Хапчета от болки в гърлото: дозата, прилагане, изпълнение,

Хапчета от ангина — това е първото спасение при поява на признаци на остро възпаление на сливиците. Сдавливающая гърлото болка, и засилване на болезнени усещания при преглъщане — това са първите основни признаци на болки в гърлото, които пречат за нормално да живеят пълноценно.

На всички е известно, че тонзилит — най-често срещано инфекционно-алергично заболяване, най-често причинени от стафилококи, стрептококи и други микроорганизми.

Освен това, ангина е едновременно заболяване при рините, хроничен тонзиллите, някои алергични реакции на организма, както и при гайморите и други, живеещи в организма, инфекции.

Най-популярният начин за лечение на ангина — самостоятелно лечение в домашни условия. На рецепцията на специалист бърза далеч не са толкова много. Самолечение в домашни условия — именно този вариант, който взима част. Така че, ако сте се надумали да се лекуват сами, без помощта на квалифициран лекар, а след това се опитайте да е правилно да се подбере лекарство за болки в гърлото, за да не влошат заболяването и не нанесе на тялото си за още по-големи вреди.

Купи хапчета от болки в гърлото може да се във всяка аптека, но преди закупуване на не забравяйте да се запознаете с инструкциите на производителя и от фармакологичното действие на лекарството.

Когато трябва да се прилагат антибиотици и антивирусни лекарства?

Прилагането на един или друг лекарството трябва да зависи от вида на ангина и от причини, доведе до възникването му. Ако тонзилит причинена от бактериална инфекция, тогава трябва да се вземат антибиотици. Ако причина за болки в гърлото се превърна в вирусна инфекция, а след това, като не може по-добре, по-подходящи за прилагане на антивирусни таблетки. В такъв случай, антибиотици при грип при възрастни под формата на таблетки или друга форма ще бъдат безсилни. Но за определяне на вида ангина е необходим лекарски преглед (риноскопия), както и превземането на намазка и радиография синусите.

Какви ефективни лекарства може да се използва при тонзиллите?

1. Амоксицилин — мощен антибиотик със силно бактерицидно действие. Лекарството се предписва при лечение на тонзилит, бронхит, синузит, фарингит и други заболявания, причинени от различни бактериални инфекции в това число стафилококи и стрептококи.

Полусинтетический пенициллиновый антибиотик се взема след ядене 3 пъти на ден. Хапчета от болки в гърлото, Амоксицилин може да вземе наведнъж или на части, с чаша вода.

Дозата на лекарството за възрастни и деца е различна.

Възрастни и деца с тегло над 40 кг) над 10 години при неостром на заболяването на ден могат да се консумират по 0,5 г на ден. При остър и осложненном протекании на заболяването дозата може да се увеличи до 0,75 г. за едно хранене. Децата на възраст от 5-10 години е позволено да вземат по 0,25 гр. три пъти на ден; деца от 2 до 5 години имат да вземат по 0,125 г. 3 пъти на ден; деца до 2-годишна възраст може да вземе само по 20 мг. за едно хранене три пъти на ден.

READ  Гербион от суха кашлица: състав, действие на препарата и аналози

Противопоказания: Амоксицилин се счита за сравнително безопасен медикамент, обаче на хората с хиперчувствителност към компонентите на препарата, както и тези, които са склонни към аллергиям, антибиотик да вземе трябва да бъдат предпазливи. При появата на първите странични ефекти, трябва да се консултирате с вашия лекар, или напълно да се откажат от употребата на наркотици.

Странични явления: дисбактериоза, възбуда, алергии, безсъние, главоболие, виене на свят, гадене, повръщане, тахикардия и т.н.

2. Флемоксин солютаб — пенициллиновый антибиотик със силно бактерицидно действие. Лекарството се прилага при лечение на респираторни заболявания, ЧРЕВНИ, както и органите на пикочо-половата система, причинени от попадение в тялото на бактериални инфекции.

Достатъчно често се прилага Флемоксин солютаб при болки в гърлото. Дозировка на лекарството е предназначена за възрастовата категория от 1 година. Антибиотик е лимон, мандарина вкус, затова могат да се консумират дори годовалые деца.

