Лавомакс указания за употреба: описание, състав, свойства

През есента и зимата, когато се повишава честотата на настинки и ВЗЕМАНИЯ, хората все по-често купуват в аптеката на антивирусни лекарства. Подобни средства, днес има изобилие. Лекарства-различно действащи вещества, форми на освобождаване на цените, свойства и оказываемым терапевтичен ефект. Изберете най-подходящия медикамент може единствено от квалифициран специалист.

Затова при появата на първия симптом простудного заболяване трябва да се потърси помощта на лекар. Не си струва да се разчита на мненията на един или друг медикамент на форумите или реклама и да се отдадете на самолечение.

Трябва да се разбере, че тялото на всеки човек е различен. Някой може да вземе определено лекарство, а някой е противопоказано, също така важна роля играе клинична картина за всеки отделен случай. Един от най-ефикасни лекарства срещу настинки заболявания е Лавомакс инструкция по прилагането на който се посочва, че средство притежава мощни антивирусни и имунномодулиращи свойства.

За разлика от други подобни по действие на медицински средства, по-специално Арбидола, Лавомакс доказали своята ефективност в провежданите в чужбина проучвания, но не и като лекарство от ARI, а като индуктор на интерферон — средство, притежаващо болест-модифициращи антиревматични лекарства въздействие. Лекарството се назначава не само при простуда, но и хепатит, херпес, туберкулоза, уретрит, цитомегаловирусной инфекция. Но да го прилагат, могат да бъдат само на възрастните. Децата до 18-годишна възраст и бременни жени употребата на медикамент е противопоказан.

Активна съставка Лавомакса — дихидрохлорид тилорона, е разработен през 70-те години на миналия век от американския учен Ричардсоном Мэреллом. Приблизително по същото време, в СССР, руските учени е синтезирано същото химично вещество — тилорон. Мэррел, след като веществото е патентован, е прекъснала по-нататъшните изследвания. Руските не учени продължават да се провеждат изследвания чак до 1996-та година. Веществото е одобрен с фармакологични комитет на РУСКАТА федерация.

Тилорон патентова като средство за лечение и предотвратяване на настинки заболявания, както и хепатит и херпес. При лекарството Лавомакс указания за употреба показва, че медикамент се произвежда под формата на кръгли оранжеви или от, покрити с обвивка таблетки. В средство освен дигидрохлорида тилорона съдържа незначително количество стеарата калций, пентагидрата магнезий и повидона.

В състава на черупката е включена пчелен восък, парафин, талк, захароза, коповидон, титанов диоксид, повидон, магнезиев пентагидрата гидроксикарбонат, оцветители, макрогол и силициев диоксид. В указанията за употреба Лавомакса е посочено, че действието на медикамент се основава на стимулиране на формиране и генериране на производството на интерферон (протеин, продуцирующегося на организма в отговор на въвеждането на вируса) в организма.

Основна характеристика на препарата Лавомакс, за което свидетелстват неговите указания по прилагането, това е способността да стимулира всички съществуващи в организма типове интерферон — алфа, бета и гама. Активиране на индукция на веществото се случва след четири часа след употребата на медикамент. Това лекарство е показано при терапия на ТОРС, херпес, туберкулоза и хепатит. Този наркотик има много аналози. Към най-популярните включват: Тилорон, Тилаксин, Амиксин.

Лавомакс: противопоказания по категории пациенти и несъвместимост на препарата

Лавомакс предписва за лечение на инфекции с различна етиология и често този медикамент се използва в комбинираното лечение не само на настинка и ВЗЕМАНИЯ, и то е показано при пациенти с наличието на следните заболявания:

 • хепатит А, В, С;
 • туберкулоза;
 • херпес;
 • уретрит;
 • хламидия;
 • цитомегаловирусной инфекции;
 • енцефаломиелит по конете.
READ  От бактериален бронхит се различава от вирусен?

Въпреки това преди да зададете, трябва да проучи какви са наркотик Лавомакс противопоказания. Това ще помогне да се избегнат нежелани последствия и усложнения. Така лекарството не се назначава хора с индивидуална непоносимост, дефицит на захароза, непоносимост към лактоза или глюкозо-галактозной на малабсорбция.

Противопоказания Лавомакс и в периода на света плода и кърмене. Също така не се лекува това медикаментом деца, които още не сте навършили 18 години.

