Азитромицин: инструкция за употреба, описание на наркотици и лечебен ефект

Както показва инструкция за употреба, Азитромицин е широкопрофильный антибиотик, който може да се използва за подтискане на различните видове бактериални поражения на организма.

Азитромицин, указания за употреба която съдържа пълно описание на наркотик, може да определяни при най-различни бактериални инфекции — от пневмония при възрастни и деца до остра ангина. Към днешна дата това медицинско лекарство има няколко форми на издаване, всяка от които предвижда отделна схема на прием.

По този начин, Азитромицин, указания за употреба на който описва противопоказания и характеристики на прием на лекарството, днес се предлага под формата на капсули, прах за приготвяне на суспензия, таблетки и ампули за инжекции. Непосредствено след проникването в организма, медикамент започва своето лечебно действие. Неговото активно вещество, много бързо се абсорбира, тъй като тя може да устои на киселинната среда на организма. Максималната концентрация на лекарството след прием се наблюдава след два часа.

Според изследвания на учени, този антибиотик е отлично прониква в дихателните пътища и тъкани на пикочно-половата система на човека. Също така е установено, че активното вещество на лекарството е в състояние да се натрупват в организма, което води до още по-голям терапевтическому ефект. Отделя антибиотик в два отделни етапа — заедно с плазмата на кръвта и бъбреците. Същото се наблюдава и неговите аналози.

Азитромицин, инструкция за прилагане който съдържа достъпна информация за взаимодействието и предозиране на лекарство, в сила за дестинация в периода на първичен възникване на бактериална инфекция, така и вече в по-пренебрегвани състояние, когато заболяването започне доведе до усложнения на пациента.

В фармакология Азитромицин расчисляется като широкопрофильный антибактериално лекарство. Също така той притежава тонизиращо и антимикробно лечебно действие. При правилното дозиране на приема на дадено лекарство може доста бързо да потисне дейността на болестотворни бактерии и подобряване на общото състояние на пациента.

С повишено внимание да предписват лекарства трябва при бременност и период на кърмене в гинекологията. Преди това трябва всички задължително съгласуват с лекуващия ви лекар, тъй като самолечение подобни силни лекарства понякога може само да влоши състоянието на човека. Научите Подробно за ефективността на този средство и неговата цена могат да се многобройни прегледи, предоставени в различни форуми.

Азитромицин: показания, противопоказания и странични ефекти

Веднага трябва да се отбележи, че преди да се предписват лекарства при бронхит и други възпалителни заболявания, трябва веднага да се разкрие точно причинителя на патология на дихателната и други системи. Само когато лекарството ще бъде чувствителна към болезнетворным на микроорганизми, той може да получи добра терапевтичен ефект.

За това преди възлагане на антибиотици пациентът трябва да извърши редица проучвания и лабораторни анализи, които ще помогнат да се разкрие точно причинителя на заразно или бактериална болест. Показанията на Азитромицина е доста разнообразни поради широко терапевтично действие на лекарствата. По този начин, това лекарство може да се предписва за лечение на различни заболявания на горните дихателни пътища, които са провокирани от активни инфекции от бактериален произход.

При този показанията на Азитромицина се разпространяват на остра възпалено гърло, гнойную форма на синузит и тонзилит (остър или хроничен). Също антибиотик Азитромицин, колеги за деца на които трябва да се избере лекар, може да определяни при възпаление на ушния проход, бактериална пневмония и гнойни дерматических кожни лезии. Показанията на Азитромицина се разпространяват на заболявания на пикочно-половата система на човека.

READ  Синузит без хрема, температура, запушване на носа и соплей.

При това такъв антибиотик младежи до местоназначението при различни форми на уретрит, цистит и възпаление на шийката на матката при жените. В последните случаи лекарството може да се прилага в комбинация с други антибиотици. Важно е да знаете, че Азитромицин допринася за потискане на патогенни микроорганизми.

Заедно с това, при грешна комбинация, той е в състояние да намали терапевтичния ефект на други лекарства, така че да съчетават го с други лекарства трябва да е много внимателно, само при предписание на наблюдающего лекар). Освен това, продължителността на лечението според средство се подбират индивидуално, въз основа на конкретно заболяване, неговата форма и небрежност.

