Антибиотик Солютаб Флемоксин и лечебно въздействие върху фарингит и други заболявания

Флемоксин Солютаб — ефективен антибиотик, използван при терапия на бактериални заболявания.

Антибиотик Солютаб Флемоксин е в състава на активното вещество амоксицилин тригидрат и допълнителни компоненти.

Иновативен лекарството е много ефективен при борба с различни групи бактерии: стафилококи, стрептококи, патогени, гонорея и менингит.

С помощта на лекарството за лечение на фарингит, ларингит, синузит, инфекции на кожата. Спектърът му на действие е много обширна и в много области на медицината отбелязват ефективността на терапията. Лекарството се предлага под формата на таблетки, покрити с коричка. Една Таблетка може да има различна доза активно вещество — от 125 мг и до 1000 мг. Фармакологично действие бактерицидного лекарството се крие в широк спектър на действие: вещество унищожава бактериите, намалява тяхната синтеза, предпазва ги от делене и растеж.

Антибиотик полусинтетический е много ефективен при борбата с грамположительными и грамотрицательными групи бактерии. Всеки вреден микроорганизъм, който попада под действието на активното вещество, веднага започва да се руши и спира растежа си, живко.

Антибиотик Солютаб Флемоксин бързо се абсорбира в организма и е подложен на унищожаване в стомаха, освен това, приемът на храна не оказва влияние върху ефективността на лекарството. След 2 часа след прием се наблюдава най-висока концентрация на лекарството в плазмата на кръвта.

Лекарство перфектно навлизат в различни тъкани на организма, в лигавиците, а също така — по внутриглазную течност, където веднага оказва терапевтично действие.

Антибиотик Солютаб Флемоксин е показан при различни видове заболявания, лекарят може да препоръча неговото приемане при инфекциозни заболявания на дихателната система, кожата и меките тъкани, органи на пикочно-половата система, на органите на СЧ. Лекарството може да удиви всички видове инфекции, независимо от това кои органи или тъкани от тях са изумени — кожата, храносмилателния тракт, мочеполовая система, на дихателната система. Достойнство на лекарства е и този момент, че можете да го приема, независимо от приема на храна.

Противопоказания за приемане:

 • Индивидуална непоносимост към компонентите на лекарства.
 • Висока чувствителност към антибиотици група пенициллинов, и другото бета-лактамным антибиотици.

Лекар с повишено внимание може да предпише лекарство за болни, страдащи от бъбречна недостатъчност, инфекциозен мононуклеозом, лимфолейкозом. Също така не се препоръчва да използвате антибиотик по време на бременност и при храненето с кърма, тъй като вещества на лекарството Солютаб Флемоксин може да проникне в кръвта на бебето. При предозиране са възможни гадене, повръщане и диария. При първите симптоми на превишаване на дозата на лекарството, трябва да се промият стомаха, да приеме активен въглен и лаксативи са лекарства.

READ  Гръдната такса за кашлица: какво е това, състав и свойства

Флемоксин Солютаб 250 mg: методи на приложение и дозата на лекарството

Лекарството Флемоксин Солютаб 250 мг предписана от вашия лекар, той избира прием на лекарства. В зависимост от това какъв вид бактерии удари тялото, курсът на лечение може да продължи от 5 до 10 дни. Средно, е достатъчно за 10 дни за получаване на трайно терапевтичен резултат на лечение.

За прилагането на препарата дава добри резултати, трябва правилно да изберете прием на лекарства. В едно хапче може да бъде от различно количество на активното вещество — антибиотик — амоксициллина (от 125 мг до 100 мг), а също и допълнителни компоненти — целулоза, магнезиев стеарат. Хапчета за деца са в неговия състав и аромат, например — ванилия или портокал, лимон на вкус, а също така — захарин, че децата спокойно приемали лекарство.

Когато забележите, че основните симптоми на болестта са изчезнали, след няколко дни е възможно да се спре лечението. В случай, когато дълго време няма положителен резултат, трябва да се обърнат към лекар, за да го замени медикамент на по-ефективен.

При фарингит, по-лесно и неусложнена форма на лекарите:

 1. Едно дете на възраст от десет години, както и възрастни, се предписват по две таблетки един път в денонощието.
 2. Едно дете на възраст от 3 до 10-годишна възраст дозата е по 250 мг 3 пъти на ден.
 3. Децата от една до три достатъчно 250 mg еднократно на ден.

Средно, при терапия на пациенти детска възраст (от 1 година), средство се приема от изчисляване на по 30 — 60 мг лекарства на 1 кг тегло на детето.

