Как се мият носа Долфином: описание на наркотици и показания

Първото нещо, което обикновено човек прави, когато при него се появи хрема — купува вазоконстриктор капки. Въпреки това, тези средства само отстранява симптомите на това заболяване, не може без това да повлияе на възстановяване.

Освен това, прекалено twin прилагане на капки, сужающих съдове, води до патологическому промени на лигавицата в носа. В този случай запушване на носа превръща в постоянен проблем, с който се справят лесно.

В аптеките има много лекарства, предназначени за лечение на хрема. Най-сигурните, но не по-малко ефективни от тях са тези, в основата на които е морска или океанска вода.

Чудесна алтернатива на чуждестранни средства за носа е руски наркотици Долфин, произведени на новосибирска фирма. Устройството е малко по-сложно в обращение, отколкото спрейове. Ако обаче прочетете внимателно инструкциите за това как да почистват носа Долфином, тогава проблеми няма да възникнат. В основата на наркотици — кристали вода на древния Решението на океана. На прах се приготвя по специална технология, която запазва всички полезни свойства на океанска вода.

Състав на прах за приготвяне на разтвор изпълнена с минерали и микроелементи:

 • солна (хлориди), въглища (карбонат) и сярна (сулфати) киселини;
 • бромом;
 • йод;
 • цинк;
 • силикон;
 • селен;
 • азот;
 • фосфор.

В повечето лекарствени форми на препарата Долфин допълнително добавени екстракти от шипка и женско биле. Изключение е лекарство Долфин без билки. Сместа се разделя на дози, предназначени за една процедура. Прах се разрежда с вода в строго определен размер.

Ако всичко е направено правилно, това, концентрацията на соли в сместа за приготвянето на разтвора ще отговарят на плазмата на човешката кръв. По този начин, решението придобива идентичност с околната среда на организма и не причинява дискомфорт или странични ефекти.

Благодарение на уникалния състав на прах Долфин оказва комплексно въздействие върху здравето на носа:

 • убива болестотворни микроорганизми;
 • почиства носа от секретите и патогенни на съдържанието;
 • възстановява функциите на епитела и лигавицата;
 • предпазва носните кухини от вредното въздействие на околната среда;
 • нормализира водно-електролитния баланс.

Антисептичен и противомикробный терапевтичен ефект се постига за сметка на присъствието в състава на йод и натриев хлорид. Йодът също така влияе положително върху процеса на отделяне на слуз, която овлажнява носа отвътре, противодействуя образуването на сухи корички. Борба с микроорганизми, се насърчава и екстракт от шипка. Растителен компонент съвместно с екстракт от женско биле защитава носа от алергени и повишава местния имунитет.

За укрепване на защитните функции на носа е по-общо засягат цинк и селен. Благодарение на тези микроелементи се увеличава изработване на лизоцима (бактерицидный ензим), имуноглобулини и интерферон. Магнезиеви укрепват директно защитни обвивки на носа, а именно, мерцательный епител. По този начин, вредни вещества и бактерии не могат да проникнат вътре в тъканите, и съответно да предизвика патологични процеси. Благодарение на органични вещества, ускорява процеса на регенерация на тъканите, които са засегнати от жизнената дейност на бактерии и вируси.

READ  Физиологичен хрема при новороденото: описание, причини и симптоми

Преди да се мият носа Долфином, се препоръчва внимателно инструкциите, в която са описани правилата на ползване на устройството. Уред за процедури за промиване се състои от флакона, капачката и спорта и тръба. Всички елементи са изработени от пластмаса: флакон и тръбата е от еластичен материал, а делото-опаковка — твърда.

Устройство са два вида:

 • детски — размерът на флакона 120 мл;
 • възрастен — размерът на флакона 240 мл.

Кутията с шнорхел плътно се присъединяват към бутилката от дърворезба. Устройството може да се прилага многократно. Но при това трябва да се помни, че този уред е обект на индивидуална употреба.

Устройство Долфин се продава заедно с билки на прах. Във всеки пакет по тридесет и торбички чай. Детска доза от един грам, а за възрастни — два. Това количество прах е достатъчно за пълноценно лечение на всеки хрема.

Долфин се прилага при различни видове ринитов и синузити. Лекарството се проявява своята ефективност към насморку, имащо като бактериална етиологията, така и неинфекционную характера на заболяването.

В списъка на указания за прилагане на Долфина следните заболявания:

 • вирусни и бактериални риниты;
 • възпаление на синусите: синузит, фронтит и други;
 • алергичен и вазомоторный риниты;
 • хронична хрема;
 • атрофичен вид на ринит;
 • синдром на сухото носа;
 • профилактика на остри респираторни заболявания.

Освен този списък, изплакнете си носа Долфином може за хигиенни цели. Например, хората, които по професионални дейности са принудени постоянно да бъде в запыленном или загазованном закрито.

Въпреки безвредността на състава на лекарството, Долфина все пак има ограничения на използване:

 1. Не бива да се мият носа, ако има препятствия за преминаването на разтвор в носните кухини: напълно положен на носа, искривлена на цилиите, има благоприятен или злокачественное образование в носа, други препятствия.
 2. Изключени процедура промиване в случай, че пациентът страда отитом.
 3. От лекарството струва да се откажат, ако има непоносимост към каквито и да било компоненти.
 4. Устройството не е предназначено за лечение на деца под четири годишна възраст.

