Отофа — ушни капки за лечение на отита и постоперативна профилактика на усложнения

Отофа (ушни капки) са ефикасно лекарство с антибактериално действие, се прилагат за лечение на УНГ заболявания.

Ушни капки Отофа се произвежда под формата на бистър разтвор с червено-жълт оттенък.

Основният действащ компонент — рифамицин натрий, активен антибиотик.

Той се използва за локално приложение в УНГ практиката.

Лекарството се проявява действието на различни групи бактерии и вредни микроорганизми при лечение на заболявания на средното и външното ухо.

Показания за прилагане на препарата служат:

 • външен отит на средното ухо;
 • гнойный възпаление на средното ухо;
 • възпаление на средното ухо в остра и хронична форма;
 • след операции на средното ухо.

Антибиотик ефективно се бори с по групи патогени:

 • гемолитические стрептококи;
 • стафилококи;
 • гонококки;
 • пневмококки;
 • mycobacterium туберкулоза;
 • с микроорганизми, на които не могат да действат антибиотици група пенициллинов и цефалоспорин.

Ушни капки Отофа е противопоказан при индивидуална непоносимост към препарата. Това лекарство е лекарство с широк спектър на действие, е в състояние да попречат на различни групи микроорганизми, което ускорява лечението и дава положителни резултати. Той е ефективен и при лечение на хронични и остри форми на заболявания на ушите и ефективността му личи вече в първите дни на терапия, когато започва да напусне възпалително проява на заболяването.

Заедно с положителните страни на наркотици, са налице и някои минуси. Например — антибиотик е противопоказан при бременност и в периода на кърмене. Също така, Отофа за разлика от много други УНГ лекарства не притежава в състава си болката компоненти, като други ушни капки. Като цяло Отофа, като ушни капки, се утвърди ефективен при терапия на заболявания на ушите, с различна этиологией. Много доволен, че може да се използва дори при присъствието на перфорация на тъпанчето на ухото, на такива заболявания, като хроничен отит на средното ухо.

Странични ефекти при надвишаване на дозата на средства, могат да бъдат:

 • сърбеж;
 • кожни обриви;
 • зачервяване на тъпанчето на ухото.

Най-често нежеланите реакции се появяват от-за главен активното вещество, антибиотик, който може да предизвика алергична реакция. Ако у пациента е налице алергия към лекарства, съдържащи сулфити, тогава трябва да се замени за лечение на адекватен и ефективен аналог, но с по-ефективен и ефикасен действие.

READ  Натрапчиво кашлица при деца и възрастни - причини и лечение

Отофа: инструкция за употреба, за деца

При лекарството Отофа указания за употреба за деца описва подробно правилата за използване на средства, така че да не предизвиква странични ефекти.

Преди да се прилагат капки трябва да ги стоплят малко в ръцете си, за да те взеха стайна температура.

Средство капается в ухото му и след няколко минути трябва да накланя главата си, за да отстрани развила от ушната мида.

Средният курс на лечение обикновено е не повече от 7 дни. Ако е необходимо, вашият лекар може да удължи курс на лечение. В случай на самостоятелно лечение, удължаване на терапия, са възможни усложнения.

Указания за употреба за деца на лекарството Отофа препоръчва да се спазват мерки:

 • Опитайте се да не докосвате открития върха флакона с пръсти, за да се избегне заразяване на разтвора.
 • Не се препоръчва да се прилагат лекарства в комплексна терапия с други лекарства, които оказват местно действие. Капки могат да влязат в реакция с компонентите на други лекарствени средства и това ще доведе до нежелани физико-химичните реакции, нарушена целостта на кожната покривка, появата на болезнени усещания, алергии.
 • При първите признаци на кожни обриви и зачервяване на тъпанчето на ухото, веднага спрете лечението и се консултирайте с лекуващия ви лекар.
 • Ако след курс на лечение с продължителност повече от 7 дни не настъпи желания ефект, също следва да се обърнат към лекар, за да той е предписал друг медикамент за ефективна терапия.

