Като реша чучур новороденото от козявок: правила за провеждане на процедури

Всеки родител трябва да умее да извършва всички необходими процедури, включително почистване на улей новороденото дете от козявок и корички. Носните пътища месечно бебе е много тесен, и при тяхното замърсяване се променя дишането на бебето, той престава да е нормално да спи и яде.

Възрастните хора лесно премахване на запушване на носа, те просто сморкаются. Първите дни за грудничка много тежки, той още не е свикнал с външния свят, му е трудно да яде, да се движи и понякога дишат. В носа малкото дете може да се натрупват храчки и сополи, а също така се образува козявки и кафяво. Всичко това пречи на бебето, той става неспокоен и мрачен. За да се избави детето от чувството на дискомфорт и страдание, трябва да знаете как правилно почистване на носните проходи бебето. Днес съществува голям брой средства и устройства, които са предназначени за почистване на носа. Изчистване на носните проходи е възможно с помощта на турундочек, круши или спринцовки, аспиратора, камшичета, памучни пръчки.

Понякога е достатъчно да закупите и инсталирате овлажнител. Въпреки това, преди да се възползват по един или друг начин за почистване на носа на новороденото от козявок, трябва да знаете по каква причина в носа се появява слуз, кафяво или козявки. Ако слуз се появява заради наличието на заболявания, детето трябва да покаже на лекар.

Често появата на корички и козявок обусловливается:

 • пересыханием на лигавицата;
 • вирусни патологиями;
 • пересушенным въздух в помещението;
 • запыленностью на помещенията;
 • различни дразнещи: парфюми, цигарен дим.

Като правило, появата на вирусни заболявания провоцируется прекалено сух въздух в помещението.

Празнува изсушаване на лигавицата, поява на корички. Детето става беззащитна пред бактериите, които се вдишва. Освен това, сухота на въздуха е изпълнен с носа кървене. В такъв случай трябва да се инсталира специално устройство — овлажнител на въздуха. Този апарат е благоприятна за поддържане на необходимото ниво на влажност в стаята.

Ако можете да си купите устройство, не могат да се възползват от различни средства, включително и с мокри кърпички или пеленками, развешенными из цялата стая. Освен това, каждодневно в закрити помещения трябва да се извършва влажно почистване. Някои майки, поради липсата на достатъчно опит, се опитват да се прилага за почистване на носа на бебето всичко, което им се препоръчва. Всеки родител трябва да бъдат изключително внимателни по време на провеждане на процедурата, за да не се нарани лигавицата.

Освен лекари, в частност, Т.е. Комаровский, не съветват да се използват в грижа за носа ходове детски ватирани пръчки или по-кибрит. Детето през цялото време завърта главата, и неаккуратное движение може да предизвика наранявания. Някои смятат, че ако да прокапе в носа на новороденото, страдащ от хрема, майчиното мляко, всичко ще мине. В никакъв случай не си струва да практикуват подобни начини. Мляко — прекрасна среда за размножаване на патогенни микроорганизми.

Прилагането на този метод, ще стане причина за влошаване на ситуацията. Още една често срещана грешка на майките — аспирация на слуз уста. Това няма да помогне. Освен това, на един болен човек в семейството ще стане по-голям. Някои млади майки не знаят как се почистват чучур новороденото от козявок. Не се отчайвайте, винаги има хора, които са готови да се притекат на помощ, като например лекарите. В такъв случай трябва просто да отидете в клиниката. Там ще покажат и разкажат, как да провеждат процедурата.

READ  Ваксини и пункция сайт при гайморите.

Слуз в носа на новороденото — явлението не е постоянно. Обикновено тя се провежда в рамките на седмица. Да в носа не се образуват козявки и кафяво, носа грудничка трябва каждодневно почистване. Но ако секретът не изчезва и мина вече повече от седмица, не се бавите с посещението си педиатър. При повишаване на температурата, липса на апетит, нарушения в съня, поява на отоци, обриви и ако детето е хленчещо и мрачна, в незамедлительном ред трябва да се консултирате с лекар.

