Антибиотик Аугментин: описание на наркотици и оказываемый лечебен ефект

Антибиотик Аугментин — модерното комбинирано лекарство, антибиотик редица пенициллинов с богат набор от лечебни действия.

Основни действащи вещества на препарата са:

 • Амоксицилин, активен към грамположительным и грамотрицательным механизми, с изключение на вырабатывающие бета-лактамазы (пенициллины и цефалоспорины).
 • Клавуланова киселина е инхибитор на бета-лактамазы, обезвреживающая този ензим и разширява кръга на бактерицидного действия на първата представлява.

Комбинация от данни, компоненти подобрява терапевтичния ефект на Аугментина, разширяване спектър на действие и предотвратява развитието на устойчивост на бактериите.

Съществено предимство на антибактериални лекарства е разнообразието на произвежданите видове в различни дози, с посочване на концентрация амоксициллина (първият цифров индикатор) и клавуланата (второ числова стойност), например, Аугментин 875/125, или общата сума на активни вещества (Аугментин 1000).

Регистрирани следните лекарствени форми:

 • сух прах за производство на спирането, принимаемой вътре;
 • прах за производство на детски взвеси (Аугментин ES);
 • прахово смес да се инжектира интравенозно приложение;
 • хапчета или хапчета, покрити със защитно фолио.

В рамките на лечебния курс е възможно промяна на медикаментозна разновидности на лекарството (вместо ваксини предписват течна или таблетированную форма).

Входящи в състава на Аугментина клавуланова киселина предпазва амоксицилин от разграждане на β-лактамазами и включва в нея резистентные до пенициллинам и цефалоспоринам щамове, засилване лечебни свойства.

Антибиотик Аугментин е активен срещу следните бактерии:

 • златист стафилокок, включително вырабатывающие лактамазу микроорганизми;
 • streptococcus;
 • кокковидные аеробни бактерии — нейссерии;
 • е. коли;
 • энтеробактерии;
 • proteus и други.

Съдържание на активното амоксициллина в плазмата е идентично на доза чист амоксициллина.

Когато са прилагани орално употреба (хапчета и спиране) съставните съставки бързо (след час) се усвояват от стомашно-чревния тракт, при внутривенном въвеждането съставки се откриват в перитонеума, мускулите, мастните тъкани на организма, интерстициална течност, жлъчния мехур и епидермиса.

Антибиотик Аугментин се отделя от организма чрез бъбреците и частично с уриной в формата на непроменено в продължение на 6 часа. Средното време полувыведения компоненти на препарата е когато се приема перорално и въвеждането през виена е малко над 2 часа.

Антибиотик Аугментин: инструкция за употреба и дозировка

Основните показания за прилагане на комбинирано антибиотик са следните инфекции:

 • възпаление на бронхите или на белите дробове, бронхопневмония, гнойни процеси в белодробната тъкан, хронична форма на бронхит;
 • стоматит, ангина, възпаление на сливиците; пиелонефрит, цистит, уретрит;
 • органите в малкия таз, включително передающиеся на полово предавани инфекции (гонорея, сифилис);
 • инфекция на епидермиса, фурункулез;
 • остеомиелит.

Аугментин высокоэффективен и не се нуждае от комбинация с друго бактерицидно средство.

Доза Аугментин описан в инструкциите към наркотици. Специалистите съветват преди употреба на антибактериални средства се проведе тест за чувствителност към него микрофлора на пациента. Терапевтична доза се назначава индивидуално, въз основа на възраст, тегло, особености на тялото на пациента и степента на прояви на инфекция. Всички произведени лекарствени форми притежават същото лечебно въздействие.

Дозиране на препарата на децата зависи от възрастови показатели за малко пациента:

 1. До три месеца се препоръчва да се използва суспензия от Аугментина, включваща 125 мг концентрация амоксициллина, на всеки 12 часа при дневна доза, не повече от 30 мг на 1 кг тегло.
 2. Над 3 месеца. — преди година: Аугментин 200 или 400 (валидни от 12 часа) се изчислява от 45 мг/кг телесно тегло при тежко проявление на болестта и 25 мг/кг — в леки случаи. Аугментин 125 или 250, валидна от 8 часа, се използват от изчисляване на 40 mg/kg или 20 mg/kg в зависимост от стадия на заболяването.
 3. Еднократна доза при деца под 12 години е:
  • 7 — 12 години — 10 мл (0,156 г/5 мл) или 5 мл (0,312 г/5 мл);
  • 2 — 7 години — 5 мл (0,156 г/5 мл);
  • 9 месеца. — 2 г. — 2,5 мл сироп (0,156 г/5 мл) три пъти на ден.
READ  Скарлатина: симптоми и общата картина на заболяването

При лекарството Аугментин, указания за употреба, показва, че, като се има предвид рамките на заболяването, дозата на Аугментин трябва да се удвои.

