Арбидол детски: описание на наркотици и оказываемый лечебен ефект

Officinalis лекарство Арбидол детски пуснат предназначение за лечение на деца на възраст от две години. В зависимост от региона и лицензи в инструкциите, може да бъде предоставена информация, че средството е показано само с три години. Така в Украйна и Казахстан средство е официално разрешено на децата от две години. В Русия и Беларус с три.

Причината за тази разлика са резерви в някои закони за производство на лекарствени продукти и регистрация особености на патент за освобождаването на детски лекарствата. Но, лабораторни изследвания на Арбидола показват, че лекарството не оказва отрицателно въздействие върху организма на детето става на две години, независимо от формата на съобщение. Основна препоръка за спазване на мерките за безопасност е правилното изчисляване на дозата.

Основните компоненти на лекарства, са:

 • хидрохлорид етилов етер;
 • шестивалентный бром;
 • двухвалентный фенилтиометил.

Лекарството може да се закупи под формата на капсули в пластмасови буркани (50, 100 мг) и таблетки (100, 200 mg) по 10 броя в блистера. Опаковка на медикаменти зависи от компанията поставляющей му на пазара. Срокът на годност е 2 години от датата на издаване.

Основен компонент на Арбидола, хидрохлорид етилов естер действа директно върху клетъчната структура на вируса чрез блокиране на протеин, който се съдържа в патогенни клетки, който позволява да се разпространява на клетките на вируса в организма на детето. Арбидол детски ефективно се бори с патогенните микроорганизми поразителни горните слоеве на дихателните пътища и лигавицата на СЧ.

Първо действие Арбидола е въвеждане производство на клетки на ендогенен интерферон, което от своя страна предизвиква верижна реакция и предизвиква бързото размножаване на Т-клетъчните връзки на лимфоцитите. С прости думи има рязък скок и пробуждане на имунната система.

Цялостно въздействие на лекарството дава възможност на организма по-скоро да се справят с леки вирусни инфекции. Намалява проявите на симптомите и за възможността за разпространение на заболяването.

Препаратът се отличава с висока степен на засмукване на слизестата обвивка на стомашно-чревния тракт. В течение на един и половина часа след пиене на лекарства (независимо от формата) се постига максимална концентрация в кръвния серум. Не се задържа в организма. Се разпределя по органи выводящей система в следните пропорции: на черния дроб (39-40%), бъбреците (21%), останалата маса се отделя през първите 24 часа, в чист вид заедно с урината.

Арбидол почти не оказва токсично въздействие върху органите, доза, която може да доведе до сериозни усложнения, е около 4 грама на 1 кг тегло на детето.

Процесът на поглъщането Арбидола се случва доста бързи темпове. След приемането на 50 мг от лекарството максимално ниво се постига по прошествие 70 минути, след употреба на дози от 100 мг — 90 минути. Основна част от процеса на раздялата се случва в тъканите на черния дроб. След 20 часа след приемане на Арбидола от организма се извежда на 50% от лекарството. След изтичането на денонощието концентрацията на арбидола хидрохлорид в плазмата на кръвта е не повече от 10 %.

Арбидол се отнасят към следните групи лекарствени средства:

 • Антивирусните.
 • Иммуностимуляторы.
 • Противотоксичные.
 • Антиоксиданти.

Противовирусное действие на лекарства се изразява в способността му да се обвърже протеини провокира размножаването на патогенни микроорганизми вирусен произход. Именно протеин hemagglutinin допринася за гладка преминаването на вируса в клетките на здрави тъкани. Които провокират основните симптоми на респираторни инфекции (възпаление на обвивката на очите, хрема, неприятни усещания в гърлото, зачервяване и повишена температура).

Арбидол пречи на проникването на вируса през клетъчните мембрани на тъканите на човека, и не дава да се развие широка инфекция. По този начин, патогенни микроорганизми се фокусират в огнището на инфекция, без възможности за заразяване на здрави тъкани. Тъй като срокът на живот на вируса във фаза бездействие е ограничен, той скоро умира. Този механизъм на въздействие прави Арбидол ефективна превантивна мярка, тъй като унищожава вирусни бактерии, след като те попадат в организма. В период, когато инфекцията е показал симптоми, Арбидол помага за намаляване на признаци на заболяване и на техните усугублению.

READ  Как да отсасывать сополи при деца и какви са отсасыватели

Прием Арбидола допринася за възстановяване на по-ранните етапи на настинки, ако инфекцията е преминала в осложненную форма, активни съставки на лекарството могат да се намалят проявите на симптомите и за стимулиране на организма в борбата с възпалителни процеси.

Като ефективен имуностимулатор Арбидол детски приемат по време на евентуалното намаляване на имунитета, за да блокира всички признаци на заболяване в ранен етап на тяхното проявление.

Арбидол стимулира продуцирование естествен интерферон, който прави клетките по-устойчиви, преди вирусни инфекции.

Противотоксичное действие се състои в това, че той намалява проявите на отравяне на организма продукти на разпадане, които се появиха в процеса на размножаване на вируса клетки.

Усети ефектът от приема на лекарството, може да е вече на следващия ден, след прилагането на пълна дневна доза.

