Пульмикорт за инхалации: как да се грижим с физраствором, описание лекарствени средства

Знаете инструкциите за употреба на наркотици Пульмикорт за инхалации, като се разреди с физраствором (това е разтвор на натриев хлорид във вода концентрацията на 0,9%) е много важно за родителите.

Факт е, че за разлика от възрастните при дете на остра обструкция на дихателните пътища характерно за голяма група заболявания. Честите причини за този феномен при децата на възраст до три години служат стенозирующий ларинготрахеит (или неверни зърна), причинени от вируси и осложненное рамките на бронхиална астма. Освен това водеща роля в развитието на смущения в дишането и спазми на гладка мускулатура на бронхите играе възпаление.

Основният компонент на препарата е глюкокортикостероид будесонид. Предимства Пульмикорта за инхалации (след като го запали с физраствором) не е премахване на някои само симптомите на болестта, а за посоката на действие на връзките на възпалителен процес. Това лекарство се стабилизира мембраната на клетките, намалява пропускливостта на стените на кръвоносните съдове и повишава чувствителността на β2-адренорецепторите, които «отговарят» за отпускане на мускулните влакна на дихателните пътища. След процедурата инхалации с Пульмикортом тези рецептори правилно реагират на съответните нервни импулси.

За лечение на заболявания на бронхолегочной система Пульмикорт се предлага под формата на:

 • многократно прах инхалатор резервуарного тип (Пульмикорт Турбохалер), 100 микрограма/доза 200 mcg/доза;
 • водният разтвор за инхалации в съотношение 0,25 mg и 0,5 mg в 1 мл, пакетирани в найлонови небулы.

Благодарение на противовоспалительному действие Пульмикорт за инхалация се прилага при такива патологиях:

 • бронхиална астма, будесонид е лекарство от първа линия за вендузи остър процес;
 • хронична обструктивна белодробна болест;
 • ларингит и стенозирующий ларинготрахеит;
 • обструктивный бронхит и неговата превенция.

По-рано при подобни патологиях глюкокортикоиди използвани за системно, т.е. под формата на таблетки. Все пак, продължителната употреба на тези лекарства е предизвиквало маса странични ефекти и усложнения.

Така че инхалаторен път на въвеждане на лекарства е оптимално, тъй като той дава възможност за създаване на висока концентрация на медикамент директно в дихателните пътища. Освен това, прилагането на Пульмикорта за инхалации (предварително трябва да се разрежда с физраствором) ви позволява да се откаже от многото скъпи медикаменти. Ефект от медикамент се развива през 15 минути и продължава до дни. По този начин, може да се направи вдишване един път на ден. Освен това, будесонид е в състояние да се натрупват в тъканите на белите дробове, така че дейността му продължава и след прекратяване на лечението.

Важно

Далеч не всяко възпалително заболяване на долния отдел на дихателната система изисква прилагането на Пульмикорта. При някои патологиях е противопоказан.

READ  Продължителна хрема при дете: възможни причини, диагноза, съпътстващи заболявания, последствия

Преди да използвате това лекарство е необходима консултация с лекар и поставяне на точна диагноза. Обикновено освен лекарството Пульмикорт за инхалации (като се разреди с физраствором е описано по-нататък) се предписват още редица медикаменти за облекчаване на състоянието на пациента. Освен това, паралелно с будесонидом се изисква прилагане на лекарства за предотвратяване на обостряне на хроничен тонзилит или на орофарингеална кандидоза.

Пульмикорт за инхалации: как се разрежда с физраствором за възрастни

Само в опаковка съдържа 20 небул Пульмикорта. Те са свързани на ленти от по 5 броя. Преди да започнете процедури, трябва подходящо да обработи всички отсоединяемые част на небулайзера. В указанията за употреба и начинът на употреба на наркотици Пульмикорт за инхалации, като се разрежда с физраствором, обаче, не е точно описано. По-точно, има една фраза, че след добавянето на лекарства в капсула на апарата се доведе общият обем на разтвора хлоридом на натрий в концентрацията на 0,9% до 2 мл.

Обаче при много пациенти е разумен въпрос, и какво да правите, ако дозата на най-Пульмикорта надвишава 2 мл? Лекарите препоръчват да се размножават спиране, независимо от размера на две миллилитрами без съдържание. Между другото, за да засили ефекта на това лекарство може да се комбинира с други бронхолитическими лекарства (ипратропия бромидом, сальбутамолом, кромогликатом натрий).

Важно

За инхалации Пульмикортом са подходящи само компрессорные или електронно-мрежести небулайзеры.

При прилагането на този наркотик е основната задача на лекаря е изборът на минимална, но заедно с това ефективна доза. Затова лечението започва с малък размер, който при необходимост се увеличават. По този начин може да се избегне прием на глюкокортикоиди под формата на таблетки. За възрастен човек е добре да се използва суспензия Пульмикорт със съотношение на будесонида 0,5 мг в 1 мл.

Той се използва в такова количество:

 • начална дозировка: 1 — 2 мг на ден, т.е. 2-4 небулы;
 • поддържаща терапия: 0,5-4 мг дневно (1-8 небул);
 • при спазме и пристъп на задушаване се използват прахобразен инхалатор или още повече увеличават обема на разтвора, обаче самостоятелно негативно облекчение подобни пристъпи изпълнен с усложнения, така че тази терапия се извършва в болнични условия.

