Капки Афлубин: описание на наркотици и принципа на неговото действие

През последните години прилагането на хомеопатични лекарства е станало много популярно. За разлика от други медикаменти на растителна, а още по-химическа основа, лекарства от тази група съдържат биологично-активни вещества, които по естествен начин се включва в обменните процеси на организма.

Последица от това е добра поносимост, няма странични ефекти и нежелани усложнения. Това е особено важно, когато лекарството е предназначен за лечение и профилактика на вирусни заболявания респираторно тракт.

Така, лекарство Афлубин капки е подходящ за предотвратяване и лечение на ТОРС при възрастни и, важното е, че децата на всяка възраст и при бременност.

Както и други хомеопатични средства, Афлубин капки се приготвя по внимателно зрели технологии, при спазване на всички правила за контрол и проверка на качеството на всеки етап от производството. Последователно стъпално отглеждане на малките и сверхмалых дози активни съставки и осигурява ефект от прилагането на препарата.

Лекарство нормализира организма, помага за премахване на токсините и оптимизира процесите на регулация на хомеостазата. Към предимствата на медикамент Афлубин капки също включват възможност за комбиниране с други лекарствени средства и физиотерапевтическими процедури.

Лекарството се произвежда от австрийската компания, специализирана в производството на лекарствата в естествена растителна основа, Richard Bittner (Биттнер).

Освен капки Афлубин и съществува под формата на таблетки и спрей. Но при назално средства за локално приложение на състава е различен.

Основните компоненти на разтвор за перорално приложение, са тези натурални съставки:

 • Тинтява жълта (Gentiana), 1 мл. на Това растение е известно още от древността, отвари от корените му народни лечители лекуват такива тежки болести, като туберкулоза, чумата и маларията. Само много по-късно учените са открили, че корен от тинтява в големи количества съдържа гликозиди, етерични и мазни масла, пектини, аскорбинова киселина. Растението оказва спазмолитично и противовъзпалително действие, подобрява работата на храносмилателния тракт. Затова в народната медицина тинтява се използва за облекчаване на спазми, намаляване на температурата, отпускане на гладката мускулатура на бронхите и жлъчните пътища, което допринася за премахване на кашлица и симптоми на холестаза.
 • Самакитка фармацевтичен (Aconitum), 10 мл. Трябва веднага да кажа, че това растение е силно отровно, поради високото съдържание на алкалоида аконитина. Така че да може да се прилага само в минимални количества, това означава, че в хомеопатични лекарства, тъй като предозирането при самостоятелно приготвяне на отвари и настойки, изпълнен с фатален. Самакитка има силно успокояващо и противовъзпалително действие, така че тя се използва под формата на настойка за външно приложение при лечение на артрит, ревматизъм, невралгий и други заболявания на мускулите и ставите. При поглъщане самакитка се бори с участия на дихателния тракт, оказва жаропонижающий ефект.
 • Брей коприва (Bryonia), 10 мл. Надземната част на растението съдържа катран, сапонини и горчивина, така че сок от билката се използват като са много силни слабително средство. Коренища имат съвсем друг ефект. Съдържащи се в тях, дъбилни вещества, гликозиди и етерични масла притежават противовъзпалително, антимикробно и спазмолитично действие. Тези свойства и се използва в хомеопатията за борба с различни заболявания на долния отдел на респираторно тракт (бронхитами, пневмониями и др).
 • Фосфат желязо (Ferrum phosphoricum), 10 мл. Това вещество оказва най-силният антивирусен ефект, като по този начин той превъзхожда много от съвременните синтетични лекарства. Връзка спира изпълнението на причинителя на ТОРС в клетките на организма, така че Афлубин капки-добре да се пие в ранните стадии на заболяването. Освен антивирусна активност, фосфат желязо се използва при анемия, инфекциозни лезии на урогениталния тракт. Вещество, дори и премахва последиците от йонизираща радиация.
 • Млечна киселина (Acidum sarcolaticum), 10 мл. Този компонент облекчава симптоми на вирусно заболяване, като слабост, сънливост и други признаци на обща интоксикация.
READ  Джинджифил при грип и настинки – прилагане и мнения

Важно

Лекарството Афлубин капки съдържа етилов алкохол, така че при лечение на дете, по време на бременност и кърмене трябва стриктно да спазват указаната в инструкциите за дозиране.

