Капки Тонзилгон: описание на лекарството и начин на приложение

При простудни заболявания и възпалителни процеси в гърлото, ларинкса или зеве много е важно да вземем правилното лечение за заболяване, не преминават в хронична форма.

Заедно с лечението основните медикаменти, е полезно да се прилагат лекарствени средства, въз основа на лечебна сила на природата.

Растителни, сред които капка Тонзилгон, се справят чудесно с възпалителни явления в гърлото и бронхите, при това действат върху тялото леко и нямат странични ефекти.

Описание на наркотици

Капки Тонзингон — натурално лекарство срещу настинки и болки в гърлото, приготвени на базата на естествени компоненти. Състав на лекарства, представени на различни лечебни растения: цветя, лайка, кори от дъб, хвощом район, корен на бяла ружа, глухарче, бял равнец, листа на орех.

Сместа доставка на лекарствени суровини добавен в лекарството под формата на алкохолен екстракт. Тонзилгон могат да бъдат закупени в аптека родния си град или да поръчате от специализираните страници в интернет. Лекарството се използва като самостоятелна терапия, когато не осложненном възпаление на носа, гърлото и гърлото или като допълнително средство при борба с остри инфекции на дихателната система.

Лекарството Тонзилгон се предлага под формата на капки или хапчета. В състава на капки, освен основните компоненти, добавен е само пречистена вода, в това време, като хапчета имат и редица допълнителни компоненти, като захароза, калциев карбонат, талк, силициев диоксид, лактоза и други. Още със списък на помощните вещества може да се запознаете в инструкциите, приложени към хапчета Тонзилгон.

Капки Тонгзилгон се налива в тъмни стъклени флакони по 50 или 100 мл. Природно лекарство представлява течността е кафява на цвят, с жълтеникав оттенък, която има приятен аромат на лайка. Флаконите са с капак-капкомер, за да могат да се дозират лекарствени течност. Препаратът е опакован в картонена кутия.

Как изглежда фитопрепарат може да се види на снимка. Трябва да се обърне внимание на това, че до търговския име Тонзилгона се добавя буквата Н. Това не означава, че Тонзилгон Н отделно лечебно средство, обикновено лекарството се нарича, без добавяне на тази буква.

H3: Показания за приемане и когато е най-добре да се откаже от лекарството

Капки и хапчета имат еднакво терапевтично действие.

Фитопрепарат, се прилагат в следните случаи:

 • като превантивни мерки за предпазване от настинки болести в извън сезона;
 • в състава на комплексно лечение гнойного възпаление на гърлото, носа или зеве (ларингит, ангина, тонзиллите, рините);
 • за допълнителна терапия на възпалителни заболявания на горната част на дихателната система при остри и хронични форми.

Лекарството не се прилага за лечение на грудничков, които още няма от една година. Капки Тонзилгон са противопоказани за лица, които имат алергична реакция към растителни компоненти лекарствени средства. Лекарствени течност не трябва да се приема алкохолици, включително проверка на лечение, тъй като лекарството съдържа етилов алкохол.

С повишено внимание трябва да се прилага при:

 • заболявания на черния дроб;
 • заболявания на главния мозък;
 • кранио-мозъчни травми;
 • в детска възраст (съдържа алкохол).

Терапевтичният ефект на препарата

Уникалният състав на капки и хапчета Тонзилгон осигурява наркотици, високи лечебни свойства.

READ  Блог "Странна история на д-р Джекила и г-жа Хъдсън"

Всеки от компонентите действа на организма по различен начин, а взети заедно, те имат мощен терапевтичен ефект:

 • унищожават болезнетворную микрофлору (антисептично действие);
 • премахване на възпаление на лигавиците (противовъзпалително действие);
 • повишават имунната система на местно ниво (иммуностимулирующее действие).

Действието на лекарствените съставки на органите на дихателната система:

 • дъбова кора е отличен антивирусно средство, оказва стягащо действие, така че показва добра ефективност по отношение на лечението на настинки и грип;
 • хвощ, althaea и лайка подобряват имунитета и помага на организма да се бори с бактерии и вируси;
 • глухарче, заедно с лайка и алтеем препарата осигуряват противовъзпалително действие и облекчава подуване на лигавиците;
 • орех се отличава с ярко изразени антибактериални свойства, така че ефективно се бори с инфлуенца микрофлора.

