.

Компанията се превърна в инициатор на създаване на обществена програма за рехабилитация на граждани, които са загубили зъби. В Швеция липсата на зъби се равнява на хората с увреждания. Участие в програма за рехабилитация позволява на компанията да получават огромен опит, който помага на шведски специалисти непрекъснато обновяване на технологиите.

Преди време

Популярността на Astra Tech донесоха революционни подходи към производство и монтаж на зъбни имплантите. Днес шведския производител смятат, че водещата на световната индустрия на зъбен имплантирования.

Компанията предлага на своите клиенти уникална система титанови на имплантите, която позволява постигане на максимална интеграция на протезата с костната тъкан.

Продукти, проектирани така, че да осигурят възможност за тяхното използване във всички видове клинични ситуации. Освен това зъбните импланти Астра Тек тествани по време на технически, гистологических и клинични проучвания по целия свят.

Технологични иновации

Всеки продукт има солидна и ефективна структура, която се състои от три части: всъщност импланта, абатмента и винтови капачки. Положението в зъбния ред се отразява на дизайна на протези, който образува биомеханическую система за контрол на околните зъби.

Експертите на компанията смятат, че основната задача на имплантирования – е да помогне на естествени процеси на регенерация на организма, както и създаване на условия, в които зарастването ще се случи в максимално кратки срокове. Производство на имплантите се извършва с прилагането на четири иновативни технологии:

 • Osseo Speed;
 • Micro Thread;
 • Conical Seal Design;
 • Connective Contour.
READ  Глоссалгия или защо свети език, като че ли обожжен

Характеристики на всеки новаторски решения:

 1. Osseo Speed – технология за стимулиране на растежа на костите с помощта на титан, която осигурява повишена интензивност на регенерация на костната тъкан. Уникална химична модификация на титан значително подобрява възстановителен ефект. За формиране на специална грапава повърхност титан производител на имплантите използва флуорид. Освен това, наличието на грапава повърхност увеличава площта на контакт на костна тъкан с вашия продукт, което в комбинация със специална резба позволява значително подобряване на показателите на якостта на фиксация. За разлика от обикновените протези зъбните импланти буквално вживаются в костната тъкан на челюстта, и образуват с нея едно цяло. Клиничните проучвания показват, че процента на успешното имплантиране е около 99,9%.
 2. Micro Thread – уникалната технология за равномерно разпределение на натоварването върху костната тъкан. Резултатите от много експерименти

  потвърдиха, че Micro Thread повишава устойчивостта на продукти и осигурява надеждна фиксация. Трайно закрепване на този вид е особено важно в ранните етапи на заплитането на костта с импланта. Надеждна фиксация на протезата осигурява микрорезьба, която не травмирует кост. Тази технология е разработена с оглед на постиженията на съвременната бионика, и е внедрен в производство след продължителни изследвания. Това решение позволява да се намали натоварването на уязвими места за контакт на костна тъкан с имплантом, и максимално да се осигури кортикальную повърхността на костите.

 3. Conical Seal Design – технология за моделиране на контура на протезата. Якост на свързване на импланта и костта осигурява уникален тънки профил изделия. Такава конструкция позволява да се основна тежест в долните слоеве на костната тъкан. Дизайн на импланта намалява натиска върху маргинальную кост и осигурява на продукт допълнителна стабилност. Освен това, в долната част на импланта получава допълнителна защита от околните тъкани, което предотвратява появата на малки промени и микротрещин. Устойчивост на продукта позволява да се намалят рисковете от щети смени продукта по време на грижа за устната кухина. Дизайн на имплантите позволява да се съкрати продължителността на инсталиране на абатмента.
 4. Connective Contour – технология за увеличаване на площад контакт съединителната тъкан с повърхности на имплант за сметка на особената геометрия на пътя. Тази структура дава възможност да се увеличи устойчивостта на продукта след интегрирането на титан повърхности, костната тъкан. Релефът на повърхността е проектиран по такъв начин, че да се изключи възможността смени продукта.
  Зъбните импланти Astra Tech имат 40 размери. Параметри за всеки един продукт определят комбинации от 8 варианта на дължина (6; 8; 9; 11; 13; 15; 17; 19 мм) и 5 места ширината (3; 3,5; 4; 4,5; 5 мм). Възможността за симулиране на геометрията на повърхността на абатмента позволява перфектно да комбинирате продукта с други зъби.

