Амиксин: инструкция за употреба, фармакологично действие и форма освобождаването на наркотици

Към днешна дата на фармацевтичния пазар е представена от достатъчно голям брой медикаменти, широко прилагани за лечение и профилактика на респираторни вирусни инфекции, чиято честота е в пъти се увеличава по време на студения сезон.

Амиксин, указания за употреба на наркотици подробно описан в най-големия руски фармацевтичен справочник на Видал, е ефективно средство стимулиращо дейността на собствения си имунитет в борба с инфлуенца вирус флора.

Към днешна дата има няколко групи лекарства, които се предписват при ОРИ, това е:

 • Этиотропные лекарства (Ремантадин, Тамифлу), те се наричат също химиотерапевтическими противовирусни средства, те пряко влияят върху процеса на развитие на ДНК на вируса и спира разпространението на инфекции, имунната система на човек почти не влияят.
 • Интерфероны, се допълват, а понякога и заместват собствените фактори на защита.
 • Индукторы на интерферон, към тази група се отнася и Амиксин, указания за употреба на лекарственото средство в достъпна форма обяснява лечебните свойства на лекарството. Медикамент стимулира синтеза на собствен ендогенни интерферонов, като иммунотропное действие.
 • Патогенетические лекарства за симптоматично лечение, те могат да се прилагат в комбинация с други антивирусни лекарства. Към тази група се отнасят антипиретични средства, отхаркивающие, обезболяващи таблетки, свещички и спиране, вазоконстриктор спрейове и мазила за локално интраназального прилагане.
 • Общеукрепляющие средства (аптечные поливитаминни комплекси и различни отвари, приготвени по рецепти от народната медицина, например, чай от шипки).

Всички тези лекарства се предписват на деца и възрастни за лечение на грип и други ВЗЕМАНИЯ, но точно индукторы на интерферон, имат способността да «включи» на собствените защитни сили на организма, което води до в специфични клетки на производството на различни видове интерферон. Така че лекарства от тази група, включително и Амиксин, указания за употреба на който описва подробно схемата на прием, са подходящи за продължителна профилактика на вирусни заболявания в период на епидемии.

Инжектиране ОРИ предимно се случва въздушно-капково начин, и извън врата на инфекцията е лигавицата, выстилающая на устната и вливане носа кухина. Структурно тя е представена от многослойна плосък епител и парцели рохкава лимфоидната тъкан (това е аденоидные и глоточные сливиците), с многобройни кръвоносните и лимфатическими съдове.

Намиращите се в лигавицата на макрофаги, дендритни клетки и Т-лимфоцити осигуряват элиминацию, с други думи, смъртта, инфлуенца флора. Този процес е възможен благодарение на продуктите на различни цитокини и разграничаване на Т-лимфоцитите на различни видове Т-помощни клетки, които са или поддържат развиващ се възпалителен процес, или регулират имунния отговор.

В тъканите палатинални сливиците са група М-клетки, способни да поемат антигенные фактори от лумена на устната кухина. Освен това, противомикробной активност има и слюнка, която съдържа имуноглобулини, антимикробни пептиди и ензими, продуцируемые разположени в лигавицата жлези. Съществена роля в противоинфекционной защита играят интерфероны, съединение протеин с антивирусна, антитуморни и иммуномодулирующей активност.

Те са с еднаква сила са почти на всички вируси, независимо дали са причинител на грип, хепатит или херпес. Разликата се състои само в това, че интензивността на влиянието им може да бъде просто не е достатъчно за унищожаването на патогенни патогени.

READ  Хипотермия при бебето – симптоми и лечение на деца

В отговор на експозиция на даден стимул (между другото, към него се отнася и стресов фактор) започва верижна реакция, експанзионистична синтез интерферонов. След това те попадат в межклеточное пространство, където се свързват с рецепторите на съседните клетки. Механизъм на антивирусно действие на тези биологично-активни вещества се състои в потушаването на монтаж протеинова веригата в етап на вътреклетъчната репликация на вируса. С помощта на ензими и инхибитори на интерферон причинява инхибиране на транскрипцията на вирусния геном и потискане на излъчване на РНК на патогена. В резултат на това около огнището на инфекцията се образува един вид бариера от «здрави» на клетките, което допринася за ограничаване на развитието на вирусно заболяване.

