Инхалации с Беродуалом за деца: описание на наркотици, ползите от използването на небулайзера

В една от книгите на д-р Д. Оа Комаровского има една малка снимка с шуточным диалог. «Не ми харесва кашлицата», казва д-р. «Ами, каква имаме», — отговарят на родителите.

Подобни фрази точно характеризират повечето респираторни инфекции в ранна възраст. Но инхалации с Беродуалом за деца доктори предписват далеч не във всички случаи.

Този наркотик е средство за първа помощ при тежки лезии на долните дихателни пътища, които са придружени от стесняване на лумена на бронхите и куп гъста, че е трудно отхаркиваемой храчки.

Ефект от инхалации с Беродуалом за деца отбелязват благодарение на своя състав. Лекарство съдържа два компонента — фенотерол и ипратропия бромид. Тези вещества притежават подобен на фармакологично действие — те елиминират спазъм на гладката мускулатура на стените на бронхите и кръвоносните съдове в белите дробове. Заедно с това принципа на въздействието им върху тези органи, се различава.

По този начин, фенотерол и ипратропия бромид в състава на Беродуала имат по-ясно изразен бронхолитический ефект, отколкото всеки един от тези компоненти поотделно. Поради това комбинирането им дозата се понижава почти наполовина в сравнение с монотерапией един от тези лекарствени вещества. Това от своя страна намалява вероятността от възникване на нежелани усложнения в процеса на лечение ингаляциями Беродуалом за деца.

Педиатрите предписват лекарства за лечение на заболявания:

 • бронхиална астма, особено ако тя е причинена от дисфункция на вегетативен отдел на нервната система;
 • обструктивный бронхит;
 • хронична обструктивна белодробна болест, трябва да се подчертае, че инхалации с Беродуалом за деца, при тази патология са основната терапия;
 • ларинготрахеит;
 • предотвратяване на остри пристъпи на задушаване, причинено от спазъм и рязкото стесняване на дихателните пътища.

Важно

Преди прилагането на инхалации с Беродуалом за деца е необходимо да се установи причината за кашлица. Това е особено важно при температура, промяна в тембъра на гласа, дишането е затруднено.

Ефективността на лекарството се повишава при едновременно използване с Лазолваном и Пульмикортом. Лазолван — това е муколитик, който намалява вискозитета на храчки и улеснява отделянето на разширен просвету на бронхите. Пульмикорт — хормонално средство, притежава противовъзпалително действие. Въпреки това, на този му ефект не свършва дотук.

Фенотерол, който се съдържа в Беродуале, оказва спазмолитично действие за сметка на влияние върху β-адренорецепторы.

Пульмикорт повишава броя на активните рецептори за този тип и на тяхната чувствителност към Беродуалу. На принципите На дозата живеят в друг раздел на тази статия. За предотвратяване на пристъпите на бронхиална астма Беродуал се използва под формата на спрей. За лечение на останалите болести, изброени в инструкциите за медикаменту, лекарите го препоръчват се използва като разтвор за инхалация с помощта на небулайзера.

READ  Левомеколь при отите: състав и свойства на препарата

Подобна терапия има редица предимства:

 • липса в състава на такава течност пропеллентов;
 • възможност за приложение в детска възраст;
 • не е необходимо да се координират дихателните движения и пръскане на аерозол;
 • оптимални по размер частици проникват в бронхите, а не да се отлагат по повърхността на лигавицата на носоглътката и устната кухина;
 • в условията на болница, ако пациентът е в тежко състояние може да се свържете вентилация с кислород.

Инхалации с Беродуалом за деца са оптимален избор при съставянето на схема на лечение. Дозировката на препарата се измерва капки, така че самата процедура отнема кратко време. Спрей при пръскане и сте го удари частици на задната стена на гърлото може да предизвика свиване на мускулатурата на дихателните пътища и да влоши състоянието на детето. Освен това, дете до определена възраст е почти невъзможно да се обясни принципа за използване на спрей с Беродуалом.

Инхалации с Беродуалом и физраствором възрастни: дозировката и техника за провеждане на

Преди всичко, трябва да се обърне внимание, че хоросан Беродуала е предназначен само за използване с помощта на небулайзера. — Не може да се изсипва в парна инхалатора или се приемат през устата. Това не само няма да има очаквания резултат, а ще доведе до сериозни усложнения.

Прилага лекарството по този начин:

 1. Преди да започнете процедури, трябва да бъдат дезинфекцирани маска за устройството, изплакнете резервоара за наркотик. Ако там е останал разтвор с предишната вдишване, се заменя с нов.
 2. Налейте необходимото количество Беродуала в купа и добавете физраствор. На скалата на тази капсули небулайзера има етикети чрез всеки милилитър. Общият обем на разтвора не трябва да надвишава 4 мл.
 3. Направи процедура. Обикновено отнема до 7 минути.

Физраствор нищо не може да замени. По-добре е да се купуват в аптеката капацитет на малък размер, и да го пишете спринцовка, пробождане с игла гумена капачката на флакона. Дозировка Беродуала зависи от тежестта на състоянието на пациента.

