Декасан за инхалации: принцип на работа на медикамент

Декасан е ефективно лекарство с мощно обеззараживающим ефект. Това лекарство е широко разпространена в медицината, поради своите универсални функции.

Декасан в търсенето не само за саниране на хирургически инструменти, но и за лечение на различни заболявания на дихателната система, също се използват при раждане на дете.

Принцип на работа на лекарствени средства се състои в унищожаването на инфекции и гъбични бактерии, спровоцировавших едно или друго заболяване. Лекарството не се абсорбира в кръвта, поради което го считат за сравнително безопасни за терапия на респираторни заболявания при децата.

Декасан за инхалации се предлага под формата на течност за изплакване на гърлото и устата, капки за саниране на носната кухина, а също и под формата на разтвор за провеждане на инхалация. Последната форма е много популярен при всякакви проблеми с органите на дишането. Лечебно средство прониква в бронхолегочную система, където унищожава гъбички, зловредни микроби и вируси, без да се засяга при това са естествени бактерии, които живеят в лигавицата на дихателната система и нейната първоначална микрофлору. Детаметоксин е основното активно вещество на лекарството.

Той е в състояние да се справят с всички патогенни микроорганизми на клетъчно ниво. Под въздействието на декаметоксина те спират тяхното размножаване в организма — нови бактерии, не се изработват, а старите умират. Пръскане с разтвор дълбоко в дихателните пътища се осъществява с помощта на небулайзера, което прави възможно покритие на лигавицата на целия лечебно средство.

Този вариант на приложение на препарата, е най-ефикасен при терапия на заболявания на дихателната система. Декасан за инхалации е достатъчно широка област на приложение. Как сте успели да забележите, го използват при заболявания както на долните, така и на горните дихателни пътища. Лекарство е разрешено за употреба и от възрастни и деца.

Индикация за употребата му са такива заболявания като:

 • Възпалителен процес в носните пазвите, по-синузит. Този болестния процес засяга лигавицата на носа и се проявява често като усложнение на други недолеченных заболявания на носоглътката.
 • Хроничен или остър хрема (ринит), който слабо се поддава на лечение с помощта на алтернативни методи и препарати. Декасан се използва също така за предотвратяване на прехода на остър ринит в хронична форма.
 • Остър тонзилит или, както е прието да наричат това заболяване, ангина. Представлява проникване на инфекция към миндалинам и по-нататъшното му разпространение. Лекарството действа на вируси и бактерии, с които тя е била причинена.
 • Остри и хронични бронхити — възпалителен процес на лигавицата на стените на бронхите. Инфекцията може да падне по-долу от бронхиальному дърво. В такава ситуация трябва да се вземат Декасан за инхалации курс.
 • Възпаление на ларинкса (ларингит) — може да бъде като усложнение на остри респираторни и вирусни заболявания, така и следствие са претърпели скарлатины, кори или коклюши.
 • Възпалението на трахеята, а по-скоро, устилающей си на лигавицата тъкани, наричан трахеитом.
 • Поликистоза на белия дроб — доста рядко заболяване на дихателните органи, свързани с аномалии в развитието си.
 • Абсцес на белия дроб няма да бъде задействана с попадение на зловредни бактерии в кухината на дихателните органи и на тяхното размножаване там.
 • Проникване в организма през дихателните пътища стафилокок и стрептококковых инфекции.
READ  Възможно ли е да се нагрява ухото при отите: теплолечение като разновидност на физиотерапия

Декасан: инструкция за инхалации и базова схема на лечение

Първото правило, което трябва да научим относно приемане на Декасана в някоя форма, да не се започне лечение, не е запознат с инструкции-линейно. Я ще намерите в опаковката заедно с наркотици Декасан.

Инструкция за инхалация съдържа подробна информация за неговото прилагане.

