Азитромицин при болки в гърлото: в какви случаи се предписват?

На много заболявания, например, синузит или стенокардия, лекувани с антибиотици. Въпреки това, много хора, когато се възпалява гърлото, не посещават лекар, което не е наред.

Ангина – сериозно инфекционно-алергично заболяване, така че постановкой диагнозата и лечението трябва да се отдадете на специалист.

Ангина е известна много сериозни усложнения, това е особено вярно в случая с децата.

Много често за лечение на възпалено гърло и нейните усложнения се ползват с антибиотици, принадлежащи към клас макролидни. Например, Еритромицин, Азитромицин при болки в гърлото се използват доста често.

Те имат много положителни страни:

  • Макролиди може кумулироваться в места, където се събират патогени, т.е. в лимфните клетки. Лекарството действа по-силен, дори ако се използва малка доза.
  • Лекарства ефективно въздействат на остра и хронична форма на ангина, които провокират микроорганизми с устойчивост на пенициллинам.
  • Макролиди се занимават с унищожаване на микоплазм и хламидия. Тези микроорганизми водят до развитие на атипични форми на възпаление на белите дробове и хронични форми на ангина.
  • Тези лекарства не предизвикват тежки усложнения, дори ако се използват големи дози лекарства. Освен това макролиди много подходящи за пациенти, които имат алергия към пеницилин.
  • Макролиди не дават да се размножават гъбична микрофлоре, поради което се развива кандидоза, който може да доведе до други антибиотици. Точно тези лекарства помагат увеличавате защитните сили на организма.
  • Тъй като макролиди, в достатъчна степен са безвредни, а при необходимост е възможно значително повишаване на количеството на лекарството, което се използва.
  • Много е важно, че макролиди може да се комбинира с противогъбични и антигистаминными лекарства. Това има значение за деца, които имат кандидоза или алергия.
READ  Колко дни е заразна ангина: когато ангина престава да бъде заразен, инкубационният период на болки в гърлото, начини на предаване на инфекцията

В основата на Азитромицина е активно вещество азалид. Той има силно бактерицидно действие, затова Азитромицин при ангина се използва често. Това е антибиотик от ново поколение.

Тъй като Азитромицин се приема при болки в гърлото при възрастни и деца

Подобно и на други макролидам, Азитромицин не дава на микроорганизми синтезират протеини, така че те умират. Той е в големи количества се натрупва в лимфоидната тъкан.

Ако Азитромицин се прилага при ангина и при възрастни, той се концентрира в гландах в десет-петдесет пъти по-голям брой, отколкото в плазмата.

Всички знаят, че ако се лекува инфекция на гърлото с антибиотици, а след това да отнеме от порядъка на десет дни.

Но ако се използва Азитромицин, продължителност на курса ще достигне три-пет дни. Освен това е достатъчно един път на ден приемат лекарство, което е много удобно, ако се използва Азитромицин при болки в гърлото при децата.

Малко количество от лекарството се дължи на факта, че достатъчно лечебна концентрация в тъканите се задържа все още в продължение на пет-седем дни след края на приема му. Това е лекарство се бори с инфекцията, дори и след приемане на последната таблетка или капсула.

Продава се лек като капсули по 0,5 гр и таблетки по 0,5 и 0,125 гр. Азитромицин при ангина при деца се прилага под формата на сироп.

Дозировка азитромицина за деца и възрастни индивидуално се определя от лекар. За това е много влияят на основното заболяване и от наличието на заболявания. Азитромицин се прилага преди хранене, за един час, или след нея – след два часа. Схема на прием може да бъде различна.

READ  Усложнения след ТОРС при възрастни

Както и други детски антибиотици при грип, Азитромицин се изчислява тежестта на бебето.

Важно е да знаете

По педиатрия лекарство трябва да се ползват внимателно. За новородено, той не се прилага. Децата на възраст от шест месеца до шестнадесет години се предписва суспензия.

Азитромицин от болки в гърлото – противопоказания

Както и при всички лекарства, при Азитромицина има редица противопоказания.

Това не се препоръчва да се прилагат на бременни жени, освен в случаите на по-голяма потенциална полза от негативните въздействия върху плода. Същото е и за кърмещи майки.

Азитромицин от ангина не се прилага за пациенти, при които е налице непоносимост към макролидни, че има алергия към антибиотици от тази група.

Внимателно го предписват на хората, които имат нарушена функционалност на бъбреците и черния дроб, нарушен сърдечен ритъм.

Прием на Азитромицина не совмещается с антиациди лекарства. Както и при останалите антибиотици, лекарства не може да се смесва с алкохол, тъй като той прави Азитромицин по-малко активни и нарушава неговото усвояване.

Категорично не се препоръчва да се наруши определена от специалист на дозировката на азитромицина възрастни и деца.

MAXCACHE: 0.39MB/0.00075 sec