Аспиратор назален детски: видове и особености на прилагането устройства

Детски назални аспираторы могат да бъдат разделени в четири основни категории:

 • спринцовки;
 • аспираторы-тръба;
 • вакуум аспираторы;
 • електронни аспираторы.

Във всяка от категориите данни аспираторов предлага доста широка гама от устройства, подходящи за соплеотсоса детето при транспортиране от своге до софия. Помислете за прилагането характеристики на данни детски назални аспираторов минута.

 • Спринцовки

Спринцовки принадлежи към най-примитивни детски назальным аспираторам. Спринцовка се състои от гумена круша, на върха на която е направен от мек силикон.

Принцип на работа с спринцовкой следния:

 1. Първо таблетиране круша;
 2. След това внимателно се въведе съвет круши в ноздра на бебето;
 3. Започваме бавно пусна, клизма, отдаване под наем в нея въздух. Заедно с въздух, като по този начин се абсорбират отделяне на детето от носа;
 4. След приключване на процедурата спринцовку се измиват добре и се вари. Ако неохота да прави това, използвана круша изхвърля и се радват на нова — в края на краищата, струва спринцовка съвсем евтино.

Ключово предимство на спринцовки е цената му. Обаче и ефективността на този апарат също съответства на по-ниска цена: спринцовки изключително травматичны и имат ниска ефективност, а заради непрозрачност гума е невъзможно да се оцени полученият резултат.

 • Аспиратор назален гребане с мундштуком (механични, аспиратор-трубочка)

Детски назален аспиратор с мундштуком — това е тръба, към която е прикрепен резервоар за събиране на екскрементите и заменяеми филтър, който предотвратява предотвратяване на откачанных соплей в устата на възрастен. Риск да наранят детето има, но много по-ниски, отколкото в случая с спринцовкой: меки сменяеми накрайници намаляват нивото на опасност работата с този апарат. Има аспираторы-тръби с пластмасови връхчета.

Принципът на действие на аспиратора-малки тръби е:

 1. Майка поставя на върха на тръбата в носа на малко дете.
 2. След това трябва да се абсорбират в себе си въздух.
 3. Слуз от носа се движи в резервоара.
 4. След прилагането на уреда може да се стерилизира или да се изхвърлят.

За разлика от спринцовки, аспиратор-трубочка ви позволява да видите резултатите далеч смучене детски соплей благодарение на прозрачността на резервоара.

Тези апарати имат по-ниска цена и са доста трайни. От основните минуси следват да се отбележи на два: на първо място, устройството не притежава достатъчно ниво на гигиеничности, и второ — необходимо презареждане на сменяеми дюзи и филтри. До аспираторам с мундштуком са «Физиомер», «Гълъб», «Маример», «Baby Vac» и «Отривин на «бейби».

 • Вакуум устройство

Вакуум назални аспираторы за деца е доста нови устройства на руския пазар по отношение на други уреди, служители за соплеотсоса. Ключова характеристика на данни апарати могат да плашат родител — в края на краищата уред се присъединява към тръбата за домашно прахосмукачка през мундщука, а максималната мощност е далеч смучене на прахосмукачка е доста голям.

READ  Хрема сутрин - причини и лечение

Но причините за преживявания всъщност няма — в уреда е вграден специален колектор, който ви позволява да изчистите детски носа от секретите. Вакуум аспираторы абсолютно безопасни, ефективни, и са едни от най-издръжливите в сравнение с други уреди. Основният минус — шумность работа на прахосмукачката, че може да изплаши и да отвлече вниманието на бебето от провежданата процедура.

 • Електрически назален аспиратор

Електронни детски назални аспираторы в днешно време, се отнасят към категорията на най-скъпите уреди за почистване на детската носа. Принципът на действие на уреда е много лесна — поставете върха в ноздра на бебето, натиснете бутона и чакаш, докато уредът ще направим всичко сами. Прозрачен капацитет ще покаже резултатите от процедурата.

След процедурата на този апарат също така има възможност да се изплакнат носа на бебето вода, която може да се изсипва в уреда. Тъй като мощност на уреда е изключително малък, може да не се притеснявате за риск поранить на детето. Някои модели електрически спрей за нос, аспиратора позволяват да слушате детски мелодии. Компактността на устройството ви позволява да го вземете с вас на пътуването. Основният недостатък на електрически аспиратора — го недолговечность и необходимостта от смяна на батерии. До впръскване на аспираторам класифицират като «B Well WC-150».

Аспиратор за нос: преглед на най-популярните модели

«Маример» — аспиратор-трубочка. Мнозина казват, че в сравнение с «Физиомером» и «Отривином» този уред е достатъчно тесен отвор за родител. Плюс апарат е, че съвети не трябва да се променят — в комплекта е включена една, на която могат да бъдат санирани и да се възползват от него по-нататък. Съвет на «Маримера» е доста къс и дебел, не е подходящ за всяко дете.

«Гълъб»: отличителна черта на аспиратора за нос дете, е възможността да регулирате силата на засмукване. Наставка доста мека. Всички елементи на уреда запознат, че позволява на изплакнете обилно аспиратор. Сменяеми дюзи не са необходими. Форма чучур е проектиран по такъв начин, че да не прониква твърде дълбоко в носа на детето и не поранит на лигавицата, ако някой внезапно дернется. В комплекта към устройството, се отнася също и специален калъф за съхранение.

