Цетиризин: инструкция за употреба, описание на наркотици

Officinalis лекарство Цетиризин, основното действащо вещество, което се нарича дихидрохлорид, изявява блокер на алергични реакции. При редовния прием той допринася за облекчаване на протичането на всички видове алергични процеси в организма.

Освен това, Цетиризин (указания за употреба съдържа пълно описание на действие на лекарството) има ясно изразен противозудным лечебен ефект. Благодарение на него, дори стартирани видове алергии при възрастни и деца може бързо да смаже и защита на човека от различни неблагоприятни въздействия на алергична реакция на организма.

Цетиризин (указания за употреба показва, че този инструмент е че са лекарство последно поколение) благоприятно влияе върху процеса на отделяне на алергени. Освен това, той спомага за нормализиране на засегнатите участъци от кожата, които са се появили в резултат на агресивна реакция. Важно е да се отбележи, че Цетиризин има своето първо терапевтично действие вече двадесет минути след приема. Също така, дори и след края на лечението действие на лекарства трае още в рамките на три дни, докато лекарството е окончателно, не выведется от тялото на пациента.

В състава на Цетиризина включва две групи вещества — основни и спомагателни. В първата група включва основното вещество — цетиризин. Помощни добавки към таблеткам служат магнезий, силиций, талк, титаниев и монохидрат. Към днешна дата Цетиризин се смята за един от най-ефективните антихистамин лекарствени средства.

Той е в състояние да оказва своето терапевтично въздействие в различна степен на небрежност на алергични реакции. Освен това, лекарства бързо да облекчава мускулни и дихателен спазъм, премахва подуване и защитава от увреждане на тъканите. Всичко това прави Цетиризин е много популярен и често използван сред пациентите. Според последните проведени изследвания е установено, че дори и в минимални дози на прием Цетиризина спира абсорбцию алерген в организма и не дава да проникне му в тъканите, показват под формата на обрив или зачервяване.

Св.в., че в голяма част от пациенти, които страдат от астма, при лечение на данни лекарство значително намалена признаци на задушаване и от недостиг на въздух. Това свидетелства за високата терапевтична ефективност на препарата и сигурността на използването му за лечение на пациенти с астма и обща дихателната недостатъчност.

При прием на сироп, детето рядко, когато обмисляли странични ефекти. При това е важно да се знае, че лечението Цетиризином съвсем малки деца (до пет години) трябва да се проведе под наблюдението на лекар. Също така е препоръчително да терапии, извършени в условията на болница, където състоянието на бебето може грижат наблюдателят д-р.

Въпреки, че днес е разработен много аналози Цетиризина, много лекари предпочитат да използват именно този медикамент, позовавайки се на факта, че той най-бързо се оказва лечебно действие и премахва вероятността от развитие на усложнения от алергична реакция на пациента. Предлага се Цетиризин в няколко форми: таблетки в различни дози, сироп и капки за перорален прием. Реши каква точно форма освобождаването на използване на пациента трябва да е лекар във всеки конкретен случай, в зависимост от показанията и възрастта на пациента.

READ  Всичко за епидемия на грипа – признаци на началото и края на

Цетиризина дихидрохлорид: показания и противопоказания

Назначава Цетиризин при различни видове алергична реакция. Благодарение на членовете на състава му активни и аксесоари вещества (лактоза, силиций, магнезий, серен диоксид, целулоза, монохидрат) наркотик в състояние в максимално бързи ред премахване на сърбеж и други прояви на алергия у човека.

Цетиризина дихидрохлорид могат да се предписват при спазване на пациента сезонни ринитов алергичен произход, който е последван от обилно отделяне на назален секрет и чиханием. Показания за употреба Цетиризина дихидрохлорид — това е хроничен конюнктивит, който е алергичен патогенезата и се придружава от фотофобия, слезотечением, зачервяване на лигавицата на очите и сърбеж. Предписват Цетиризин е разрешено при поллипозе и хранителни алергии. Също така този медикамент често се използва при уртикария, сърбеж и различни видове дерматозов, които са придружени от увреждане на кожата.

За съжаление, се прилагат за лечение на Цетиризина дихидрохлорид е разрешено далеч не всички пациенти, тъй като той има и някои важни противопоказания, нарушаването на които може само да влоши състоянието на пациента. Първото важно противопоказание е бременност на пациентката. Във всеки триместър е желателно да приемате Цетиризин, тъй като няма точни данни за безопасността на въздействието на активното вещество на лекарството върху развитието на плода. По тази причина, при поява на алергии, лекуващият лекар трябва да изберете за болния жените са по-безопасен антигистаминный лекарство.

Следното противопоказание — това е период на кърмене на пациентката. Доказано е, че Цетиризин е в състояние да се възпроизвеждат, заедно с кърма, което след това ще пият дете. По тази причина, когато е необходимо лечение на данни от лекарството, от кърмене жената си струва да се откажа. Не може да се предпише Цетиризин в случай, ако човек има индивидуална непоносимост към активните вещества на препарата, които вместо да потискат алергична реакция, ще я провокира.

Не е желателно да провеждат терапия с това лекарство на тези пациенти, които имат хронични заболявания на сърцето и бъбреците. С повишено внимание да се предписват Цетиризин се препоръчва за малки деца, както и възрастни хора. Децата, на възраст по-малко от три години, такава антигистаминный медикамент е строго противопоказан. Важно е да се отбележи, че поради това, че Цетиризин, се разрешава за почивка без рецепта от лекар, човек трябва непременно да се вземат предвид наличието на противопоказания за използването на такива средства. В противен случай, самолечение само ще влоши състоянието му.

