Ефективно средство за кашлица за възрастни: разновидности на лекарства

Преди да изберете ефективното средство срещу кашлица възрастните трябва да се определят причините за появата му. По своята същност кашлицата се разделя на мокри и сухи. В първия случай пациентът се отделя храчки.

Брой може да бъде различен. В зависимост от причината, която го предизвика, храчки може да бъде прозрачна, да има примеси на гной или кръв. Най-често влажна кашлица възниква поради поражението на долните отдели на дихателните пътища и простуда.

При суха кашлица отделянето на слюнка не се наблюдава. Такава кашлица изтощително болен, човек нарушава съня и води до физически и психологически дискомфорт. Най-честата причина за този кашлица — проникване в тялото вируси. Като правило, то се появява на 3 ден след заразяването. В някои случаи суха кашлица може да сочи към алергични реакции, вдишване на малки предмети (често се случва при деца). Суха кашлица може да се дължи на вдишване на тютюнев дим, студен или горещ въздух.

Това явление изчезва напълно след отстраняване на стимул. По време на възникване на кашлица е сутрин, вечер и нощ. Първата се наблюдава при възпаление на горните дихателни пътища, а понякога — при туберкулоза. Вечер кашлицата е характерен за пневмония или бронхит. Нощна кашлица причиняват неврологични нарушения, които водят до повишаване на тонуса на vagus нерв, и като следствие — до спазму на бронхите.

Освен това кашлицата може да бъде:

 • лаещ — показва възпаление на ларинкса и гласните струни, на туморните процеси, магарешка, неврологични заболявания;
 • в магарешка — е симптом на възпаление повръщане центрове;
 • битональный — възниква поради стесняване на един от бронхите;
 • рязко — показателни за пневмония, патологични процеси в гласови сухожилия, парализа;
 • покашливание — казва за стимулиране на рецепторите за кашлица, може да е сигнал за фарингит, трахеити, туберкулоза, нарушение на кръвообращението, бронхит;
 • физиологична — възниква поради попадне в дихателната система на чужди предмети.

Избор на лекарствения продукт се извършва след установяване на причините за патологичния процес, защото всеки медикаментозно средство, притежава уникални свойства. Например, някои от лекарствата потискат кашлевой рефлекс. Обикновено данните средства имат в състава си наркотични вещества. Всички ефективни средства за кашлица за възрастни се продават единствено по лекарско предписание.

Яжте ги възможно само при суха кашлица. Има и отхаркивающие лекарства. Те стимулират намаляване на бронхите и допринасят за бързото отвеждане на храчки. При суха кашлица те не се прилагат. Ако на пациента много храчки, но тя не излиза, се предписват евтини муколитики предимно с натурален състав. Те са стотици пъти по-ефективно на различни билкови отвари и разноски.

Тези средства правят храчки по-течна и улесняват процеса на нейното отстраняване. Има и спрейове за кашлица. Те са хомеопатични лекарства. Такива спрейове намаляване на възпалението в гърлото и убиват в нея патогенни микроби. Често за лечение на кашлица, назначени от евтини антибиотици. Те убиват патогенни микроорганизми, които предизвикват кашлица.

В повечето случаи ефективни средства за кашлица за възрастни се предлагат под формата на таблетки. Те са много удобни за използване. Освен това, те могат да се носят в дамска чанта. При това има особен вид хапчета за кашлица — шипучие. Те много по-бързо оказват лечебно въздействие, но могат да се отрази негативно върху органите на СЧ.

Различни сиропи и отвари от растителен произход, предназначени за малки деца (например, сироп от сладко). Те се отличават и с приятен вкус, лесно се усвояват. Често за лечение на кашлица се използват резорбируеми хапчета и суроватъчните пастилки за котки. Те са необходими при заболявания на горните дихателни пътища. Медикаментозные средства под формата на инхалатори са необходими при възпалителни процеси на органите на дишането. Често кашлицата е толкова силно изматывает на пациента, че единственото спасение за него стават противокашлевые лекарства. Повечето от тях пряко влияе на кашлевой център в мозъка.