При терапия на средно отита, децата се насърчават 3 капки 3 rv/ден. За възрастни — по 5 капки 3 rv/ден. Курс на лечение — не по-дълъг от 7 дни. Когато се прилага външно и гнойном отите, децата 2 rv/ден трябва да се излее лекарството, а след това наклонете главата си, за да разтворът течеше. За възрастни — по 5 капки 3 rv/ден. При терапия отитов с различна форма, динамика се наблюдава вече в рамките на първите 3 дни: изчезват болка, чувство на запушване на ушите, качеството на слуха значително се подобрява. При това, тези показатели са налице, когато отите на средното ухо и гнойном отите.

READ  Антибиотик Зиннат: описание на наркотици, под формата на издаване на свидетелство

При външния отите много често се проявява сърбеж, болка в ушите, главоболие, времеви, се усеща в носа и ушите възможно е също така температурна реакция на организма. И тези симптоми при прилагането на лекарства изчезват, затова един от най-ефективните и асистенции при терапия на заболявания се смята за точно Отофа. Указания за употреба и за деца се препоръчва да се прилага това лекарство в УНГ практиката.

Отитом могат да се развият не само децата, но и възрастните, на всяка възраст и това е заболяване много е неприятно това, което води до силна болка. Много е важно да се вземат мерки терапия навреме, когато отит не влиза в остър и хроничен стадий, когато не е бил разрушен качеството на слуха. Ако детето се развива възпаление на средното ухо и родителите не са забелязали навреме болестта, е напълно възможно, че в зряла възраст, прояви загуба на слух и намаляване на слуха.

С помощта на лекарството Отофа може да предотврати развитието на няколко етапа отита, за което и свидетелства указания за употреба, за деца, в която се намират препоръки за лечение на външното и средното отита.

Отофа при бременност: възможно ли е да се прилага, без заплаха за живота на детето

Отофа при бременност не се препоръчва за прием, също така, както и в период на хранене на бебето с кърма. Това се дължи на факта, че клинично проучване на обект на въздействие на лекарството върху състоянието на здравето и плода в утробата на майката, а също така и кърмене не е имало, и все още няма данни за естеството на действията на средства в периода на бременността, когато се случва кърменето на бебето кърмене.

Но в този случай, когато лекарят вижда разумността на прием на лекарството, тя е с повишено внимание може да предпише лекарство Отофа при бременност. Що се отнася до съвместимостта на средства с други антибиотици локално действие, които се използват при терапия на УНГ заболявания, лекарите настоятелно препоръчват да комбинирате лекарство с други лекарствени средства. В резултат на връзката на антибиотици може да се появи нежелана реакция физически или химически свойства.

READ  Инхалация с физраствором за деца: най-простото и достъпно средство срещу кашлица и хрема

Ако Лекарят все пак е назначил Отофа на детето или при бременност, трябва много внимателно да се прилага лекарството. Погребват разрешения брой капки или се налива количеството разтвор, което да отговаря на обема на дозата капки. При лечение на гнойного отита за приложение на препарата се използва аттиковая канюль, което позволява ефективно въвеждане на разтвор в ухото.

Ефективен аналог на лекарството е Рифогал, в състава на което влиза и същи активни антибиотик с широк спектър на действие — рифамицин натрий. Това лекарство се прилага под формата на инжекции. Цената на капки Отофа започва от 170 .. Отзиви на официалната медицина за едно лекарство доказателства за ефективността на средства и първите резултати терапия още на втория-третия ден от началото на лечението.

Положителен фактор, който влияе върху определяне Отофа болни, включително и на децата, и по време на бременност, е локално и повърхностно действие. Съставки лекарства не се абсорбират в кръвта, което намалява риска от развитието на различни нежелани реакции, включително и алергични реакции.

За пациенти лекарството е удобно за използване, благодарение на специален наконечнику можете лесно да въвеждате капки, правилно дозирани лекарство. Достойнство лекарства, лекарите и пациентите отделят и един такъв момент, като най-ниската всасываемость компоненти на лекарството в кръвта. И затова, лекар, макар и внимателно, но може да предпише медикамент за лечение на отита при бременност и в период на кърмене кърма.

Клиничните изследвания също не показват негативно въздействие компоненти на средства за състоянието на здравето на новороденото и днес капки се използват за лечение на ушни заболявания, дори и при най-малките пациенти на УНГ-кабинет. Капки се продават в аптеките без рецепта, и можете да ги закупите дори и в интернет-аптеките с доставка до дома.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00088 sec