Антибиотици при ларингит при възрастни: показания и видове

Антибиотици — това е екстракт от гъбички, тъканите животни, растения или бактерии. За подобряване на свойствата на естествените молекули, антибиотици, прилагани на тяхната химическа обработка, в резултат на което се подобряват свойствата на наркотиците.

След изкуствена обработка на полусинтетично антибиотици могат да се справят с вируси и бактерии, адаптировавшимися към наркотиците.

Антибиотици, предписани при ларингит възрастни, безброй много, но не всичко може да се използва за борба с инфекциите, тъй като много от тях са токсични и опасни. Всеки антибиотик, одобрен за лечение на хората, принадлежи към определена група и подгруппе.

Бета-лактаминные антибиотици:

  • цефалоспорины;
  • пенициллины.

Пенициллиновые лекарства се произвеждат от гъбите и се различават по способността да инхибира процеса на растеж и размножаване на бактерии, затова предписват данни антибиотици при ларингит при възрастни и деца.

Предимство пенициллиновых в това, че те не оказват съществено отрицателно влияние върху човека, тъй като в кратък период от време се отделят от организма. Въпреки това, бактериите бързо се пристрастяват към тези лекарства, а при хората често се развива алергична реакция към лекарства от тази група: Амоксицилин, Ампицилин, Азлоциллин.

Подклас цефалоспорин е показан за борба с микробите, устойчиви на пенициллиновым медикаменти: Цефазолин (1 поколение на лекарства за лечение на инфекции на горните дихателни пътища и на пикочно-половата система), Цефамондол (2 поколение на лекарства за лечение на стомашно-чревни инфекции на жлъчните пътища), Ceftriaxone (3 поколение на лекарства за лечение на инфекции, устойчиви към цефалоспоринам предишните поколения).

Група макролидни антибиотици, като и бета-лактаминные, проникват в клетките, но са способни да унищожат микробите, които не съдържат стените на клетките: хламидия риккетсии, които причиняват пневмония, хламидия. Макролиди са по-малко токсични в сравнение с предишната група антибиотици и може да се използва за дълго време, но съвременните препарати, за да се справят с инфекциите за 3 дни.

READ  Флемоксин солютаб – ефективен антибиотик при отите

Се прилагат те за лечение на пациенти с алергия към антибиотици цефалоспориновой и пенициллиновой групи. Поради ниската токсичност се предписват на деца на ранна възраст и бременни жени: Азитромицин, Суммамед, Еритромицин, Рокситромицин.

Тетрациклиновые антибиотици, за да се справят с тежки инфекции: бруцелоза, антракс, туляремия. Но при продължително приемане предизвикват развитие на хепатит, оказват неблагоприятно влияние върху здравето на зъбите, скелета, затова са противопоказани за деца, бременни и кърмещи жени.

Аминогликозидовыми антибиотици лечение на туберкулоза, сепсис, перитониты. Тези антибиотици токсично и отрицателно влияние върху състоянието на бъбреците, са в състояние да увреди слуха, затова се използват само в най-тежките случаи: Мономицин, Стрептомицин, Гентамицин.

Антибиотици противогрибкового действия са неефективни срещу адаптировавшихся до лекарства лекарства бактерии: Нистатин, Леворин.

При хрема, бронхит, Грип, ARI антибиотици не е необходимо, защото ги причината е вирус, с който имунната система на човека да се справи в рамките на една седмица. Въпреки това, тези заболявания може да бъде сложно пневмония, причината, поради която на бактериите и да се бори с тях, без да се антибиотични лекарства невъзможно.

За назначаване на лекар предписва провеждането на изследвания на кръвта, и ако от резултатите от изследванията той открива увеличение на броя на белите кръвни клетки и повишаване на СОЭ, това ще ви препоръча подходящ препарат и дозата в зависимост от причините за заболяването и състоянието на пациента. Наруши схемата на приемане и промяна на дозата сами или по препоръка на фармацевт в аптека, не си струва.

