Колдакт: инструкция за употреба и разновидности на лекарства

Група от лекарства, които имат търговско име Колдакт, оказва противопростудное действие. Предлага се фармакологична компания «Ранбакси». Целта на тяхното предназначение — вдигане на симптомите, съпътстващи остри респираторни заболявания на горните дихателни пътища. При общност на името Колдакт, указания за употреба, има съществени разлики.

В състава на препарата са включени 2 вещества: хлорфенамин и фенилпропаноламин, които осигуряват следното фармакологично действие:

 • алфа-адреномиметическое;
 • антихистамин;
 • антиконгестивное.

Казано с други думи, при прилагане на лекарството настъпва сосудосуживающий и противоалергичен ефект, намалява сърбеж, запушване на носа, сълзене на очите.

Въз основа на това, Колдакт се назначава при:

 • остър синусите и назофарингите;
 • вазомоторном и алергичен рините;
 • остри и хронични ринитах, фарингит.

Съставни компоненти на препарата частично метаболизируются в черния дроб, се свързват с плазмените протеини, достига максимален ефект е 2-6 часа след приема, се извежда чрез бъбреците. Противопоказания за среща са минимални.

Не го предписват при идиосинкразии към компонентите на препарата, на деца под 12 години, лица с високо кръвно налягане и захарен диабет. Определяне на времето за изчакване на раждане на детето и кърменето трябва да се разглежда от гледна точка на оценка на ползите от лекарства и евентуални вреди на бебето и на майката. Дозировка при възрастни и юноши на капсула два пъти на ден от 1 до 3 дни при остри респираторни заболявания, 3-6 дни при алергични ринитах, 6-12 дни, при възпаление на синусите, месец при хронични ринитах.

Странични ефекти може да се прояви като сънливост, сухота на лигавиците, подобряване на АДА. Колдакт взаимодейства с седативными и снотворными лекарства, засилвайки тяхното действие. По време на прием на Колдакта забранено пиенето на алкохол. С повишено внимание може да се предпише Колдакт при работа със съоръжения, които специално внимание при шофиране на автомобила.

Колдакт се предлага под формата на капсули, се намира в продажба в свободен достъп. Цената е на разположение и е около 150 рубли. Състав на лекарството Колдакт Флю+ освен фенилэфрина и хлорфенамина малеата допълнени с парацетамол, благодарение на което тази форма се появяват жарапонижающее, както и болкоуспокояващи въздействие. Сосудосуживающее и антиаллергические имоти остават. Като цяло Колдакт Флю+ намалява запушен нос и болки в тялото, намалява сълзене на очите и чиханье, намалява главоболие, възпалено гърлото, понижава температурата.

В производството на лекарството използвани модерни технологии микродиализных гранули. Те осигуряват продължителност на действие на лекарственото средство. При прием на капсули Колдакта на храносмилателни сокове в стомаха да проникнат през обвивката на капсула вътре в нея, причинявайки подуване на ядрото. Налягането вътре в капсулата се издига, като по този начин се създава разлика в налягането вътре и отвън.

Под действието на налягането лечебно средство постепенно излиза от капсули, осигурявайки продължително поддържане на лечебна концентрация на лекарството в кръвта. Киселинността на околната среда и перистальтика на червата не оказват влияние върху терапевтичния ефект на Колдакта. Парацетамол слабо се метаболизира в черния дроб и малко се свързва с плазмените протеини, выводясь почти в непроменен вид чрез бъбреците. Максимум действия през 3 часа. Показания са сходни — симптоми на настинка. Форма на продукта — капсули и течен тор, предназначена за прием на деца на възраст от 6 години.

Противопоказания за приемане:

 • индивидуална непоносимост към компонентите;
 • декомпенсированные болест на сърцето, черния дроб, бъбреците;
 • артериална хипертония;
 • заболявания на панкреаса, включително и при повишаване на кръвната захар;
 • закрытоугольная глаукома;
 • тиреотоксический гуша;
 • болки, локализирани в стомаха или в ДПК;
 • ферментопатия, например недостиг на глюкозо-6-фосфат дегидрогеназы;
 • бременност и кърмене.

Пазете се предписват при вродени състояния с гипербилирубинемией, бронхиална астма. Дозировка: по 1 капсула 2 пъти дневно за 3 дни като противопростудное, 5 дни като аналгетик. Суспензия дават 2 чаена лъжичка 3-4 пъти на ден за деца от 6 до 12 години по 1 чаена лъжичка.

