Морска сол за промиване на носа като по-безопасно и универсално средство за почистване

Лесно дишане е предпоставка на здравия човек. Носът изпълнява функцията на естествен филтър на организма за почистване на въздуха. Всеки ден в кухината на носа се натрупват много различни вещества, като прах, алергени, слуз, вируси и микроби.

За по-лесно, свободно дишане трябва да се извършва ежедневно почистване на носа. За това добре ще отговарят на тази процедура, като промивка на носа.

Тази процедура е задължителна при следните заболявания:

 • хрема;
 • алергия;
 • синузит;
 • полипи в носа;
 • възпаление на сливиците.

Така се почистват от носа, когато се гайморите, хрема и други заболявания?

Морска сол за промиване на носа е особено популярен сред средствата на народната медицина. Тя се различава евтина цена, гъвкавост и ефективност. Е средство за промиване на носа, като сол, и е безопасен за човека. Тя присъства в естествените телесни течности.

Разтвор на морска сол — един добър помощник за почистване на синусите от прах, алергени, вредни микроби. Той омекотява затвердевшую слуз и спомага за бързото и безболезненному премахване на нея. Свойства на морска сол, помагат за заздравяването на лигавицата на носа, а също и помощ от хрема и запушване на носа.

В аптеките е средство за промиване на носа с морска вода, са представени доста широко, най-популярните от тях са АкваМарис за промиване на носа, на цена от 430 до 570 лева, Маример, Аквалор и Мореназал.

Важно е да знаете

Морска сол за промиване на носа може да се използва от хора, независимо от тяхната възраст. Това се предписва за лечение дори на най-малките деца.

Как в домашни условия да се мият носа морска сол

Промивка на носа морска сол — отговорен процес. За постигане на добър ефект е необходимо да се спазват следните условия:

 • Изберете морска сол правилно. Асортимент от морска сол на големи, тъй като го използват за различни цели. Изплаква се носа морска сол може само този, който не съдържа оцветители и други добавки. Трябва да се уверете в това, преди да закупят.
 • Закупуване на уред за промиване на носа. Известни такива уреди, като АкваМарис, долфин, апарат «Кукувица». Не може да извършва промивка на носа морска сол с помощта на детска клизма. Това може да доведе до предотвратяване на течност в евстахиеву на тръбата, което, в своето време, ще доведе до отит.
 • За приготвяне на разтвора се използва топла преварена вода.
READ  Гнойная ангина: причини за появата и признаци

Трябва да знаете, как да се мият носа морска сол, в какви пропорции. Използването на специални уреди ще осигури максимално комфортно и ефективно измиване на носа при гайморите.

Особено отговорно в този случай е необходимо да се вземат, ако процедурата се провежда за бебето. Също така се изплакнат носа морска сол може с помощта на леечки за йоги или спринцовка без игла.

Как да се грижим за морска сол за промиване на носа? Разреден разтвор на морска сол е необходимо в следните пропорции: 9 грама на 1 литър вода. Този процент отговаря на съдържанието на сол в кръвта. Пропорциите могат да варират. В зависимост от възрастта и формата на заболяването концентрация на морски соли варира.

Как се мият носа морска сол?

 • Да задържите с пръст едната ноздра. Изсипва разтвор на сол във втората. Течността трябва да изтече през носа в гърлото. Останалата част — чрез премахване на носа выдуванием. Повторете същото за другата ноздра.
 • Отмести глава настрани и се изсипва разтвор в една ноздра, която по-горе. Наклон на главата назад, дръжте го малко, след това высморкать течност. Същото за друг.
 • Наклони главата към рамото, бавно се изсипва разтвор. Нека той протечет по цялата кухина, носа и ще се излее от другата ноздра. Направи последователно.
 • Ако процедурата за промиване на носа особено е, вместо нея може да се използва разтвор на морска сол за вливане.

Важно е да знаете

Внимателно прилагане на процедура за промиване на носа при заболявания на ушите. В този случай, за да се избегнат усложнения, по-добре да се консултират със специалист.

READ  Лечение и причини за развитието на двустранния възпаление на белите дробове

MAXCACHE: 0.39MB/0.00082 sec