Как правилно да се мият носа Долфином възрастни и деца

За да се гарантира безопасно да се изплакнат носа лекарство, трябва строго да се спазват инструкциите за процедурата. За разлика от напояване на носа спреями, шампоан е малко по-сложно за изпълнение, но по-ефективно.

READ  Суха кашлица и температура 37-39 при деца и възрастни

Течността, се качва в носа, тече по цялата кухина и пазухам орган на обонянието, достига най-отдалечените кътчета. Тази процедура е просто незаменим при синуситах и често се назначава като задължителна при лечението на най-популярния от тях — на синузит.

Как правилно да се мият носа Долфином възрастен човек (стъпка по стъпка):

 • Разтварят се на прах 2 мг топла преварена вода 35 градуса, обем 240 мл. Разтвор не трябва да бъде обжигающим или студен, в противен случай процедурата ще доведе до дискомфорт.
 • Разходете се до капацитет, къде ще се излива вода: мивка, вана, леген.
 • Съвет на устройството е плътно присоедините към дясната ноздра (без значение от коя страна на носа започне), така че при процедурата водата не се изсипва от нея.
 • Наклонете главата си наляво на 90 градуса. Задръжте дъха си. Плавно, без резки движения сдавливайте флакон. На едно компресия изразходвани повече от една четвърт от разтвора. След като течността ще се излее от другата ноздра, за да махнете от върха на носа, издишайте и высморкайтесь. Не разжимайте флакон, преди да премахнете опаковка от носа.
 • Когато във флакона ще остане половината от течността, повторете същите стъпки и с лявата ноздра.
 • Изплакнете елементи на устройството.

Важно е да се отбележи, че при натиск върху бутилка не може да прави резки движения. Бързо прием на течности, в носа, може да доведе до травмированию лигавиците и предотвратяване на разтвор в евстахиеву тръба. Със същата цел не се препоръчва высмаркиваться, плътно притискане едната ноздра.

Как правилно да се мият носа Долфином на децата?

Механизъм за промиване на носа-за възрастни и деца е по-различно. Родителите трябва да се обясни на детето, как да го направя. За разлика от спрейове, които възрастен може да се напояват на носа на бебето, процедурата за промиване трябва да направите сами. Това се дължи на факта, че човек трябва да координира действията и процеса на дишането.

За децата е разбираема същността на процедурата, възрастни трябва да я покаже на себе си и коментира важни моменти:

 • забавяне на дишането по време на процедурата;
 • плавно и бавно инжектиране на разтвора;
 • правилното сморкание.

За деца се използва флакон, създаден за 120 мл. Доза на една процедура — 1 гр. прах. Не могат да се размножават в малък флакон възрастна доза. В противен случай процедурата ще се окаже неприятна и ще предизвика нежелани реакции.

READ  Скарлатина: профилактика и последици

Промивка на носа Долфином при бременни жени.

Процедура при бременност трябва да се извършва с особено внимание. В период на изчакване на детето лигавиците на носа сгъсти, стесняване определяне на земята. Затова се инжектира разтвор на носните ходове трябва да е много бавно, за да не се наранят съдове. Ако бременната жена има склонност към алергични реакции, следва да закупи лекарство, без растителни компоненти.

Долфин за носа: стенна, цена и аналози

В периода на лечение на силна хрема назален душ може да отнеме до 3-4 пъти на ден. Обикновено е достатъчно 1-2 пъти на ден. За профилактика е достатъчно един път на ден или при необходимост.

В някои случаи процедурата за промиване може да предизвика странични ефекти:

 • алергични реакции;
 • разликата съдове;
 • възпаление на средното ухо (отит).

Обикновено страничните ефекти се проявяват рядко и са свързани с нарушение на техника на промиване. Но ако лекарството се използва правилно, това Долфин ще се окаже незаменим, безопасен и ефективен помощник при транспортиране от своге до софия.

Долфин за нос се предлага на цена и има различни форми:

 1. За възрастни. В състава на прах (2гр), са включени растителни съставки: женско биле и шипка. В комплекта флакон 240 мл, пакетчета 30 парчета. Цена — 350 рубли.
 2. Инхалатор. Удобно да се използва навсякъде: на работа, на почивка, парти. В състава му екстри, включени етерични масла за бързо облекчаване на дишането. Така че Долфин инхалатор трябва с повишено внимание да се прилага аллергикам. Цена — 80 лв.
 3. Детски. Прах с солодкой и шипка (1гр). Устройството се на 120 мл вода. Цена 250 рубли.
 4. Икономика. В комплекта на стандартното устройство за възрастни и прахове 2 гр. Долфин за носа Икономика се отличава от броя на пакети с прах, общо 10 броя. Цена — 180 рубли.
 5. Без билки. За пакетна продажба и цената на подобен медикамент за възрастни. Разлика в липса в състава на прах растителни компоненти.

Аналози: Аква Maris, Аквалор, Назоспрей, Делуфен, Салин, Длянос Алерон, Физиомер и други.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00081 sec