Пульмикорт: инструкция за прилагането на лекарството за лечение на кашлица

Пульмикорт — суспензия за инхалации, който се използва при бронхиална астма, притежава високо ефективен за действие, по-голямата противовъзпалителните процеси.

Лекарството се отнася към групата на глюкокортикостероидов, предназначени за локално приложение. Оказва антиалергичен и ефективно противовъзпалително въздействие, облекчава кашлица, алергичен ринит.

Ако пациентът прилага препоръчани от вашия лекар доза, тя оказва по-ефективно противовъзпалително действие, помага за намаляване на прояви на симптоми и остри форми на астма, потиска развитието на оток на лигавицата на бронхите намалява синтеза на слуз и мокрот.

Отлично Средство се проявява при дълъг курс на лечение. Лекарството се предлага в пластмасови контейнери, в дозировка по 2 мл. Лечебен фармакологичен ефект трае в продължение на няколко часа, а максималният резултат се постига след няколко седмици след началото на терапията. Лекарството Пульмикорт силно се препоръчва да се прилагат, стриктно спазване на определени дози и никога не надвишава допустимия брой средства.

Активно вещество лекарства е будесонид е модерен глюкокортикостероид, предназначен за локално приложение. Предлага се средство под формата на суспензия за инхалации. Пульмикорт — това е хормонален медикамент, произведени под формата на суспензия и трябва да се направи разтвора с помощта без съдържание за вдишване.

Показания за употреба:

 • бронхиална астма;
 • болест на белия дроб, хронична обструктивна белодробна форма.

Officinalis лекарството се приема ингаляционно и доза за пациент, винаги се изчислява строго индивидуално. Ако лекарят е предписал за не повече от 1 мг на ден, тогава пациента може да се вземат 1 път на ден, ако е предписано по-голямо количество от лекарството, след това дозата може да се раздели на два приема (на ден).

Първоначалната препоръчителна доза:

 • от 6 месеца и повече — от 0.25 до 0.5 mg/ден, по предписание на лекаря, дозата се увеличава до 1 мг;
 • възрастни и на възрастните хора, на болните — от 1 до 2 мг./ден;
 • при поддържаща терапия на деца от 6 месеца и повече — от 0.25 до 2 мг./ден;
 • при поддържаща терапия за възрастни — от 0.5 до 4 мг/ден. ако е необходимо, лекарят ще увеличава дозата индивидуално.

Важно е да се разбере

Само лекар може да увеличи дозата на лекарството за получаване на максимален терапевтичен ефект.

За да се сведе до минимум риска от възпаление на лигавицата на носоглътката при вдишване, Пульмикорт, пациентът трябва да се разгледа внимателно това, което пише указания за употреба. В частност — трябва да е старателно изплакнете устата, след като са направили вдишване. Инхалации се провежда с прилагане на небулайзера, това е специално оборудване, оборудване която включва контейнер, мундщук, на специална маска, но не всеки небулайзер подходящ — ултразвукова не се прилага.

При надвишаване на допустимата доза при пациенти, приемащи лекарството могат да се развият нежелани реакции: различни алергични кожни реакции, възможни са и такива прояви като дразнене на лигавицата на гърлото, появата на кашлица, сухота в устата, спазми на бронхите. В някои от тях, разбира се, и в редки случаи се появява безсъние, възбудимост. Понякога, но има посиняване на кожата или дразнене на кожата на лицето (при прилагане на небулайзера с шнорхел).

Взаимодействие с други, включени в една цялостна терапия лекарствени средства, насочени към лечение на различни форми на бронхиална астма не се наблюдава. Ако е назначена комплексна терапия с прилагането на будесонида и кетоконазол, след това пауза между тези две средства се препоръчва да се увеличи до максималната граница. В някои случаи, лекарите дори се намали дозата на будесонида.

READ  Изофра при гайморите – ефективно лечебно средство

При предварителна процедура инхалаторен бета-адреностимуляторами ви позволи да се разшири бронхите и подобряване на качеството на приходи лекарства в дихателните пътища, и това позволява значително подобряване на ефективността на Пульмикорта. А ето фенитоин, фенобарбитал и рифампин, намаляват ефективността на Пульмикорта. Отзиви на лекарите за този препарат положителни, всички го празнуват, ефективност и способност бързо купировать пристъпи на кашлица, бронхиална астма.

Противопоказания за прилагането служат:

 • Индивидуална непоносимост към компонентите на препарата.
 • Пазете се предписват при вирусни заболявания.
 • Не се назначава при гъбични поражения.
 • При патологиях на черния дроб.
 • Детски възраст под 6 месеца.
 • С повишено внимание лекар назначава терапия лечението на пациенти, които имат активна форма на туберкулоза на белите дробове, заболявания на дихателните органи (вирусни, гъбични, инфекциозни, бактериални), цироза на черния дроб.

Бременност и кърмене не са противопоказания за приемане на лекарства. В случай, че лекарството се предписва на бременни, тогава лекарят може да препоръча само минималната доза. В период на кърмене, също назначен от минимална доза.