Забрана на употребата на даден медикамент на децата до 18 години обусловливается висока доза на активни вещества. В една таблетка Лавомакса съдържа 125 mg тилорона, за деца дозата е твърде висока. Сподели хапче и не може да бъде.

Именно затова дава на бебето Лавомакс е противопоказано. Има много аналози на този лекарства, одобрени за лечение на деца. Така, например, Амиксин се предписва на децата с 7 години. Произведени той в детска доза — 60 мг. Често медикамент се понася добре. Оплаквания за появата на странични действия идват рядко. Това обаче не означава, че инструментът може да вземе неконтролируемо и да се отдадете на самолечение.

Употребата на дадено лекарство, превишаване на препоръчаната доза, увеличаване на множеството прием е изпълнен със следните последици:

 • втрисане;
 • алергични реакции: кожни высыпаниями, със зачервяване и сърбеж на дермата;
 • диспепсия;
 • разстройство на стола;
 • рвотными позывами.

Така че преди да се пристъпи към употреба на лекарства, трябва да се запознаете с анотация, приложени към препарата Лавомакс. Противопоказания можете също да изяснят със специалист, който освен това трябва да информира пациента за нежелана употреба по време на преминаването на терапевтичен курс на алкохолни напитки.

Това може да доведе не само рязко влошаване на здраве, но и появата на повишена сънливост, депресивни разстройства, чувство угнетенности.

Това явление се нарича интерферон-индуцированным психоза. Това заболяване изисква отделна и специална терапия с помощта на антидепресанти. Освен това, продуцирование интерферонов може да предизвика засилване на действието на алкохола — нарастващото натоварване върху черния дроб. Често се дължи на съвместния прием на алкохол и алкохолни напитки с Лавомаксом се отбелязва появата на животозастрашаващи състояния — епилептични пристъпи и задух.

Лавомакс анотация: дозировка и начин на приложение

При лекарството Lavomax (латинско име) Лавомакс резюме, което показва, че дадено средство — много ефективно от различни настинки заболявания. Производител на този лекарства — АД «Нижфарм». Фармакологическая група — антивирусни средства, помагащи в излечении настинки заболявания, фарингит, хепатит, цитомегаловирусной инфекция. И в анотация Лавомакса е посочено, че се консумират средство, за предпочитане след хранене.

Доза, многообразието на прием и продължителност на лечебния курс е избран от специалист в зависимост от потока на заболяването и особеностите на пациента, така:

 1. Болен от туберкулоза в рамките на 48 часа трябва да се консумират 250 мг средства на ден. Нататък дозата се намалява, назначен от употребата на 125 мг два пъти на ден. На целия курс, трябва да са десет таблетки.
 2. Пациентите с хламидия, според анотация Лавомакса, предписват прием в рамките на 48 часа от 250 мг на ден. Нататък трябва да се пие по 125 мг през ден. В лечебен курс трябва десет таблетки.
 3. В борба с херпес и цитомегаловирусной инфекция се предписват употреба в рамките на 48 часа от 250 мг на ден, след това по 125 мг през ден. За курса трябва двайсет таблетки.
 4. Пациенти с хронична форма на хепатит С предписват употреба в рамките на 48 часа 250 мг средства на ден. След това лекарство трябва да се използва през ден — по 125 мг (курс десет таблетки). Нататък трябва да се консумират по едно хапче на седмица. Продължителност на лечебния курс — 2.5 месеца. Нататък се провежда серия от тестове, включително имунологични, които показват степента на активност на процеса. Средно лечението продължава шест месеца.
 5. Пациенти с остра форма на хепатит се назначава от употребата на 125 мг на ден в продължение на 48 часа, след това — 125 мг през ден. На целия лечебен курс трябва да шестнадесет таблетки.
 6. Хората с вирусен хепатит предписват употреба на 125 mg два пъти на ден (в първите 24 часа), и след това 125 мг през ден. В лечебен курс трябва десет таблетки.
 7. Пациенти с простудными увреждания в първите 48 часа да се пие по 125 мг на ден, а след това по 125 мг през ден. За курса трябва да е шест таблетки.
 8. С превантивна цел трябва да се консумират по 125 мг лекарства пъти в седмицата. Продължителност на профилактичен курс — месец и половина.
READ  Сополи с кръвта на детето и грудничка — причини и лечение

На лекарство Лавомакс анотация има във всяка опаковка. Преди да се пристъпи към лечението на една или друга патология, трябва с нея внимателно да се запознаете, за да се избегнат нежелани последици.