При тежка форма на фарингит дозата е:

 • Детето се изчислява дозата, въз основа на теглото (на 1 кг от по 60 мг); 3 стр/ден.
 • Възрастни пациенти — от 0.75 до 1 мг/ден.
READ  Барсучий мазнини кашлица деца: как се консумира

Не забравяйте, че след изчезване на симптомите на заболяването се приема антибиотик още в продължение на няколко дни за профилактика и определяне на терапевтичен резултат.

За лечение на други инфекциозни заболявания, прием на Флемоксин Солютаб 250 мг се извършва:

 • За възрастни пациенти — 2 rv/ден от 500 до 750 мг.
 • За болни деца от 10 години — 2 rv/ден от 500 до 750 мг.
 • За деца от 1 година до 3 години — 2 rv/ден по 250mg.

Ако е назначена терапия на инфекциозни заболявания средна тежест, след това приемът на препарата се увеличава до три пъти ч. в денонощието. Днес много лекари казват, че Флемоксин Солютаб 125 mg, 250 mg е много ефективно средство, с тегло предимства пред други антибиотици.

Сред достойнствата на лекарството може да се подчертае бърза усвояемост в сравнение с други антибиотици. Много удобна дозировка, тъй като Флемоксин Солютаб се предлага в дози от 125 mg, 250 mg и 1000 мг. на Ефективността на средства е доказано от много изследвания и практически да вземе пари.

Освен за лечение на възпалено гърло и други инфекциозни заболявания на дихателните пътища, лекарство се назначава, ако имате:

 • Хронични и остри форми на пневмония, бронхит.
 • Влошаване на отита, синузит.
 • Цистит, уретриты.
 • Простатит, эндометрит.
 • Коремен тиф.
 • Кожни заболявания.
 • Язва на стомаха.

Амоксицилин Солютаб: как е най-добре да

Амоксицилин Солютаб антибактериално се приема по всяко удобно за вас време, тъй като не са обвързани с приемането на храна и може да приемате лекарството преди, след и по време на приема на храна.

В състава на таблетките е включена захарин, че помага за вземане на лекарства, без неприятни усещания, което е особено важно, ако се провежда терапия на детето.

По принцип таблетка от лекарството може да бъде само проглочена изцяло, разжевана, също могат да смучат, да се разтвори в сок, чай и други напитки, на стайна температура. Разликата от вида на прием няма — ефективно лекарство във всеки случай, неговата скорост на изсмукване на бвп, както и бионаличността и на обмяната на веществата. Така че може да се прилага разтваря в чай или вода вариант или просто да взема едно хапче и изцяло, запив с вода.

READ  Болки в гърдата и температура - причини и лечение

Лекарите не препоръчват използването на антибиотик заедно с други лекарствени средства, съдържащи аскорбинова киселина, сулфонамиди, аминогликозидами и други активни вещества, тъй като това може да доведе до намаляване на ефективността на лекарството, за развитие на алергични реакции.

Антибиотик Амоксицилин Солютаб сигурно при провеждане на терапия е пациента, който в миналото са налице заболявания и нарушения на нервната система. Допуска прием на полусинтетического на наркотици и за лечение на такива заболявания, като остър отит на средното ухо, бактерии инфекция, остра belyah,.

Ефективни аналози на лекарствата са:

 • Амоксицикллин Сандоз;
 • Хиконциклин;
 • Оспамокс;
 • Амоксин.

Данни аналози имат идентична диспергируемой форма, което ги прави също толкова ефективни. Но изборът на конкретен антибиотик винаги зависи само от назначения лекар, който ще направи изводи, въз основа на резултатите от вашите анализи, протичане на заболяването и индивидуалните особености на заболяването. Цената на Амоксицилин Солютаб варира в различните аптеки от 220 .. и до 280 евро.

Предимство на лекарства може да се нарече висока ефективност при лечение на простата, средни и тежки форми на заболявания, в период на обостряне и при хронично. Продължителността на лечение и прием на средства взима само от лекар, който в бъдеще може да се коригира дозата на прием на лекарството. Благодарение на своите свойства, препарат бързо прониква в кръвта и да буквално в рамките на 5 — 10 минути, той вече се намира в кръвта и тъканите на организма.

Също така имайте предвид, че лекарството бързо достига най-високата си концентрация, което усилва терапевтичния ефект. Данни антибиотици последните поколения са универсални помощници, защото те убиват всеки вреден микроорганизъм, много рядко може да предизвика нежелани реакции, се предлагат в удобни форми за лечението на деца и възрастни.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00120 sec