Обикновено се използва такава схема:

 • остър пристъп на задух при астма, бронхо — или ларингоспазме: 20 — 40 капки (това отговаря на 1 — 2 мл), ако е необходимо това количество да се увеличи до 80 капки (4 ml);
 • редовно поддържащо лечение: 20 — 40 капки (1 — 2 мл) до четири пъти на ден;
 • влошаване на заболяване на долните дихателни пътища, който се придружава от неярко изразени симптоми на бронхоспазма: 10 капки (0,5 мл).
READ  Хапчета от ларингита при възрастни: показания и противопоказания

Дозата може да бъде коригирана от вашия лекар след преглед на пациента и оценка на състоянието му. Д-р също така определя и продължителността на инхалации с Беродуалом и физраствором възрастни. Този медикамент повлиява само една от проявите на основното заболяване. Така че лечението на кашлицата е да се премахнат причините или предотвратяване на изостряне.

Важно

При възникване на пристъп на задух трябва първо да се обадя на бърза, а след това, да се чака лекар, да се направи инхалация с Беродуалом и физраствором възрастен или дете.

Въпросът за прилагането на това лекарство по време на бременност многократно са повдигнати гинекологами и лекари широк профил. Производител на лекарства твърди, са били проучени данни провеждани предклинични изпитвания и анализ на информация, получена по време на дългосрочна терапия Беродуалом. В резултат на това са направили заключение, че това средство не оказва негативно влияние върху здравето на жената и плода.

Въпреки това, определяне на лекарството в първия триместър на бременността е възможно само в краен случай. По-близо 8-9 месец се вземе предвид способността на един от съставните компоненти на лекарства, фенотерола, потискат маточните контракции по време на раждането. Така че най-безопасният период за инхалации с Беродуалом и физраствором възрастни жени при вынашивании детето е вторият триместър. Лекарството е предписано на минималната възможна доза.

Беродуал за инхалации: инструкция за деца, колеги и странични действия на лекарствата

Както твърдят педиатри, Беродуал трябва да бъде в аптечката във всяко семейство, където има деца, по-малките деца. Това се отнася особено за деца, които са предразположени към чести бронхитам и ларингитам.

Официално лекарство е разрешено от 6 години, но в пульмонологических офиси му отдавна се използват и за лечение на деца.

Очаква обемът на Беродуала, необходими за инхалации, в съответствие с инструкциите на производителя трябва да е лекар. В повечето случаи за деца дозата на лекарствата, е 1 капка на 2 кг тегло. Разтворът се отглеждат физраствором. Лекарството е предписано в болнични условия за вендузи пристъпи ларингоспазма, бронхиална астма, лечение на тежки бронхити.

Деца по-възрастни Беродуал предвидени в този обем:

 • при нарушаване на постъпване на кислород, причинена от спазъм на дихателните пътища: 20 — 40 капки (1-2 мл);
 • при умерена стесняване на лумена на бронхите: 10 капки (0,5 мл);
 • курс на лечение на заболявания, придружени от дълга, суха кашлица: по 10 — 20 капки (0,5-1 ml) 3-4 пъти дневно.
READ  Парацетамол от температурата на възрастни и деца (заедно с анальгином)

Възможно е и комбинация Беродуала с Амброксолом или Пульмикортом. При назначаването на комбинирано лечение на първо място правят вдишване Беродуалом в съответната за възрастта доза.

А по-късно 15 — 20 минути на другите медикаментом. За това трябва да се 2 мл Амброксола или 1 мл Пульмикорта се смесва с физраствором. Противопоказания за прилагане на Беродуала за инхалации за деца и възрастни инструкции малко.

Освен първия триместър на бременността, не му се предписва, когато:

 • учащенном пулса и увеличаване на размера на миокарда;
 • глаукома и други заболявания, които причиняват повишаване на вътреочното налягане;
 • хипертония;
 • кърмене.

С повишено внимание лекарство се използва при патологиях на щитовидната жлеза, захарен диабет, тежки случаи на шийката на пикочния мехур. Освен това, продължително лечение Беродуалом може да доведе до редица усложнения, е: обриви по кожата, алергична природа; сухота на лигавицата на горните дихателни пътища; повишаване на кръвното налягане, ускорен сърдечен ритъм; рядко — пристъпи на кашлица; зрителни нарушения; болки в главата; активиране на потните жлези. Ако по някаква причина пациентите не е подходящ Беродуал, може да вземем един от неговите колеги.

Лекарите предлагат такива лекарствени средства:

 • Атровент, съдържа само ипратропия бромид. Дозировката е същата, обаче, Беродуала-висока ефективност.
 • Беротек с фенотеролом.
 • Ипрамол Стери-Неб. Това е сравнително нов препарат, който съдържа два компонента: ипратропия бромид и салбутамол, по механизма на бронхолитического действия, сходни с фенотеролом. Обаче достоверни изследвания за прилагането на Ипрамола при децата до 12 години все още не е направено.

По този начин, Беродуал, за инхалации, ръководство за употреба за деца до което ви позволява да го използвате с ранна детска възраст, е лекарство «, на първа линия» за лечение на тежки заболявания на долния отдел на дихателната система. Възможност за комбинирането му с други лекарства значително улеснява терапия и увеличава шансовете за благоприятен изход от заболяването.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.4MB/0.00087 sec