По този начин, за лечение на някои заболявания ще е достатъчно да вземе Азитромицин в продължение на пет дни, докато при терапия в пренебрегвани заболявания, пия този антибиотик човек трябва да е в рамките на 10-15 дни.

За съжаление, поради високата токсичност на този средство, да го вземат разрешено далеч не всички пациенти. Следователно, първата е противопоказание за лечение на Азитромицином е индивидуална непоносимост човек активни вещества на лекарството. В този случай лекуващият лекар трябва да реши, че е по-добре да предпише на пациента — Азитромицин или Амоксиклав.

Ако пациентът има алергия към компонентите на този антибиотик, тогава той трябва да се замени за по-безопасен аналог. Следващото важно противопоказание — това е детска възраст. В медицинската практика Азитромицин не се назначава на деца до дванадесет години, тъй като техният организъм още не е формиран и система са по-податливи на токсични поражения (особено на черния дроб, храносмилателната система и бъбреците).

Ако е необходимо назначаването на антибиотик, педиатър трябва да вземете за бебето достъпен медикамент тази посока, който разрешава на децата. Много важно е противопоказание за използването на Азитромицина е по време на бременност и кърмене на пациентката.

В такова състояние няма точна информация за безопасност на въздействието на активното вещество на антибиотика върху растежа и развитието на плода. Също така има риск от това, че то може да проникне в кърмата, което след това ще пият дете. Именно поради тази причина е по-добре да не се излага на здравето на майката и детето на риск и не използва такъв сильнодействующий антибиотик в период от света на детето и кърмене.

С повишено внимание използването на Азитромицина трябва да бъде при лоша работа на бъбреците и сривове в сърдечно-съдовата система на човека. В такъв случай, лечението трябва да се проведе под лекарски контрол. И само в болнични условия се лекуват по антибиотик трябва възрастни хора и пациенти с хронични патологиями.

Странични ефекти от лечението с даден антибиотик, за съжаление, не е необичайно, защото той е доста токсичен и сильнодействующий. Най-често лекарството предизвиква различни нарушения в работата на храносмилателната система. Те могат да се изразява в силна гадене и повръщане, болки в корема, диария, подуване и метеоризъм. За да се предотврати появата им, пациента по време на лечението е важно да се вземат бифидобактерии и да ям повече мляко и млечни продукти. Това могат да бъдат кисело мляко, извара, сирене и кисело мляко. Те се обезопасят от влошаване на храносмилането.

READ  Възможно ли е при отите се къпят: съвети за поддържане на хигиена

Следващата група странични ефекти — нарушения в работата на ЦНС, които могат да се изразява в сънливост, нарушение на съня, депресивни състояния, треморе ръце и главоболие. При поява на данни от усложнения на пациента трябва колкото се може по-бързо да се консултирате с лекар и да информира за своето състояние. Много често антибиотик провокира различни видове алергични реакции.

Те могат да се проявят под формата на обриви, сърбеж на кожата, усещане за парене и уртикария. По-рядко лекарство причинява влошаване на пикочо-половата система, кандидоза и астению. Рядко антибиотик предизвиква жълтеница, влошаване на работата на черния дроб и бъбреците. Ето защо за работа на данните органи трябва да следят по време на лечение. От страна на сърцето антибиотик може да предизвика аритмию и тахикардию.

Важно е да се знае, че при случаен пропускании приема на лекарството, следващата доза средства трябва да се вземе колкото е възможно по-скоро, за да го активното вещество не е време да се оттегли от организма. По-нататъшното лечение трябва да продължи в обичайния режим. Трябва също да се отбележи, че дори и след прекратяване на действието на лекарството, неговите странични ефекти могат да се наблюдават при човека все още в рамките на няколко дни. Това се счита за относителната норма.

Азитромицин: странични действия, начин на приложение и дозировка

Начин за приемане на Азитромицина до голяма степен зависи от конкретната болест, която трябва да се лекува, както и количествата и формата на издаване на лекарството.

По този начин, за възрастни пациенти стандартната дневна доза е 500 мг веднъж на ден. Той се използва за лечение на инфекции на дихателната система, кожата и УНГ-органи. Продължителността на лечение при тази трябва да бъде 5-7 дни.

