Как се лекува сополи при бебето – съвети на д-р Комаровского

Д-р Комаровский съветва да се лекува сополи

Сополи детето — често явление, поради превишаване на температурата, инфекциозни заболявания и слаб имунитет. Премахване на неприятната симптома започва с определяне на дълбоките причини за неговото развитие. Лечение соплей при деца трябва да се извършва с използването на физиологичен разтвор, морска вода и отвара от лайка.

Основните разновидности на симптома

Ринит се разделя на два основни вида: за техния произход може да бъде заразен и неинфекционным. Много специалисти отделят принадлежности варианти на хрема. Симптом може да бъде:

 1. вазомоторным;
 2. алергични;
 3. лекарства;
 4. травмиращо;
 5. полярна.

Вазомоторный

Вазомоторный вид е остра и краткотрайна. Дължи хрема разширение на кръвоносните съдове, разположени в лигавицата на носните проходи.

Алергичен

Алергичен ринит се развива под въздействието на потенциално опасни вещества, индивидуално отторгаемых от организма.

Officinalis

Officinalis видът се среща поради злоупотреба назальными капки, в резултат на което настъпва привикване.

Травматичен

Травматичен хрема се дължи на механично или химично увреждане на носната кухина.

Polar

Полярна или атрофичен ринит се развива на фона на удебеляване на стените на лигавицата.

Бутане от разновидности на симптома, трябва да се планира лечението. Преди това трябва да се решат в рамките на механизма за развитие на обикновена настинка, след което плавно да преминете към изучаване на основните препоръки на д-р Комаровского.

Да се дължи на развитието на симптома

Защо детето се появяват сополи? Хрема е в основата на много заболявания. Крайностите на секрет от носа са свързани с негативно въздействие върху лигавиците на носоглътката. Това може да се случи в резултат на попадане върху тях на патогенни микроорганизми.

Физиологична основа хрема е активна изработване на наднорменото количества слуз. Симптом възниква не само под действието на вируси и бактерии, но и в резултат на алергична реакция.

Някои деца постоянно шмыгают носа, и това «явление» не се счита за опасен. Силен плач води до активна изработване на слуз. Твърде много сълзи къде да ходят, така че те да попаднат в носните ходове.

Честата причина за развитие на ринит са респираторни инфекции. Производство на слуз — това е опит на организма да се справи с патогенните микроорганизми. В отделяемом вещество е достатъчно специални съставки, които да неутрализират вирусите. Положителен ефект се наблюдава при определена последователност на слуз. Идеалният вариант – водянистое отделяемое. В противен случай слуз просто ще изсъхне, създаване на благоприятни условия за по-нататъшно размножаване на патогени.

Температура и сополи детето обозначават вирусен характер на заболяването. Да се отървем от настинка, в първия ден на болестта е сериозна грешка. Слуз помага извежда опасни вещества, така че е важно да я пазят в определени свойства. Да се използват специални препарати не се препоръчва.

READ  Действие Мирамистина при хрема – отличен ефект в съчетание със сигурността

За максимално овлажняване на носните проходи, просто трябва повече да пие, да се проветри стаята и да дишате чист въздух.

Според този метод Комаровский препоръчва отстраняване на сополи. След като тялото се избавят от патогенни микроорганизми, хрема себе си спира.

Вторият, най-често встречаемой причина за развитие на подпухналостта на носните проходи, е алергична реакция. Развива той се дължи на активната производство на хистамин, след попадане върху лигавиците на носа на опасни вещества. В този случай е достатъчно да се разкрие алерген, и да намали отрицателното си въздействие върху тялото.

Какво препоръчва д-р

Комаровский препоръчва да се започне лечение соплей при децата, с определянето на причините за неговото развитие. Дълъг хрема се формира под влиянието на трите негативни фактори:

 1. алергична реакция;
 2. вирусни заболявания;
 3. анатомични особености на носната преграда.

Хрема, продължителността на които надвишава един месец, се счита за алергични. В неговото развитие може да повлияе на сезонни цъфтящи растения, тютюнев дим и животински кожи.

Остър ринит произхожда от заразяване с вирусни болести. Неправилно лечение соплей детето води до някои усложнения. В резултат на хрема се наблюдава в продължение на дълго време, придружен от периоди на ремисия.

Последната причина – анатомическая особеност на структурата на преградни стени. Неправилно развитие води до неправилно функциониране на носната кухина. В този случай Комаровский препоръчва да се прибегне до съхраняващи методи на лечение соплей детето, тъй като стандартните методи не дадат положителен резултат.

Не си струва веднага да отидете в аптеката за лекарства — да помогне на грудничку може да подручными средства. Комаровский препоръчва се отстранят сополи детето чрез проветряване на стаята, и влага в нея въздух. Заедно с това, трябва интервали от 2 часа овлажняват лигавиците. За тези цели ще отговарят на морска сол, разведена в чаша вода.

Лечение соплей по Комаровскому предполага използването на лекарства, които притежават противовъзпалителни и хазарт се наблюдава забавяне свойства. Тази характеристика отговаря средство Эктерицид.

Лечение соплей при грудничка е смазывании лигавиците масла, които се основават на витамини А и Д.

Естествени съставки позволяват на организма да се справи със заболяването. В никакъв случай не може да се използва вазоконстриктор средства, те могат да влошат състоянието.

Лекарствена терапия

Използване на лекарство за лечение на соплей при грудничка е възможно само в определени случаи. Отстраняване чрез лекарствена терапия е подходяща при:

 1. развитието на отита;
 2. липсата на носового дишане;
 3. трудности при дишането през носа и устата.