Ако общият дневен капацитет Пульмикорта за инхалации, който трябва да се разрежда с физраствором, не надвишава 1 мг, а след това можете да се ограничи една процедура на ден. При по-голяма доза препоръчват се раздели на две и повече се използва в продължение на дни. Капацитетът на една небулы 2 мл. в Средата прилага черта, по която да се ориентират, ако за провеждане на инхалация се нуждаят от 1 мл разтвор. Отворена опаковка се съхранява в хладилник, но трябва да се използва в рамките на 12 часа.

READ  Пране сапун от хрема за деца и възрастни

Специално внимание е отделено терапия Пульмикортом по време на бременност. В инструкциите, указанията на производителя са ограничени до случаите, фразата «Прилагане е допустимо, ако потенциалната полза за майката надвишава възможния риск за плода». Научни публикации на СЗО, дават по-детайлна картина.

Трябва да се подчертае, че Пульмикорт е почти единственото за момента лекарство, за което няма доказателства за риск за прилагане в период от света на детето (това е група, В съответствие с класификацията на Контрол на качеството на храните, лекарствата и козметичните средства в САЩ).

Тази категория се дава не само на базата на проведени клинични изпитвания върху животни. Се основават също на статистиката приложение на препарата при бременни. Лечението се започва с минимална доза (това е 0,5 mg един път на ден), при нормализиране на състоянието на жените лекарството постепенно отмените. Въпреки това, след раждането на детето е необходим контрол на функционирането при него надбъбречната кора (тази структура е отговорен за производството на «собствени» на стероиди).

Как да се размножават Пульмикорт за инхалация на детето физраствором, нежелани реакции и противопоказания

Пульмикорт е един от най-доказаните лекарства в тази фармакологична група, применяющихся в педиатричната практика. Неговата ефективност и безопасност, потвърдено в хода на многото изследвания, проведени при деца, като се започне с период на новорожденности и завършва с подростковым напредване на възрастта. Сравнително нисък риск от нежелани реакции, свързани с това, че по-голямата част от лекарството остава в белите дробове, в кръвта попада само една малка част.

Препоръки, как да се размножават Пульмикорт за инхалация на детето физраствором остават същите. Ако желаната сума на лекарствения продукт е 1 мл, а след това се добавят толкова натриев хлорид. При по-големи количества от разтвора, е необходимо налейте 2 мл. Процедура трябва да продължи до пълното изразходване на лекарствени средства.

Дозировка Пульмикорта за деца от 6 месеца и по-големи следващото (препоръчват се вземат небулы с 0,25 мг будесонида на 1 мл):

 • в началния етап на лечение: 0.25-0.5 мг (1-2 мл) един път на ден;
 • за продължителна терапия: 0,25-2 мг (1-4 мл), обемът на повече от 1 мг разделени на две процедури.

Важно

При остър пристъп на бронхо — или ларингоспазма «класическа» смес за инхалации небулайзером е 2 mg от лекарството на 2 мл без съдържание. Точната доза за по-нататъшното лечение трябва да се определи педиатър.

READ  Как да се чисти бронхите с помощта на лекарства

Странични ефекти от прилагането на Пульмикорта отбелязват само при 5% от пациентите. Рискът от възникването им зависи от дозата на лекарството, чувствителност на организма дете или възрастен. Във всеки случай е по-ниска, отколкото при системната употреба на кортикостероиди.

Така посочват:

 • кандидоза на лигавиците на устната кухина;
 • промяна на тембъра на глас (дисфония);
 • усещане за сухота и болки в гърлото;
 • кашлицата е резултат на дразнене на устната кухина и носоглътката;
 • обостряне на хроничен тонзилит, фарингит, се дължат на известна иммуносупрессивной активност Пульмикорта.

Глюкокортикоиди потискат естествените защитни механизми на организма срещу различни инфекции. Така че използването на суспензия за инхалации е противопоказан при туберкулоза, гъбични поражения на лигавицата на устата. При назначаването на Пульмикорта, всички се интересуват въпрос, хормонален това лекарство, или не. Активната съставка на лекарства, будесонид, се отнася до хормони група на кортикостероиди. Много от пациентите тази терапия не е удобно, особено се страхуват да прилагат Пульмикорт за лечение на деца.

В медицинската психология има дори термин «стероидофобия». Лекарите смятат, че страховете са неоснователни и ги свързват с липсата на информированностью. В хода на многогодишни изследвания не е установено влияние на инхалации с будесонидом на вътрешната секреция редица на стероиди. Усложнения могат да се появят само при продължително системно прием на лекарства под формата на таблетки или инжекции.

Важно

При спазване на дозировката, инхалации с Пульмикортом не оказва влияние върху ендокринната система, нито на дете, нито на възрастен.

Също така мнозина сравняват Пульмикорт с Беродуалом. Това обаче не е съвсем правилно, тъй като тези средства «работят» по-различни начини. Пульмикорт има изразен противовъзпалителен ефект, докато Беродуал намалява тонуса на мускулатурата на бронхите, улесняване на дишането и отхождение храчки. Често, за да засили лечебния ефект на тези лекарства да се предписват едновременно.

Колеги Пульмикорта по състав и форма на освобождаване са такива лекарства:

 • Бенакорт;
 • Буденит Стери-Неб;
 • Будесонид-натив.

Но трябва да се помни, че това са сериозни хормонални лекарства. Така че да ги предписват и да разказвам, като се разрежда с Пульмикорт за инхалация на детето физраствором трябва лекар. Неприемливо самостоятелно и може да доведе до значително влошаване на състоянието.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.4MB/0.00115 sec