Ингавирин детски: показания за употреба и лечебен ефект

Ингавирин се отнасят към медицински средства за антивирусно действие, използвани за борба с вирусите на грип различни видове, а също така и неговите разновидности: парагриппом, аденовирусами, както и респираторно-синцитиальными инфекции.

Схема на действие на лекарството се основава на блокиране на развитието на вируси в началния етап -етап на ядрената фаза. Ингавирин позволява да се възстанови и контрол на интерферон, поддържа неговата функционалност, което дава възможност за значително по-ефективно да се бори с вируса.

Действие на детския Ингавирина включва:

 • Антивирусен ефект — ключов момент в лечението, когато вирусът спира да се развива. Активно вещество Ингавирина блокира пътя на вируса на грип, възпалено гърло и ОРИ до мозъка на костите.
 • Интерфероногенный ефект, в резултат на което в организма се възстановява нормалното ниво на интерферон — специален протеин, отговорен за неподатливост на действие вируси. Освен това, Ингавирин детски насърчава производството NKT-левкоцити, които поглъщат клетките, които са вече поразени от вируса.
 • Противовъзпалителен ефект, в резултат на което Ингавирин потиска синтеза на специфични молекули, които провокират възпалителните процеси в организма.

Действие Ингавирина подобно на лекарства Амиксин, Арбидол, Кагоцел, Эргоферон и Циклоферон.

Прилагането на детска Ингавирина позволява да се бори с вируса патологиями детето. Лечение Ингавирином позволява едновременно:

 • Облекчи заболяване на дете: лекарството ще помогне за намаляване на период на висока температура, за която се характеризира с висока температура, в продължение на 1-2 дни.
 • Също Ингавирин помага да се намали нивото на интоксикация в организма, в резултат на което ще се проведе на болката в ставите и мускулите, виене на свят ще изчезне.
 • Лекарството спомага за намаляване на прояви на катаральных симптоми: това означава, че ринорея или кихане няма да изчезнат, но ще се прояви по-малко болезнено.
 • Ингавирин ускорява процеса на оздравяване: ако имунната система на човека не е ерозирани от някакви фактори преди началото на вирусно заболяване, в резултат на приема на Ингавирина може да намали продължителността на заболяването на 1-3 дни.
 • Детски Ингавирин помага за намаляване на риска от потенциално възможните усложнения, които могат да се появят при дете, заради отслабен имунитет. За по-малките деца са доста високи шансове да спечелят усложнения от бактериален тип, така че прием Ингавирина е необходимо, за да се увеличи максимално да намалят такъв риск.

Според данните на производителя на лекарството, могат да се разграничат следните основни показания:

 • Терапия на грип различни видове при възрастни (на 18 години).
 • Профилактика на вирусни заболявания при по-големи деца (на 13 години) и възрастни в сезон активиране на настинки.
 • Респираторно-синтициальные инфекции, за които са характерни запушване на носа и обилна секреция от носа.
READ  Диета при грип – характеристики на храна

Състав Ингавирина и начин на прилагане

Действие на препарата се основава на активното вещество, които са в състава на препарата Ингавирин — това е химично съединение имидазолилэтанамид пентандиовой киселина или съкратен вариант — витаглутам. Това вещество по консистенция напомня на прах, бял цвят, а в някои случаи с крем сянка.

Спомагателно вещество в лекарството е лактоза, скорбяла и други елементи, които служат за поддържане на форма на капсула и да я лесно поглъщане.

Производител пуска Ингавирин (състав подробно описан в инструкциите) в две основни форми — таблетки два цвята. Цвят на таблетките зависи от масата (доза) средства за: капсули синьо отговарят на доза от 30 mg, капсули от червен цвят, отговарят на дозата от 90 мг.

Дозировка на медикамент 30 мг са по-подходящи при лечение на деца, тъй като дозата на средства за едно дете изисква по-малко, отколкото за възрастни. Дозата от 90 mg удобен за лечение на вирусни заболявания при възрастни.

За лечение на възрастни Ингавирином достатъчно да приемате 90 мг от лекарството на ден, на рецепция се извършва единоразово. Приема на препарата, специалистите препоръчват в рамките на 5-7 дни. Ингавирин могат да се приемат преди хранене, така и след него.

Трябва да се отбележи, че в случая с Ингавирином действа стандартното правило прием на медикаменти: колкото по-късно започне лечението, толкова по-ниска ефективност на препарата. Във връзка с това не трябва да чакат, докато заболяване ще се проведе самостоятелно, и да разчитат на народни средства за лечение на основните начини за борба с болестта. Ингавирин е необходимо да се вземат в рамките на първите 36 часа от момента на проявление на най-първите признаци на вирусно заболяване.

Според официалните инструкции на лекарството, възрастни за профилактика на заболяването трябва да се приема лекарство в една и съща дозировка, че и при лечението на вируси — това е 90 мг. Лекарството се пие веднъж на ден.

Децата Ингавирин за профилактика, обикновено не се предписва.

Ингавирин децата: начин на приложение и противопоказания

Ингавирин на децата при борбата с вирусни заболявания трябва да се прилага от 13 годишна, следвайки дозировка е 60 mg веднъж дневно.

Въпреки това, много педиатри препоръчват да се въздържат от приемане на Ингавирина поради малоизученности, ако продължение на вирусно заболяване го позволява.