За възрастни прием на лекарства значително по-лесно и също така зависи от степента на увреждане на инфекцията. Стандартната доза за тях и деца над 12 години е дневния две/трехразовый прием по 1 капка от Аугментина (500 mg на всеки 12 часа, 250 мг през 8 часа) с възможност за увеличение, свързани с особеностите на инфекциозни лезии.

Интравенозно въвеждане на лекарства е показано на всеки 6-8 часа на 1, 2 г, с максимално допустимата доза на ден — 7,2 г.

Лечението и дозата се назначава строго лекар. Терапия не трябва да надвишава 14 дни и трае по-малко от 5 нощувки.

Антибиотик Аугментин за деца: методи на приложение в зависимост от формата на издаване

Антибиотик Аугментин за деца приемат в определена доза, която се определя строго индивидуално. В нея се отразява и на телесно тегло и възраст, и степен на тежестта на инфекцията. За възрастни и деца над дванадесет години с тегло над 40 кг предвидено дозиране два пъти на 24 часа по една таблетка.

И днес често този медикамент се инжектира венозно.

В такъв случай доза е 1,2 грама на всеки седем часа.

В случай на необходимост лекарите позволяват да се инжектира лекарство 4 пъти за двадесет и четири часа и на равни интервали.

Тези пациенти, които страдат от различни нарушения в отделителната функция на бъбреците, и това беше тежка или средна степен трябва да разберат, за тях е от съществено значение особено строга корекция на режима на дозиране на този лекарства. В случай на процеса на пречистване на кръвта Аугментин постоянно отделя. По тази причина, в случай на нужда от прием на лекарството за пациентите, които са на диализа, лекарството може да се въвежда единствено интравенозно.

Забранено е да се смесват в една капельнице или, например, спринцовка Аугментин с други аминогликозидными с антибиотици, тъй като в такъв случай ще бъде само загуба на активност на всякакви антибиотици. Забранено е също така да се смесва определен препарат с течности, които съдържат голямо количество протеини и всички продукти на кръв.

С изключение на препоръки на медицинските специалисти, този медикамент е строго забранено да се вземат от бременни жени. След раждането, вече по време на кърмене лекарството лекари е разрешено за прилагане.

По принцип, ако не се говори за риск сенсибилизации, който, преди всичко, е свързано с факта, че в майчиното мляко, могат да се открояват активните вещества на това лекарство, никакви други негативни ефекти при деца, които са били на физическо кърменето не е забелязал.

В случай на дори най-малката нарушения в работата на черния дроб трябва по препоръка на медицинските специалисти провеждат лечение с най-голяма грижа, редовно анализ на състоянието на всички органи.

Корекция на дозировок, преди всичко, се основава на максимално допустима доза Амоксициллина и, като правило, се извършва единствено с оглед на показатели за осигуряване на качеството. Почти винаги трябва да се даде собствено предпочитание на уникална по рода си парентеральной терапия. Ако лекарството трябва да се вземе пациент, който е на хемодиализа, а след това в този случай корекцията на дозата трябва да се основава единствено на максимално препоръчаната доза от лекарството.

READ  Когато се предписва пункция при гайморите и какви са различните митове, свързани с изпълнението на тази процедура

Възрастните е желателно да се започне с една или две таблетки в рамките на деня. След това вече може допълнително да приемате по една доза по време на сесия и една доза в края на сесията на диализа.

Ако има нужда от възстановяване на различни концентрации на съставките в кръвта, а след това да добавите и втора доза, но се въведат единствено след провеждане на сесия гемодиализа.

В съответствие с инструкциите на производителя лекарство трябва да се дозира различен начин в зависимост от това на колко години е детето.

Ако той е по-малко от четири месеца, а след това в този случай той мочевыделительная система все още не работи на сто процента, и в резултат на това става элиминация, т.е. отделянето на стандартни дозировок става трудно.

Именно по тази причина е перфектна дозировка на лекарството в този случай е 30 мг на 1 кг телесно тегло за 24 часа. Приема на лекарството трябва да кликнете два пъти по двадесет и четири часа. В такъв случай най-добре е да придобива суспензия за деца.

Ако детето си повече от три месеца, медицински специалисти, обикновено се отделят Антибиотик Аугментин за деца на две разновидности. Една доза от 200 мг, а другият е през 400 г. трябва да се прилага два пъти за 24 часа. Ако изписана лекарство в доза 125 mg/250 mg, а след това е важно да се разбере, че му е необходимо да се прилага три пъти дневно, на всеки осем часа. При това почти всички в съгласие един с друг и да твърдят, че най-добре е винаги да използвате тези наказания, действието, което се случва в продължение на дванадесет часа.

Има сведения за това, че такива лечебни форми е много по намаляват риска от появата на диария, отколкото 8-часов лекарство. При това не бива да се забравя, че спирането на лекарството 200 mg и 400 mg имат в състава си аспартам, и точно по тази причина им е забранено да използват тези хора, които страдат фенилкетонурией.