Лекарството е несъвместим с инхибитори на МАО, с глюкокортикоидами засилва риска от глаукома, съвместен прием фуразолидона причинява кризовое повишаване на налягането. Странични ефекти — повишаване на АДА и на вътреочното налягане, нарушен сън, особено в процеса на заспиване, болка в епигастриума, разширени зеници, проблеми със зрението, поради нарушения на настаняване.

READ  Каква е температурата при възпаление на белите дробове и основните причини за появата му

Възможно предозиране, нейните симптоми:

 • бледност;
 • гадене, повръщане;
 • липса на апетит;
 • промени в системата за съсирване на кръвта.

Трябва незабавно да се обърнете към лекар, който промоет стомаха и ще въведе антидот. Капсули и суспензия Колдакт Флю+ може да се купи без рецепта, на достъпна цена до 200 рубли. Бронхо Сироп Колдакт, указания за употреба към която върви в пакет съдържа хлорфенамин и фенилэфрин в комбинация с гвайфенезином и амброгексалом, които имат муколитическое действие.

Когато се приема разреден храчки, се подобрява отхаркивание. Показанията и противопоказанията са сходни с другите медикаменти от тази група, противопростудный ефект в комбинация с отхрачващо позволява да се получи добър резултат при трахеити, бронхит. За разлика от предишния — показан е при бронхиална астма.

Списък с противопоказания допълва свързани с възрастта, уголемяване на простатата, спазми всякаква етиология. Страничен ефект освен вышеназванного включва нарушения в изпражненията, главоболие, затруднено уриниране. Възрастните хора са склонни към проява на спутанности съзнание, раздразнителност при децата. При предозиране на тези симптоми, изразени с по-ярка. Купировать проявления може да се промыванием на стомаха, прием на активен въглен, очистително и симптоматична терапия. Потенцируется действието на седативни.

Антидепресантите увеличават възможността дизурических нарушения, а именно, задръжка на урина, глюкокортикоиди — появата на глаукома. Antitussives пречат на проявление на ефекта отхаркивания храчки. Дозата се определя в зависимост от възрастта. Деца 6-12 години сироп, назначен по 2 чаена лъжичка 2-3 пъти на ден, с 12 години еднократен прием се удвоява. Курсът на лечение не надвишава една седмица. Колдакт Лорпилс — това е хапче за резорбция, в състава на които влиза дихлорбензиловый алкохол и амилметакрезол.

Лекарството има антисептично, противовъзпалително, местноанестезирующее действие, затова показания — инфекционно-възпалителни заболявания на ларинкса, фаринкса, устната кухина:

 • фарингит;
 • ларингит;
 • дрезгав глас и осиплость на глас;
 • възпаление на сливиците;
 • възпаление на лигавицата на устата, венците, кандидоза.

Задръжки към заявлението са минимални. Не трябва да се прилагат суроватъчните пастилки от децата в първи пет години на живот и при индивидуална непоносимост. Хапчета (суроватъчните пастилки за котки) трябва да се смучат в устата си, по 1 на всеки 2 часа без да се надвишава 8 таблетки на ден за деца максимум 6 суроватъчните пастилки, на интервал от 4 часа. Предозирането се проявява с повръщане и поносом.

С други лечебни средства във взаимодействие не влиза. Отпускат без лекарско предписание, се предлага на цена от всички категории на населението — за 20 таблетки по 25 рубли. Всички препарати от серията Колдакт изисква предварителна препоръка на лекар. За последните 10 години тази група лекарства се утвърди ефективен анти-студено средство, достъпни цени, с удобна схема на прием.

Капсули Колдакт: показания в зависимост от формата на издаване

Капсули Колдакт са предназначени за системно лечение или профилактика на заболявания простудного и инфекциозен характер. Особено лекарство работещи при ринорее и трескаво синдрома. Суспензия се препоръчва при синусите, трескаво или болевом синдромах: остър алергичен рините и ринорее.

Колдакт Бронхо позволява да се лекуват заболявания на простудного тип, грип или ЕТАПИТЕ, които съпътстват кашлица и отделяне вискозна слюнка. Препаратът подобрява ефекта на седативни елементи. Не се препоръчва при използване на този лекарства съчетават го с антидепресанти, антипсихотиками и противопаркинсониками, тъй като резултатът ще бъде задържане на урина, сухота в устата и дори запек. Влиянието на антидепресанти значително ще се увеличи, като предизвика желудочковую аритмию.

Ако ще се използват преднизон в комплекс с дексаметазоном и триамцинолоном, то голяма е вероятността от образуване на глаукома. Инхибитори на ниаламид и фуразолидон могат да провокират хипертонична криза или перевозбуждение на организма. Амбросколом също не се препоръчва да се ползват, тъй като това ще попречи на отхождение храчки.