Корички в носа на бебето се образуват поради непрекъснато възпроизвеждане на лигавицата на слуз, която при дишането уреждане една частица прах и микроорганизми. Процедура за почистване на носните ходове трябва да се извършва по необходимост.

Ако детето диша нормално, не капризничает и в апартамент нормална влажност на въздуха, е причина за безпокойство не трябва да бъде. В такъв случай за изчистване на носните проходи детето не е задължително.

Ако детето простужен, почистване на носа трябва да се извършва няколко пъти на ден. Провеждане на процедура за предпочитане преди лягане и вскармливанием. Разбира се, някаква част от слуз излезе от себе си, когато детето ще яде, но ако си много, бебето не е в състояние да се справи с проблема.

За бебето заспа и кушал спокойно, процедура за почистване на носните ходове е желателно да се каждодневно. Самият процес е много лесен. За почистване на носа трябва да се запасите със стерилна хирургична вата или гигиеническими стерилни памук дискове и масло (вазелиновым или кайсия). Преди да се пристъпи към процедура, трябва да се измиват добре ръцете си. Нататък от памучен диск или вата трябва да направите малки турунды, дълга около три сантиметра. В крайна сметка, ще трябва четири-пет такива турунд.

След това трябва малко да се овлажнява турунды в масло. Събрани турунды трябва да бъдат еластични, освен това трябва да ги изстискайте от излишната мазнина. На следващо място, със задържането на една ръка главата на бебето на челото, втората ароматно движения трябва да влезе в една ноздра турунду, оваляйте я в посока на часовниковата стрелка. Чистка трябва докато в българия не стане чиста. Като правило, две турундочек в едната ноздра е напълно достатъчно.

Същото трябва да се направи с втората носовым ход. За почистване на носа от козявок има няколко средства: жгутики, почистване на ухото, спринцовка. За омекване на корички и козявок могат да се възползват от физраствором. Достатъчно е да поставите няколко капки във всяка ноздра. По-късно няколко минути може да се пристъпи към процедурата. Лекарите не препоръчват да се прилага за почистване на носа на бебето почистване на ухото или кибрит.

READ  Народни средства от синузит с сапун

Но ако под ръка нищо, а бебето диша, може да се прилагат ушную пръчка, важното е, че тя е пластмасова. Важно да се провежда процедура не бързаше, провеждането на главата на бебето. Всяко неаккуратное или прибързан ход, може да стане причина да прокара кафяво или козявки още по-дълбоко. Че за отстраняване на козявок и корички с помощта на памучни камшичета, а след това този метод е абсолютно безопасен.

Единственият недостатък — жгутиками не може да се махне цялата слуз. Направи жгутик доста просто. Първо трябва да расслоить памучен тампон, а след това се разделят половината на четири части, след това всяка част от скручивается в конус. Почистване на носа с помощта на круша или спринцовки и безопасен начин. Въпреки това, за да изтриете цялата слуз в даден средства, няма да успее. Освен това за предпочитане е да изберете круши с мек връх.

Като реша чучур новороденото от козявок, можете да разберете от педиатър, процедурата се извършва много просто:

 1. Омекотяване на корички и козявок. Трябва да се сложи бебето на гърба си и влезе във всяка ноздра по две капки без съдържание.
 2. След това трябва да се овлажнява турунду в масло и след леко пресован влиза в ноздра на дълбочина, не повече от два сантиметра.
 3. След това трябва внимателно коляно турунду. Процедурата се извършва, докато жгутик няма да бъдат напълно чисти.
 4. Ако се използва круша, след това процедурата трябва да се извършва по следния начин. Първо трябва да компресирате спринцовку и след затваряне на един носового ход на малко дете, да водят съвет круши в открита ноздра. Разжимать круша трябва бавно и внимателно. Същото входа всяка камера прави е и с втория носовым ход.
 5. След прочистване на носа е необходимо да избършете от излишъците от масло и хоросан.

