Назарел: описание на наркотици, форма на продукта и фармакодинамика

Както показва инструкция за употреба, Назарел е ефективен интраназальный лекарство, което спомага за премахване на алергична реакция и настинка при човека. Освен това, средство Назарел понижава концентрацията на алергени, премахва подуването на лигавицата и проявите на ринит.

След като попадне върху лигавицата на носа това местно назальное лекарство помага за премахване на често повтарящо се кихане, чувство за сърбеж в зоната на носа и очите, а също и определен дискомфорт, който е свързан с проява на сезонни алергии.

Трябва да се отбележи, че Назарел е доста продължително въздействие, което продължава в продължение на дни. Също така тя се счита за гормоносодержащим средство, тъй като има глюкокортикостероидным въздействие.

Предлага се лекарство в няколко форми: крем, крем, спрей за инхалации, назален спрей и капки. Независимо от формата на освобождаването, лекарство има почти еднакъв терапевтичен ефект. Реши какъв точно вид Назарела се прилага на пациент, трябва лекар във всеки отделен случай, въз основа на симптоматиката и на указания на пациента.

Непосредствено след първичното проникване на активното вещество на лекарството в кръвта на болния, тя започва да има терапевтичен ефект. Поради факта, че лекарство се метаболизира чрез черния дроб, с повишено внимание трябва да предписват на болни с болест на даден орган или хронична чернодробна недостатъчност. Отделя лекарство в по-голямата си част през чревната система.

За лечение на синузит и други заболявания на носа система, могат да се използват по-евтини аналози на Назарела, които се продават във всяка аптека, на най-добрата цена. Преди това е препоръчително да се консултирате с лекуващия лекар, защото понякога, самолечение, може само да влоши общото състояние на пациента. За ефективността на тези капки и спрейове, вие може да научите на многобройни прегледи, представени в различни форуми.

Важно е да се знае, че далеч не всички желаещи могат да се прилагат лекарства. Например, той е строго противопоказан при бременност и кърмене. По тази причина, за да не навреди на детето, лечението Назарелом в такива случаи да прекарва е невъзможно, дори и в малки дози.

Флутиказон: показания за употреба и характеристики на терапевтично въздействие

Лекарството Назарел (капки, спрей или външен крем) може да се използва както по време на обостряне на хронични заболявания на дихателната система, както и за системно лечение на остри заболявания, придружени от характерните признаци на алергия или възпаление.

Основното активно вещество на този наркотик е пропионат флутиказона. Именно той в по-голямата си част има изразено противовъзпалително лечебно действие.

Освен пропионат флутиказона, в състава на този интраназального средства, също се предлагат принадлежности синтетични вещества: полисорбат, фликсотид, салметерол, натрий и кармеллоза.

Ефективността на пропионат флутиказона, преди всичко, се състои в това, че тя оказва влияние върху рецепторите на глюкокортикоиди. Освен това, с развитието на алергична реакция при хората, Флутиказон потиска активността на лимфоцити и неутрофили. Също така и Флутиказон води в норма продуцирование възпалителни клетки.

Също така е важно да се знае, че Флутиказон премахва поява на белодробен бронхоспазма, ефективно премахва запушване на носа и значително улеснява признаци на алергия, които отрицателно въздействат на очите на пациента.

READ  Небуфлюзон за инхалации: инструкция за употреба

Предписват Назарел в различни форми на освобождаване необходимо, въз основа на определени заболявания при човека:

 1. По този начин, спрей се използва за инхалации при предотвратяване на повторно развитие или влошаване на астма у човека. Също така може да се използва при белодробна недостатъчност и бронхит в хронична форма, който се появил като пряко усложнение от продължителна протичането на грипа.
 2. Спрей и назални капки е показано прилагат тези болни, при които се наблюдават сезонни прояви на алергични реакции, които са придружени с подуване на лигавицата на носа, хрема, болка, слезоточивостью и зачервяване на очите.
 3. Миро Назарел трябва да се използва локално при различни заболявания на кожната покривка, които са причинени от инфекция или алергична реакция. По този начин, често това миро предписват при планус, волчанке, псориазис, различни видове дерматити и повишена чувствителност. Освен това, миро също може да се прилага при укусе насекомо, което предизвика у човека зачервяване и алергична реакция.

