Храчки и причините образование в гърлото при възрастни и деца

Храчки в гърлото

Под отделяне на храчки в гърлото се разбира тайна, отделяна от бронхиална дърво в процеса на кашлица. Обикновено появата на обуславливается заболявания простудного тип, спровоцированными патогенни бактерии. Въпреки това, както показва практиката, образуването на слуз в гърлото може да се дължи на други фактори.

Причини

До неинфекционным причини образование храчки в гърлото си струва да се дължи на:

Неправилно хранене

Прекомерния прием на храна, солени, пикантни, приправленной храна дразни лигавиците на гърлото и устната кухина, в резултат на което се случва повишена секреция на течности като слюнка, стомашен сок и слюнка. За да се отървете от неприятните прояви трябва да се промени диетата си в полза на здравословни ястия.

Дим от цигари

Под въздействието на токсични елементи, произвеждани от цигарената продукция, се случва слуз, която е защитна реакция на организма. Такъв процес може да се наблюдава в началните стадии на тютюнопушенето. Обаче, ако не се случва на отказ от вредни навици, а след това се оттича престава да се открояват, а просто започва да се натрупат в бронзах, провокира силна кашлица приступообразного характер.

Замърсен въздух

Работа на вредни предприятия, където трябва да вдишват отношение на токсични компоненти, което води до образуване и отделяне на храчки в гърлото. В този случай избягвайте такива прояви трябва да се върнем назад от дразнещи фактори. При липса на такава възможност е препоръчително да се използват защитни средства.

Чуждо тяло

При навлизането си в гърлото дори мельчайшего чуждо тяло става дразнене на лигавиците, защитна реакция, която се превръща в отделянето на храчки. Това явление ще продължи до отстраняване на чужеродного компонент.

READ  Повишаване на температурата след раждането при кърменето

Заболяване на храносмилателната система

Неизправност в стомаха води до освобождаване на съдържанието му обратно в хранопровода, мазен който разражаются, в резултат на което възниква своеобразно възпаление, провоцирующее образуването на храчки.

Инфекциозни фактори за появата на слуз в гърлото представя следните патогени:

  • Респираторни инфекции, които също са придружени от повишена температура на тялото, болки в главата, хрема.
  • Бактериални микроби под формата на стафилококи и стрептококи.
  • Болестта хроничен тип като синузит, ринит.
  • Заболявания, свързани с бронхами и леки.

Често може да се сблъскате с отделяне на храчки в гърлото, при която липсва кашлица. В този случай няма никаква патология, тъй като се случва самопроизвольное пречистване на белия дроб от токсични елементи.

Когато тази слуз е с течна консистенция, се отделя в малки количества и не доставя дискомфортных усещания.

Храчки в гърлото на дете

Деца, появата на храчки в гърлото, обикновено показателни за несформированном имунитет, вследствие на което се случват чести епидемии от болести.

В този случай лечението трябва да бъде насочено към потискане на основната болест, симптом на която и действа слуз.

Често храчки има гъста консистенция и лошо се отделя, а по-малките деца все още не са в състояние напълно да я отхаркивать. Тогава на помощ може да дойде топлото мляко с разреден в него мед. Насищане с витамини детския организъм става чрез консумация на морсов, ягодоплодни компоти, отвари от лечебни растения.

Също дете трябва да се осигури комфортни условия в стаята, редовно проветряване на помещенията и поддържане на оптимална влажност на въздуха. Също така от съществено значение играе пиенето.

READ  При вдишване при фарингит чрез небулайзер и тяхната ефективност

MAXCACHE: 0.39MB/0.00093 sec