При неправилен прием или лечение на Цетиризином при наличие на добрите противопоказания, при човека могат да възникнат някои нежелани странични ефекти. Според статистиката, най-често този медикамент предизвиква нарушения в работата на централната нервна система, което се проявява под формата на сънливост и главоболие. След лечение на пациентите страдат от световъртеж, сухота в устата и раздразнителност.

READ  Какво е важно да знаете за недостиг на въздух при бронхиална астма

По-рядко се случва умора и влошаване на уриниране. Според изследвания, които са проведени на базата на прием на Цетиризина и плацебо е установено, че в повечето случаи лекарството причинява странични ефекти само при надвишаване на дозата на приема му. Също така влошаване на състоянието може да се развие при пациенти, които страдат от тежки хронични заболявания.

Рядко при пациенти след лечение данни, че са лекарство се развиват нарушения в работата на бъбреците и черния дроб. От страна на храносмилателната система е възможна появата на болки в корема, гадене, повръщане, влошаване на храносмилането и диария. Много рядко се появяват такива усложнения като тахикардия и други заболявания в сърдечно-съдовата система, загуба на апетит, влошаване на химичния състав на кръвта и депресивни състояния.

При токсическом въздействието на лекарствата в тялото на пациента може да се развие халюцинации, гърчове и анафилактичен шок. Важно е да се знае, че някои странични ефекти за Цетиризина могат да бъдат много опасни за човека, затова при първите ухудшениях в състояние на пациента трябва задължително да информират обърнете към вашия лекуващ лекар. Що се отнася до лекарствено взаимодействие, то днес не бяха разкрити никакви негативни реакции при лечение Цетиризином с други лекарства.

При това, терапевтичния ефект на даден средства не се променя при сливането с жаропонижающими или анальгезирующими лекарства. Запишете Цетиризин се препоръчва да се съхранява на сухо място, далеч от достъп за деца. Общият срок на годност на лекарството е две години. След това го прилагат в лечебни цели, не може да не предизвика странични ефекти при пациента.

Важно е да се отбележи, че е строго забранено да съчетават лечение Цетиризином с прием дух основа на алкохолни напитки, тъй като това може да доведе до влошаване на работата на ЦНС на пациента и появата на опасните последици. Що се отнася до ефекта на лекарството върху скоростта на реакция на човек, е било забелязано е, че при приема му в големи дози лекарство може малко инхибират психомоторные реакция. Това трябва да се вземе предвид факта болни, които карат превозни средства.

Цетиризин сироп: правила за допускане

Начин на приемане и дозировка на лекарството винаги се подбират за всеки пациент индивидуално, въз основа на симптоматиката, показания, възраст и небрежност патология.

Също лечение зависи в голяма степен от конкретната подбрана форма освобождаването на наркотици, независимо дали Цетиризин сироп, капки или таблетки.

По този начин, за възрастни и деца над дванадесет години трябва да приемат по една таблетка на ден. Да се пие лекарството трябва вода, без газ. Предпочитано време за прием вечер. Сироп Цетиризин възрастни пациенти трябва да приемат по 10 мг на ден. Отмерять ги е лесно, тъй като в комплекса има мерителна капачка. Продължителността на лечението и в двата случая е избран лекар индивидуално.

READ  Репички с мед за кашлица: лечебни свойства, приложение

Що се отнася до капки, а след това възрастен да ги вземе, трябва по 20 капки на ден. За деца стандартна доза е 5 mg (10 капки). В този случай, ако възрастен пациент страда от бъбречна недостатъчност, след което той се препоръчва намаляване на дозата на прием на лекарството във всички форми на освобождаването на два пъти. За хората в напреднала възраст да се коригира дозата на лекарството не трябва да бъде. За лечение на алергии при деца до дванадесет години следва да се прилага по половин хапче Цетиризина на ден или по една триизмерна лъжица.

Що се отнася до лечение на Цетиризином бременни, както вече беше отбелязано по-горе, поради високата токсичност на дадено лекарство е противопоказано за употреба.

Освен това, по тази причина, това е официално изследване на влиянието на лекарството върху човека по време на бременност не е проведено, то по-добре да не се рискува и да се замени Цетиризин по-безопасен аналог. Днес отделят няколко гистаминных лекарства, които имат сходно лечебно действие с Цетиризином. По този начин, често използвани аналози на този медикамент може да се нарече Аллертек и Зодак.

По-рядко се прилага Цетрин, Аллеррон и Цеиризин Тева. Важно е да се отбележи, че всички аналогии Цетиризина притежават подобен лечебен ефект, обаче, всеки един от тях е в състояние да предизвика своите индивидуални странични ефекти. Дозировка и начин на прием на тези лекарства също е различна. Закупуване на Цетиризин днес почти във всяка аптека. Стойността му ще зависи до голяма степен от специфични места за продажба и форми на освобождаването на наркотици (Цетиризин сироп, капки или таблетки). Средно, цената на такива хапчета 120 евро.

За да се разбере по-добре ефектът от лечението Цетиризином, дайте отзиви на пациенти, които вече са опитали го за себе си:

Николай, на 42 години. «Лекувал Цетиризином обичайната си на сезонна алергия, която е придружено имам силно изразена слезоточивостью, хрема и першением в гърлото. Вече след втория използване на препарата се почувствах много по-добре. За няколко дни на лечение ми напълно успя да купировать признаци на алергия. Сега това е първото средство, което ще се вземе при прояви на сезонна алергия».

Дария, на 38 години. «Давах Цетиризин на детето от алергия към храна. Тъй като състоянието на бебето е тежко, а след това по препоръка на лекар съм прилагала хапчета и капки на лекарството. За щастие, той помогна на детето си за премахване на алергия и спира развитието на усложнения. Доволна съм прилагането на Цетиризина».

MAXCACHE: 0.41MB/0.00125 sec