Колоидни сребро: описание на наркотици

Хората от древни временен лекувани от сребро като на един от най-красивите и скъпи метали. Нелинейните от него пари и накити, но в свойства на този благороден метал в никакъв случай не исчерпываться.

Преди Много векове хората са забелязали, че среброто притежава уникални свойства, чрез поставяне на кръст или монета във вода можете да бъдете сигурни, че той дълго време ще остане прясна. Разбира се, в древността не е имал представа, че среброто притежава антимикробно действие, но опитът се съхранява и предава от баща на син.

Потребителите колоидно сребро е било известно под името Протаргол, Витаргол. Доста често се използва от педиатри.

За необикновените качества на благородния метал, е известно много отдавна. За пример, за антибактерицидных свойства на среброто е било известно още по времето на древна Гърция. Малки декорации и хвърлят монети в млякото (в предвид липсата на хладилници), така че продуктът не портился дълго време. До средата на хх век, лекарите, не е като антибиотици, като заместител, често използвани лекарствени средства, създадени на базата на сребро.

Но науката не стои на едно място, и в резултат на дълги изследвания, нова необичайна форма на метал. Получената взвеси на частиците с положителен заряд в дестилирана вода дал името на колоидно сребро е било.

Колоидно сребро е било представя от себе си, разтворен в най-чистата дестилирана вода и йони на среброто. При лечение на заболяването количество метал в разтвор трябва да бъде достатъчно голям.

И само малко повече от 50 години би най-накрая официално доказано е, че среброто притежава ярко изразени антимикробни и антибактерицидными свойства. Благодаря за това е необходимо на двама души, (професор Кульский и д-р Марграф) проделавших просто огромен обем работа.

Както на всички отдавна е известно, че човешкото тяло е нищо друго, освен огромна колоидна система и йонизиран разтвор може съвсем без никакъв риск за здравето на хората, се разтвори, ще донесат някаква полза. По-просто казано това е напълно натурален и естествен хоросан. Организмът го възприема като част от себе си.

Откриването на заразената клетка, колоидно сребро е било набира необходимата плътност и концентрация, йони взаимодействат с органични елементи на клетъчната обвивка, формиране на специализирана химическа връзка, след което сребро остава само да се промъкне болни клетки.

Производство на пряко въздействие на специални ензими, за да изпълнява връзка аминокиселини ДНК на клетките и по този начин се убива инфекция. Ag има положителен ефект върху така наречени мастоцити, които се намират на предните граници на защита от вируси и болестотворни бактерии. Това е храносмилателната и дихателна система, както и кожата на човек. Повишава имунитета и блокира идващи вредни вещества.

Плюсове коллоидного сребро:

 • Нови възможности за йонизация разтвор и лекота на използване.
 • Дестилирана вода се отнася до съвсем неутрален химичен връзка, която е много удобна за обработка на антимикробно и антибактерицидным наркотици. Няма да доведе до никакви дразнения върху лигавицата, очите и други чувствителни части на тялото.
 • Съдържанието на благородния метал се измерва в mg/l или ppm (една част на милион).

Сребро не убива микробите, а създава, с помощта на микрочастиц блокер, който отхвърля дихателните ензими лошите бактерии, намалява до минимум възможността за възпроизвеждане.

При това, той не се превръща в безполезен материал, а продължава да работи по-нататък. Клетки остава жива и здрава и може да функционира в пълната си сила.

Особено добре коллоид реагира на вируси и инфекции, патогени, които се стремят да проникнат във вътрешността на клетките. Към тях се отнасят, уреаплазмоз, хламидия, микоплазмоз, токсоплазмоза и още много други подобни заболявания.

След проведени изследвания е установено, че са заразени клетки по-чувствителни към сребро, отколкото здрави, благодарение на това свойство колоидно сребро е било напълно безопасно както за хората, така и за животните.