Характеристики на инсталацията импланти

Инсталиране на зъбни импланти Астра Тек се извършва хирургично и се случи на няколко етапа:

 1. Подготовка на челюстите за процедурата. На този етап се случва подготовка на повърхността на челюстта, за имплантиране. Хирург произвежда

  разрез на лигавицата и разделя десну от периоста. След освобождението на костната тъкан на нейната повърхност, се извършва разделяне. В отделни случаи костната повърхност могат да се справят с бор.

 2. Пробиване на отвори за импланта. Първо высверливают коварен дупка, а след това завърши канал в костната тъкан увеличават в диаметър. Имплантационному ложу придава необходимата форма. Обикновено се прави на няколко последователни просверливаний с постепенно увеличаване на диаметъра на свредло 0,5 mm. В специални случаи, преди да започнете процедурата се прави макет, на който се извършва моделиране на процедурата. Дълбочина на пробиване контролирам с помощта на глубиномера.
 3. Инсталиране. След образуването на дупки с помощта на специално устройство вкручивается алвеолата. След изключване на устройството, на изделието се поставя капачка, която предпазва от врастване на тъканите.
 4. Зашивание. След приключване на всички процедури хирург зашивает разрези и монтира удължител на венците. Пациентите обикновено трябва да се чака от 3 до 5 месеца, докато раната не щеше да се оправи. След приключване на този период се определя надстройката.

Алтернативен вариант

В някои случаи инсталирането на импланта може да се случи по ускорена програма. За определяне на оптимален вариант на silion хирургът трябва да се вземат в предвид скоростта на регенерация на тъканите, особено на структурата на челюстта, както и наличието на индивидуални противопоказания.

Предимства — в сила от Швеция?

Продуктите на компанията Astra Tech има редица очевидни предимства, които осигуряват й популярност в целия свят:

 1. Технологиите за производство на имплантите са резултат от работата на опитни дизайнери. Безопасността и ефективността на всички иновативни решения потвърждават резултатите от редица изследвания.
 2. Участва в държавна програма, протезиране, позволява специалистите на компанията да натрупа огромен опит. Според него, самите фирми, чиито продукти се подобрява непрекъснато.
 3. Астра Тек има впечатляващи показатели за успешна имплантация (99,9%). Успехът на компанията се дължи на уникални технологии протезиране.
 4. Продуктите на компанията е разработена в съответствие със световните стандарти в денталната медицина. Всички материали, изделия са безопасни и не носят пряка, или непряка заплаха за пациентите.
 5. Зъбните импланти могат да се използват при различни варианти на конфигурация на зъбите и челюстта.
 6. Компанията дава десятилетнюю гаранция на своите изделия. Постоянна модернизация на технологии за производство на всички изделия позволи значително увеличаване на срока на експлоатация. Последните проучвания показват, че при 98% от пациентите протези изцяло запазени, след като 5 години употреба.
 7. Материали продукти ускоряват процесите на регенериране на тъкани след операции.
 8. Пациентът бързо ще свикне с импланту.
 9. Мулти-система за контрол на качеството на готовите изделия изключва закупуването на некачествени продукти.
 10. Използването на нанотехнологиите в процеса на производство на продуктите.
 11. Компанията работи в повечето страни по света и организира специални програми за обучение, които подобряват професионално ниво имплантологов.

Мнението на пациентите

Отзиви на пациенти, които са били инсталирани зъбните импланти Astra Tech.

Проблем възникна преди няколко години, когато трябваше да е напълно премахване на горния нож. Тъй като се разхожда така че аз не можех, а след това веднага е решила да се установи в алвеолата. Ми препоръча Астра Тек, и аз казах да. Възможност за инсталиране с пауза от няколко месеца не ми дойде, така че аз настоя за ускорена процедура. Сега, когато той вече е на 2 години и никакви проблеми няма, окончателно се убедил, че изборът е право.

Валентин, на 35 години, Москва

Винаги се отнасял с известно недоверие към всеки протезам и щепсел за зъбите, но когато стана по-възрастен, и ми изтрили болен зъб, трябваше да променят отношението си.

Фирма Астра Тек избра след самостоятелни търсения на информация в интернет, внимание привлякоха добри отзиви от лекари и подробно описание на предимствата на имплантите на тази компания. Имплантирането е продължило няколко месеца, но всичко завърши успешно и сега дори забравям, че имам не всички зъби.

Борис Юшченко, на 56 години. Омск

Цена хапе…

Единственият минус на имплантите Astra Tech – това е най-високата цена, но ако се вземе предвид спецификата на производството и процент на успешно имплантиране, а след това стойността на услугата не изглежда чак толкова тясна и висока.

Средно на РУСКАТА федерация цената на един имплант заедно с инсталацията варира в рамките на 60-90 хиляди рубли.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00084 sec