READ  Температура 38-38,9 бебето и грудничка – причини и лечение

Ефективни средства за кашлица за възрастни могат да се правят въз основа на силни наркотични вещества (Солпадеин, Вайкодин, Морфин хидрохлорид) или въз основа на други, по-безопасни вещества (Пектамол, Синекод, Глауцин). Днес също съществуват средства, които действат върху нервните рецептори на дихателните пътища (Мистаброн, Леводропизин). Не си струва да избират лекарства за коментари в този форум, е ефективно средство срещу кашлица за възрастни може да изберете само един лекар.

Отколкото лечение на суха кашлица при възрастни: ефективно средство при суха и влажна кашлица

За лечение на влажна кашлица, назначени от отхаркивающие хапчета (Термопсол, Кодтепин), муколитические хапчета (шипучие хапчета Мукалтин, Халиксол, ASSE), както и на хапчетата, които съчетават в себе си муколитическое и противовъзпалително действие — Глицерам, Суприма-Бронхо (при кашлица като рефлекс защитна реакция в комбинация с висока температура).

Отколкото лечение на суха кашлица при възрастни? За лечение на непродуктивного кашлица се прилагат таблетки с наркотични вещества (кодеиновая група), по-рядко — без него (Либексин, Линкас). Сред ефективни средства от суха кашлица при възрастни може да се разпредели на сироп Коделак-Нео, Бронхолитин, Амбробене. При влажна кашлица най-често се използва Пертуссин и Гербион.

Хомеопатичните лекарства също често се прилагат за лечение на кашлица. Те имат по-меко въздействие върху организма и са подходящи за бременните жени и децата. За съжаление, резултатът от хомеопатия се появява малко по-късно, отколкото след конвенционалните лекарства. За лечение на отделянето на слуз, назначени хомеопатични лекарства — Сироп от бяла ружа, Суприма-бронхо, Д-р Тайсс, Проспан, Геделикс. Ефективни средства за лечение на суха кашлица при възрастни пациента: Д-р Мом, Трависил или Гербион с екстракт от иглика.

Преди лечение на суха кашлица при възрастни пациента, трябва да се намери начин за прилагане на медикаменти и тяхната дозировка. За постигане на най-добрия ефект от приема на лекарства трябва да е строго по инструкции. Така, Термопсол се използва по 1 таблетка 3 пъти в денонощието в продължение на 5 дни. Кодтепин се приема по 1 таблетка 2-3 пъти на ден. Мукалтин — по 1-2 таблетки 3 пъти на ден (лекарство предварително се разтваря в половин чаша вода). Курсът на лечение е 1-2 седмици. Халиксол трябва да се пие по 1 таблетка 3 пъти на ден (за деца до 12 години дозата трябва да се намали до ½ таблетка 3 пъти на ден).

АЦЦ лонг се използва по 1 таблетка 1 пъти дневно (една таблетка се разтваря в чаша вода). Глицерам обикновено се назначава по 1-2 таблетка сутрин и вечер след хранене. Суприма-бронхо се използва по 1 таблетка на всеки 2 часа. Либексин се назначава по 1 таблетка 3-4 пъти на ден, а Линкас по 1 таблетка на всеки 2-3 часа. Що се отнася до сиропи, това е по-ефективно средство от суха кашлица при възрастни, като Коделак-Нео трябва да се консумират от 5 до 15 мл 3-4 пъти на ден (в зависимост от теглото на пациента), бронхолитин по 1 чаена или 1 супена лъжица. лъжица 3 пъти на ден, а Амбробене по 1 мл 2-3 пъти на ден.

Проспан се използва за 1-3 чаена лъжичка 3 пъти на ден. Използвани при влажна кашлица сиропи се прилагат, както следва: Пертусин ½ -2 чаена лъжичка 3 пъти на ден, а Гербион по 15-50 мл 3 пъти на ден. Такива хомеопатични средства като Алтеа сироп се приема по 1 чаена или 1 супена лъжица 5 пъти на ден. Сироп предварително трябва да се разрежда в чаша вода. Д-р Практика се назначава в доза ½ или 1 чаена лъжичка. по 3-6 пъти на ден, а Геделикс 2,5 размерите капак 1 път на ден (за деца), или 5-15 размерите на капаци 1 път на ден (за възрастен).

