Borjomi: показания за употреба и основни характеристики

Borjomi или Borjomi — това е широко известно, минерална вода, която се произвежда в едноименния град на територията на Грузия. По своята структура тя е минерална натрий-гидрокарбонатной вода, миналата естествената минерализацию. Borjomi, показания която съдържа множество заболявания на стомашно-чревния тракт, също така често се прилага като кът за вода.

Като се има предвид богат катионный и аниони състав, Borjomi, показания която предлагат доста голям набор от заболявания, оказва комплексно въздействие върху целия организъм. Ако разгледаме принципа на действие на Borjomi от гледна точка на химията, той е доста проста: заредени йони (особено натрий и калий) са в състояние да влияят върху потенциала на клетъчната мембрана, като по този начин се ускори работоспособност на клетките. Това може да се прояви ускоряване на регенерацията на тъканите или засилване на обмяната на веществата. На различни процеси и участъци на тялото Borjomi въздейства по различен начин.

Основното въздействие на тази вода има в тези органи и системи:

 • Стомашно-чревния тракт. Най-силно Borjomi се отразява върху работата на стомаха и червата. Под нейното въздействие ще се нормализира киселинния баланс кухина, стомаха, засилва отделянето на защитен топка слуз в червата. Също Borjomi, указания за употреба, която включва в себе си колити, нормализира подвижността на червата.
 • Черен дроб. При прием на минерална вода Borjomi засилва метаболизма на гликоген — животински нишесте, съдържащо се в черния дроб. По този начин, черния дроб работи по-активно и всички негови функции нормализируются.
 • На обмяната на веществата. Нормализиране на обмяната на въглехидрати, по-специално нивото на кръвната захар, също така се нормализира благодарение на повишаването на разпадането на гликоген, който е субстрат за синтез на глюкоза.
 • Бъбреците. Химични съединения, влизащи в състава на минерална вода също допринасят за лизису мочекислых или уратни камъни в чашечно-лоханочной система на бъбреците. Обаче в лечението на пациенти с бъбречнокаменна болест не е толкова често включват Borjomi. Показания за използване в този случай, се отнасят само до конкрементам по-малко от 70 мм.

Минерална вода Borjomi е наситена с различни вещества.

Тази вода е степента на минерализация от 0.5 до 0.75 грама/метр3 и съдържа в себе си такива електролити:

 1. Натрий — 100-200 г/м3
 2. Гидрокарбонат — 350-500 гр/м3
 3. Хлор — 25-50 г/м3
 4. Калций и магнезий — 2-15 г/м3
 5. Калий — 1,5-4,5 g/m3
 6. Силиций — 0,5-1 g/m3

Освен тези вещества, в състава на Borjomi в малки количества са включени: сяра, алуминий, титан, флуор, стронций и бор.

READ  Амоксиклав или Флемоксин: че е по-добре?

Често по лекарски препоръки, за да можете да видите прием на минерална вода Borjomi. Показания за използване на тази вода се дължат на онези механизми на въздействие, които бяха споменати по-горе. Това обикновено са хронични ЧРЕВНИ заболявания.

Значително по-рядко Borjomi се използва при нарушения в други органи и системи:

 • Бронхиална астма.
 • Хронично възпаление на бронхите — хроничен бронхит.
 • Патология на бъбреците.
 • Аг патология.
 • Възпаление на пикочно-половата система, включително цистит (възпаление на пикочния мехур) и уретрит (възпаление на пикочния канал).

Как е правилно да се пие Borjomi? Показания за използване на тази минерална вода, както и всички други подобни води, предупреждават, че дневната консумация Borjomi не се препоръчва. Това се дължи на все същия си химически състав, който при прекомерно насыщении на организма може да оказва негативно влияние. Така че да Borjomi трябва да се измери и по определени правила.

Правилната употреба на Borjomi предполага следните аспекти:

 1. Еднократна доза минерална вода — 150 гр.
 2. Най-доброто време за прием, половин час преди хранене.
 3. Температурата на водата трябва да е максимално близка до стайната.
 4. Пиенето е по-добре да не бърза и по-големи глътки.

Водата Borjomi: показания за употреба при деца и бременни

Водата Borjomi, показания която патология на детската възраст включително, не е разрешена за прием на всички деца до редица. На децата от ранна възраст тя категорично забранено, тъй като са възможни нарушения все още не до края на развитите процеси на нормалния метаболизъм на детето. Децата по-големи деца Borjomi предписват при нарушения на стола под формата на запек, тъй като децата на тази минерална вода притежава ярко изразено слабително действие и почистващ ефект.

Също така децата от най-високата възрастова група при гастрит, назначен от водата Borjomi. Показания за употреба на тази вода се разпространяват също така и на деца, а в някои случаи тя разкрива още по-голям ефект, именно при тях. В този случай става дума за нормализиране на киселинността на стомаха и регенерация го лигавицата. При гастрит при деца дозата на вода се изчислява въз основа на доза 4 мл/1 кг телесно тегло.

