Полидекса с фенилэфрином: лечебен ефект и приложение при транспортиране от своге до софия

Сред ефективни антибиотици локално приложение, едно от основните места заема Полидекса с фенилэфрином, притежаващ противовъзпалително, антибактериално и съдосвиващо собственост, се прилага в УНГ терапия.

Полидекса с фенилэфрином предлага се в две форми — във формата на спрей и капки. Спрей ефективен при лечение на заболявания на носоглътката, а капки са напълно подходящи за лечение на такива проблеми, ринит, синузит, различни форми на отита. Благодарение на своя състав, антибиотик, бързо и ефективно се справя с медицински състояния, с никакви ототоксични имоти няма.

Основното предимство на антибиотик е способността му бързо да стреля изразени симптоми на заболявания, хрема, лекарството се използва за детска терапия, тъй като не се абсорбира в кръвта и не може да предизвика никакви странични ефекти, алергични реакции. Лекарят често се използва цялостна терапия за лечение, в състава на която и е медикамент, в този случай, ефективността му се повишава.

В състава на лекарства включва:

 • Дексаметазон — хормонално вещество, благоприятства за намаляване на възпалението, облекчава алергичните симптоми, възстановява състоянието на кръвоносните съдове. Благодарение на това вещество, пациентът получава възможност да възстанови дишането, намалява синтеза на слуз, подобрява регенерацията на лигавицата тъкани.
 • Неомицин — аминогликозид, репресивен грамположительные патогени.
 • Полимиксин — модерен антибиотик, който ефективно се бори с различни групи бактерии.
 • Фенилэфрин помага за подобряване на тонуса на кръвоносните съдове, което помага за облекчаване и възстановяване на дишането на пациента, почистване на носа.

Такива ефективни антибиотици и правят Полидекса с фенилэфрином лекарство, който помага на местно ниво за подобряване на състоянието на клетките на лигавицата, освободи болния от по-нататъшно развитие и разпространение на инфекцията. Терапия с прилагането на антибактериални препарата се използва широко оториноларингологией, позволява да се избегне развитието на усложнения и заболявания на носоглътката и ушите.

Основният лечебен ефект от приема на препарата се изразява в много бързи действие върху симптомите на заболяването, възстановяването на състоянието на стените на кръвоносните съдове и увеличаване на техния тонус, регенерира клетките на тъканите.

Показания за употреба:

 • инфекциозни заболявания на носа, гърлото, околоносните кухини;
 • хроничен ринит;
 • остър ринит;
 • хроничен ринофарингит;
 • остър ринофарингит;
 • синузит.

Противопоказания за прием на лекарството:

 • период на бременност и кърмене;
 • индивидуална непоносимост към компонентите на лекарства;
 • детска възраст до 2.5 години;
 • заболявания на бъбреците;
 • съмнение за това, че при пациента закрытоугольная глаукома;
 • цялостна терапия с МАО-инхибитори.

Са възможни, но се срещат много рядко подобни ефекти и отдаване, изразени в алергични реакции, в частност — кожни проявления. Полидекса и Полидекса с фенилэфрином се отнасят към антибиотици локално действие, така че им е много трудно предозиране на твърдия и предизвика нежелани реакции.

Няма вещества, влизащи в състава на лекарства не могат да се натрупват в организма, което също допринася за прием средство при лечение на детски заболявания. Комбиниран продукт е ефективен, не води до пристрастяване, всеки компонент има бърз ефект върху симптомите на това заболяване. Полидекса спрей с фенилэфрином строго дозируется при назначаването на децата.

Спрей Полидекса: начин на приложение и дозировка

Спрей Полидекса има някои правила за прилагане, за което трябва да знаете:

 • Лекарството да не се използва като средство за промиване на синусите.
 • Не се препоръчва за употреба от професионални спортисти, тъй като при анализи на допинг той се проявява.
 • Ако у пациента е налице нарушение на целостта на тъпанчето на ухото, спрей не се използва при терапия на УНГ заболявания.
 • При първите симптоми на алергии при прием на лекарства. Трябва да спрете лечението и да се замени медикамент към друг, не причинява алергични реакции.
READ  Репички с мед за кашлица: рецепти за деца и възрастни

Лекарството бързо облекчава възпалителния процес, убива всеки вреден микроорганизъм, помага да се ограничите в кухината на съда, премахване на отоците и облекчаване на дишането. Прием на спрей Полидекса при лечение на деца от 2.5 до 15 години — 3 rv/ден един по един с едно щракване.