В процеса на лечение с антибиотици е важно да не пропуснете прием на лекарството, тъй като за ефективната терапия изисква поддържане на определена концентрация на активното вещество в организма. Погрешно е да се мисли, че ако в анотацията към лекарството се казва: вземат се 3 пъти на ден, това означава — закуска, обяд и вечеря.

READ  Мононуклеоза при деца: симптоми и лечение

Важно

Между отделните дози на лекарството трябва да се проведе не по-малко от 8 часа. Продължителност на лечение и схема на прием назначава лекар, а не ръководство, идващи заедно с медикаментом.

Ако използвате антибиотици при ларингит при възрастни и деца, струва си да се отбележи, че облекчаване на състоянието настъпва бързо, но това не е причина веднага да се откаже тяхното приемане. След подобряване на състоянието на лекарства трябва да се вземат още 2-3 дни, за да се не просто да се отпуснете бактерии, а напълно да ги унищожи.

За ефективно лечение с антибиотици е необходимо да се определи най-подходящият медикамент. С тази цел, засаждане, но резултатът става известен едва след няколко дни, а през това време състоянието на нея болен може силно да се влоши.

Бактериална ларингит се развива и при деца и при възрастни, се дължи на заразяване с микроби стрептококка, стафилокок, трепонемы и често е усложнение на неправилно лечение, ОРИ, Грип, морбили.

Отличава ларингит наличието на першения, сухота и болки в надгортаннике при преглъщане, гласът става дрезгав, гласова разминаване в него набъбва и се свива, в нея болен ларингитом постоянно се задейства кашлевой рефлекс.

За поставяне на диагнозата лекарят произвежда ларингоскопию и назначава изследване на кръвта, след което е избран антибиотик пенициллинового на реда: Амоксиклав, Ампицилин, Амоксицилин. Ако пациентът е алергичен към данните на антибиотици, а след това е назначена полусинтетический аналог.

Деца до 10-12 години се разболяват често и това е нормално, но всеки път, когато се прилага за лечение на антибиотици е опасно, тъй като това прекомерно натоварване на неокрепший разрастващ се организъм. Така че не във всички случаи си струва да се прибегне до лечение на данни лекарства.

READ  Всичко за фоликуларен ангина - нейните симптоми и лечение

Обикновено те се предписват само в случай, когато лечението местните антибактериални медикаменти, като например, Биопароксом не дава резултат и причина за ларингита не е преохлаждането или излагане на химически вещества и бактерии. Но това правило не важи за деца до 3 години: лигавицата на гърлото при децата е в насипно състояние, бързо набъбва, така че на децата при ларингит веднага предписват антибиотици.

Свали болковият синдром при ларингит помагат Стрепсилс и други препарати за резорбция, спрейове (Ингалипт, Хлорофилипт, Гексорал), инхалации, компреси, промивки, за премахване на подуване задължително се използват антиалергичен лекарства. Лечението на ларингита отнема от 5 до 10 дни.

Ако започне да се лекува небактериальный ларингит в начален етап, това можете да направите и без антибиотици. За облекчаване на състоянието в първите три дни на заболяването е необходим режим на легло, топла напитка, антипиретични лекарства при повишена температура.

Заслужава да се отбележи

Причина за ларингита — отслабва имунитета, така че за това лечение може да се използва имуномодулатори, а за профилактика — комплексни витамини.

Лечение с антибиотици ларингита при възрастни и деца рядко минава без последствия. Обикновено, след като получи заболяване се запазва дрезгавост на гласа, кашлица, а терапия с употребата на антибиотици, винаги изпълнен с промяна в състоянието на червата, в резултат на това се развива дисбактериоза, ослабляющий имунитет.

Така че в процеса на възстановяване е необходим за гласова почивка, прием противокашлевых лекарства и намаляването на чревната микрофлора.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00088 sec