Благодарение на съдържанието съчетани и взаимно се допълват взаимно компоненти, Афлубин капки оказват такъв ефект:

 • иммуностимулирующий;
 • антивирусно;
 • противовъзпалително;
 • обезболяващо;
 • отхаркивающий и спазмолитичен;
 • жаропонижающий;
 • дезинтоксикационный;
 • подобрява състоянието на кръвоносните съдове в огнището на възпаление.

Клинични изпитвания сравнително от фармакокинетиката и фармакодинамики на лекарството Афлубин капки (както и на други хомеопатични аналози) не е било проведено. Това е свързано с факта, че съвременните методи на изследване не могат да се изведат толкова микроскопични количества растителни съставки в тъканите на организма.

Но дълъг опит в прилагането показва, че редовното приемане на Афлубин капки ще помогне на всички да не се заразят ТОРС в период на епидемия. Но дори ако се избегне заболяването не успя, лекарството ще намали продължителността на острата фаза на ОРИ и ще попречи на развитието на бактериални усложнения.

Афлубин: анотация, показания и характеристики на приложението, възможните странични ефекти

Вирусна инфекция респираторно тракт, една или друга степен на тежест на всеки човек боледува поне веднъж годишно.

Децата понасят ОРИ много по-често, което е свързано с особеностите на функциониране на имунната система в ранна възраст.

Затова е от голямо значение не само за лечение, но и профилактика на заболявания на подобна етиология.

Афлубин, резюме на който е изготвена на производител на лекарства е много подробно, се препоръчва да се прилагат в такива случаи:

 • За предотвратяване на настинки, грип и други ВЗЕМАНИЯ, освен това, лекарството може да се прилага и за предотвратяване на заразяване с вирусна инфекция след контакт с болен човек.
 • За лечение на ТОРС, но заслужава да се отбележи, че в някои случаи се изисква приемане и на други лекарства (например, антипиретичен, отхаркивающих), при инфекциозни усложнения Афлубин трябва да се вземат в състава на комплексната терапия в комбинация с антибиотик.
 • При ставни болки, възникващи при дисплазия на съединителната тъкан, артрит, ревматизъм, остеохондроза и други подобни заболявания, трябва да се отбележи, че в остър период на нужда от допълнителен прием на нестероидни противовъзпалителни лекарства.
 • При отеке на лигавицата на носа всякаква етиология, което позволява използването на лекарството при комплексната терапия на отитов и аденоидитов.
READ  За инхалация при кашлица небулайзером: рецепти за деца

Действието на лекарствата до голяма степен зависи от това на какъв етап от заболяването започна приема му. Ако се пие на капки при появата на първоначалните симптоми на ТОРС (лесно першения в гърлото и сърбеж в носната кухина), а след това може напълно да се спре процесът на развитие на инфекцията.

Прилагането на лекарства в продължение на 2-3 ден на болестта на улеснява състояние на човек и ускорява процеса на оздравяване. Така, както показва статистиката, на фона на използването на този хомеопатични средства, бактериални усложнения възникват много по-рядко.

Що се отнася до странични ефекти на лекарството Афлубин, анотация съдържа указание, че в този момент те просто не са регистрирани. А единственото противопоказание — това е повишена чувствителност към всеки компонент лекарства.

Въпреки, че според анотация Афлубин трябва с повишено внимание да се пие при бременност и кърмене, лекарите го препоръчват като оптимално средство за лечение и профилактика на грип и други ВЗЕМАНИЯ в този период, когато една жена в по-голяма степен податливи на вирусни увреждане на респираторно тракт.

Афлубин капки: инструкция за употреба, функции дозировката в зависимост от възрастта и показания

Особеност на всички хомеопатични средства е, че те започват да действат при контакт с рецептори на лигавицата на устната кухина.

Така че да Афлубин капки указания за употреба съветва на празен стомах (половин час преди хранене) или най-малко 60 минути след приема на храната.

Предварително лекарство трябва да се разрежда в супена лъжица вода.

Ако лекарството е предназначен за бебета, тя се смесва с 5 мл питейна вода, сместа или майчиното мляко.