«Физиомер» — това е аспиратор за нос с мундштуком. Комплектът включва устройство и пет сменяеми дюзи. Прозрачни стени ви позволяват да се оцени резултатите от процедури за почистване на детското носа. На върха е подходящ при работа с малки носовете си деца. Уред се различава от подобни аспираторов с мундштуком факта, че резервоара за слуз е достатъчно голяма (при настинки секрети доста много), а на върха е изработен от силикон. Производителят препоръчва да се използва заедно с аспиратором едноименния детски спрей.

READ  Кашлица до повръщане при възрастни и деца-причини и лечение

Коментари за «Б Well WC-150» в момента са разделени на две групи: една група родители отбелязва отличната работа на уреда и неговата компактност, други пишат, че уредът нищо не отсасывает и своите шум плаши детето. Уредът се сгъва при работа с грудничками. «Baby Vac» — самоограничаващи аспиратор. Почти всички родители, познати с уред, му поставят отлична оценка. «Отривин бейби» — лидер сред детските аспираторов с мундштуком по броя на продажбите, обаче след този уред излезе по-напредналите колеги, които надхвърлиха функционални «Отривина».

Въпреки това, повечето майки предпочитат този уред като изпитан. Основният конкурент на «Отривина бейби» — «Физиомер». Най-скъпите аспиратор за нос в момента са аспираторы под формата на спринцовки — тяхната стойност обикновено не надвишава 50 рубли. Детски аспираторы с мундштуком (аспираторы-тръби) вече са по-скъпи — от порядъка на 200 рубли. Освен това, крайната цена може да добавите сменяеми накрайници, ако те не вървят в комплект веднага. Вакуум назални аспираторы са на стойност от 1300 рубли. Цената на електрически аспираторов за носа малко по-високи, отколкото за вакуумни, и започва от 1500 рубли.

Как да се насладите на назальным аспиратором за новородени

При работа с назальным аспиратором за новороденото е необходимо:

 • Предварително внимателно да се запознаете с инструкциите за експлоатация, за да запомните основните моменти по работата с уред и стриктно да спазват указанията на производителя.
 • Детето си при провеждането на процедурите трябва да се държат вертикално завъртане на главата на бебето настрани — това е важно за поддържане на правилното дишане при процедурата.
 • Само след извършване на подготвителни процедури, които можете да въведете съвет на наличния уреда за соплеотсоса в носа на бебето и да проведе процедура за последователно за двете ноздрите.
 • След процедурата апарат трябва да се отпушат и измиване съгласно изискванията на инструкциите.

Подробно разгледаме последователност от действия, ако използвате назален аспиратор за новородени:

 1. Запознаване с инструкциите за аспиратору.
 2. Отбелязваме основни правила за експлоатация.
 3. Подготовка на или покупка без съдържание за приложение в носа на детето.
 4. Държим бебето в изправено положение.
 5. Трябва да успокои бебето или нещо, което да отклони, за да не му замря главата.
 6. Завъртане на главата на бебето настрани, капково няколко капки без съдържание (само с помощта на пипета, никакви спрейове!).
 7. Вземете аспиратор, въведе съвет в ноздра и отсасываем слуз.
 8. Повтаряме процедурата за втората ноздрите.
 9. Моя уред и дезинфицируем му.
READ  Левомеколь при отите: състав и свойства на препарата

Предпазни мерки

Преди работа с аспиратором винаги проверявайте състоянието на подвижни и сменяеми елементи — дори и незначителни дефекти може да доведе до ситуации, когато на върха засяга лигавицата на малко дете и ранени си.

Не се е отнесъл с физраствором! Правило «колкото повече — толкова по-добре» тук не работи. Строго спазвайте норма 2-4 капки във всяка ноздра на новороденото.

Правилно да държи главата си малко дете, внимавайте той да не стават нервни и резки. Успокойте го, отвлеките нова играчка или спойте песничка. Трябва да се консултирате със специалист, ако сте забелязали, че състоянието на детето след процедура с аспиратором остава същият или е станало по-зле.

Коментари

«Спрели на Физиомере, след като опитали всички останали аспираторы-тръбички (навороченным вакуум и електрически уреди не се доверяваме). В сравнение с други подобни аспиратор, Физиомер показателно е по-добре, защото на върха е направена от силикон, а не от пластмаса, отвор за устата си достатъчно широко, а не малка дырочка, от която веднага устанешь дърпа въздух. И още следва да се отбележи голям размер резервоар за селекцията на детето — може да изпомпва много наведнъж, а не тичат да се мият и да продължи напред. Има само един проблем с покупката на сменяеми дюзи — очевидно уред добре изкупуват, защото един ден трябваше да обегать няколко аптеки, за да купуват филтри».

«Аз съм почитател далеч смучене секрети на бебето през накрайника, така че избирайте само сред такива аспираторов. Купи Пиджин, като първоначално всичко вървеше добре, но след това забелязах, че ефектът е по-лошо, отколкото е било при работа с Отривином, изпомпвана не е всичко. Извади Отривин, нещо навыдумывала със замяна на дюзата (е направила сама, защото специални дюзи под апарат не е имало място да се намери), въпросът веднага се на ура».

«Начитались със съпруга си положителни отзиви за B Well WC-150, са решили да не съжаляваш пари… Жалко, че се опитват предварително не — електрически уред, бръмчене, така че най-не за себе си, дете от него се плашим и започва да плаче. Мелодии не помогна. Трябваше да се върне към проверенному метода с аспиратор-трубочками. Сега избираме между Отривином бейби и Пиджин».

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.4MB/0.00098 sec