Borjomi не губи своите положителни качества при употребата му от бременни жени. Тази минерална вода е отлично се справя с киселина или гадене, които не са голяма рядкост при вынашивании на детето. Въпреки това, по време на бременност трябва да се ограничават нейния прием. Това се дължи на все същите микроелементи, на които е богата на вода Borjomi.

READ  Премахване на сливиците при хроничен тонзиллите: показания за провеждане на

Показания за употреба си остават същите, но максималната дневна доза трябва да бъде не повече от 1 чаша. Освен това, за да се намали натоварването върху организма на бъдещата майка се препоръчва да се освободи целия газ от вода преди прием.

Инхалации с Borjomi кашлица. При кашляне или по време на бронхит или ларингита и може да се използва вода Borjomi.

Показания за използване в този случай, се изразяват в провеждане на инхалация с помощта на тази вода и мляко. За тяхното приготвяне предварително от минерална вода се отстранява целият газ.

След това се смесва с мляко в равни пропорции, а получената смес се поставя в небулайзер или инхалатор. Процедура за вдишване от тази смес трябва да продължи около 5-7 минути. При липсата на специални устройства, може да направиш обикновена тенджера и задръжте вдишване по аналогия с популярната картофи.

Borjomi като средство за отслабване. Благодарение на своите активизирующим свойства, вода Borjomi е в състояние да увеличи на липидния обмен и по този начин помага да отслабнете. Освен това той помага за премахване на токсините ги организма.

При желание да загубите тези излишни килограми, се приема вода Borjomi (показания не противоречат на сегашното състояние на организма) в комплекс с други фактори: диета и физически упражнения. Важно е да се освободи цялата въглероден диоксид от бутилката, тъй като газ спомага за отделянето на стомашния сок и на развитието на чувството на глад.

Минерална вода Borjomi: показания за употреба при УНГ-патологиях

Отоларингология не е онази сфера, в която е в състояние да разкрие всичките си положителни свойства на минералната вода Borjomi. Показания често се свеждат до общо укрепване на имунната система, облекчаване на дразнене на лигавиците на горните дихателни пътища и овладяване на кашлица. Като правило, в УНГ-практиката Borjomi се използва при вдишване, които могат да имат най-разнообразни варианти.

Преди провеждане на тези процедури трябва да се консултирате с вашия лекар, тъй като голям брой микроелементи може да предизвика и други странични ефекти. Основните разлики между първоначалната вода Borjomi от фалшифициране. В последно време, благодарение на своята популярност и слава, обект на имитации стана и минерална вода Borjomi. Показания за употреба на тази вода са я богата на микроелементи състав, който имаме от фалшифициране, разбира се, много по-различно. В най-добрия случай тази вода просто няма да даде никакъв ефект.

READ  Антибиотик Солютаб Флемоксин и лечебно въздействие върху фарингит и други заболявания

Като се има предвид това, трябва да знаете основните различия от оригиналния продукт и фалшифициране на:

 1. Бутилки оригиналния Borjomi, освен характеристика «приталенного» вида, са строго ограничени количества:
  • Стъклена тара — 330 мл и 500 мл.
  • Пластмасова бутилка — 500 мл и 1 л.
 2. Всяка бутилка е със син оттенък и релефно изображение на елен.
 3. На етикета съдържа пълна информация за производителя, за контакт и място за добив на вода.
 4. Върху бутилката поставя пореден номер.
 5. Коркът е направен от метал и е с винт принцип на работа.

Не всички хора показва минерална вода Borjomi.

Показания му е наистина много голяма, но също така има и своите противопоказания, които включват:

 • Децата от по-младата възрастова категория.
 • Повишаване на телесната температура над нормалните показатели.
 • Патология на сърдечно — съдовата система, които причиняват отоци.
 • Кръвоизливи от всякакъв произход.
 • Психически заболявания.
 • Злоупотребата с алкохол.
 • Остра фаза на заболявания на бъбреците и стомаха.

Минерална вода Borjomi, показания която могат да бъдат най-разнообразни, също може да се използва като профилактично средство. Това му свойство се дължи на стимулиране на влияния върху клетките на иммунокомпетентных органи, които започвам усилено да се бори и инфекциозни агенти и вируси. Най-често вода Borjomi препоръчват да се приема в период на грипна епидемия през есента и през пролетта.

Цена:

 • Стъклена бутилка от 330 мл — 70-80 ..
 • Найлонови бутилка от 500 мл — 60-70 ..
 • Стъклена тара 500 мл — 75-85.
 • Найлонови бутилка от 1 л — 110-120.

Здравите хора в преимущественном повечето отбелязват цялостното подобряване на състоянието при редовна и правилна употреба на минерална вода Borjomi. Хората, страдащи от заболявания, при които е показана тази вода също отбелязва положителна тенденция: ускорено възстановяване, или по-продължителна ремисия при хронични процеси. Опитните лекари дават положителни отзиви за практиката на използване на Borjomi при 70-90% от пациентите пациенти.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.4MB/0.00095 sec