Неоправдано определяне на дозата или неправилна технология на отглеждане на наркотици може да има непредвидими и дори опасни последици. Първо трябва да се обърне внимание на това, в какъв формат да сте закупили лечебно средство. В аптеките могат да се намерят специални ампули с разтвор за небулайзера. В такъв случай, лекарството вече е готов за употреба и никакви подготвителни действия или допълнителни манипулации с него поведение не е необходимо. Закупен и също в чист вид Декасан, предполага последващо приготвяне на разтвор на вдишване.

Лекарствена препарат, разреден с физраствором в различна пропорция за възрастни и за деца. Възрастен човек оптимална ще бъде следващата доза — 1 част лекарства за 1 брой без съдържание. За деца на същата доза ще достигне 1 брой лекарства на 2 части без съдържание. В инструкции са посочени препоръки, въз основа на обобщени данни.

Вземете същите индивидуална дозировка и начин на отглеждане на лекарството може само вашия лекар. Стандартен план за лечение с помощта на наркотици Декасан, включва в себе си ежедневно провеждане на инхалация с помощта на небулайзера. Броят на процедурите варира от 1 до 3 пъти на ден.

За една сесия вдишване пациентът може да получи от 5 до 10 мл лекарство. На въпрос, колко често трябва да се извършва вдишване, ще може да отговори само от специалист, въз основа на благополучието на пациента, и наличието или липсата на напредък в лечението. Въпреки това, дозата, която се получава пациента на ден, не трябва да бъде повече от 20 мл.

На продължителност на терапията влияе и от тежестта на самата болест, формата и фазата на нейното развитие. Започнете трябва да бъде с минимална доза — за първия ден ще бъде достатъчно за една процедура.

Това е направено още и за това, за да проследи реакцията на организма към лечебно средство. В случай, че след няколко дни състоянието на пациента не се подобри, освен това започна да се прояви съпътстващи заболявания или усложнения — дозата на лекарството и дневното количество на инхалации увеличават до 3 процедури на ден. За провеждане на процедурата, с помощта на накрайник за нос — специален катетър, се назначава еднократно въвеждане на лекарството в деня, дозата на който не надвишава 10 мл. поради факта, че лекарството не прониква в кръвта на човек и по никакъв начин не се отразява на структурата на клетки, възможността за предозиране Декасаном малък.

READ  Обриви при мононуклеозе: снимка, особености в протичането и симптоми

Тази информация се потвърждава от многобройните клинични изследвания на лекарството. Те говорят за това, че една малка случайно предозиране Декасаном не носи никакви опасни последици за организма. Не е изключено индивидуална непоносимост, алергична реакция към един или няколко компонента на препарата.

Ако пациентът го съвкупност от симптоми на алергичен характер след използването на лекарството Декасан, инструкция за инхалации препоръчва да се преустанови използването на лекарства и да си запиша час за лекар, който ще определи по-нататъшния план на действие. Най-честите симптоми на свръхчувствителност към лекарството — това е сърбеж на кожата, дразнене, чувство за парене и сухота на всеки от части на тялото, и по-специално в носа и гортанной кухина.

Отличителна черта на нежелани лекарствени реакции е, че всички симптоми на обръщаше известно време по-късно, след провеждане на процедура. Съществува също така и вероятността от възникване и по-опасни симптоми — затруднено дишане и кашлица. Тази ситуация изисква незабавна консултация с лекар.

Инхалации с Декасаном: как да правим и да се размножават за инхалация

Вдишване на по педиатрия и по право се считат за най-ефективния и лек метод за лечение на различни видове заболявания на дихателната система.

Цялата работа е в това, че основната огнището на възпаление се намира в дихателните пътища, както и провеждане на инхалация е насочена към това, да е премахване на възпалението. При това съседните тъкани и органи, да не страдат, на отрицателното въздействие върху организма не се оказва от наркотици, Декасан.