Амиксин, указания за употреба на наркотици показва неговата принадлежност към групата на индуктори на интерферон, стимулира производството на този протеин всички клетки, включително тъкан на червата и черния дроб. По принцип на действие се крие основната разлика инхибитори на интерферон от антибиотици. Последните оказват влияние само върху бактериални клетки, което води до тяхната смърт, докато Амиксин подобрява защитните сили на организма, чрез стимулиране на борбата на имунитета с вирусна инфекция.

Към ползите от лекарството са на високо ниво и широка гама от специфична дейност, която е достатъчна продължителност на антивирусно действие, способността косвено потиска вируса. Освен това на фона на употреба на наркотици Амиксин, указания за употреба лекарства описва подробно дозата, липсва ефект на пристрастяване не се развива резистентност на инфлуенца флора.

Синтез на ендогенен интерферон се контролира от организма, което намалява риска от появата на нежелани ефекти. Вече е еднократното въвеждане на индуктор на интерферон, особено под формата на убождане вече води до удължаване на продукти на протеини в терапевтични дози, достатъчни за потискане на вирусната активност. Както е посочено в инструкциите за употреба, Амиксин съдържа активна съставка тилорон.

За разлика от други индуктори на интерферон, които се предлагат под формата на ампули с разтвор за инжектиране, Амиксин е на разположение само във вид на таблетки по 60 мг (детски) и 125 мг. «Плюс» на препарата също е съвместим с останалите средства, които най-често лекарят предписва за борба с температура и други симптоми на ТОРС (напр. Парацетамол, Ибупрофен, антихистамини).

Амиксин: дозата за възрастни, указания за употреба

Основните показания за прилагане на препарата е лечението и превенцията на обикновена настинка, грип и други ВЗЕМАНИЯ. Освен това, възрастни и юноши Амиксин, дозата на който зависи от възрастта, се предписват при цитомегаловирусной и герпесной инфекция, в състава на комплексната терапия на хепатит тип А, В и C.

Важно

Амиксин трябва да се пие след хранене.

Максимум продукти протеин отбелязват през 4 часа след прием на хапчета, период полувыведения активното вещество е 24-48 часа. Освен на епитела на червата, гепатоцитов, интерферон се увеличава и в белодробната тъкан, което пречи на развитието на типичните за грип усложнения като възпаление на долния отдел на дихателната система.

READ  Лечение соплей при деца и възрастни на народни средства за защита

При лечение на ОРИ и грип при възрастни наркотици Амиксин, дозата е следната:

 • Първи и втори дни на болестта — по 125 мг на ден.
 • Като се започне от третия ден — по 125 mg през ден.

Важно

Общата доза Амиксина на курс на лечение на ТОРС е 750 мг (или 6 за «възрастни» таблетки по 125 мг).

За да се предотврати развитие на вирусна инфекция лекарство трябва да се приема по 125 мг веднъж на 7 дни, в продължение на 6 седмици.

Амиксин: как да се приемат в детска възраст, характеристики на лечение по време на бременност и кърмене

Лекарството се предписва на децата само с семилетнего възраст. Активността на лекарства и риск от нежелани реакции при бебето помладше проучен достатъчно.

Освен това, единствените показания за терапия медикаментом Амиксин, като се вземат подробно разказва педиатър, е за лечение на ОРИ и грип. Между другото, правилното име на лекарства — точно Амиксин.

Лекарството също така се вземат след ядене по 1, 2 и 4 ден заболявания в доза 60 мг (1 «детска» таблетка). Ако клиничните прояви на вирусна инфекция не стихват на четвъртия ден, това може да е сигнал за развитие на усложнения. В този случай, трябва отново да се консултирате с лекар и по избор да пие хапче на лекарството (60 мг) на 6 ден заболявания за профилактика на постоянен поток, ОРИ.

Важно

При бременност и кърмене, независимо от това как се вземат Амиксин, медикамент е противопоказан при всяка доза.

Ако пие лекарства по схема препоръчана от вашия лекар нежелани реакции възникват изключително рядко. Но в някои случаи е възможно алергичен обрив по кожата, втрисане и рязко слабост. Понякога се появява гадене, дискомфорт в областта на корема, нарушения в храносмилането.

Основните противопоказания за назначаване на препарата Амиксин, как да го приемате, трябва да се определи само лекар, освен на бременност и кърмене е детска възраст до 7 години и повишена чувствителност към основното или спомагателно компонентите на таблетки.