Колоидни сребро: инструкция за употреба и странични ефекти

Най-често се предписва лекарството в следните случаи:

 • ОРИ и настинки;
 • хронично и остро заболяване на бронхите, носоглътката, белите дробове и синусите;
 • патология на кожата, например — юношеските акне, различни псориазис, гъбични поражения на епидермиса, битови изгаряния, алергичен обрив;
 • проблеми с функционалност на надбъбречните жлези, най-често той се характеризира с проява на слабост, намаляване на мозъчната активност, спад на налягане и други подобни;
 • атеросклероза и ревматоиден артрит.
READ  Водочный компрес на гърлото, показания и противопоказания

Има и други проблеми, с които ще помогне на колоидни сребърни, инструкция за прилагането на която се намира в малка кутия, в нея се описва подробно как трябва да се приема на лекарството и в какви дози.

Хората много рядко се срещат алергични прояви на колоидно сребро е било. Главно поради факта, че формулата на лекарството е изключително лесен, в нейния състав са само най-малките частици сребро. Единственото изключение, хората, които редовно работят с покритие от сребро с висока концентрация. Някой може да каже, че той е алергичен дори на сребърни накити, но това не е така, най-вероятно имате реакция на примеси на никел, което често се добавят в сребро.

Също така съществува и подобно на ефекта на лекарството, така се нарича реакция Яриша-Герксгеймера. Стандартно проява е значително влошаване на здраве, но не се притеснявайте, то е само временно. Това се дължи на огромния брой бързо изгубеното зловредни бактерии и патогени.

В това време човек е характерно да се чувстват бърза умора, която е типична за повечето вирусни заболявания.

В случай, че този симптом се повтаря — трябва да преустановят употребата на наркотици.

Изследователите медикамент уверява, че колоидно сребро е било при продължителна употреба предизвиква през целия страничен ефект — аргирию. Аргирия — процес на придобиване на кожата синкаво-сив цвят. Вярно е, че ако се вярва на статистиката, през цялата история на употреба на наркотици са били регистрирани няколко десетки случаи.

Тази проява е много рядко, може да се постигне само с консумирането на лекарство в големи дози. Кожата ще започне да голубеть при достигане на марка 0,8 грама сребро на килограм тегло.

Този ефект може да се получи като ядете не само колоидно сребро е било, указания за употреба, прикладываемая към всеки пакет ясно описва как трябва да се приема на лекарството. Да в тялото ви се появява съответната концентрация на метал, необходимо за кратък период от време, се пие по 100 литра вода с големи частици и соли на среброто. Това е дори по принцип за няколко дни се пие, е нереалистично.

Аргирию, може да се сравни с картинемией, ефект, който се появява от наднормено консумацията на моркови.

Ярки случаи на този страничен ефект:

 • Американка, в продължение на 4 години пившая ежедневно по един литър медикамент.
 • Калифорниец Sp Карасон, в продължение на 6 години, употребляющий домашно хоросан коллоидного сребро половин литър всеки ден.

Във всички известни случаи хората съзнателно се превишава дозата е няколко хиляди пъти и са използвали наркотици в продължение на години, ето защо за него не се споменава противниците на лекарства. При определена в инструкциите доза (една чаена лъжичка на ден) не е отбелязан нито един подобен случай.

Не забравяйте, че абсолютно всяко превишена доза, дори и най-безобидного и полезно лекарство води до фатални последици за организма:

 • Витамин А. Ако превишите дозата, а след това се появява анемия, депресия, шизофрения, хепатит, висока температура, агресия, болка в ставите.
 • Калций. Прекомерната употреба води до инфаркт на миокарда, намаляване на имунитета, бъбречно недостатъчност.
 • Желязо. Предозирането на метали причинява сърдечна недостатъчност и предизвиква цироза на черния дроб.

Ако не искате да станете жертва на странични ефекти, просто спазвайте правилната дозировка и не използвайте лекарството за продължително време.

Хоросан коллоидного сребро и начин на приложение

Хоросан коллоидного сребро се радва на много популярен, но е важно да се отбележи, че дозировка и начини на употреба зависи от самото заболяване.

Преглед на основните доза за вътрешно приложение в зависимост от възрастовите особености на пациента:

 • възрастни — препарат в количества от една чаена лъжичка препоръчва се да се държи под област език в продължение на половин минута, след което поглъщат;
 • детска възраст — половин чаена лъжичка се консумират по подобен начин, че и за възрастни;
 • изчисления в зависимост от теглото се извършва както следва: 5мкг на препарата на 1 кг телесно тегло на ден.