Противовирусное Лавомакс: колеги, цена и мнения

Лавомакс — ефективното средство с изразено антивирусно и иммуностимулирующим свойства. Лекарство, предназначено за лечение на грип и настинки заболявания. Активната съставка има вредните действие върху клетките на вируса. Противовирусное Лавомакс се отнася към групата на индуктори на интерферон.

Медикамент има много аналози. Често го заместват: Амиксином, Тилаксином, Тилороном, Тилорамом. Тези лекарства са преки аналози Лавомакса, всички лекарства имат една действащия компонент — дигидрохлоридом тилорона. Противовирусное Лавомакс струва доста скъпо, около 700 рубли, така че хората възниква необходимостта от търсене на по-евтини, но със същия ефективно средство.

Един от най-популярните медикаменти-аналози Лавомакса — Амиксин. Произведени средство и във вид на таблетки форма. Освен това, то притежава идентични с Лавомаксом показанията за употреба. Единствената разлика лекарства — цена. Амиксин струва по-евтино. Неговата цена — 400 рубли. Антивирусен медикамент Лавомакс заместват Тилороном. Предлага се средство под формата на капсули.

Знае за антивирусни и иммуностимулирующих на уведомяване. Показан е при грип, ОРИ, уретрит, дифузна склероза, туберкулоза, хламидиозе. Лекарство може да се дава на деца от 7 години. Средната цена 500 рубли. Също и Тилаксин притежава идентични на Лавомаксу свойства и четене. Различават средство цена. Цената на Тилаксина 400 рубли. Че за Тилорама, той е също като Лавомакс — 650 рубли.

Освен това, съществува значителен брой генеричните лекарства антивирусно Лавомакса. Генеричните лекарства — медикаменти подобни по свойства, но различни по състав. До популярни лекарства включват: Кагоцел, Ингавирин и Циклоферон. Активна съставка Ингавирина — витаглутам. Средство, в сравнение с Лавомаксом притежава силно антивирусно въздействие, но по-слабо изразени болест-модифициращи антиревматични лекарства.

READ  Челюстен синузит – видове, причини за настъпване и симптоми

Този медикамент спомага за изработването на интерферон, но в по-малка степен. Основният недостатък на Ингавирина — по-малко в сравнение с Лавомаксом списък на показанията. Той се прилага при грип, парагриппе и ВЗЕМАНИЯ. Средната цена на медикамент — 450 рубли. Че за Кагоцела, това средство притежава мощни антивирусни свойства и спомага за терапия, ОРИ и грип. Стойността му е 250 рубли.

Циклоферон — противовирусное средство група индуктори на интерферон. Лекарството също така има силно изразено противовъзпалително и имуностимулиращо свойства. Ефективен при ОРИ, грип и херпес. Средната цена на медикамент — 350 рубли. Това, което Лавомакс — един от най-ефективните антивирусни медикаменти при грип и ТОРС, потвърждават положителните отзиви на хора.

Коментари

Николай, строител, на 27 години. «Не знам с какво е свързано това, но в последно време се превърна в най-често простывать. Боли неприятно, но от голямо значение болячкам не приложени. Миналата есен трябваше да плати за халатное отношение към здравето си продължителна терапия. Лекарят тогава посъветва с превантивна цел се пие Лавомакс пъти в годината. Много ефективен медикамент, който предпазва организма от вируси. Цената, разбира се, не са евтини, но ако се вземе предвид, че лечението ще струва в пъти по-скъпо, за цената, веднага можете да забравите.»

Маргарита, на фризьор, на 33 години. «Имам слаба имунна система, така че есента и зимата за мен превръщат в истински кошмар. Струва си намокри краката, като веднага хрема, кашлица, отпадналост. Преди няколко години бях в болницата уведоми за профилактика пие Лавомакс. През цялото това време съм се разболяла само веднъж. Прояви не са били толкова силно изразени, колкото по-рано. Выздоровела на третия ден.»

Никита, преподавател, 43 години. «За Лавомаксе научих преди една година. Сега при простудни заболявания пия единствено това лекарство. Силно се разболява тази зима, но на работа трябва да е да вървим. Благодарение на Лавомаксу симптоми изчезнаха още на третия ден.»

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00167 sec