Капка Тонзилгон: начин на приложение и дозировка

Капка Тонзилгон опакован в опаковки по 50 или 100 броя. Лекарствена форма изглежда като кръг, двояковыпуклые таблетки, светло син цвят. Хапчета са опаковани са изгарянията по 25 парчета и картонени опаковки.

Тонзилгон под формата на хапчета, се приемат с шестгодишна възраст. На децата преди училище се извършва лечение на гърлото на капки. Капка Тонзилгон трябва да се поглъщат изцяло и след това да се пие хладен, пречистена или преварена вода. Не може раскусывать или гризе лекарство.

Лекарство се приема независимо от храната, тъй като наличието пиши по никакъв начин не се отразява на усваивание полезни вещества.

Децата с шестгодишна възраст да дават по една таблетка на един прием, тийнейджъри и възрастни, тази доза се увеличават два пъти. Брой хапчета Тонзилгон, които са позволени в ден, варира в зависимост от тежестта на заболявания.

Схема на прием при възрастни и юноши:

 • в остра форма на респираторни заболявания или при простуда, хапчета приемат пет, шест пъти на ден по две парчета;
 • като профилактика или в етап на хронична форма на болестта, на хапчета, се приемат три пъти, в една и съща дозировка.

Схема на прием при деца:

 • за лечение на остри инфекции на Тонзилгон в желе боб дават на децата по пет, шест пъти в денонощието по едно парче;
 • при хронична форма на респираторни заболявания и за профилактика, брой хранения на ден намалява до три, доза — едно нещо.

И за хора от всички възрасти има обща схема на прием на хапчета Тонзилгон. При АРИ и в острата фаза на инфекционно-възпалителни заболявания трябва да се приема на лекарството до пет, шест пъти на ден. След възстановяване на прием продолжатют още една седмица, но не повече от три пъти дневно. Профилактика в извън сезона период трябва да се извършва в рамките на две седмици.

Прилагането на Тонзилгона по време на бременност

Клинични изпитвания на фитопрепарата на бременни жени не е проведено, така че инструкция не дава еднозначен отговор на този въпрос. Но за безопасност и полза от лекарството са оценени на себе си, бременните жени, живеещи в различни страни, и наблюдавшие техните лекари не са установени никакви отклонения в хода на бременността и развитието на плода.

READ  Гадене и повръщане по време и след грип за деца и възрастни

По този начин възможността за прилагане на Тонзилгона при бременност е била потвърдена от практическия опит. Въпреки това лекарите препоръчват да се използват капки като компонент за провеждане на инхалация на дихателните пътища, както във вътрешността на приема на хапчета Тонзилгон. Това се дължи на факта, че в капчици присъства етилов алкохол.

Как да се даде Тонзилгон дете и възрастен на капки

Капки приема в неразреден вид, независимо от приема на храна. Преди употреба, флакон с течност трябва да бъде внимателно се разклаща, тъй като тя съдържа малко утайка лекарствени съставки.

Тъй като флакон снабден с дозатор, капки удобно отмерять. Просто трябва да обърнете бутилката над малък капацитет (рюмочкой, лъжица и т.н.) шапка надолу и почака, докато там не се окаже необходимото количество лекарства.

За да ефектът от лечението лекарство е максимално, се препоръчва провеждане на officinalis разтвор в устата в продължение на половин минута. Може веднага поглъщат средство, но е по-добре да се направи така, както е писано в инструкциите към наркотици.

Родителите често се интересуват от въпроса, как да се даде Тонзилгон на детето си, ако той не иска да го пие. Ако за деца лекарство ще ви се стори неприятно на вкус, се допуска за развъждане на капки вода, в същата степен, че и лекарство.

Дозировката на препарата зависи от възрастта и тежестта на заболяването. Капки Тонзилгон приемат до изчезване на симптоматиката на болестта. Обикновено са нужни от една до две седмици. Лекарствена течност, положително влияе на здравето като цяло и действа върху тялото леко, така че може да се приема дълго време, без страх от странични ефекти.