Флемоксин солютаб се приема два пъти на ден преди (или след) прием на храна. Антибиотици от болки в гърлото, преглътна изцяло и запиваются вода, обаче, можете да разделите таблетката на части и да се дъвчат си.

За възрастни дневната доза е 0.5-2 г. (доза може да бъде разделена в 2 приема). Деца от 1-3 години е назначена доза — по 0,125 г. три пъти на ден или по 0,25 г. два пъти дневно; от 3 до 6 години дозата е — по 0,25 г. 3 пъти на ден или по 0,125 г. три пъти на ден.

Противопоказания и странични ефекти: Препаратът не е противопоказан за бременни и кърмещи. Непоносимост към лекарството може да бъде от хора, които са предразположени към алергии, или хора, чувствителни към компонентите на препарата.

Сред най-често срещаните странични ефекти Флемоксин солютаба може да се нарече: алергични реакции, диария, тромбоцитопения, сърбеж в аналната отверстии.

3. Бисептол е антибактериален препарат действия. Лекарството е смесеният характер, и може да се прилага не само при тонзиллите, но и при други заболявания: дизентерия, стафилококке и т.н.

Дозировка на лекарството е:

 • деца от 3 месеца до 1 година приемат спирането на лекарството, а след година — сироп;
 • деца от 3 до 6 години на хапчета от ангина вземат по 240 г. за един път, два пъти на ден;
 • деца от 6 до 12 години дневната доза, която е 480 г., разделени в 2 приема;
 • възрастни и деца над 12 години на ден приемат 960 г. (2 приема).

За да лекарството не нанесе много вреди на организма трябва да се придържат към няколко прости правила:

 • паралелно с Бисептолом предприемат курс на витамини;
 • пиете поне 2 л вода;
 • да си вземат лекарството след хранене;
 • по време на приема на лекарството не се консумират боб, грах, мляко, продукти от животински произход, тъй като те потискат действието на лекарствените съставки на лекарството. По-добре в период на прием на лекарства се консумират сушени плодове, сладки десерти, цвекло и т.н.
READ  Какво е аденоиди и причините за появата на заболяването

Бисептол има някои странични явления, до такива са: сънливост, депресия, главоболие, гадене, виене на свят, колики в стомаха и т.н.

Категорично забранено е да приемате Бисептол ангина жени в период на кърмене и бременни жени. С повишено внимание се препоръчва приема на лекарството на хората с проблеми с щитовидната жлеза, черния дроб, бъбреците, аллергикам, както и на хората, които имат заболявания на кръвта.

Във всеки случай всички от посочените лекарства, трябва да се консумират само след консултация със специалист и под строг лекарски унг-лекар.

Хапчета-близалки за резорбция при болки в гърлото: начин на приложение

С горчив и неприятен вкус на таблетки не всички обичат, така че много болеющие подменят бързо хапчета на суроватъчните пастилки за котки и близалки.

Хапчета за резорбция от възпалено гърло действат много по-бавно, тъй като при рассасывании вещества на суроватъчните пастилки от равномерно разпределени по цялата устна кухина. Въпреки това, ако в качеството на лечение, което все пак изберете близалки за резорбция, а след това да се прилагат следните препарати: «Фарингосепт», «Стрепфен», «Септолете» и много други.

1. Фарингосепт се прилага както за възрастни, така и деца. Разликата е само в дозата. Децата на пълни 3 и до 7 години в денонощието разчита 3 хапчета. Възрастните също могат да се консумират 4-5 суроватъчните пастилки на ден. Общият курс на лечение леденцами е 3-4 дни. Фарингосепт няма противопоказания, освен индивидуална непоносимост към компонентите на препарата.

2. Септолете — това е продукт, съдържащ в състава си левоментол, тимол, а също и евкалиптово и ментовото масло. Курс на лечение пастилками не повече от 3-4 дни. Възрастни вземат хапчета от гърлото за резорбция, необходими на всеки 2-3 часа по 1 пастилке.

