Основните признаци на ларингита при деца и начини за лечение

Могат да се разграничат следните основни признаци на ларингита при деца:

 • Детето скочи температурата, което е основен знак за развитието на инфекциозни заболявания.
 • След скока на температурата започва да се развива лаещ кашлица.
 • През определен период от време (обикновено доста кратък) детето започва да се променя гласа, или изчезва съвсем.
 • Хрема се появява във всички случаи ларингита, но този знак на ларингита при деца може да се счита за основен.
 • Бебето също може да се оплакват от лошо състояние.

Както и в случаи на много заболявания, ларингит при децата може да има остра форма и хронична форма. Остра форма на детска ларингита се проявява предимно през подуване на гласните струни, те са значително се изчервявам и не е напълно затворен. За хронични форми на детския ларингита, преди всичко, се характеризира с възпалено и сърбеж в гърлото. У детето се проявява дрезгав глас и се променя тембъра, развива кашлица.

Разновидности на ларингита при децата са следните:

 • Най-безопасният вид — катарална делене ларингит. Развива у децата, дори и по-малки деца, се проявяват всички признаци на ларингита при деца.
 • Гипертрофический ларингит може да доведе до разрастването на лигавицата.
 • Хеморагичен ларингит е опасно, защото може да доведе до кровоизлияниям в лигавицата.
 • При дифтерийном ларингит инфекцията постепенно се придвижва към гърлото.
 • При стенозирующей формата на ларингита възпалителни процеси се развиват в трахеях.
 • При флегмонозном ларингит болест обхваща лимфни възли.

Фалшиви зърнени храни по своето проявление е сходен с признаци на ларингита при деца.

Гърлото на детето силно се подува, което води до проблеми с глас, бебето става много трудно да се диша, сякаш в гърлото нещо застряло, също така се проявява лаещ кашлица.

READ  Как бързо и безопасно да се лекува възпалено гърло

Осиплость глас става следствие развитието на оток.

Причината за развитието на фалшиви зърно детето е вирус, може да се парагрипп, грип, adenovirus, морбили, варицела и магарешка. Също така невярно зърнени култури може да има бактериално произход, но такива случаи са изключително редки.

Фалшиви зърнени храни — това е вид усложнения на заболяването (още го наричат остър ларингитом), когато се развиват опасни възпалителни процеси на ларинкса. За разлика от обикновените ларингита, неверни зърнени култури трябва да се третира с медицински медикаменти под контрола на лекуващия лекар.

Ако родителите чуха пристъпи на кашлица на детето, то веднага започват да се лекува детски средства за възрастни, просто като малки дози. Това е невъзможно!

Важно

Лечението на ларингита при деца не е в приемането на лекарства. Нито антибиотици, нито антивирусно средство не ще помогне да се отървете от ларингита. Така че лекарства от ларингита детето не трябва.

Антивирусните медикаменти помагат да се намалят болката в гърлото на детето и по време на кашлица намаляват, но не лекува.

За лечение на деца от ларингита, трябва да се спазват следните задължителни правила:

 • Се изисква да се осигури достъп на свеж хладен въздух в стаята, където е детето. Ако бебето се разболява през зимата, а след това го обвива все по-топло, но не се колебайте да отворите прозореца по-широко. Загрижени за състоянието му — редовно, за да се проветри стая в негово отсъствие. Необходимата температура в стаята на бебето е не по-висока от 18 градуса. Ако в стаята е много сух въздух — купете си овлажнител или поставете навсякъде купа с вода. Трябва да се поддържа високо ниво на влага (от 50 до 70%).
 • Постоянно насилвайте детето да пие. Пиенето — решаващ фактор за бързо възстановяване от ларингита: допълнителна течност, които проникват в организма, допринася за разжижению слуз, натрупани в гърлото на бебето и помага за лесно отхаркивать си.
 • Тъй като един от симптомите на ларингита при деца — проблеми с гласови связками, трябва възможно по-малко ги притеснява, за да се избегне допълнително напрежение в гърлото. Опитайте се да се обясни на детето, че гърлото му се нуждаят от почивка, затова трябва колкото се може по-малко да говори, за да се почувствате по-добре. Също така не насилвайте детето да общуват всеки ден рисуват своето благосъстояние: колкото по-малко се казва — толкова по-добре.
READ  Циклоферон при грип – инструкции и препоръки

Важно

Да се отървете от храчки в гърлото на бебето може да бъде само обилно пиене, в никакъв случай не давайте на децата отхаркивающие лекарства. Тези инструменти с оглед на характеристиките на развитието на децата само ще влоши състоянието на лигавицата на бебето, да предизвика стесняване на гола и може да доведе до запушване на ларинкса.

Ако детето се наблюдава висока температура (над 38), можете да се възползвате от жаропонижающими средства. Не трябва да се дават антипиретични лекарства, ако температурата на тялото на детето под 38 градуса: ще бъде по-добре, когато тялото се бори с възпалението.

Изключително важно е да се възстановя малко дете — нормалното дишане през носа. Тъй като детски ларингит често придружени с хрема, се изисква да възстанови нормалното състояние на дихателните пътища. Можете да използвате вазоконстриктор лекарства за носа, но се уверете, че средство е подходящо за деца (обикновено производител пише тази информация на опаковката с големи букви) и се опитайте да не се злоупотребява и с тези методи на лечение.

Профилактиката на тази болест при децата се крие в стандартните мерки за поддържане на имунитета, а именно:

 • В стаята на детето трябва да бъде нормална влажност на въздуха;
 • Диетата на детето трябва да се състои от полезна храна;
 • Редовните разходки в дъжд или слънце са задължителни.

Ако забележите, че бебето се разболее ларингитом и различни ОРИ три пъти в годината и по-често — това е сериозна причина незабавно да отидете на лекар. Възможно е, че детски ларингит е следствие от друго заболяване или слаба имунна система на детето, който се нуждае от спешно укрепване.

READ  Как да се направи разграничение на РАЗХОДИТЕ от грип и ТОРС

MAXCACHE: 0.4MB/0.00127 sec