При терапия на деца и възрастни от 15 години — на един клик от 3 до 5 rv/ден. Заедно с форма на лекарството под формата на спрей, в УНГ терапия се прилагат също и капки, които правят възпаление, болка, разпространение на инфекцията.

Свидетелство за приемане на капки служат:

 • отит външен;
 • заболявания на слуховия проход, причинени от патогенни инфекции.

Капки трябва да се инжектира в ушния. Дозировка за деца 1 — 2 капки на 2 rv/ден. Курс на лечение — от 6 до 10 дни. За възрастни — от 1 до 5 капки 2 rv/ден. Курс на лечение — от 6 до 10 дни.

Противопоказания за приемане на капки Полидекса служат:

 • Вирусни заболявания на ушите.
 • Нарушение на целостта на тъпанчето на ухото.
 • Гъбички в ушите.
 • Повишена чувствителност към компонентите на лекарства.

Възможни са и странични ефекти при прилагането на капки, които се изразяват във влошаване на слуха и на работата на вестибуларния апарат. Спрей и капки Полидекса много внимателно се използват при терапия на пациенти, при които исхемична болест на сърцето, хипертония.

Лекарствени взаимодействия не включва комбиниране на препарата с Мономицином, Стрептомицином, Гентамицином, Нетилмицином, Амикацином. Ако комбинирате спрей Полидекса или капки с посочените по-горе лекарства може да доведе до влошаване на качеството на слуха. Само под строг лекарски контрол лекарството може да се използва в комбинация с гуанетидином и неговите производни.

Полидекса за деца и прилагането на препарата по време на бременност

Полидекса за деца се прилага за лечение на отитов, синузит, ринитов и синузити. Лекарство царевица себе си, като много ефективно и бързо действа.

Терапия на деца се извършва по три пъти на ден, по един натискане на спрей в продължение на 6 — 10 дни. Инжектиране се работи лесно и количество средства не надвишава допустимата доза.

При използване на капки, дозата е по 1 или 2 капки във всяка слухов проход, 2 автобуса на ден, сутрин и вечер. Курсът на лечение е от 6 до 10 дни. След като закапали капки в ухото, трябва да изчакате малко, а след това да се вземе директно положение, за да излишък вещества вытекли, да ги изтриете със салфетка. Провеждани многократно изследване, когато се прилага Полидекса за деца, показват, че той е ефективен при хроничен и остър гайморите, остър ринофарингите.

Медикамент се прилага и в случаите, когато се наблюдава остър отит на средното ухо, започва усложнение на болестта, е налице хроничен синузит или отит. Антимикробна терапия минава бързо и вече на 3-ия ден след започване на лечението може да забележите положителна тенденция. За да се предотврати усложнения, трябва да се направи навременна терапия.

READ  Хапчета за кашлица с термопсисом: инструкция за употреба

Вече на третия ден след началото на приема на средства при децата се наблюдава подобряване на състоянието, изчезват симптоми на заболявания като силно главоболие, запушване на носа, възпалителни лезии, инфекции на синусите, липса на обоняние, оток на лигавиците, сополи намаляват своя обем и пациентът се чувства все по-добре.

Полидекса спрей за деца е много подходящ за впрыскивания, не предизвиква дискомфорт. Благодарение на това, че в състава на препарата са включени активни антибиотици, Полидекса спрей и капки за деца имат мощен и посока на действие, бързо убива всички вредни микроорганизми. Указания за употреба на наркотици за децата под формата на капки не съдържа никакви ограничения за възраст, така че лекарите предписват ги дори децата на възраст до една година.

В този случай дозиране се извършва от детски лекар, избягване появата на странични ефекти и алергични реакции. Лекарството Полидекса бременността, когато е под формата на спрей е забранен за употреба. Полидекса капки по време на бременност и в периода, когато се случва хранене кърма, се използва само под лекарско наблюдение и в по-кратък период, тъй като при продължително приемане на средства, може да доведе до нарушаване на формирането на органите на слуха при плода в утробата на майката.

Плодът се развива правилно, трябва да се избягват възможните рискове при лечение на унг лекар трябва да предпише друго лекарство. Рискът от развитие на нежелани ефекти е пренебрежимо малък при използване на противомикробного наркотици, но това също може да бъде причина, че Полидекса при бременност не се използват.