За лечение на эритермы и инфекции на пикочно-половата система на човека трябва да се вземат по две таблетки с доза от 250 mg един път на ден. Продължителността на терапията се определя от вашия лекар индивидуално. Вземете Азитромицин, странични ефекти от който може да се изразява в обрив, главоболие, диария и влошаване на работата на СЧ, следва след хранене. При остра бъбречна недостатъчност, лекуващият лекар трябва да се коригира дозировката на препарата, въз основа на показанията и състоянието на пациента. Терапия при това да се провежда в болнични условия. Деца до 12 години медикамент е противопоказан.

Ако при пациент с тегло по-малко от 50 кг, след това лекарят също трябва да се намали дозата на антибиотика. Важно е да знаете, че Азитромицин, странични действия, които могат да бъдат доста различни (влошаване работата на сърцето, микробное поражението), най-често причинява усложнения при неправилно дозиране на прием или лечение при наличието на изрични противопоказания. По този начин, за да се предотврати развитието им, трябва ясно да изпълнява всички предписания на лекаря.

Трябва да се отбележи, че Азитромицин, странични действия, които са в състояние значително да влоши състоянието на човека, може да повлияе на скоростта на реакция, така че при приема му трябва да се внимава при шофиране транспорт. Азитромицин е в състояние да проникне през плацентарную защита и в майчиното мляко, така че при бременност и кърмене не се използва.

READ  Не се понижава температурата при бебето – причината и какво да направя

Това е тежък противопоказание, нарушение на когото може да доведе до влошаване на развитието на плода, и на бъдещото здраве на детето. Назначи Азитромицин при бременност само в краен случай, когато ползата за майката ще бъде по-висока, отколкото рискове за плода. В случай на необходимост на препарата при кърменето, жената трябва да го прекратите и да се превежда на детето на изкуствени смеси.

Много се чудя за това, Азитрокс и Азитромицин: каква е разликата. Всъщност, и двата препарата са аналози, така че те имат еднакъв терапевтичен ефект. Разликата е само в името, под което различни производители произвеждат антибиотици. По този начин може да се замени с Азитромицин Азитроксом. Това не се влоши състоянието на пациента.

Азитромицин: колеги, цена и мнения

Към днешна дата на фармакологичното пазарът предлага няколко лекарства с подобно терапевтично действие с този антибиотик. По този начин, Азитромицин, колеги, на които могат да имат еднакъв състав, но и лечебен ефект, има следните лекарствени синоними: Азитрал, Сумамед, Вильпрафен и Азитрокс.

Преди това, като използва аналози на Азитромицина, не забравяйте да се консултирате с лекаря си, защото макар данните лекарства и може да има подобно активно вещество, тяхното терапевтично действие може да бъде насочено към потискане на друг възбудител на инфекцията. Азитромицин, аналози на което могат да имат различна стойност, се счита за доста по-евтин наркотик. Цената на една опаковка е средно 120 евро. Закупите този лекарство може да бъде почти всяка аптека.

За да разберем по-добре ефективността на Азитромицина, дайте отзиви за тези пациенти, които вече са опитали го за себе си и за лечение на различни заболявания:

  1. Михаил. «Стана домакин на Азитромицин за лечение на отита, който имах като усложнение от невылеченного грип. В първите дни след започването на това лечение се почувствах значително по-добре. Вече седмица терапия е минал ушна болка и висока температура. Този наркотик ми е отлично помогна, така че сега той винаги ще бъде в моя списък с най-ефективните антибиотици.»
  2. Дария. «Аз пих по предписание на лекар от гнойной ангина Азитромицин. Колеги на мен не ми помогнаха, така че аз вече не се надяваше, че този антибиотик ще се окаже ефективна. Въпреки това лекарство ми помогна да се излекува болест, и вече след десет дни чувствах се отлично и дори ходи на работа. Единственото нещо, което не ми хареса е това, че той предизвиква при мен влошаване на храносмилането.»
  3. Натали. «Беше домакин на Азитромицин за лечение на инфекция на пикочно-половата система. Е предписал този медикамент ми лекар, който контролира целия процес на лечение. След приключване на терапията мога да ви кажа, че това е много ефективен антибиотик, но да го приемате, трябва да е строго определена доза. В противен случай, странични ефекти не може да избегне.»

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00093 sec