Как да приемате възрастни и юноши:

 • в остра форма на респираторни заболявания или при настинки и грип, лекарства приемат пет или шест пъти на ден по двадесет и пет капки;
 • при хроничен рамките на болести и като превенция на лекарствени течност се приемат три пъти на ден в една и съща дозировка.

Как приемат децата:

 • за лечение на инфекции, остър течения капки се дават на бебето пет, шест пъти на ден по десет капки до петгодишна възраст и в продължение на петнадесет капки преди единадесет години;
 • при хронична форма на респираторни заболявания и за профилактика, брой хранения на ден намалява до три, дозировка по възрасти остава същата.

В инструкциите към лекарството, се препоръчва лечение с капки от дванадесет годишна възраст. Въпреки това и двамата родители и педиатри успешно практикуват лекарство грудничков. Да го дават на бебетата с един месец по пет капки от три до пет пъти на ден. Капки разтворени чиста вода, без газове в равно съотношение. По-близо до година, дозата може да се увеличи до седем капки.

Освен приема на лекарството по навътре, препарат под формата на капки се използва за приготвяне на инхалации. Такива процедури за предпочитане е да направи малки деца, защото те напълно изключват системното въздействие върху организма, като действа единствено в областта на възпалението. Този метод на употреба на капки не е описан в инструкциите на производителя, но Тонзилгон чудесно за подобни процедури, така че навсякъде се прилага с цел приготвяне на разтвори за инхалации.

READ  Боли очите след грип - причини усложнения и лечение

Доза за инхалация по възрасти:

 • грудничкам до една година приготвя се разтвор от съотношението на 1/3 (лекарство/физраствор);
 • до семилетнего възраст съотношението е 1/2 (лекарство/физраствор);
 • децата след седем години физраствор и капки разтворени по равно.

Готов разтвор се поставя в небулайзер (3-4 мл за една процедура). На вдишване се извършва 3-4 пъти в денонощието.

Как да се даде Тонзилгон детето — на капки, хапчета или да се лекува с помощта на инхалации — по-добре да се консултирате с педиатър. Много родители отказват да се прилагат капки за лечение на деца, тъй като те съдържат алкохол. Но напразно. Количеството алкохол в лекарствена течност е минимална и по никакъв начин не може сериозно да се отрази на бебето, още повече при доза, 10-15 капки, а ето ползи от лекарствени средства е огромна.

Цена на лекарството:

 • Тонзилгон Н (бийн 50 бр.) — 350 рубли;
 • Тонзилгон Н (капки на 100 мл) — 380 рубли.

Колеги Тонзилгона:

При Тонзилгона няма аналог на активното вещество, но има впечатляващ списък от лекарства, които имат подобен терапевтичен ефект. Сред най-популярните лекарства могат да се разграничат Лизобакт, Тантум Верде, Инфлюцид, Фалиминт, Эреспал. Най-евтини аналози, представени такива препарати, като Аджисепт, Малавит, Горпилс, Евкалипт М.

Мнения за лекарството:

 • Ирина Антипова. Наскоро се разболя кръщелница, простыла. Тя е само на година и половина, така че дори и лекарят каза, че антибиотично лечение не е желателно да се предписват. Написал лекарства, които са помогнали за облекчаване на кашлицата, както и болка и зачервяване на гърлото остана. Лекарят предложи да купя капки Тонзилгон, тъй като по-нататък оставаше само лечение с антибиотици. Лекарството е много помогна. След няколко дни симптомите стават мине. Единственото нещо, което не ми хареса, така че това е нещо, което трябва по пет пъти на ден да се чака, докато тези капки ще се прехвърлят от флакона. Дълго и досадно. Но отлично средство, на всички препоръчвам.
 • Олга Иванова. При сина ми за първи път се разболяват гърлото на 10 месеца. Лекарят е написал Тонзилгон по 7 капчици три пъти на ден. Въпреки факта, че лекарството може да се прилага с една година, ние сме били лекувани им на нашия син, е много успешно. Странно е, но детето си вкус капки хареса, макар че по мое мнение той shtreyfling. Средства за достатъчно дълго време, тъй като общината трябва малко. Задължително ще използвам Тонзилгон в бъдеще.

MAXCACHE: 0.41MB/0.00266 sec