Пенициллиновый редица антибиотици: свойства и характеристики на приложението

Пенициллиновый редица препарати, потискат растежа на живите клетки, се появява благодарение на АМП, който е бил създаден от отпадъци от жизнената дейност на някои бактерии. Пеницилинът се отнася към бета-лактамам, в които също са carbapenems, Cefalexin и моноциклические β-лактамазы.

Всички тези медицински средства се използват при лечението на ракови образувания, както и всички видове инфекции. Те много си приличат, тъй като имат четырехчленное пръстен, състояща се от 1 атом на азот и 3 carbon. Пенициллиновый различни антибиотици, предлага се в сиропах, хапчета, инжекции и други форми. За инжектиране се произвежда прах, който се продава в аптеките в малка стъклена бутилка, затворен с гумена запушалка. Чрез тази тапа, с помощта на спринцовка се въвежда физраствор или вода за инжекции, за да се разтвори, прах и се готви течност за инжектиране.

Също пенициллины произвеждат под формата на прах, който се отглеждат и приемат перорално приложение на една доза от този средство съдържа 50000 IU пенициллинов. Много пенициллинов се предлага под формата на таблетки, които трябва да рассасывать или просто се поглъщат цели. Най-често дозата хапчета се състои от 5000 IU пенициллинов, а под формата на таблетки със съдържание на натриев цитрат, може да бъде от 50000 до 100000 IU.

Заслужава да се отбележи, че някои видове пенициллиновых антибиотици (уреидопенициллины), в това число и чист пеницилин са убити при контакт с желудочным сок, така че за лечението на тези средства трябва да се въвеждат само интрамускулно.

Пенициллины по свое действие пречат на размножаването на грам положителни и грам-отрицателни микроорганизми, в резултат на което, те просто умират.

READ  Радиография на гръдния кош: характеристики на провеждане на процедурата и декларации

По време на инжектиране на активно вещество равномерно в противоречие на тъканите на организма, а когато са прилагани орално използва се абсорбират много по-лошо и може да умре при контакт с желудочным сок и тайна, вырабатывающемся микрофлора на червата. Пенициллины не е токсичен, се прилагат за лечение на много заболявания на различни органи на човека, не се считат скъпо едно лекарство.

Въпреки това трябва да се разбере, че в организма на човека могат да бъдат и микроорганизми, които са ензими, чупене на бета-лактамазы, така че преди назначаването на медикамента, трябва да преминат тестове за устойчивост на бактериите към този наркотик.

Пенициллиновый различни антибиотици, благодарение на нетоксичности често се използва като бактерицидни средства. При 10% от пациентите странични действия могат да възникнат в случай на свръхчувствителност или алергия към пеницилин. И това се отнася не само за лекарства, така че хората е забранено да се ползват всички козметични средства с пеницилин в нея или се консумират подобни продукти.

Пенициллиновый редица антибиотици: обхват на приложение

Пенициллиновый различни антибиотици, има своя собствена класификация. Тези средства се делят на подвидове на подобна молекулна структура, източника на добив и спектър на действие. Но най-често се използва класификация, в която всички антибиотици са разделени на 3 подвида.

Първият подвид се състои от естествени пенициллинов, които са извлечени от природни ресурси. Също така тук са включени полусинтетично и съдържащи към групата амин средства.

Природни пенициллины се използва за лечение само на някои заболявания, тъй като те умират под въздействието на пенициллез. Тези средства за защита са ефективни само при борба с гной за производство на коками и няколко грамположительными микроорганизми. Benzylpenicillin под формата на соли се използват за лечение на стрептококковых инфекции, като менингит, възпаление на сливиците, лицето, скарлатина.

READ  Назонекс: инструкция за употреба, описание, формата и състава на издаване

Полусинтетики (Methicillin, Oxacillin, Nafcillin) се прилагат за лечение на вече по-голям списък от заболявания, тъй като вреден ефект върху много бактерии, като стрептококи, много грамположительные бактерии.

Средства, съдържащи към групата амин, към който се отнасят Amoxicillin, Ampicillin, добре унищожават энтеробактерии и кока, и тук грамположительные бактерии и не действат така ефикасно, както естествени пенициллины, но много по-добре, отколкото полусинтетики.

Пенициллиновый редица антибиотици втория подвида се състои от карбоксипенициллинов, които помагат в борбата с pseudomonas пръчка и индолположительными видове протея, на които не действат ампициллиновые антибиотици. Ами и последната група с най-широк спектър на действие — това е уреидопенициллины и амидинопенициллины.

Пенициллиновые средства се използват за лечение на различни заболявания бактерицидного характер. Ги предписват при болки в гърлото, менингите, язви, цистит, заболявания на кожата и лигавиците.

Пеницилин могат да предписват за лечение на заболявания на горните и долните дихателни пътища, стомашно-чревния тракт, инфекции на пикочните пътища, полово предавани заболявания и при провеждане на офталмологични процедури.

Пенициллиновые антибиотици също имат своите противопоказания. Те не са толкова много и в общи линии те се отнасят за хора, които имат алергия към това лекарство. Хората, които имат алергия или има предразположеност към неговото развитие, лечение пенициллинами, е строго забранено. Всичко останало тези средства спокойно може да се предписва за лечение.

Освен това следва да се помни, че при прилагането на лекарства в грешна дозировка или не по инструкции, човек може да се развие силна алергия към лекарството, която се проявява с кожни высыпаниями. Много рядко, алергията може да се появи оток на Квинке, анафилактическим шок, задушаване и висока температура. В тези случаи е необходима незабавна помощ на лекари, за да спаси живота на човек.

READ  Студени крайници при температура у деца и възрастни

При бъбречна недостатъчност, прием на пенициллинов може да доведе до психични разстройства, проявяващи спазми и главоболие. А ето разстройство с храносмилателната система се наблюдават много по-често. Пациентът може да се оплакват от гадене с повръщане, колики в корема. В този случай трябва да спрете приема на лекарството и да насочи своите сили, за възстановяване на водния и електролитен баланс. Пенициллиновый различни антибиотици, има широк спектър на действие и често се предписва за лечение на инфекциозни заболявания.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00084 sec