Основните ефекти, които се наблюдават след прием на Арбидола:

 • Намаляване на риска от инфекция в период на сезонните респираторни заболявания.
 • Не позволява да се развие усложнения.
 • Инхибира основните симптоми на болестта.
 • Пречи перетеканию патология в хронична форма.
 • Намалява възможността от заразяване в следоперативния период.
 • Помага за бързо преодоляване на ОРИ и някои щамове на грип при лечение на деца.

Арбидол детски: инструкция за употреба и странични ефекти

Препаратът е ефективен за лечение на еднакви прояви на заболявания, както при възрастни, така и деца.

Детска версия на лекарството се препоръчва в следните терапевтични цели:

 • Превенция и лечение на заболявания, причинени от вируса на грип група А или В, при усложнения на органите на дихателната система.
 • Превенция и терапия на инфекции предавани въздушно-капково начин.
 • За бързо постигане на резултати в борбата с остро настоящите бронхиальными инфекции, ТОРС, херпес.
 • При лечение на чревни инфекции, причинени от някои щамове на грип.
 • За да избегнете инфекция в следоперативния период.
 • Като поддържащи средства за закупените иммунодефиците.

Арбидол детски, указания за употреба към която върви в пакет, дават на децата си за половин час преди ядене и дават пиете лекарството малко топла вода. По лечебни свойства не засяга прилагането в комплекс с антибактериални и жаропонижающими медикаментозными средства.

Негативно влияние върху ефекта на други лекарствени средства, били идентифицирани.

Лекарства, съдържащи арбидола хидрохлорид (детски Адбидол, Арбидол Максимум) са противопоказани за среща на децата си не навършили две години (за детска версия на лекарството) и деца до 12 (за арбидола максимум).

Освен това неправилна реакция на организма към лекарството може да се наблюдава при пациенти със следните нарушения:

 • Хронични заболявания нефротического характер.
 • Патология на черния дроб и жлъчните пътища.

Тъй като в списъка на помощните вещества, които съдържа лекарство Арбидол, изброени лактоза в малки количества, лекарството може да предизвика отрицателна реакция у хората с нарушено храносмилане на лактозата.

Прием на лекарството по време на света на детето или в периода на кърмене не се препоръчва, поради високата степен на абсорбция на лекарството и бързо попадение в кръвоносната система. Способността Арбидола да проникне през плацентата и пъпната връв, не е установена. Възможно влияние върху плода, не е истина.

В период на проучване на лекарството нежелани лекарствени реакции при деца, правилната доза на лекарството не се наблюдава.

При повишена индивидуална чувствителност към отделните компоненти Арбидол детски, указания за употреба на който описва всички противопоказания, са възможни странични ефекти под формата на различни алергични реакции: зачервяване на кожата покрива в чувствителни зони, обриви, сърбеж, лесна гадене (при неспазване показан на дозата) оток на лигавицата.

READ  Парагрипп – симптоми и лечение на вируса при възрастни и деца

Арбидол детска( суспензия и хапчета): инструкция за употреба, в зависимост от формата на издаване

Деца от 2 до 12 години включен специален Арбидол под формата на таблетки, които са от по 100 и 50 мг. Консумация на възрастен Арбидола позволено не по-рано от 12 години. Поглъщане хапчета трябва да е напълно цялата (не измельчая, дори без да се дъвчат).

Деца 2-6 години за един прием на достатъчно по 50 mg, по-високо възраст — 100 мг. детето Да носи необходимото количество от лекарството, трябва да му даде хапче или сироп, ако му е трудно за преглъщане.

При лечение на TOPC Арбидол децата консумират в правилното количество, в периода 8-10 дни.

При лечение на вируса, Арбидол дават на децата си по 4 пъти на ден (на всеки шест часа) в период от 5 дни.

За предотвратяване на ТОРСА на децата 6-12 години трябва да се даде Арбидол по 100 мг на ден 12-14 дни. Прием на това лекарство за профилактика на ТОРС при деца под 6 години не е извършена, тъй като това е противопоказано.

При лечение на остри респираторни инфекции, без усложнения, да се даде на децата Арбидол в същата доза, трябва през всеки шест часа (четири пъти на ден) в продължение на пет дни. Ако инфекцията протича с усложнения, след пет дни за лечение на деца трябва да продължи да дава път на седмица в тази доза, Арбидол детски. Суспензия, указания за употреба към която върви в пакет, се подготвя от прах за прилагане вътре вместо хапчета.

Как се приготвя суспензия Арбидол от прах:

 1. Кипнете водата и се охлажда.
 2. Дисекция на флакон и налейте 30 мл вода.
 3. Затвори и се разклаща, така че да се образува хомогенна маса.
 4. Налейте вода до 100 мл.
 5. Отново се разклаща флакон.

Преди употреба, спирането, трябва да се разклаща в продължение на няколко секунди.

За предпазване от грип при деца трябва да се вземат Арбидол в дози в зависимост от възрастта на 2 пъти в седмицата в продължение на година и половина месеца. Ако детето е в контакт със заразен, то трябва да приема лекарство в подходящата доза всеки ден, за една-две седмици. Ако са започнали да се появяват симптоми на грип и ТОРС — трябва да приемат лекарства всеки шест часа в продължение на пет дни.