Доктор Мом трябва да се пие по ½ -2 чаена лъжичка 3 пъти на ден, Трависил по 10 мл 3 пъти на ден, Гербион с екстракт от иглика ½ -3 триизмерна лъжици 3-4 пъти на ден (за да се отстрани по-добре усвоилось, трябва да го консумират след хранене). Преди лечение на суха кашлица при възрастни, той трябва да премине цялостна проверка. Защото в някои случаи за отстраняване на проблема дори не е необходим прием на лекарства. Например, при лающем продължителен курс на кашлица достатъчно просто да премахне дразнител (алерген или на прах) и по този начин да се предотврати рефлекс.

READ  Лекарства от болки в гърлото, за деца – че ефективно се бори с болестта, а че ще помогне за облекчаване на симптомите

Ефективно лекарство за кашлица за възрастни: преглед на най-популярните средства и техните аналози

Либексин — ефективно лекарство за кашлица за възрастни. Използва се за лечение на суха кашлица. Той ефективно разширява бронхите при бронхит и ларинкса прави по-малко чувствителни към дразнители, потиска работата на дихателния център в мозъка на мозъка.

Освен това се отбелязва леко противовъзпалително действие. Не се препоръчва да се съчетаят с отхаркивающими лекарства, а също така средства за увеличаване на обема на храчките. Може да предизвика алергии. Синекод — лекарство, което пряко влияе на центрове на кашлицата в мозъка. Активната съставка на лекарства бутамират. Той също така разширява бронхите, обаче за разлика от Либексина, Синекод не прави лигавицата на дихателните пътища и по-малко чувствителна, а снима с нея раздразнение. В резултат на това дишането на болните значително се подобрява.

Има лош вкус. Стоптуссин — лекарство, в състава на която също както и в Синекоде присъства бутамират. Въпреки това, освен това в него се съдържа и гвайфенезин. За разлика от Синекода той не само премахва кашлица, но и прави храчки по-течна. За лечение на мокра кашлица най-често се прилага Лазолван. Неговата активна съставка — амброксол.

Той допринася за разжижение храчки и стимулира я отхождение. Благодарение на ефективността го използват дори за лечение на пневмония (в комбинация с антибиотици). За разлика от първите три средства, той точно лекува кашлица, а не временно потиска. Това лекарство не съдържа захар, така че могат да го използват диабетици. Противопоказания — бременност. Както и Либексин може да предизвика алергии.

АЦЦ — друг популярен препарат при суха кашлица. Той се втечнява и храчки и подсилва свиването на бронхите. Основен компонент на активите — ацетилцистеин. Лекарството е безопасно, така че могат да се използват дори за лечение на деца. За разлика от Лазолвана да може да се прилага на бременни жени. Средство се съхранява в пакетчета, така че е лесно да носите със себе си. Има приятен вкус.

До противопоказаниям може да се дължи на заболяване на органите на СЧ. Цената на всички ефективни лекарства за кашлица за възрастни е различен в зависимост от аптека и в града, в който тя се намира. Средната цена на Либексин е 495 rv, на Синекод 535 rv, Стоптуссин — 320 автобуса, Лазолван — 310 автобуса, а на АЦЦ — 370 rv

Коментари:

 1. «С Либексином съм запознат с детството. Обикновено при простуда на гърлото ужасно дерет, не може дори да пият вода. След употребата на дадено лекарство в нощта, до сутринта всички симптоми на ръка премахва».
 2. «Преди няколко месеца ме мучал най-силната кашлица, пристъпи на които се случваха в най-вече през нощта. Той води до болки в гръдния кош, корема и силно гадене. Когато лекарят ме назначи Либексин, аз не возлагала много надежди на него. Въпреки това, когато за първи път пих го, осъзнах, че най-накрая днес е през нощта ще мога да спя спокойно. И въпреки че напълно кашлица не си е отишъл, си интензивност намалява значително».
 3. «Болеше, аз някак трахеитом. Суха кашлица не ми даде покой нито през деня, нито през нощта. След прием на Стопуссина неприятни симптоми са преминали на следващия ден».
 4. «От собствен опит мога да кажа, че Лазолван — много ефективно лекарство. След него кашлицата става по-мек, и да се справят бързо се възстановява».
 5. «АЦЦ е приятый вкус и подобрява отделянето на храчки. След него кашлица като на 3-4 ден. Пих лекарства с портокалов вкус, алергия, не е».
READ  Гнойный синузит – причини за възникване, симптоми и лечение

Важно е да се каже, че лекарства със същия състав често се различават много в цената. Това зависи от страната-производител. Ефективни лекарства за кашлица за възрастни от ОНД обикновено са по-евтини. Така, аналог на Либексина е Коделак Нео. Евтин аналог на Синекода — Бронхитусен Врамед сироп и Бронхотон. Стоптуссин при необходимост може да се замени с Эреспал или Аскорил. Към колеги Лазолвана може да се дължи Флавамед и Халиксол. Аналог на АЦЦ — АЦЦ-файлова система.

Ефективно е народен лек за кашлица за възрастни и лечебна диета при кашлица. Не си струва да имаме големи надежди дори и за най-ефикасното народно средство срещу кашлица за възрастни. Със сигурност, домашни лекарства носят полза, но значително по-малка, отколкото аптечные средства. Затова народната медицина се препоръчва да се използват само като добавка към основната терапия.

Добър ефект при лечение на кашлица дава репички. За вземане на лекарства, корен зеленчуци трябва да се измиват, режат с него на върха и премахване на половината от вътрешната част. След това, репички препълнени с мед. Да се влеят този инструмент трябва да е не по-малко от 12 часа. Яжте му се препоръчва по 1 чаена лъжичка. всеки път преди хранене. От огромна полза при кашлица може да донесе и чай от джинджифил. За приготвянето му трябва 1 ч. л. настъргани на фино ренде джинджифил, залейте с чаша вряла вода. Там също се добави парче лимон и 2 ч. л. мед.

Този инструмент трябва да се пият по чаша на всеки час-час и половина. Средство за бързо елиминира суха кашлица. Също така можете да проведете лечение с горчица. За това трябва да се смесват 100 г краве масло, 100 г мед и 2 ч. л. суха горчица. Разбърква се добре. Лекарство се приема по 1 чаена лъжичка. всеки път преди хранене. Лекарството се използва за лечение на мокра кашлица. Ако на пациента не е време сами да се произвежда лекарство, тогава той може да закупите в аптеката, готови на ефективни народни средства за кашлица за възрастни. Например, гръдни такса.

Общо има 4 разновидности и всеки от тях изпълнява определени функции. Така гръдния колекция № 1 премахва възпаление, № 2 — отпуска бронхите и премахва им подуване, № 3 — втечнява храчки и допринася за нейното премахване, № 4, облекчава възпалението с бронхите и премахва им подуване. Освен това можете да закупите бронхофит и корените на горски теменужки. Всички тези средства имат маса цена и положително влияние върху организма. Да вземат да ги сами в домашни условия.

За кашлица премина по-бързо дори и най-ефективни народни средства за кашлица за възрастни се препоръчва да се допълни специална диета. Да вземе храната на болните през този период се препоръчва често, но на малки порции. При кашлица трябва да се обилно пиене на течности, но тя трябва да бъде на топло и в никакъв случай не горещо.

Не се препоръчва да се ядат цитрусови плодове, защото в тях освен витамин С съдържа още и огромно количество киселини, които дразнят лигавицата на гърлото. В това време трябва да се увеличи консумацията на мед. Той убива патогенните бактерии и премахва възпалението. Не си струва да се консумират сухи каши, бисквити, хляб, твърда месо, остри и солени ястия, а също алкохол. Всичко това дразни лигавицата на гърлото. Полезни при кашлица ще млечни продукти, бульони и морски дарове.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00104 sec