Пульмикорт за инхалации: как да приготавливать хоросан

Пульмикорт за инхалации се назначава терапия при:

 • различни форми на бронхиална астма;
 • при различни хронични заболявания на белите дробове;
 • в процеса на поддържаща терапия;
 • различни алергични реакции, техните симптоми (хронична рините, алергичен, вазомоторном рините и други възпаления на лигавиците;
 • контакт дерматит, други кожни симптоми и възпаления;
 • хронична обструктивна белодробна болест;
 • неаллергической астма;
 • хронична кашлица;
 • различни инфекции на горните дихателни пътища.

Лекарството се прилага в процедурата вдишване, дневна доза е от 200 до 800 микрограма/ден. Брой 200 мкг — това е съдържанието на една капсула, обичайният курс на лечение е 10 дни с прием на висока доза от лекарството, след това в следващия месец броят на лекарства намалява постепенно.

Средство много ефективно помага купировать кашлица, пристъп на бронхиална астма. Билкови препарати най-често се прилага с помощта на небулайзера, специален уред, предназначен за вдишване. Благодарение на прилагането на небулайзера, лекарствен препарат бързо прониква в белите дробове. Ако се провежда лечение на детето, тогава се препоръчва използването на маска за лице, което улеснява процеса на вдишване на суспензия.

Прилагането на небулайзера ви позволява да получавате непрекъсната доставка на медикаменти с висока концентрация, което дава силен ефект на лечение и просто и точно влиза една доза от лекарството. Ако се провежда детски терапия, трябва да затворите очите на детето, за да се предотврати попадането на лекарството в очите. Суспензия се разрежда физраствором, с концентрация 0.9%. Пациентите могат да използват за разплод суспензия тербуталин, фенотерол, салбутамол, ацетилцистеин.

Като преди процедурата, така и веднага след неговото провеждане, трябва внимателно прополоснуть устата си с вода, за да се предотврати появата на кандидозов. Ако се използва маска, трябва да се почистват и кожата на лицето, за да не е дразнител. Приемът на препарата се извършва веднага (в рамките на половин час), след като се запали суспензия. Също така пациентът се задължава след процедура за почистване на уреда. За това запознайте се с инструкциите за грижа за оборудване, използването на ултразвуков небулайзера не се препоръчва.

Прилагането на Пульмикорта с помощта на небулайзера има някои правила:

 • Преди да използвате лекарството, суспензия разклатете, за да я частици са равномерно.
 • Контейнер се държи вертикално, леко движение на съдържанието му да се притиска.

Някои контейнери за еднократна употреба имат специална лента, която показва нивото на лекарства, трябва да се изтръгне средство до марката в 1 мл — това е еднократна доза наркотик.

READ  Кръвта в мокроте: класификация и причини за симптома

Пульмикорт за инхалации, за разлика от Преднизола, е много ефективен за действие — 15 пъти по-висока, той бързо прониква в лигавицата, тъкани, неговите съставки почти не се наблюдава в плазмата на кръвта.

Лекарство, задължително се разведе физраствором 0.9%, вашият лекар определя допустимата и ефективна доза. При назначаването на доза в 250 мл, 1 мл от лекарството се разрежда в 2 мл без съдържание.

Пульмикорт — това е хормонално лекарство, което често родителите не искат да се прилагат за лечението на деца. Но ако стриктно спазвате препоръчаните дози нежелани реакции не се развиват, тегло на бебето ще остане в норма.

Разбира се, хормонални препарати предизвикват увеличаване на масата на тялото се дължи на нарушаване на обменните процеси в организма, също така хормони могат да предизвикат и пристрастяване. Но когато присъства на разговор за лечение на бронхиална астма, по-добро лекарство от Пульмикорт, докато не са дошли тези средства дават трайна ремисия и подобряват общото състояние на детето.

Както обяснява д-р Комаровский, терапия с употребата на това лекарство, винаги се оказва ефективно действие. По принцип, всеки лекар ще се съгласи с това мнение, защото в някои случаи без хормонални лекарства не може да се направи и ако е въпрос за здравето на детето, разбира се, трябва да се предпочете най-ефективни медикаменти и внимателно да прочетете инструкциите за употреба, за да не се появи риск от развитие на странични ефекти.

Предимства Пульмикорта при детска терапия може да бъде идентифициран:

 • Дори на фона на факта, че лекарството е хормонален, това не води до пристрастяване.
 • Дава бърз и дълготраен лечебен ефект.
 • Не влиза във взаимодействие с други лекарствени средства и не причинява странични ефекти.
 • В процеса на инхалация, активно вещество, веднага идват в бронхите, а това дава възможност за бърз и бол ефективен резултат, отколкото при терапия на хапчета.
 • При строго спазване на препоръчваните дози, никога не се развиват странични ефекти.