Освен това средство може да се използва външно като антисептик.

READ  Как за лечение на отит на средното ухо са в зависимост от формата на заболяването

Той е отличен за обработка на рани, незначителни повреди кожата покрива, при откриване на язви, охлузвания и циреи.

Тъй като лекарството е абсолютно безопасен за употреба, той е особено нужен по педиатрия и интересите на децата си веднага след раждането.

В този случай го използват за вливане в очите с цел предотвратяване на образуването на конюнктивит, както и за обработка на пъпа на раната.

Има няколко техники за използване коллоидного сребро за лечение.

Диария и абдоминальные болка. Препоръчва се прилагането на средства в рамките на 5-25 мл за 1-5 пъти на ден до пълното отстраняване на заболяването.

Бронхит. Използване по същия начин, както при предишното заболяване. Процеса на възстановяване настъпва след около няколко дни след използването на по една чаена лъжичка 2 пъти на ден. Можете да използвате също така и методи за инхалации в случаи на невъзможност на употребата на антибиотици.

Млечница. Дозата е подобна, се използва като душове съвместно с вътрешен (по 2 супени лъжици 2 пъти дневно). Постигането на ефект се наблюдава след около седмица.

Конюнктивит. Препоръчително е да копаят в очите на по няколко капки до 5 пъти на ден. Резултатите са видими само след няколко дни.

Нарушение на целостта на кожата покрива — нанася се върху тази област, която е била унищожение в размер на 1 чаена лъжичка, не повече от 5 пъти на ден.

Възпаление на ухото (отит) — препоръчва се копаят около две капки няколко пъти на ден, лечението е важно да се проведе в продължение на 4 дни.

Инфекциозни лезии слоеве на епидермиса на гъбична природа — средство се пуска по 10 мл в продължение на няколко пъти, но не по-малко от седмица.

При откриване на възпаление на венците или галитоза трябва да изплакнете устата в продължение на три дни, като имайте предвид, че последният може устраниться вече на следния ден.

Възпалителни процеси на органите в малкия таз — прилага се чрез напояване на влагалището до 5 пъти на ден с разтвор на коллоидного сребро, видими резултати се определят приблизително след 5 дни употреба.

Фарингит. Използва се в продължение на една седмица, чрез изплакване на устната кухина ред 5 пъти на ден.

На Ринит и синузит. Обикновено, запушване на носа може да се придружава от болевыми усещания в областта на главата едновременно с дискомфортным усещане сдавленности на лицето. Най-търсените лекарства могат да предизвикат появата на маса странични ефекти, затова е по-добре да се прибегне към използването именно коллоидного сребро.

За изпълнение на процедурата на пациента трябва да наклонете главата назад и да прокапе няколко капки средства в носните отвори на свой ред. Спомнете си, че лекарството трябва да бъде предварително се разрежда в съотношение 1:1. За приготвяне на разтвор за промиване се препоръчва да се смесват 1 част сребро с 10 части вода.

Ушни инфекции. За премахване на заболяването е необходимо да се отцеждат по няколко капки от лекарството сутрин и вечер. Също като терапия се използват напоени в разтвор тампони.

При тонзиллите за предпочитане гаргара по три пъти на ден в продължение на седмица.

Хоросан коллоидного сребро може без затруднение да ви освободи от инфекции на отделителната система. Достатъчно е да приемате комплекс от 2 супени лъжици до 3 пъти на ден. Важно е да се отбележи, че продължителността на лечение не трябва да надвишава 6 дни.

Отличителна черта на разтвор коллоидного сребро се счита за борба със зловреден микрофлора и отстраняване на възпалителни процеси.

Не по-малко ефикасно средство е срещу чревни инфекции. За сметка на свои положителни качества, среброто е в състояние не просто да премахне патогенную микрофлору, но и възстановяване на всички функции на червата, като при това не се нарушава процеса на усвояването на полезни вещества.

Колоидни сребро: цена и мнения

Колларгол — това е аналог на Коллоидного сребро. Продуктът се предлага под формата на прах. Разфасова се в стъклена чиния оранжев цвят. Прах в тъмно зелено или тъмно синьо.