За профилактика Ингавирин на децата до 13 години се прилага забранено. Забраната може да се вдигне само лекуващият специалист.

При Ингавирина малко противопоказания, могат да се разграничат следните:

 • Както бе споменато по-рано, Ингавирин децата се назначава само с 13 години. Това се дължи на факта, че в педиатричната практика Ингавирин и неговите аналози по принцип е забранено да се предписват на деца при борбата с ТОРС, обаче при тежко протичане на болестта лекарство е разрешено за употреба от 13 години.
 • Непоносимост към активното вещество — витаглутама.
 • Алергични реакции във връзка с действието на лактоза.
 • Период на бременност или кърмене.
READ  За това как да лекарствени инхалации при бронхит

Ингавирин се отнасят до броя на достатъчно безопасно средство, което ви позволява да го продава без рецепта от лекаря. Въпреки това, странични ефекти от този на средства все още са на разположение, а именно развитието на алергична реакция към витаглутам. Други странични ефекти на Ингавирин в момента в медицинската практика не са регистрирани.

При планирането на семейството също трябва да се откаже от събиране на Ингавирина (или първо да завърши курс на лечение за наркотици), в резултат на неизученности влиянието му върху репродуктивната функция и разположение тератогенни ефекти.

Трябва да се отбележи, че при проява на тези или други нежелани случаи, производителят улавя ги и след това актуализиране на инструкциите за употреба на наркотици, чрез допълване на списъка на възможните последици от приема на средства. В този момент производител Ингавирина този списък не добави, че може да се говори за следното: лекарството или не е достатъчно проучен, странични ефекти от Ингавирина наистина не се наблюдава. Въпреки това лекарите препоръчват да се въздържат от прилагането на средства, ако има някакви съмнения по отношение на състоянието на организма.

Лекарството Ингавирин не притежава седативными ефекти, затова може да се използва при лица от различни специалности, които изискват повишено ниво на внимание и точна координация на движенията, Ингавирин може да се приема по време на шофиране.

Ингавирин антибиотик или не: взаимодействие средства с други лекарства

Много често при назначаване на лечение на Ингавирином лечащие лекарите и персонала на аптеки чуят един и същ въпрос: дали Ингавирин антибиотик или не? Веднага отговаряме — не, не е.

И ето защо:

 • Антибактериални средства се борят единствено с бактерии. По отношение на вируси антибиотици са безсилни и не оказват влияние върху тях.
 • Доста много антибиотици, в резултат на тяхното действие, значително отслабват имунната система на човека, че в случай на лечение на вируси може да е изключително вредно въздействие върху здравето: вирусът ще започне да атакува тялото още по-силен.
 • Официалната инструкция Ингавирина също казва, че даден медикамент не е антибиотик.

Отрицателното влияние на Ингавирина в тези периоди не се яви, но това се дължи на недостатъчен брой проведени изследвания и липсата на достатъчно практика при прилагането на лекарството в педиатрията. Въпреки успеха на лекарството и неговата популярност на пазара, въпрос на проникване на този средство в млякото на майката остава нерешен.

READ  Люголь при фарингит, за гърлото не боли

По този начин, се прилага Ингавирин в тези периоди на живота на жената все още не е желателно. Ако възникне спешна нужда от приема на лекарството, трябва да временно да спре кърменето.

Производителят съобщава, че случаите на взаимодействие Ингавирина с други медицински препарати не са разкрити. По този начин, не е забранено да комбинирате прием на различни лекарства заедно с Ингавирином.

Ингавирин доста често се предписва заедно с други лекарства, например, антибактериални. Това решение се дължи на факта, че при хората, страдащи от вирусни заболявания, също диагностицирани бактериални усложнения, в борбата с които Ингавирин безсилен. По този начин, само в този случай е оправдано лечение веднага антивирусни и антибактериални средства.

Ингавирин не трябва да се съчетават с алкохол. Това се дължи на факта, че алкохол отслабва организма в процеса на борба с вируса, както и допълнително натоварване на черния дроб може да се превърне в удар по иммунитету, което води до висок риск от развитие на негативни симптоми, например, на алергия или още по-голямо нарастване на температурата.

Въпреки високата популярност Ингавирина, аналози на този на лекарството на пазара са доста много.

Могат да се разграничат следните:

 • Руски колеги: тук са на руски развитие Дикарбамин и Витаглутам. Активно вещество данни лекарства, има същия принцип на действие, което активно вещество Ингавирина.
 • Чуждестранните партньори: по фармакологическому действие към Ингавирину често се равняват Лавомакс, Эргоферон, Интерферон, Арбидол, Амизон, Циклоферон, Анаферон, Тамифлу.

Важно

Не е да изберете препарат въз основа на лични предпочитания — обърнете се към специалист! Противовирусное средство трябва да бъде точно подбрано под причинителя на заболяването.

Цените на Ингавирин са зависими от формата на освобождаването на наркотици. Така, в момента цените на Ингавирин 60 варират от 320 до 390., а цените на Ингавирин 90 — от 330 до 490 евро. в зависимост от ценовата политика на аптеката. Трябва да се помни, че през сезона на активен прояви на вирусни заболявания цените на антивирусните препарати може да се увеличи.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00096 sec