При лечението, ако вече потвърждава диагнозата и състоянието на болестта на ТОРСА, така и в професионален език се нарича атипична пневмония, също е позволено да Арбидол детски сироп.

Прием Арбидола при предотвратяване на торс:

 • до 6 години — не се извършва;
 • от 6 до 12 години — 20 ml, веднъж на ден в продължение на 2 седмици;
 • от 12 години — по 40 мл на ден в продължение на 2 седмици.

Арпетол и го разлики от Арбидола

Арпетол — един от аналози Арбидола, той притежава сходни свойства, но все пак малко се различава от първоначалната си версия.

Арпетол — хапчета, които се използват за лечение и предотвратяване на заболявания като грип и други остри респираторни от заразяване, в това число и с усложнения, хроничен бронхит, пневмония и други заболявания и нормализира имунитета след операцията.

Арпетол може да се прилага за профилактика при здрави хора с професии, което позволява по-добра координация. Например, операторите или шофьорите на обществения транспорт. Това се извършва на практика от медицински специалисти.

Получи отравяне от Арбидола или негов аналог, Арпетола, е почти невъзможно. Токсичен ефект се развива много бавно и само от много големи дози, които се прилагат изключително рядко по отношение на пациента. Така че това лекарство е безопасно. Съществуващото активно вещество, което влиза в състава на Арпетола, е същата, както и в Арбидоле, т.е. разликата те не са. Ефекти от лекарства са едни и същи. Разлика Арпетола от Арбидола — Арбидол се споменава в някои източници, а Арпитол не е в основата на абсолютно никакви изследвания.

READ  Какво е бронхиолит и как да го лекува при възрастни

В наши дни има колеги от много лекарства и те се разделят на два вида: колеги и синоними. Има разлика, по който ги споделят.

Синоними — лекарства, които в основата си едни и същи активни вещества. Лекарства, съдържащи умифеновир (активно вещество, което влиза в състава на Арбидола) — синоними Арбидола, а аналози Арбидола — лекарства с други активни вещества, но с една и съща профилактично и лечебно действие, като Арбидола.

Подобни лекарства се предлагат в една и съща фармакологическую група. Така че, колеги Арбидола — лекарствени продукти, при унищожаването на вируси, които причиняват остри респираторни заразяване. Така наречените синоними Арбидола — същия Арпетол (Произведени в Беларус), Арпетолид, Аперфлю, Иммустат (произведени в Украйна), ОРВИтолНП (произведен в Холандия).

А ето аналози на лекарството Арбидол — Арпитол (от 50 до 65 рубли за 20 таблетки), Ремантадин (от 50 до 70 рубли), Оксолин (20-65 рубли/туба), Гипорамин (20 таблетки — 120-130.), Йодантипирин (160 лева). Основните предимства на висота — ниска цена.

Коментари

Ангелина, 32 г.

«Отлично лекарство. При поява на симптоми, деца летя точно те, никога не ме! Важното е, да се съобразят с тези на дозата. Винаги не ограничи развитието на болестта в зародиш, така да се каже. Нито веднъж не стига самата болест. Самата също съм третирани им. Опитах и други лекарства, но от Арбидола възможно най-добрия ефект. Препоръчвам го на всички останали. Да, чувала съм, че лекарите също за него е добре говорят. Имам дом лежи по цял състав и в капсули и таблетки. Да, ако изведнъж, веднага под ръка, бе.»

Олга, на 38 години

«Имам две деца, те, както и всички, са склонни да се разболеят. Няколко пъти вече болни от вирусни заболявания, дори грип беше. Лекувана точно Арбидолом. При спазване на всички условия, дечица бързо да отиде на поправка, вече след няколко дни буквално се чувстват по-добре. Самата аз сега също съм третирани им. Аз още и доктори на послушала и сега за превенция на пропиваем понякога заедно със синовете. Особено през зимата, в разгара на масови епидемии. Толкова по-добре веднага да се предотврати, отколкото след това да се лекува.»

Антонина, 29 години

«Болни с децата всяка зима, а след това с градина, с училището ще донесе. Миналата зима се опитаха да започне да пие Арбидол, ефектът е по-добре и по-бързо, отколкото при лекарства, които преди това са били лекувани. По-рано с едно лекарство към друго стъпи и на лекарите бягат. Сега знам ще и да пие Арбидол за профилактика през зимата. Защото цяла зима вкъщи да седи все още не е желателно. Странични ефекти от нея не е, да се пие лесно. На всички сега ви съветвам това е лекарство.»

Didito, 45 години

«Самата не се отнасям към това лекарство, просто искам да оставите коментар, тъй като лекарството наистина ефективно! Винаги помага «на ура». Аз му решава да купи на себе си и на децата по отделно във вид на таблетки, и отделно в капсули, след като в този форум прочетох за него. Да, и в рекламата е видяла, но нещо все внимание не се обръща. Муторное това нещо, да се разболеят. Последната зима само Арбидол и спасява.»

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00082 sec