Колдакт Лорпилс е предназначен за лечение на:

 • Възпаление на сливиците.
 • Фарингит.
 • Ларингита (както инфекциозни, така и професионален характер).
 • Охриплости.
 • Възпаление на венците.
 • Млечница.
 • Стоматит.
 • И други възпалителни процеси в устната кухина.

Използвате Капсули Колдакт, е строго забранено лица, чийто организъм не понася компоненти на състава. Също така, лекарите не препоръчват да се насладите на пациентите, които имат закрытоугольную глаукома, гиперплазию на простатната жлеза и тиреотоксикоза. За малките пациенти, а след това до една година, този препарат им е противопоказан, също както и високото кръвно налягане или болен от ИБС.

READ  Какво е важно да знаете за недостиг на въздух при бронхиална астма

Други противопоказания за употреба:

 • Хипертония на артериите и ги изразена атеросклероза.
 • Диабет.
 • Бременност и период на кърмене.
 • Деца до 12 години могат да приемат само на спиране или сироп, но не на капсули.
 • Пережитые инфаркти.
 • Аневризма на аортата.
 • Нестабилна стенокардия.

Уверете се, че Колдакт ефективен, е възможно с помощта на препоръките на лекарите и отзиви от пациенти в полза на използването на лекарството. Съставът е много лесно да се пренася, но никой не изключва странични ефекти.

Сред тях са:

 • Повредени мазен (сухота).
 • Алергия.
 • Повишено кръвно налягане.
 • Намален апетит, пристъпи на гадене/повръщане.
 • Главоболие.
 • Тремор на крайниците.

Ако от доста време се приема в големи дози Колдакт, това няма да се отрази на выводящей система — бъбреците и черния дроб. В един ден могат да се консумират не повече от 15 грама на лекарството, в противен случай ще се случи интоксикация. В случай на предозиране, чьими симптоми служат бледи кожни воалите, повръщане/гадене, проблеми с работата на черния дроб, трябва незабавно изплакване на стомаха.

В хода на терапия е препоръчително да не карате кола или да бъдем много внимателни. Отделни случаи са документирали успокоително действие на лекарства, които понижават нивото на концентрация на силите на реакция. Съхранение Колдакта трябва да се извършва в сухо и хладно място (при стайна температура), труднодоступном за деца. Срокът за съхранение на състава е 36 месеца от датата на издаване. Тъй като Колдакт плюс — комбинирана медицинска средство, но и тя има своите недостатъци.

Списък на средствата, с които не се препоръчва използването на лекарството:

 1. Трициклични антидепресанти антидепресанти (желудочковая аритмия).
 2. Дифенины, рифампицины (силно се отразява на работата на черния дроб и може да доведе до нейното отхвърляне).
 3. Антипсихотики и противопаркинсоники (сухота в устата, запек, задържане на урина).
 4. Инхибитори на МАО (изисква промяна на дозата и дори я значителен спад).
 5. Фуразолидон (перевозбуждение> хипертонична криза> гиперрексия).
 6. Глюкокортикостероиды (глаукома).
 7. Гуанетидин (свеждане гипотензивного действие почти няма).

Колдакт се утвърди като ефикасно средство, което спомага за ефективно лечение и позволява на организма по-бързо да се възстанови. След преминаване курса на лечение при пациенти наблюдава засилване на имунитета, прилив на сили и значително подобряване на благосъстоянието. Важно е да запомните за предпазни мерки при шофиране, тъй като успокоително действие на препарата е доста слабо, но е най-добре да не се рискува заради индивидуалността на организма на всеки човек. В аптеките могат да се срещнат Колдакт в капсула, сиропной и суспензиальной форми, които са доста достъпни цени.

Колдакт лекарство: начин на приложение и дозировка

При вирусни респираторни заболявания Колдакт лекарство на капсули и за приготвяне на суспензия се приема през устата с малко количество вода, по 2 капсули от настинка Колдакт, (суспензия по 2 чаени лъжички) на ден с почивка от 12 часа.

Препаратът е разрешен за приемане на деца под 12 годишна възраст и възрастни. Като суспензия от деца по-малки деца, дозата се препоръчва да се намали на половина.

При първите симптоми на ОРИ средство, се приемат в продължение на три дни. При остро протичане на болестта от три до шест дни. За постигане на анальгезирующего ефект средство може да се използва до 5 дни. За намаляване на температурата до 3 дни.

Колдакт Бронхо (сироп) преди употреба трябва да се разклати. За деца на възраст от 12 години и по-големи препоръчваната доза е 1 супена лъжица сироп 3 пъти на 24 часа. За по-малки деца дозата се намалява наполовина (до 10 мл). Пиенето на сиропа трябва да се разпредели на равни дози 3 пъти.