Пульмикорт е толкова наркотик, който има най-добра поносимост, отколкото много други подобни лекарства и прави по-ефективно терапевтично действие, ако го сравните с други представители на кортикостероиди. А и самата процедура вдишване е лесен и удобен, помага ефективно и бързо въвеждане на лекарство за бързо купировать пристъпи на бронхиална астма.

При това лекарство не предизвиква странични ефекти (ако дозата се изчислява правилно и вие спазвате инструкциите за употреба на наркотици и грижа за оборудване). Също така, в полза на лекарството се казва, и това, което той може да се използва при дългосрочна терапия, и вие не трябва да се търси адекватна му замяна, или средство, с по-висока ефективност.

Неправилно прилагане на лекарството и оборудване, може да доведе до такива последици:

 • кандидоза на устната кухина;
 • номера за контакт дерматиту;
 • сухота в устната кухина;
 • инфекциозни заболявания и усложнения.

Пульмикорт или Беродуал: сравнение аналог на лекарството

Пред много от пациентите стои вярно на въпрос за това, че е по-добре, Пульмикорт или Беродуал. Ако с първото лекарство, ние разгледахме, сега ще ги разгледаме сравнителни характеристики.

Беродуал използват за бързо вендузи, задушаване, облекчаване на твърде затруднено дишане, с развитието на синдром на бронхиална астма и при лечение на хроничен бронхит, ларингита, ларинготрахеита.

Лекарство произвеждат във флакони-капельницах, активни вещества на препарата са фенотерол хидробромид и ипратропия бромид. Тези вещества имат ефективно спазмолитично действие, облекчаване на мускулатурата. Това е мощен агент, така че отделен прием забранени, определяне на приемане дава само лекуващият лекар.

READ  При вдишване при температура 37-38 небулайзером

Лекарството има противопоказания за използване и не го използват за лечението на деца, на възраст под 6 години, докато Пульмикорт се прилага от 6 месеца. Дневна доза за деца от 6 години и възрастни е 2 — 8 капки от разтвор по 6 или 8 пъти/ден. Деца по-възрастни от 12 години, се назначава 8 мл/ден, но по-често, брой лекарство по-малко. Беродуал има и странични ефекти, выражаемыми сухота в устата, учащенном сърцебиене, дрожании на пръстите.

Лекарство има силно действие и лечебен ефект, вече се вижда през 15 минути след приемането и трае до 6 часа. Разтвор за инхалация с наркотици Беродуал се назначава при бронхит, заболявания на белия дроб, запушване на дихателната система, на фона на респираторно заболяване. Почивка между отделните лекарството е не повече от 4 часа и се размножават суспензия трябва само физраствором.

Прилагането на препарата Беродуал:

 • за вендузи на остър пристъп на пациента от 12 години — от 20 до 80 капки (1 — 4 ml/една доза);
 • при продължителна терапия — от 1 до 2 мл, 4/ден;
 • за вендузи на остър пристъп на пациенти на възраст от 6 до 12 години — 10 капки (една доза), в тежко случай — от 40 до 60 капки, при умерена форма на спазъм на бронхите — 10 капки;
 • на най-малките пациенти (до 6 години), лекарят взима дозата на лекарството е индивидуално, но не повече от 10 капки.

От това, каква доза се назначава педиатър, зависи и продължителността на вдишване. Най-често се препоръчва въвеждането от 6 до 8 литра за 1 минута. Повторно провеждане на вдишване е възможно само след 4 часа.

По педиатрия се прилагат и двата препарата за лечение на малките пациенти. Но трябва да се разбере, че някои компоненти на лекарства, могат значително да забави растежа на децата, затова е необходим строг контрол за дозите на средства. Компетентен лекар винаги първо да прецени потенциалната полза от терапията Пульмикортом и риска от евентуално забавяне на растежа и само тогава, ще ви предпише или не лекарство.

Когато децата на възраст над 3 години се назначава терапия Пульмикортом с доза не повече от 400 микрограма/ден, развитие на странични ефекти не са наблюдавани. Ако дозата се увеличава до 800 микрограма/ден, рискът от странични ефекти се увеличава.

При тежка форма на бронхиална астма, препоръчва се цялостна терапия с прилагането на Пульмикорта или Беродуала.

Колеги Пульмикорта са:

 • Беклазол.
 • Альдецин.
 • Фликсотид.
 • Буденит Стери Неб.
 • Беродуал.

Независимо от това, прилагат се Пульмикорт или Беродуал за инхалации, винаги спазвайте препоръчителните дози на лекарства, за да се предотврати появата на странични ефекти. Цена Пульмикорт в различни аптеки може да бъде от 800 евро. и по-горе. Средната цена е 100 rub, лекарство се отпуска строго по лекарско предписание.

Лекарството се съхранява на тъмно и недостъпно за деца място, срокът на годност е 2 години. След като отвори пликовете, контейнери трябва да се използва в рамките на 3 месеца, те също се съхраняват в тъмно място. Открит контейнер се използва в рамките на 12 часа. Задължително се запознайте с инструкциите за употреба да се избегне развитие на нежелани ефекти.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00103 sec