За предпазване от развитие на странични ефекти, трябва ясно да се съобразят с посочената в указанията за употреба на капки Афлубина дозировка:

 • Децата до 1 година. Еднократната дозировка на лекарството е 1 капка. Но многообразието и продължителността на приемане е различна. Така, за профилактика на ТОРС трябва да приемате лекарството два пъти дневно в продължение на 2 седмици (за предпазване от заразяване след контакт с болен човек е достатъчно два дни прием на капки). При лечение на ОРИ се пие разтвор трябва три пъти на ден в продължение на 5 — 10 дни.
 • Деца от години до 12 години. Еднократна доза — 5 капки. Що се отнася до множеството на приемане и продължителността на терапията лекарство Афлубин капки инструкция по прилагането на същата. За профилактика е достатъчно да го пия два пъти на ден, както и за премахване на симптомите на вирусна инфекция — три пъти на ден.
 • Деца над 12 години и възрастни. Еднократна доза — 10 капки. В останалата част на принципите на приема на лекарството съвпадат.

Важно

При бременност и кърмене трябва да се спазва функционално за възрастни дозата.

При тежко протичане на заболяването е позволено да пият по 8 — 10 капки Афлубина на всеки 30 минути до забележимо подобрение на състоянието. След това се местят в стандартен, трехразовый прием на разтвора. Но този метод на прилагане е подходящ само за възрастни и тийнейджъри.

READ  Лакричные пастили за кашлица: прилагането характеристики, състава на

Освен това, не трябва да забравяме, че Афлубин капки указания за употреба препоръчва да се приема при болки в ставите възпалителен произход. В такъв случай на деца от 1 година до 12 години се предписва по 5 капки, а за възрастни — по 10 капки. Пият, те трябва да бъдат от 3 до 8 пъти в денонощието, при спазване на правилата, отнасящи се до комбинация с приема на храна.

Афлубин капки: цена, колеги, мнения

Подобен Афлубином действие притежават няколко лекарства, както на руския, така и вносни.

От това зависи до голяма степен от разходите за лекарства.

Така, за профилактика и лечение на ARI могат да се използват:

 • Антигриппин, гранули за възрастни и деца.
 • Анабар Эдас, сироп.
 • Вибуркол, свещички, това лекарство от известна немска фирма Heel, форма на продукта лекарства в по-голяма степен е предназначен за приложение в детска възраст започва с раждането.
 • Инфлюцид, капки и хапчета, това е средство от немската фармацевтична корпорация DHU състав подобно на Афлубином.
 • Грип-Хеель, също е почти пълен аналог на Афлубина и Инфлюцида.
 • Оциллококцинум, лекарството е с уникален състав, ефективността на който е проверен дългогодишен опит в прилагането в десетки страни по целия свят.

Афлубин капки, цената на които в хода на лечението се оказва по-ниска, отколкото на хапчета, могат да бъдат закупени в аптека, за 360 лв. (20 мл). Бутилка с обем 50 мл струва 530 лв. За сравнение цената на таблетки от 340 лева и 440 рубли за 12 и 24 бр съответно.

Коментари

Олга, на 38 години

«Започна да пие Афлубин вече достатъчно отдавна, след като той се появи в аптеките. Приемам го почти от началото на студеното време и продължават курсове до края на април. През цялото това време са болни максимум 1-2 пъти в годината, и това, настинка завършва на 2-3 ден.»

Андрей, 25 години

«За първи път чух за Афлубине от жена му, за да я посъветва това лекарство лекар — гинеколог за профилактика на вирусни инфекции по време на бременността. Оттогава ние го приема с цялото си семейство, даваме и малко дете. И ако по-рано аз постоянно ходих на страната на всеки 4-5 седмици, сега всички настинки завършват лесно першением и хрема, които преминават на следващия ден.»

Афлубин капки, цената на които ясно по-долу пълния курс на антивирусна терапия, е ефективно средство за профилактика и лечение на грип и други ВЗЕМАНИЯ. По време на приема не трябва да се страхуват никакви усложнения или странични ефекти.

Освен това, Афлубин може да се приема в комбинация с други лекарства. Още един важен параметри капки е възможност за приемане на всяка възраст или при наличие на други хронични заболявания.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00154 sec