Хапче в устата си, трябва напълно да се разтвори. Децата над 4-годишна възраст на ден трябва да се консумират не повече от 4-те близалки; деца над 10 години трябва да се вземат максимум 6 суроватъчните пастилки на ден; деца над 12 могат да рассасывать по 8 на суроватъчните пастилки на ден.

Противопоказания:

 • децата до 4-годишна възраст;
 • хора с чувствителност към компонентите на препарата;
 • аллергетики;
 • хората с дефицит на изомальтазы и лактаза;
 • хора с вродена непоносимост към фруктоза.

3. Суроватъчните Пастилки Стрепфен се прилагат за отстраняване на болезнени усещания в гърлото. Общият курс на лечение за наркотици е 3 дни. Да се започне с прием на лекарството трябва да е само с 12 години и не по-рано.

Дозировка на лекарството е:

Деца (над 12 години) и възрастни приемат Стрепфен по 1 таблетка на не повече от 5 пъти на ден, само след ядене. Препоръчително е, по време на резорбция, пастилку се движат из устата, за да таблетка има еднакво въздействие върху гърлото.

Препаратът е противопоказан:

 • бременни жени;
 • хората с язва на стомаха;
 • жени в период на кърмене;
 • деца до 12 години;
 • хората с повишена чувствителност към компонентите на препарата;
 • хората с бронхиална астма, ринити и с дефицит на глюкозо-6-фосфат дехидрогеназа.
READ  Резки промени в и скача телесна температура при деца и възрастни - причини и лечение

За да се вземе решение за себе си какво да пие хапчета при болки в гърлото, трябва да се установи точният вид възпаление на сливиците, а също така се вземат предвид техните индивидуални характеристики на организма. В края на краищата един и същ медикамент на всеки човек ще окаже своето специално индивидуално въздействие: някои пациенти лекарят може да предпише хапчета за гърлото с антибиотик, за другите същото това лекарство е противопоказано. Така че, ако усетите първите признаци на болки в гърлото, незабавно се обърнете към унг-специалист за консултация. След внимателно разглеждане и анализи, лекарят ще предпише най-правилното и необходимо е точно за вас лечение.

Хапчета ангина или средство на народната медицина: че е по-добре?

Определено хапчета дават бърз резултат, но въпреки това повечето лекарства имат много противопоказания и странични ефекти.

Но се измъчвам от неприятни симптоми на ангина и болки в гърлото никой не иска.

Какво се приема при болки в гърлото? Има ли алтернатива медикаментозному лечение? Уникално, нали. И тази алтернатива е народна медицина.

Има много рецепти за лечение на остро възпаление на сливиците, народни средства за защита. Всички от тях не се изброят, но може да се нарече няколко най-ефикасните народни средства при лечение на ангина.

 • Първите, може би най-ефикасен, но няколко неприятни средство е керосин. Обикновено, керосин при болки в гърлото се използват като лубрикант за сливиците. Възпаление на сливиците трябва да се смазват (не повече от 2-3 пъти в денонощието в продължение на 60 минути преди хранене), обелени керосин. След една седмица трябва да настъпи пълно възстановяване.
 • Друго народно средство е тинктура от прополис. Прополисът успешно, и най-важното бързо облекчава болката в гърлото. Тинктура се използва като лубрикант за възпалени места на гърлото. Да се готвя тази тинктура е много лесно. Трябва само се разтваря в 100 гр. алкохол 10-30 гр. натрошен прополис (всичко зависи от концентрация). Настоява българия трябва на тъмно място не повече от 1-2 седмици.
 • Още един, най-лесният и достъпен, лек за болки в гърлото е йод. Той не може да бъде по-добре лекува бързо и почти безболезнено гнойни и хронични ангини. Трябва само увийте края лъжици вата, след това обмочить я в разтвор на йод и намажете промокшей вата воспалившиеся сливиците. След няколко дни такава процедура, за болки в гърлото може да се забрави завинаги.

При лечение на ангина най — важното- навреме и правилно се установи диагнозата. Тогава при навременно лечение може да се избегне повечето усложнения и последици.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00102 sec