Имуномодулатор Амиксин: цена, съвместимост с други лекарства, колеги и мнения

Цената на опаковка от 10 таблетки на доза 60 мг е 610 -650 рубли, цената на същото количество хапчета и 120 мг — 1055-1100 рубли. Това е повече от достатъчно за курса на лечение и профилактика на грип и вирусни инфекции.

Имуномодулатор Амиксин е напълно съвместим с други лекарства, които най-често се предписват за лечение не само ВЗЕМАНИЯ, но и бактериални усложнения на заболяването. Традиционните лекарства, използвани при първите симптоми на настинка, са Парацетамол (и неговите аналози Панадол, Рапидол), Ибупрофен (Нурофен), Мефенаминовая киселина, горещи разтворими чайове Колдрекс, Фармацитрон, Терафлю. Често се предписва на аерозоли и антимикробни близалки за гърлото Стрепсилс, Фарингосепт, Лисобакт, Ингалипт, Тантум Верде. При поява на кашлица са необходими отхаркивающие средства на базата на химически или растителни съставки (Гербион, Стоптуссин, Проспан, Лазолван, Флюдитек, АЦЦ).

За лечение на грип се прилагат специфични антивирусни средства (Ремантадин, Озетальмивир, Тамифлу и др). При съмнение за бактериални усложнения обикновено се предписват антимикробни лекарства пенициллиновой група или цефалоспорины. Но Амиксин и антибиотици, за съвместимост, която не предизвиква съмнение у медици, е напълно възможно да се пият заедно, без страх от странични ефекти и промените в фармакодинамике и фармакокинетике лекарства.

READ  Бисептол при грип и настинки – инструкции и препоръки

Напълно сходни по състав с Амиксином следните лекарства:

 • Лавомакс (предлага се в таблетки от по 125 мг);
 • Тилорон (таблетки по 60 и 125 mg);
 • Тилорам (капсули по 125 мг);
 • Тилаксин (таблетки 125 mg).

Имуномодулатор Амиксин можете също така да се замени и с други индукторами на интерферон, които имат подобен ефект върху човешкото тяло и не по-малко ефективни.

Така, в същата фармакологична група се отнасят тези лекарствени средства:

 • Циклоферон (хапчета, крем и инжектиране), е един от най-силните лекарства за укрепване на имунната система, се предписва дори и в състава на комплексната терапия на ХИВ.
 • Полудан (назални капки), започват приложение при първите симптоми на ОРИ.
 • Кагоцел (таблетки) се използва за терапия на вирусни заболявания при деца от 3 години и възрастни, също се предписват при герпесной инфекция.
 • Амизон (хапчета), се използва само за лечение на ТОРС, но препаратът е противопоказан за деца до 18 години.
 • Аперфлю (хапчета), предписват при иммунодефицитных състояния и за превенция и лечение на вирусни инфекции с три години.

И точно също и при взаимодействие с други лекарства за симптоматична терапия ОРИ изброени индукторы интерферон повишаване на тяхната ефективност и намаляване на продължителността на острата фаза на заболяването.

Коментари

Оксана, на 37 години. «Аз винаги много зле переносила всяка настинка, болест на укладывала мен в леглото поне половин седмици. И тук по време на следващото посещение на терапевт, лекар препоръчва Амиксин. Първо общежитие само с появата на хрема и першения в гърлото, общо неразположение се проведе буквално на следващия ден. След това започна да пие лекарство и за профилактика, в резултат на това нито веднъж не ви е заразен с през цялата есен и зима.»

Роман, 25 години. «Моят ритъм на работа не позволява да ми болнични дори за няколко дни. Така че всички вируси трябваше да се пренасят «на крака». Но след Амиксина изобщо забравих за лошо здраве. Аз дори нито веднъж не се е налагало да го пия за медицински цели. Достатъчно обичайния курс на профилактика.»

Индукторы на интерферон са се превърнали в клиничната практика на терапевти и педиатри благодарение на тяхната безопасност и ефективност. Амиксин и антибиотици, за съвместимост, която е потвърдена с клинични проучвания, могат назначен едновременно. Това прави лекарството е незаменим при лечението на ЕТАПИТЕ при пациенти с иммунодефицитом или при тежко протичане на заболяването, с риск от развитие на бактериални усложнения.

MAXCACHE: 0.41MB/0.00105 sec