Важно е да се знае, че поради това, че Назарел се счита за гормоносодержащим наркотици, не може да се използва за лечение на деца без лекарско предписание. И с повишено внимание да се прилага това лекарство трябва за възрастни хора и пациенти с хронични патологиями.

Назарел спрей: начин на приложение и декорация на тази форма на лекарството

Използвате Назарел спрей-добре само в случай, когато у болния се наблюдават признаци на алергична реакция, които се проявяват като хрема и запушване на носа.

В такъв случай, Назарел спрей за най-бързо ще помогне да се справи с данните си проблеми и също така ще премахне оток на лигавицата.

Самият флакон със спрей е оборудван със специални капачка за защита на препарата от проникване в него на прах и на всички микроби. За да изкопае му, преди първото използване трябва драстично да кликнете върху опаковка няколко пъти. След това защитна система ще бъде отключена.

Важно е да знаете

В случай, когато спрей не се прилага по-дълго седмици, след това трябва отново затворете флакона и да изложи защитната система.

Метод на употреба на наркотици в такава форма освобождаването на интраназальный. За тази цел е необходимо предварително отпушване на носните ходове, след което затворете едната ноздра и въвеждане на лекарството във втората. След това същото направи и с втория носовым ход. По време на впрыскивания на лекарството, пациентът трябва да диша уста.

Непосредствено след приключване на използването на спрей, върха на флакона се препоръчва избършете антибактериални влажна кърпа и подсушете.

Нататък го затворите капачката.

В случай, че изземване на върха спрей засорилась, на върха трябва да се оттегли и на няколко минути оставете в топла вода, след което внимателно изплакнете под течаща вода. В никакъв случай, прочищать флакон не може странни предмети, тъй като техните малки частици могат след това влезе човек в носа, когато впрыскивании.

След като Назарел спрей е бил първоначално открит, да го използвате се разрешава не по-дълго, отколкото в продължение на три последователни месеца.

 • За деца на възраст над дванадесет години и възрастни лекарството трябва да се прилага веднъж на ден (най-добре сутрин). Въведете средство трябва да бъде с два впрыскивания във всяка ноздра.
 • За пациенти в напреднала възраст стандартната дозировка за възрастни, не се изисква корекция.
 • За деца на възраст под три до пет години, дневната доза е 50 cim пъти на ден.
 • За деца от пет до дванадесет години може да се прилага по един впрыскиванию на ден. Максимално допустимата дневна доза е 200 cim.
READ  Какво да правя при повишаване на температурата след изваждане на зъб

Общата продължителност на лечение за възрастни и деца е различна. Тя се подбират лекар индивидуално, изхождайки от определени заболявания и симптоматиката на човека.

Що се отнася до използването на спрей по време на бременността, а след това да го прилагат в такова състояние е изключително, не е препоръчително. Ако е необходимо назначаването на медикаменти с подобен терапевтичен ефект, лекуващият лекар трябва да вземете по-безопасен аналог.

Освен това, поради риска от проникване на активното вещество спрей в майчиното мляко, по време на кърмене лечение Назарелом по-добре да спре или да се замени средство естествен аналог.

Капки Назарел: правила за използване за лечение на възрастни и деца

Прилагат капки Назарел препоръчва се при запушване на носа и покраснении на очите, които се развиват поради сезонни (целогодишен) на алергична реакция. За разлика от спрея, тази форма на продукта Назарела по-меко действие върху лигавицата на носа.

Децата до три години капка Назарел противопоказано. За деца от три до дванадесет години лекарството трябва да се използва по 50 микрограма веднъж дневно.

За лечение на възрастни, допустимата дневна доза е 150 мкг.

Следователно, трябва да се капки във всяка ноздра по 2-3 капки два пъти на ден.

За бременни капки Назарел не се прилагат.

Поради факта, че при интраназальном въвеждане на Назарел не оказва висока концентрация в тялото, отрицателни взаимодействия с други лекарствени средства са малко вероятни. Въпреки това е доказано, че като същевременно се приема Назарела и мощни инхибитори на изоферментов човек може да се влоши работата на надбъбречните жлези.