Как да се грижим за инхалации средство и как да се диша правилно по-добре да се консултираме с лекар. Тъй като за разлика от таблетированных лекарствата, които влияят на черния дроб и стомашно-чревния тракт, хоросан за вдишване на Декасан действа локално, което е безспорен негова полза. Както е известно, сгущающаяся и задерживающаяся в дихателните пътища храчки пречи на правилното дишане на детето, се случва нарушение на съня, деца грудничкового възраст стават неспокойни и често плачат. Разжижению слуз и бързото й отвеждане от организма допринасят за точно инхалации с Декасаном.

Как да направя разтвор за деца над 12 години и юноши — допустимо инхалиране на лекарството в чиста форма до 2-х пъти на ден. Децата под 12-годишна възраст лекарството се смесва с физраствором едно към едно или едно към две — всичко зависи от препоръките на педиатър, който наблюдава детето. Прилагането на Декасана не е забранено по време на света на детето и след раждането. Напротив, лекарите клонят към мнението, че ингаляционная техника — това е най-добрият вариант на лечение при бременни жени.

Декасан не оказва отрицателно влияние върху формирането и развитието на плода, защото лечебно средство, не прониква в кръвта и не постъпва към детето заедно с хранителни вещества. В периода на кърмене прилагането на лекарството и не е забранено, защото съставки лекарства не действат на бебето с майчиното мляко и не може да не се отрази на здравето му. Вдишване е от особено значение, ако бременната поставиха диагноза гнойный бронхит или възпаление на сливиците. Използването на небулайзера ще помогне да се преодолее болестта, и бъдещата майка не трябва да се вземат антибиотици.

READ  Хапчета Ремантадин: помощ в борбата разгледани при синузит в по-ранните етапи

Декасан: изплакнете лекарство и подбор на висота

При различен вид лезии на лигавицата на устната кухина, гърлото и носоглътката, на пациента се предписват Декасан. Изплакнете това средство е много ефективно. Преди изплакване кухини се смесват средство с физраствором не е необходимо — може да се използва лекарството в чист вид.

За саниране на устната кухина се прилагат до 150 мл разтвор Декасан. Изплакването се извършва, както следва: средство държат в устата си от 10 до 15 минути, а продължителността на лечението е до 10 дни. Честота на изплакване зависи от степента на увреждане, както и индивидуални болезнени усещания. Обикновено се препоръчва да се правят по 3-4 процедури на ден. Декасан капсули представлява връзка, без съдържание и 0.02% декаметоксина. Лекарството може да се намери под формата на флакона на 50-400 мл, а също и под формата на полимерни торбички по 50-500 мл или 1-5 литра. Закупуване на Декасан в аптеките може да е на цена 105 лева за 100 мл разтвор. Флакон, в който 200 мл струва 125 рубли, 400 мл флакон струва 150 рубли.

Като аналози на Декасана можете да използвате следните лекарства:

 • Горостен — антисептичен препарат, предназначен за дезинфекция на медицински уреди и саниране на ръцете преди операция. Средство също може да се обработва засегнатите инфекция участъци от кожата.
 • Септефил — мощен антимикробный препарат с широк спектър на действие.

Коментари

Женя, на 26 години «Направи инхалация с Декасаном ме посъветва лекар, за да се отървем от остър бронхит. По-рано аз не съм много доверяла подобни методи, антибиотици ми изглеждаха по-ефективни. Въпреки това, вече след 3 дни започнах да се чувствам по-добре, престана пристъпи на кашлица през нощта, премина недостиг на въздух. Сега използвам Декасан при първите съмнения за настинка — няколко дни симптомите не остава и следа.»

Марина, 35 години в «Моят 5-годишен син винаги е бил много болезнен за бебето. Нито един страхотен сезон у нас, не е без трахеита или възпалено гърло. Продължителен прием на хапчета значително да понижи състоянието на СЧ моето бебе и аз започна да търси алтернативни методи на лечение. Познат педиатър ни посъветва да опитате Декасан. Колкото и да е странно, редовно бронхит успя да се лекува в рамките на няколко дни, а синът той се разболява по-рядко.»

MAXCACHE: 0.41MB/0.00094 sec