Лек тонзилит: избираме правилно

Тонзилит е доста често срещано заболяване, от което страдат както децата, така и възрастните.

Най-често тонзиллитом се разболяват през есенно-зимния период, като има случаи на възникване като остри форми на възпаление на сливиците, така и на обостряне на хроничните форми на болестта.

Обикновено, възпаление на сливиците се нарича стрептокок в гърлото и най-често това заболяване се проявява при деца от предучилищна възраст и началното училище.

Ангина се характеризира с развито възпаление на палатинални или фаринкса сливиците и е инфекционно-алергична природа.

Ако се пренебрегва съветите на лекаря и прилагане на неадекватно лечение на възпаление на сливиците (например, да се прилагат най-неподходящото лекарство от възпаление на сливиците), инфекция, която е допринесла за развитието на заболяването, може да засегне и други УНГ-органи, например, да проникне в околоносовые на синусите и да предизвика остър синузит или синузит.

В основата на правилното лечение на хроничен тонзилит и други форми е правилно подбрано лекарство от възпаление на сливиците. За да изберете необходимите и най-ефективно лекарство, трябва да се знае, че е причина за развитие на заболяването, т.е. да решат и да се види корена на проблема.

Обикновено причина за възникване на възпаление на сливиците — това е инфекция. В случай на остър тонзилит, често провоцирующим фактор е преохлаждането, което значително намалява защитните свойства на организма и отслабва имунната система.

Други фактори, които допринасят за развитието на ангина, са:

 • Лоши навици, особено тютюнопушенето;
 • Резки промени в околната температура на въздуха (например, когато човек излиза от душного помещения навън през зимата);
 • Намалената влажност на въздуха;
 • Продължителното в помещения с висока степен на натоварване прах или замърсяване.

Също така е правилно да вземем лекарство от възпаление на сливиците, е важно да се знае от коя точно форма на заболяването сме се сблъскали.

Специалистите отбелязват, че тонзилит могат да бъдат разделени в две основни форми:

 • Остра;
 • Хронична.

Остър тонзилит може да настъпи в различни форми:

 • Катаральная болки в гърлото;
 • Фоликуларен болки в гърлото;
 • Лакунарная болки в гърлото;
 • Язва-scarious болки в гърлото;
 • Некротическая ангина.

Хроничен тонзилит, от своя страна, може също протичат в различни клинични форми:

 • Хроничен компенсированный тонзилит. Инфекцията постоянно присъстват в организма, влошаването се случват от време на време, реакция от страна на организма изцяло липсва;
 • Хроничен субкомпенсированный тонзилит. Реакцията на организма е понижена, често се празнуват на влошаване, които не са тежки по своя веригата;
 • Хроничен декомпенсированный тонзилит. Влошаване се проявяват често протичат тежко. Възможни са местни и общи усложнения.
READ  Сироп за кашлица Althaea: инструкция за употреба, описание на лекарства и лечебни свойства

Важно е да знаете

За да изберете подходящо средство за защита от възпаление на сливиците, трябва да се запознаете с симптоматикой тази болест, защото е важно да не се бърка прояви на болки в гърлото, с прояви на всяко друго вирусно заболяване.

Симптоми на остро възпаление на сливиците:

 • Остро начало с ясно изразен синдром на силна интоксикация на организма;
 • Повишаване на телесната температура до 39-40 градуса по Целзий;
 • Рязко проявляющаяся силна слабост;
 • Втрисане;
 • Силно изпотяване;
 • Болки в ставите и мускулите;
 • Значително намаляване на апетита;
 • Болки в гърлото, проявяващи се с постоянно нарастваща интензивност;
 • Възпаление и увеличаване на лимфните възли (най-вече в областта на врата).

Симптомите на хронично възпаление на сливиците, в периоди на обостряне на вътрешен кръг приличат на симптоми на остро възпаление на сливиците. За хроничен тонзилит се характеризира с постоянни смени на периоди на ремисия и обостряне. По време на ремиссий болните, обикновено се чувстват добре и нищо да не се оплакват.

Остър тонзилит често изисква хоспитализация в специален един стационар. Трябва да се отбележи, че лечението на този сложен заболявания задължително трябва да се отдадете на лекар-специалист, тъй като неприемливо самостоятелно. Основа за лечение на възпаление на сливиците е антибиотик.

Въпреки това, сам може да избере лек за възпаление на сливиците, което се отнася до средствата за съпътстваща терапия. Това са лекарства:

 • Антихистамини;
 • Местните антисептици;
 • Витаминни комплекси;
 • Антипиретични средства.

Лек тонзилит, свързано с тези медикаменти, трябва да се избере, като се използва информация за форма на заболяването, която се фокусира върху симптомите на това, индивидуални противопоказания, както и върху цялостното състояние на здравето на пациента. Имайте предвид, че дори използването на лекарства срещу възпаление на сливиците, което е помощен, трябва да се обсъди с лекуващия лекар, за да се избегнат негативните ефекти и сериозни усложнения.

Лечение на възпаление на сливиците, лекарства: най-ефективни и безопасни лекарства

Лечение на възпаление на сливиците, лекарствата трябва да се проведе под строг контрол от лекуващия лекар-специалист, самолечение в този случай да се отдадете на несигурни!

Антибиотик, който е основен действащото средство, трябва да е задължително назначен от лекар.