Използването на сосудосуживающих средства, бързо ще облекчи състоянието. Ако грудничок се чувства задоволително, трябва да се прилагат традиционни методи на лечение.

READ  Иммунал за деца: описание на наркотици и фармакологично действие

Бързо лекува сополи както при деца, така и възрастни ще помогнат специални назални капки. Съвременни фармакологични компании предлагат много различни варианти. Сред всички представени лекарства, специално внимание трябва да се обърне на:

 1. Аквалор;
 2. Назол;
 3. Отривин;
 4. Виброцил.

Всички средства за деца се продават с надпис «Бейби». В основата на Аквалор лежат изцяло естествени съставки. Средство помага бързо разжижить сополи детето, колкото и заслужило своята популярност. Изотоническая стерилен водата, която влиза в състав на спрей обогатен с полезни микроелементи. Благодарение на средство има почистващ и противовъзпалително действие.

Назол се характеризира с сосудосуживающими свойства. Спрей облекчава подуване, нормализира носното дишане и подобрява общото състояние. Обикновено това лекарство е предписано, когато детето сополи и сълзене на очите. Това се дължи на противоаллергическими свойства.

Отривин по своя състав, сходен с Аквалором. Единственото предимство на средства, е подобряване на състоянието и укрепване на местния имунитет. Капки се считат за естествени, така че върху тялото влияят благотворно.

Виброцил. Средство за защита е ефективно, но Комаровский силно препоръчва да се избягва употребата му при лечение на соплей при новороденото.

Освен естествени компоненти, в основата на лекарството съдържа Фенилэфрин и Диметинден.

Отстраняване чрез народни средства

Лечение соплей дете на народни средства за защита – това е правилният избор. Но преди това е препоръчително да се консултирате със специалист. Причина за развитието на ринит може да се крие в по-тежки заболявания, премахване на които чрез народна медицина, това е невъзможно.

Лечение на хрема се постига чрез системно следване на определени правила. При силни секрети от носните ходове трябва да се осигури максимално хидратиране на лигавицата. За това носа измити физиологичен разтвор. Децата трябва да се дават много течности — това ще позволи да се избегне дехидратация.

Ако детето сополи и положен на носа, може да се възползва от сосудосуживающими на капки. Уместно това е само в редки случаи, когато са изразени проблеми с дишането. Достъпните наркотици е представено по-горе. Продължителността на употреба Назол, Вироцил и Санорин не трябва да надвишава една седмица, в противен случай се запазва висока вероятност от развитие на привикване.

Ако хрема се дължи на бактериални експозиция, се приемат антибактериални капки. Изберете трябва да се средства на базата на протаргола, мирамистина и колларгола.

Добро действие имат билковите масла. Можете да използвате капки на базата на морски зърнастец и туи. Средства са напълно безопасни, а по своята ефективност не отстъпва на съвременните фармакологични комплекси.

Лекува сополи детето може да бъде както на народни средства за защита, така и медикаментозна терапия. Важно е да вземете оптималната схема на лечение. Ако народната медицина не оказва положително действие, е препоръчително да се използват лекарствени средства.

READ  Температурата при грудничка, дванадесет дете и новородено - какво да правя?

Премахването на симптома подручными средства

Лекува хрема чрез народна медицина е съвсем реална. За тази цел трябва да се използват следните методики:

 1. вдишване;
 2. сок от каланхое;
 3. алое с мед.

Ако текат сополи детето, лечението може да включва прилагането на инхалации. В основата им може да лежи евкалипт или мента. Преди прилагането на инхалации трябва да гарантира липсата на алергични реакции. За намаляване на всички рискове целесъобразно да се използва лайка. Трева трябва да се излива вряла вода и да й даде малко варя. След това бебето трябва да се кланят пред чаша с отвара и малко да дишам. В продължение на 10-15 минути, детето ще се почувства значително облекчение. През нощта може да сложите ароматическую лампа на базата на борово масло. Този компонент заедно с лайка притежава изразени антисептични и противовъзпалителни свойства.

Вдишване показват висока ефективност само при условие равномерен и дълбоко дишане. За новородени този начин на лечение не се използва. Грудничок може да навреди на собственото си здраве.

От сухи сополи детето без помощта на лекарствата? На този въпрос ще ви помогне сок от каланхое. При вливане в носа, организмът отговаря чиханием, което допринася за бързото прочистване на носните ходове. Използването на каланхое – това е ефикасен и ефективен начин да се избавите от хрема. Преди прилагането трябва да се проведе тест за алергия.

Подобен ефект има от алое. Се използва тя е на същия принцип, че и каланхое. Но преди прилагането на листа от растения, трябва да бъдат внимателно измийте и нарежете. Полученият сок се разрежда с преварена вода в съотношение 1:10. В чист вид не алое се използва, поради високата вероятност на поражение на лигавицата на носните проходи. Капки сок може да бъде до 5 пъти на ден, по 3-4 капки. За да засили ефекта на растението е в прахообразна форма, заедно с мед, използва се по една чаена лъжичка след хранене.

Народна медицина се оказва помощно действие. Бързо да се отървете от настинка чрез подръчни средства е невъзможно. Д-р Комаровский предлага се лекува симптом щадящими методи, но за това трябва да се въоръжите с търпение. Прилагане на някои прости начини да позволи на организма сам да се бори с патогенните микроорганизми.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00096 sec