Цената на лекарството в аптеките е 275.., продава се строго по лекарско предписание. Подобряване на ефективността на прилагане на лекарството помага на тази медицинска процедура, като промивка на носа със синусите разтвор на вода със сол: по този начин, гной и слуз, скопившиеся в пазвите, по-бързо излизат, инфекцията не се разпространи и терапия дава бързи и ефективни резултати.

Аналози на приготвяне:

 • Фликсоназе;
 • Тафен Назаль;
 • Насобек;
 • Авамис.

Тези лекарства също имат активен противовъзпалително действие, облекчава алергичните симптоми при ринитах.

Също така можете да замените Полидекса:

 • Галазолином, който лекува риниты алергични, вирусни и бактериални. Ако Полидекса при бременност, не се прилага, този officinalis на лекарството лекарят може да предпише, но след оценка на състоянието на майката и плода.
 • Ксимелин Екстра често се прилага при терапия на остри респираторни заболявания, които са съпроводени отечностью лигавиците на носа, гиперемией и ринореей. В някои случаи, лекарят може да предпише това лекарство за лечение на отита на средното ухо (в комплексна терапия с други лекарствени средства УНГ посока).
 • Отизол бързо облекчава болката, е ефективна отологическим наркотици комбиниран тип.
 • Отофа помага при средния и външния вид отита, се прилага при нарушаване на целостта на тъпанчето на ухото, оказва антибактериално действие след хирургичната намеса в областта на ушите.
 • Отинум — обезболява и облекчава симптомите на това отита, помага за бързо разтваряне на ушни тапи.
 • Отикаин-Здравето се използва при остър отите.

Трябва да се отбележи, че всички по-горе изброени и други медикаменти от същия спектър на действие, както и Полидекса, може да предизвика токсичен отравяне, особено в случаите, ако на пациента е нарушена целостта на тъпанчето на ухото. Така че тези средства също може да ви предпише само от лекар.

READ  Флемоксин солютаб – приложение при гайморите

На фармакологичното пазара има и още един медикамент, който произвежда същата компания, че и Полидекса. Това Макситроп, който е пълен аналог на капки Полидекса, но още и съдържащи глюкокортикостероиды. Така че това средство може да се използва само при лечение на инфекциозни заболявания на очите, но не и на носа и ушите.

Още един аналог на френската компания — това е Изофра, съставът на която няколко различава от Полидекса. Противомикробно действие и при двата лекарства еднакво, но Изофра не оказва сосудосуживающего въздействие и не разполага с такъв списък с противопоказания, като Полидекса. Прием средства също няма да има ограничения по възрастови категории и да го използват при терапия на деца.

Полидекса много ефективно лекарство, не причинява странични ефекти, ако правите всичко по инструкциите, да се включат самостоятелно лечение не си струва. Терапия се провежда само при предписание от лекар и под негов контрол. Ако медикамент нерационално да се използват, това ще доведе до факта, че микроорганизмите ще определи устойчивост на активни вещества и лекарство ще спре да донесе лечебен ефект, се изостри състоянието на пациента.

Така че винаги строго спазвайте дозировката, особено при детска терапия и не забравяйте, че Полидекса спрей при бременност, не се прилага. Мнения за Полидекса положителни. Но много от пациентите не искат да използват медикамент за лечение поради това, че в състава на лекарства включва това вещество, като дексаметазон, пристрастяване, поради което ефективността на лечението може да се понижи.

Но в спрее на това вещество е точно толкова, колкото дава лечебен резултат и по никакъв начин не може да доведе до пристрастяване, особено в случаите, когато се прилага това лекарство в строго определени дози дози. Средство, не се абсорбира в кръвния поток, така че никакви странични ефекти не се случи. Единственото нещо, с което можете да се сблъскате е алергична, кожна реакция, произтичаща това място, където кожата е уцелил лекарството. Но това се случва много, много рядко.

Когато ви назначава Полидекса, задължително научните изследвания на тъпанчето на ухото: ако е нарушена нейната цялост, капки могат да доведат до влошаване на слуха, нарушение на работата на вестибуларния апарат. Когато компоненти лекарства ще попаднат в средното и вътрешното ухо, това може да предизвика и токсичную реакция.

Ранно лечение на ринит и риносинусита с помощта на Полидекса не се препоръчва от лекарите. Така че, ако забележите първите симптоми на заболяването, от което все още носи вирусен характер, може да се използва не антибактериални средства, а по-подходящ, без антибиотици в състава си. Развитието на бактериална инфекция — това е усложнение на фона на вируса, по-добре е болест, не може да доведе до такъв етап.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00151 sec