Боли пъпки и температура 37 — 38 — причини и лечение

Хипертермия и болки на бъбреците

Когато човек болки пъпки, температурата е важен индикатор за състоянието му. Ако е марка за термометър надвишава стандартните граници, да се бавите с посещението на лекар не може да бъде. Болки в бъбреците и повишаване на температурата могат да бъдат провокирани от различни заболявания: пиелонефритом, увреждания на клубочков на бъбреците, наличието на пясък, камъни, онкологией или опущением на двойката орган.

Остро възпаление провоцируется престой на студено, локална инфекция или отравяне на организма с токсини.

Научите конкретна диагноза е възможно само след пускането на проверка на урината, кръв, подложени на изследвания с УЛТРАЗВУК.

Симптоми

Показатели на температурата зависи от естеството, тежестта на възпалителния процес.

Болки в бъбреците soputstvuyut симптоми:

  • промяна в количеството на урината;
  • болка при уриниране;
  • промяна на цвят, мирис урины;
  • подуване на лицето, ръцете;
  • повишаване на температурата.

Треска трае няколко дни, след което дълго време се задържа субфебрильная температура.

При пиелонефрит е възпалена предимно канальцевая система на бъбреците. Най-често болест е бактериално произход.

Жените страдат пиелонефритом много по-често в сила анатомични особености на тялото си: инфекция е по-лесно да проникне в пикочния мехур в уретрата.

При мъжете пиелонефрит е предимно вторичен характер: е следствие на камъни в бъбреците, хроничен простатит. Възрастните хора са много по-податливи на това заболяване, поради проблематичного поток на урината, причинена от аденомой парауретральных жлези.

При обостряне на пиелонефрит, освен болки в бъбреците се наблюдават слабост, периодично повишаване на температурата до 39°C), пристъпи на горещи вълни, охлаждане, ускорен пулс.

Сутрин температурата отговаря на норма, но драстично се увеличава до вечерта. Често се наблюдават обриви като герпетических.

READ  Лечение на суха и влажна кашлица с помощта на гербиона

Силни, ноющие болка раздават в стомаха, те се увеличават при ходене, но изчезват в хоризонтално положение на своята страна.

Хроничен пиелонефрит

Хроничната форма се придружава от субфебрильной температура – 37,1-37,3°C.

Болка при хронично слабо изразени. Основните симптоми на пиелонефрит са: висока температура, остри болки в лумбалната. Нередок постоянен втрисане и отнася структури матей урината с миризма на амоняк. При възрастните се срещат нетипични симптоми.

Деца болки в кръста при пиелонефрит притеснява не толкова силно, но ги притеснява допълнително колики в корема. Въпреки това, ако децата ви боли пъпки и температура 37 не може да се подценява ситуацията – незабавно повикване на лекар. По-късно тя може да достигне 39-40°C, а за симптоматике ще добави повръщане, интоксикация.

Лечение на

При остър пиелонефрит се изисква комплексно лечение. Пациентите задължително се предписват антибиотици. Тези медикаменти позволяват бързо да се вдигне на възпалението, подобряване на здравето на пациента. Резултатът може да се прояви в рамките на 2-3 дни, но лечението трябва да премине до края.

Амоксицилин е с широк спектър на действие, така че се радва на голяма популярност сред лекарите.

Едновременно с прием на антибиотици трябва да се поддържа нормалното състояние на чревната микрофлора.

Трябва да се пие «Linex», «Хилак-форте» или други подобни лекарства, се консумира кисело мляко и кисело мляко.

Противомикробный преперат 5-ТУРЦИЯ се отнася към класа на уросептиков. Той е ефективен при пиелонефрит, но има противопоказания, затова се отпуска по лекарско предписание.

Ако заболяването протича тежко и пациентът е в болница, му е предписано Цифран.

Лечение на бъбречни изисква време: след отстраняване на остро възпаление трябва да продължат още месец. След 6 месеца трябва да се извърши повторен курс, да преминат всички тестове, за да се мине УЛТРАЗВУК.

READ  Имате ли нужда от антибиотици при грип?

Камъни

При болки в бъбреците на фона на повишаването на температурата не е изключено, пикочнокаменна болест. Това се случва, ако към основното заболяване се присъединява към инфекцията. Силен болковият синдром е свързан с факта, че камъкът излиза от бъбреците и се движат надолу по мочевыводящим пътища, травмируя ги лигавицата.

Интензивни болки и повишаване на температурата, при камъни в бъбреците могат да свидетелстват за пристъп – бъбречна колике. Това състояние средно трае около един ден.

На пациента може да стъпи дори и помътняване на съзнанието, а от обикновени обезболяващи лекарства понякога се оказват безсилни.

Удар на бъбречнокаменна болест могат да бъдат и симптоми: често и болезнено уриниране, намаляване или пълно прекратяване отделянето на урина, гадене, повръщане.

Онкологични заболявания

При рак на бъбреците при пациенти се наблюдават примеси на кръв в урината, повишена температура. Техните притеснения болки в бъбреците. Силата на прояви на този синдром се увеличава с увеличаване на областта на лезии.

В последните стадии на болестта пациентът се чувства на изтръпване, тежест, распирание.

За злокачествен процес в бъбреците се характеризира с чести колебания на температурата – от субфебрильных показатели до до 39-40°C. Треска възниква като реакция на тялото е появата на чужеродного за него протеини.

Лечението в домашни условия

За по-добро благосъстояние се препоръчва да се прилагат сухо затопляне: оборачивать кръста си нещо вълнен. Облекчение настъпва вече в течение на 1-2 часа. Но не може да се използва електрическа възглавничка.

Благотворно влияние оказва също и сок от червена боровинка сок.

Много ефективни билкови лекарства, тъй като в процеса на рафиниране настойки директно влияят върху бъбреците. Разрешено постоянно пият чай бъбреците с лечебна цел. При обостряне на заболяването результативен «Канефрон» – лекарство на растителна основа. Това лекарство е разрешено да се прилагат дори за бременни и кърмещи майки.

READ  Лечение ларинготрахеита при деца: основни мерки

В процеса на възстановяване се препоръчват да се консумират «Фитонефрин», «Фитолизин». Това са билкови продукти, които имат доста неприятен вкус, но ефективно заживляют.

Възстановителен ефект витамини, минерали, които също трябва да се вземе след тежки заболявания. Така че, ако имате болки на бъбреците и температура 38°C, повикване на бърза помощ, тъй като самолечение правят опасно, а в тежки случаи може да се наложи хирургична операция.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00070 sec