Въпреки това, информацията за това, какви медикаменти се прилагат при тонзиллите, трябва да притежава всеки човек, защото се сблъска с това заболяване може всеки, а ето и навреме, за да получи експертна врачебную помощ понякога не е възможно.

READ  За стрептококке и стафилококке при болки в гърлото

Лечение на възпаление на сливиците, лекарства, като цяло преминава през няколко степени. На първо място выписывается антибиотик, за да купировать инфекция, предизвика заболяване и за подобряване на общото състояние на пациента. При лечение на възпаление на сливиците, едва ли ще успее да мине без антибиотикотерапии и местните процедури с разтвор на Хлорофиллиптом или хлорофиллиптом под формата на таблетки.

Най-често при тонзиллите се прилагат медикаменти-антибиотици следните групи:

 • Пенициллины (уназин, амоксицилин, пеницилин, тиментин и др);
 • Макролиди (еритромицин, кларитромицин, рокситромицин);
 • Цефалоспорины (цефазолин, трикаксон, цефтриаксон);
 • Линкозамиды (линкомицин, клиндамицин).

Важно е да знаете

 

Припомняме ви, че правенето на избор на антибиотик и неговата група трябва да се единствено от лекар!

Сами може да се вземе решение за лечение на възпаление на сливиците, лекарства спомагателно предназначение. Най-често при тонзиллите се използват лекарства, които помагат за облекчаване на състоянието на пациента, да се отървете от неприятните симптоми на ангина.

Най-ефективни и безопасни помощни медикаменти при тонзиллите са:

Фарингосепт. Суроватъчните Пастилки за резорбция. Това лекарство се прилага за лечение на заболявания на устната кухина, причинени от инфекция. Лекарството има бактериостатическое действие. Поради своята висока ефективност, Фарингосепт може да се прилага като монотерапии за лечение на заболявания на орофаринкса и устната кухина лека степен на тежест. Лечение на възпаление на сливиците лекарства може да се започне с прилагане на Фарингосепта вече, при първите признаци (усещане за «першения» в гърлото).

Биопарокс. При тонзиллите Биопарокс се прилага доста често, но извършва лечение на данни от употребата на наркотици трябва да бъде само след консултация с лекар. Този инструмент е антибиотик, който има бактериостатическое ефект спрямо широк спектър микроорганизми, а също и до грамположительным и грамотрицательным бактерии. И лекарството е с ярко изразен противовъзпалителен ефект. Биопарокс се предлага под формата на спрей и поради това лекарство е много удобно да се прилага при тонзиллите.

Пропосол. Пропосол е комбиниран антимикробно и противовъзпалително лекарство за локално приложение. В състава му са включени три активни съставки, като например: прополис, глицерин и етилов алкохол. Този инструмент притежава заздравяването на раните, бактерицидно и противовъзпалителен ефект и се прилага за локално лечение на възпалителни заболявания на унг и стоматологична практика. Това лекарство се използва често, когато тонзиллите и показа своята висока ефективност. Пропосол може да се прилага и като средство за монотерапии, и в комплексно лечение.

READ  Боли очите след грип - причини усложнения и лечение

Тонзилотрен. Това лекарство активно се използва при тонзиллите от различна степен на строгост. Тонзилотрен е комплексен хомеопатични лекарства, които стимулират защитните сили на организма при остри вирусни инфекции на орофаринкса и палатинални сливиците. Този лекарството се прилага като противовъзпалително и иммуностимулирующего средство при остри и хронични тонзиллитах, увеличаване на сливиците, както и следоперативни лечение на възпаление на сливиците (отстраняване на сливиците). И Тонзилотрен добре възстановява структурата на тъканите след прекаран възпалителен процес.

Декасан. Това средство може да се използва като лекарство при тонзиллите, тъй като е антимикробно лечение. В процеса на лечение, лекарства повишават чувствителността на микроорганизми към антибиотици, а също така проявява активност към штаммам, които са оказали съпротива към приложено лечение. Декасан често се използват при заболявания на лигавицата на устната кухина, прекарвайки изплакване с данни терапевтични наркотици.

Аквалор. Лекарството Аквалор се използва успешно при лечение на възпаление на сливиците, лекарства, тъй като има противовъзпалително, антисептично и възстановителен ефект. При прилагането на Аквалора вируси и бактерии просто се отмива с лигавицата на устната кухина и сливиците. Също така този наркотик овлажнява лигавицата, като ги предпазва от изсушаване, като по този начин подобряване на здравето на пациента. Средство справя ефективно с премахването на гнойного плака с повърхността на сливиците, а също и повишава местния имунитет и ускорява процесите на регенерация на лигавицата, след като получи възпаление. В състава на Аквалора влизат такива вещества, като: морска вода, екстракт от алое вера, екстракт от римска лайка.

Стрепфен. Това лекарство може да се прилага успешно при тонзиллите, тъй като е нестероидным противовъзпалително средство за локално ползване. Лекарството Стрепфен облекчава възпалението, успокоява инфекциите този неприятен симптом, като болки в гърлото и значително улеснява състояние на здравето на пациента. Обикновено Стрепфен лице се назначава по една таблетка няколко пъти на ден, но не повече от пет таблетки на ден.

Можете също така да разгледа прилагането на Мон спрей, цената на който е доста ниска.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.4MB/0.00119 sec