Като реша чучур грудничку с помощта на аспиратора и лекарствата

Носа на бебето малък, а лигавицата е много нежна. Всяко неаккуратное движение може да достави бебе, което ако не се дискомфорт, тъй болка и травма.

Ето защо по време на почистване на носа грудничка трябва да действат без бързане. Жгутики, спринцовки или по почистване на ухото не е в състояние за премахване на слуз от носните ходове.

Най-ефективен за почистване на носа на бебето от слуз устройство е аспиратор.

Този апарат също препоръчват да се ползват, когато детето хрема. По време на провеждане на процедура с помощта на аспиратора, риск да се нарани лигавицата на нула.

Аспираторы са:

 • механични;
 • електронни;
 • вакуумни.

При прилагане на механично устройство майка трябва сами да смучат слуз със сламка. Разпределение се отклоняват в тубичка. Че за електронното, това устройство работи на батерии, трябва просто да натиснете бутона.

Вакуум аспиратор с ума е същото, както и механични, обаче, трябва да се свържете към пылесосу. Преди да се възползват от вакуум или електронно устройство трябва да се провери силата на отсасывания, просто с край на апарата в ръка. Освен това преди да използвате устройството, трябва да си измиеш резервни части в гореща вода.

READ  Биопарокс спрей е, че той представлява

За да лигавица на носа на бебето не пресъхват, чучур грудничка трябва да почистите и изплакнете със специални составами. Провеждане на хигиенни процедури допринася не само за овлажняване на синусите, но и предотвратяване на проникване на инфекцията в носоглотку.

Лекарите препоръчват да се прилагат за обработка и промиване на носните ходове следните средства:

 • Физраствор. Тази течност се продава във всяка аптека. Трябва да се прилагат преди всяко почистване на носа. Във всяка ноздра трябва да се внуши на две капки от разтвора.
 • Физиологичен разтвор. Това е еквивалентът без съдържание. Да го направи може да бъде самостоятелно. За това трябва една чаена лъжица сол се разтваря в леко ostuzhennoy вскипяченной вода — литър. Преди да се пристъпи към тихият носа на бебето, трябва да се уверите, че температурата на разтвора от 35-37 градуса. Той се използва по подобен начин физраствору.
 • Морската вода е за новородени. Препоръчва се насладите на Мореназалом или Хьюмером.

Младите майки не всички знаят, че трябва да правя и как да почистите с чучур грудничку, особено ако постоянно се завърта главата. За предпочитане ако по време на процедурата един човек да държи главата си, а вторият да копаят състав.

Но ако наблизо няма никой, а почиства носните ходове трябва да сложите бебето на едната си ръка и притисната до тялото, а на втора ръка капково носа. Можете също така да сложите бебето на гърба си, леко запрокинуть главата си назад и да води състава. Малко дете не завъртане на главата, се препоръчва налагане на главата свернутыми кърпи. Важно е не просто да знаете алгоритъм на действие, но и като реша чучур грудничку правилно.

За това е необходимо да се спазват предпазни мерки:

 • В никакъв случай не трябва да бъдат оставени на бебето по време на процедурата без надзор с турундой по покрива с памучна свещ пръчка в носа. Децата са любопитни и могат да навредят на себе си, протолкнув пръчка дълбоко.
 • Почистване на носа — хигиенична процедура, така че всички предмети, които се използват, трябва да са стерилни.
 • Не трябва да забравяме за измиване на ръцете с вода и сапун.
 • В никакъв случай не си струва отсасывать слуз от носните пътища уста. На първо място — това е нехигиенични, на второ място — това допринася за разпространението на инфекции и замърсяване (ако бебето е болно).
 • Използва се за почистване на носа грудничка почистване на ухото не е желателно.

Още един важен момент — проветряване на помещението и поддържането в него оптимална влажност на въздуха. Спазването на прости правила за провеждане на процедурата, редовно почистване на носа на бебето, инсталиране на овлажнител на въздух и проветряване на стаята — всичко това допринася за доброто самочувствию дете.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00095 sec