Структура Колларгола:

 • сребро — 70% (снеготопене колоидно сребро е било, чиято цена е приемливо);
 • белтък албумин 30%.

В крайния разтвор протеинът се свързва с йони на метал.

READ  Инхалатори небулайзер кашлица и хрема за деца и възрастни

За лечение на синузит на прах разреден с вода, според което се получава рецепта.

Не се опитвайте да направите това сами.

Това е по силата само на квалифицирани лекари. Грамотен разтвор, който няма да навреди на вас — могат да си приготвят в аптеката.

В този случай, можете да приложите, получени капки, без опасения да се нараниш.

От друга страна — в много аптеки се продава готов разтвор с различен процент съдържание на прах. Провизор ще ви помогне да вземете необходимите хоросан.

В мрежата можете да откриете информация относно прилагането на лекарства за Спин. Други пишат за положителния опит при златния стафилококке. Научни доказателства за това няма. Бъдете внимателни. Не правете самолечение.

Сиалор — още един аналог Коллоидного сребро. Този продукт се предлага под формата на таблетки (200 мг), към нея е приложен разтворител — дестилирана вода (10 мл).

В крайния разтвор протеинът се свързва с йони на метал.

Начин на приготвяне Сиалора:

 1. Готви от 2%-ную смес е изключително лесно. Една таблетка се разтваря във вода. На изхода имаме готов за употреба разтвор.
 2. Готовата смес може да се съхранява в хладилник до 1 месец. Флакон с плътно затваряне. За целесъобразността на прилагане на разтвора, точно такава концентрация, консултирайте се с вашия лекар. Използва се както за деца така и за възрастни.

Коментари

Мария, на 37 години

«Опитах хоросан. На опаковката е написано на 3%. Като предложи аптекар, накрутила памук на тънка дървена пръчка, и прочистила носа до максимално възможна дълбочина. Не е много интересна процедура — сълзи градушка. След около час непоносими сополи. Но — помогна. Доволна съм. Въпреки че, лицето около носа беше тогава тъмен цвят едва отбелила. А преди това трябваше тонално крем маска.»

Елизабет, на 42 години

«Да, аз съм сина си за 4 дни излекувани хрема. Сополи са били седмица, на фона на температурата. Сестра ми отдавна советовала, аз някак си бях забравила. И така, след първото прилагане на вече значително е облекчение. Чувала съм, че лекарството съдържа колоидно сребро е било. Цената за мен е приемливо. Четири дни по-късно дишането е чисто. Тогава и температурата е преминала. Да, дете на шест години.»

Анастасия, на 58 години

«Аз съм дъщеря дала. По мое мнение — може да е била да продават по-евтино. Но опаковката е много удобна — една таблетка от блистера и на малка бутилка за готовия разтвор. Още там медицината има. Там е написано — хапче, ако излязоха от блистера, не да я съхранява дълго време на светлина, или просто без опаковка — тя може да окислиться, и не ще бъде толкова добър ефект. И ефект наистина има. Хрема при дъщеря мина за няколко дни.»

Валентин, на 19 години

«Да е хубаво нещо, но малко се съхранява. Един месец е малко. Имам есента хрема постоянно. Разход на лекарства малък и когато между отделните повече от един месец — не е ясно, помага то ти или ти си просто така се е възстановила.»

За да обобщим по-горе следва да се отбележи, че прилагането на коллоидного сребро изключително благоприятно въздействие върху човешкото тяло и е в състояние да даде положителни резултати при всяка форма на развитие на заболяването.

Особено популярен този инструмент се ползва в областта на гинекологията, тъй като с негова помощ се извършва санация преди родова дейност.

Особено той е ефективен при откриване на ерозия на шийката на матката, тъй като има лечебната дейност. Не по-малко популярни сребро се радва на периода на кърмене вскармливая, когато става разрушаването областта на зърното.

За силната половина на човечеството този препарат е изключително незаменим, особено при изплащане на възпаление на простатната жлеза. По такъв начин. колоидно сребро е било е истинска благодат в областта на медицината, способен на абсолютно сигурен начин да се отърве пациенти от множество заболявания.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00097 sec