Препаратът е противопоказан за прилагане на децата си не навършили 6 години, както и е забранен Колдакт при бременност и кърмене. Рассасываемые хапчета при възпалителни процеси на устната кухина Колдакт лекарство Лорпилс се приемат през устата, не се гълта, а рассасывая докато лекарството напълно се разтвори.

READ  Лечение на хрема при деца на народни средства за защита в домашни условия

Болен, достигат зряла възраст е показано на не повече от 8 суроватъчните пастилки на ден, интервал между приема средство трябва да бъде не по-малко от два часа. Децата Лорпилс може да се дава от пет години на възраст, но не повече от 6 суроватъчните пастилки. Интервал между употребата трябва да бъде не по-малко от 4 часа. На деца под пет години лекарството е противопоказано.

Колдакт или Ринза: че е по-добре

Основните действащи вещества Колдакт от настинки са хлорфенирамин и парацетамол. Прилага се при първите симптоми на респираторни заболявания (ринит, синузит, грип и ТОРС).

Към медикамента подобни действия и със същия състав може да се дължи на лекарства АнтиФлу, ФлюКолд, Терафлю, КолдФлю. Лекарства на подобни действия, но под формата на прах: Фервекс, Терафлю, Гриппаут, Фармацитрон, Симптомакс, ХотАктив и много други антипиретични средства с ефект на базата на разтворим парацетамол, сосудосуживающего представител и на помощните вещества. Суроватъчните Пастилки от болки в гърлото, за резорбция: Эффералган, Падевикс, Антигриппин. Лекарства под формата на таблетки: Гевадал, Ринза, Паналод екстра, Солпадеин, Фаниган, Фемизол.

Те са сходни по действие, но различни по състав, като в основата на анальгезирующего действия солпадеина и фанигана се намира кофеин, а не хлорфенирамина малеат. Лекарствени продукти в капсули: Гриппостад, Вольтарен, лекарства ибупрофен (назначени при повишена чувствителност на бъбреците парацетамолу). Противопростудные средства под формата на суспензия: Калпол, Панадол (за деца), сиропи на базата на парацетамол. Свещи ректално: Ибупрофен, Нурофен, Эффералган, Панадол (за деца).

Към най-същия колеги Колдакта включват лечебно средство Ринза. Те не само са почти подобни компоненти в състава, действието и приблизителна кръг от потребители. И двата препарата може да се закупи при първа необходимост без да се предоставят на назначенията. Естествено повечето купувачи на пивоварната въпрос, Колдакт или Ринза че е по-добре?

Своя избор трябва да се основава на индивидуалните нужди на организма. Препоръчва се внимателно да се изследват техните симптоми и предишни случаи на използване на подобни лекарствени средства. Най-правилното решение, когато имате съмнения или ако по-рано на препарати, съдържащи вещества, описани в инструкции, се наблюдава негативна реакция, ще консултация с лекуващия лекар.

При изучаването на признаци на заболяване, трябва да се обърне внимание, присъства ли треска, тъй като ефектът на Колдакта повече допринася за теглене с отоци на лигавиците, като средство за бързо намаляване на температурата се препоръчва да се избере един от лекарства Ринзы.

Що се отнася до доверието към производителя, а след това и двете средства са произведени в страни от Азия (най-вече в провинциите на Индия), но различни фармацевтични фирми. Цената и на двете лекарства достъпна, но Ринза във връзка със своята распространенностью малко по-евтино. Колдакт и Ринзу принадлежи към групата на антивирусни препарати. Те не са на антибиотик и не се приемат при усложнения от бактериална инфекция.

Препоръки за прием на лекарството:

 • Игор: «С настъпването на есента винаги страдам от настинки в лека форма (хрема, втрисане, упадък на силите), преди доводил болест до сложно етап, докато не е трябвало да вземат отпуск по болест. Веднъж един приятел ме посъветва лекарство Колдакт от настинки капсули, вече след първия прием отношение на капсули, се почувствах облекчение, а на следващия ден от настинки не е останало и следа.»
 • Анастасия: «Болни рядко, но при първите симптоми на настинка, опитайте се веднага да изпиете няколко таблетки от лекарството Колдакт, и болестта отстъпва.»
 • Ирина: «да Придобият лекарство за лечение на дете, сироп Колдакт, се оказа приятно на вкус, без мирис на лекарства. Минавали през нощта, до сутринта признаци на болестта вече не е.»

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.42MB/0.00129 sec