Назарел: инструкция за употреба, аналози и цени

При лекарството Назарел, указания за употреба на които се изключва съвместното използване с други назальными средства, показва, че това е възможност за едновременно използване с не-силни аналгетици, жаропонижающими и противовъзпалителни лекарства.

За всички форми на освобождаване Назарел, инструкция за прилагане който съдържа подробно описание на противопоказания, е строго забранен при индивидуална непоносимост човек активни вещества на лекарството. В такъв случай той може да предизвика алергия у човека, така че разумно ще бъде да го замени аналог с други активни вещества.

Крем Назарел и миро не е желателно да се прилагат за лечение на деца до две години, а също и за пациенти с първични проявления на кожни лезии от бактериален произход.

Назални капки и спрей противопоказан за употреба за деца до три години. С повишено внимание лекарства трябва да се предписват при инфекции на дихателната система, херпес, както и периода след наскоро прекаран намеса на носе.

Освен това, само под контрол на лекар терапия Назарелом трябва да се провежда при язвенном поражение на лигавицата на носа и бактериални лезии на горните дихателни пътища.

READ  Грип и ТОРС: какви са основните разлики между тях

При използване на спрей за нос спрей човек могат да бъдат наблюдавани и някои нежелани реакции. Най-често възниква усещане за парене и сърбеж в което пътеката. По-рядко се случва кървене, изсушаване на лигавицата на носа, запушване на носа и оток на тъканите на лицето.

Обикновено данните усложнения се развиват при предозиране на лекарство или прилагане на неговия пациент, от когото има тежък противопоказания за Назарелу.

При извършване на инхалации човек може временно охрипнуть глас и се развие бронхоспазм.

Използването на кремове и мехлеми може да предизвика дерматит, повишаване на чувствителността и алергични реакции на кожата.

Допълнителни възможни усложнения от наркотици, Назарел могат да бъдат:

 • Нарушение на вкус.
 • Силно главоболие.
 • Влошаване на работата на бъбреците.
 • Обилно кървене от носа.
 • Загноение на носната преграда.
 • Повишаване на налягането.
 • Нарушението на вкуса и обонянието.

Към днешна дата препаратът Назарел, инструкция за прилагане който съдържа пълни инструкции за използването му в различни форми на освобождаване, е не повече от дузина колеги, които имат подобен на него терапевтичен ефект.

Най-често в замяна на Назарелу предпише лекарство Альдецин, Будерин или Ринокленил. Също така не по-малко ефективни аналози, се считат за Беклорин, Насобек и Будостер.

Преди да се прилагат данни лекарства, по-добре е допълнително да се консултира с лекар предмет на противопоказания.

Цената на Назарела до голяма степен зависи от мястото на продажба и конкретна форма освобождаването на наркотици. Средно, цената на спрей е 320 .. Закупите можете да го във всяка аптека.

Коментари

За да разберем по-добре ефективността на Назарела, дайте отзиви за тези пациенти, които вече са използвали го за себе си.

Дана, Москва

«Приложни спрей Назарел за лечение на сезонни признаци на алергия към цветен прашец. Преди това е лекуван с други лекарства, но нито един от тях не ми помогна така, както е направил Назарел. Той вече след няколко приложения подобри състоянието ми и избави от набъбване на лигавицата на носа, сърбеж и слезоточивости. Докато-добре от него на препарата не са го намерили.»

Майкъл, Рязан

«Назначиха ми крем Назарел от прояви на дерматит. Със своята задача, лекарството е хубаво да се справи, и вече седмица на използване на следите заболявания на кожата практически не е имало. Също доволен, че крем няма да предизвика усещане за парене и сърбеж.»

Дария, Киров

«Аз имам много чувствителна кожа и висока склонност към алергични реакции. Аз опасалась, когато назначиха ми капки Назарел, тъй като се страхуваше, че и той също, както и много лекарства, само ще влоши състоянието ми. За щастие, това средство не предизвикват никакви раздразнения на лигавицата, а точно обратното, ми помогна за премахване на алергия. Аз съм много доволен от него.»

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00086 sec