Въпреки факта, че почти всички препарати ясно е регистриран изчисляване на дозата за деца, най-добре е да се откаже от самостоятелно набиране на необходимата доза и се раздават на този въпрос за решаване на лекар. Само специалист е в състояние правилно да оцени колко е тежко болно дете и изберете правилната дозировка на този антибиотик.

Не си струва за това да забравяме нито за момент, за да не се надценяват собствените си възможности. Също така е задължително при закупуване на даден наркотик питай в аптеката за употреба, която трябва да бъде прикрепен към наркотик.

Суспензия от Аугментина, предназначающаяся за деца, се продава почти винаги в обикновен сух прах, от който впоследствие родителите вече сами трябва да готвя за своето дете крайния продукт. Повечето родители, които никога по-рано не са били запознати дори с фармацевтична дейност, след внимателно проучване на всички елементи инструкции намираме в относително дозировок и верен производство на лекарства. При това трябва да се обърне внимание на факта, че Аугментин — това е лекарство за високо качество, така че да се приготви лекарството ще бъде лесно за всички.

За да приготвите суспензията, ще ви трябва — това е высокоочищенная вода или преварена, но хладно. На етикета На всеки флакон има кръст на етикета. Именно тя ще се превърне в нивото, до което в крайна сметка трябва да бъде готова спиране на лекарството. Първият етап на приготвяне на лекарството е отглеждането на разтворителя над половината от обема. На този етап водата трябва да бъде налита до маркер, след това флакон трябва да се разклаща добре и по същество този процес е вече завършен.

READ  Кашлица, без температура възрастен: причини, лечение и разновидности

Единственият момент, в който тук трябва да се обърне внимание — това е отмеривание необходимия обем вода. Ако ще налито твърде много вода, то в такъв случай суспензия може да се окаже твърде «разредена». От това в крайна сметка ще зависи от дозата на лекарството. Ако направи грешка, на този етап, това може да се отрази на резултата и ефективността на лечението.

Амоксиклав или Аугментин и други аналози на лекарството

Амоксиклав или Аугментин са аналози. Колеги предписват, ако медикаментозно средство не трябва да се приема.

Аугментин не се препоръчва да се приема в следните случаи:

 • индивидуална непоносимост към лекарства;
 • вредно въздействие върху черния дроб при предишна употреба на Аугментина;
 • алергия към антибиотици пенициллинового и цефалоспоринового броя;
 • мононуклеоза инфекциозна етиология.

Е условно разрешени при бременност и кърмене, тъй като регистрира слабо токсичните ефекти на средства. В тези случаи тя се прилага под строг лекарски надзор.

Произведени лекарствени форми и антибактериален наркотик да предизвика нежелани ефекти от страна на различни органи и системи.

Сред тях особено често се проявяват следните нарушения:

 • дисфункция на червата под формата на дисбактериоза;
 • холестатическая жълтеница, хепатит;
 • дерматит, алергичен характер;
 • гадене и рвотные желание;
 • в редки случаи: оток на Квинке, анафилактичен шок, кандидоза, флебит.

Намаляване на вероятността за проява на по-горе странични ефекти и да се постигне максимален терапевтичен ефект ще помогне за правилния прием на лекарствени средства, преди хранене.

Аугментин е оригинален лекарство, обаче известни фармацевтични компании, разработили лекарствени средства, които подобно терапевтично действие.

Сред най-качествени и популярни отделят:

 • Амоксиклав, произведени на словашката фирма ЛЕК или швейцарска САНДОЗ.
 • Медоклав, произведени от кипърската компания Medochemie.
 • Флемоклав, който има няколко удобни за приемане на форми и разновидности на издаване, холандски производител на Astellas.
 • Панклав, направени известни на европейската фармацевтична компания Hemofarm.
 • Экоклав, най-евтин аналог на руското производство (фирма Авва Рус), както и Арлет, Кламосар.

Амоксиклав или Аугментин, произведени фармацевти Русия, сертифицирани отговарят на международни стандарти за качество и привличат демократична цена. Специалистите съветват да се използват именно този медикамент, който ще ви предпише лекар и не се провежда самостоятелни експерименти.

Висок лечебен ефект антибактериални средства доказват многобройни положителни отзиви на лекари и реални пациенти.

Лекари и педиатрите казват честото определяне Аугментина за лечение на заболявания на дихателна система и УНГ-органи с широк спектър на действие. Правилно избраната дозировка с паралелен прилагането на пробиотици на практика елиминира страничните ефекти.

Младите майка благодаря на производителите на суспензия за висока ефективност и удобно приложение дори горд децата. Те отбелязват намаляване на температурата при децата още на следващия ден след началото на приема на антибиотик. За много Аугментин стане семеен лекар, избавляющим от различни инфекции и оказва слабо токсични ефекти.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00144 sec