Изофра при гайморите – ефективно лечебно средство

Лекарството Изофра днес е доста популярно лечебно средство за борба разгледани при синузит. Какво е това лекарство и какви са нейните функции?

Изофра – антибиотик за локално приложение, който се използва при лечението на възпалителни процеси, възникващи в устната лигавица, а също adnexal пазвите.

Основното активно действащото вещество на лекарството е фрамицитин — антибиотик неширокого действия от група аминогликозидни, способен ефективно да унищожи и потискат развитието на вредни микроорганизми, базирани в областта на носоглътката, както и на синусите.

Обикновено Изофра при гайморите предписана от вашия лекар след подробно разглеждане на пациента и потвърдени резултатите от изпитванията. Терапия с прилагането на Изофры почти винаги завършва успешно и в бързи срокове – лекарство е ефективно премахва възпалението, почти не причиняват странични ефекти. Също така това лекарство се прилага с цел превенция на рецидив на заболяването.

Важно е да знаете

Изофра действа ефективно далеч не за всички видове бактерии. Ако след изтичането на 10-дневен курс на терапия никакво подобрение в състоянието на пациента не идва, има смисъл да коригира лечението и да назначи други лекарства.

Също трябва да се помни, че всички антибиотици от синузит ефективни са мистериозен само в случай на заболяване, причинено от бактерии и безсилни, когато става дума за вируси. Във всеки случай реши дали си струва да се прилага Изофру при гайморите, трябва единствено специалист лекуващ лекар.

Когато предпише лекарство Изофра?

Индикация за приложение на препарата Изофра са инфекциозни, възпалителни процеси, локализирани в горната част на дихателните пътища.

Обикновено Изофру се предписва в комбинация с други лекарства.

READ  Эргоферон: инструкции и указания за употреба

В тяхното число може да се нарече различни видове пациенти (включително синузит, но само при условие, че на цилиите остана невредим), хронична хрема, ларингитов и ринофарингитов, както и рехабилитация след различни хирургични операции в носната кухина. Ефективността на препарата Изофра значително се повишава, ако се съчетаят с правилно подбрана физическа терапия и други медикаменти.

Важно е да знаете

 

Изофра не е подходящ за промиване на синусите на носа по време на пункция сайт — може да се вземе само за напояване на лигавицата.

Характеристики на приложението на препарата Изофра

Изофра се предлага под формата на спрей в бутилка с дозатор, което позволява равномерно разпределение на лекарството в кухината на носа и синусите, което позволява да се лекува синузит, вече в начална фаза.

Благодарение на специалната конструкция и спорта, лекарството се сервира изключително выверенными дози, което е огромно предимство спрей при гайморите Изофра пред други сходни препарати.

При напояване на носната кухина флакон с наркотици трябва да е строго вертикално, запрокидывая при това на главата назад – в тази позиция отвеждане на лекарството ще се проведе по-ефективно.

Лечение на лекарство се провежда по следната схема:

  • За възрастни: 1 инжектиране във всяка ноздра 4 – 6 пъти на ден, в продължение на десет дни.
  • За децата: 1 инжектиране във всяка ноздра три пъти на ден, в продължение на седмици.

Важно е да знаете

По-дълъг срок на лечение данни лекарство може на фона на спад на имунитета да предизвика развитие на дисбактериоза на лигавицата на носоглътката.

Преди прилагането на Изофры вливане носа кухина трябва да бъдат предварително почистени от слуз чрез измиване.

READ  Отипакс: инструкция за употреба и ефективността на препарата

Дозата на лекарството се назначава на пациента в зависимост от възрастта му.

Има и редица противопоказания:

  • Не трябва да се приема лекарството при индивидуална непоносимост към основния активното вещество фрамицетина, както и в случай на свръхчувствителност на организма медикаменти аминогликозидового редица.
  • C повишено внимание трябва да се вземат Изофру лица, страдащи патологиями бъбречни и неврологични заболявания.
  • Противопоказано едновременното прилагане на Изофры заедно с миорелаксантами, ганглиоблокаторами холинолитиками и атропином, тъй като тези лекарства могат да причинят нежелани странични ефекти при неврологични заболявания.
  • Категорично забранено е използването Изофры при бременността или кърменето, тъй като всички лекарства аминогликозидового редица токсично действие върху плода, което може да доведе до сериозни последици за здравето на детето. При кърменето съставки на лекарството могат да попаднат в организма на детето заедно с кърмата на майката, че има отрицателно въздействие на физическото състояние на децата, особено на недоносени или отслабва. По-специално, те могат да бъдат увеличени значително потискане на централната нервна система, слабост и сънливост.

Важно е да знаете

Противопоказано едновременното използване на лекарството Изофра в комбинация с противогъбични лекарствени средства — те са в състояние да потискат действието на антибиотика.

Като цяло, странични ефекти, когато се използва Изофры се появяват сравнително рядко, което се дължи главно с ниска всасываемостью лекарствени средства. Сред най-често срещаните странични ефекти може да се нарече алергични реакции, причинени от индивидуалната чувствителност на организма на пациента към медикамента група аминогликозидни.

Днес Изофру може с право да се нарече един от най-търсените лекарства, използвани за лечение на заболявания на горните дихателни пътища. Но не трябва да забравяме факта, че предпише това лекарство трябва да се единствено от лекар, лекуващ лекар след подробно разглеждане. Не правете самолечение!

MAXCACHE: 0.39MB/0.00068 sec