Ремантадин указания за употреба: описание, състав и свойства

Модерна фармакологическая промишленост предлага огромен брой медикаментозных лекарства, насочени към борбата с вируса. В аптеките антивирусно средство представя голям асортимент от.

Всички подобни лекарства имат подобни действия, но на различни составами и цени. Някои могат да се окажат по-ефективни, други по-малко. Един от най-ефикасни лекарства срещу простуда — Ремантадин. Има още един инструмент, наричан Римантадином. Много хора по повод на две почти еднакви заглавия възниква въпрос: «Какви са разликите лекарства и има ли те изобщо?».

Ремантадин и Римантадин — това е един медикамент. Ремантадин, в този случай, е търговското име на компонент «римантадин», това е първият вариант е търговска марка, а вторият — международен наименование, под което лекарството е известно по целия свят. Ремантадин е синтетичен медикаментом, проявляющим активност на вируси на грип. Формула средства е представена през 1963-та година, когато учените от Америка, Вильямом Причардом, беше регистрирано ново химично вещество — римантадин.

Днес този медикамент има доста широко приложение. При препарата Ремантадин указания за употреба показва, че лекарство е показано за лечение и профилактика на настинки, за деца така и за възрастни. Трябва обаче да се помни, че пиенето на хапчета без лекарско лекуващия лекар не се препоръчва. Да вземем и да назначи прием на този антивирусно медикамент може единствено специалист.

В края на краищата, всеки средства, както и този, има си ясни показания, дозировка, а също и противопоказания. Не предписва лекарство Ремантадин деца до 7 години, както и при бременност на всеки период от време (рано или късно). Не се препоръчва използването на медикамент нито с лечебни, нито с превантивни цели кърмещи майки.

Както се вижда от инструкции за употреба Ремантадин — това е лекарство благоприятства лечението на ОРИ. В това се състои основното му предимство пред много медицински средства, в частност наркотици Ринза — основното действие на който е насочено към минимизиране на неприятна симптоматика на заболяването. Въпреки това, независимо от високата ефективност на медикамент, както и друг, в някои случаи могат да станат причина за появата на малоприятной на симптоматиката.

Нецелесообразное употребата на лекарства, както и злоупотребата с наркотици, над препоръчаните дози и прием на множеството, изпълнен плачеными последици. В такъв случай е възможно появата на симптом на предозиране. Освен това, неправилна комбинация на лекарства, например, Ремантадина с Парацетамол или абсорбентами изпълнен с намаляване на концентрацията на компонента — римантадина в кръвта.

Трябва да се отбележи, че посочените по-горе медикамент има много аналози. В по-голямата си част се произвежда във вид на таблетки форма. Все пак, има няколко средства, които се произвеждат под формата на сироп и се предписва за лечение на настинки заболявания при деца с една година, например, Альгирем и Орвирем.

Свързани към препарата Ремантадин указания за употреба показва, че медикамент се произвежда само в две форми — таблетки и капсули. Този медикамент под формата на мехлеми или сироп не се извършва.

Под формата на таблетки, освен римантадина хидрохлорид съдържа незначителни количества картофено нишесте, микрокристаллической целулоза, стеарата магнезий и лактоза монохидрат. Че по отношение на капсули, тогава освен римантадина лекарство снабдено стеаринова киселина, картофено нишесте, моногидратом лактоза, желатин и титанов диоксид.

Препарат Ремантадин притежава мощни антивирусни свойства, както е посочено в указанията за употреба лекарство е ефикасно в борбата с вируса на грип А, а също на такова заболяване, като клещевой енцефалит. С цел постигане на максимален терапевтичен ефект медикамент е за предпочитане да се използва при начално симптоматике на грип в продължение на шест часа. Това допринася за намаляване на заболеваемостта от грип и свеждане до минимум симптоматиката. Капацитет на средства в СЧ се случва бавно, но напълно.

READ  Мирамистин за инхалации небулайзером: къде се прилага, ефект от лекарства

Анотация Ремантадин: показания, дозировка за различните пациенти

Ремантадин или Римантадин (международната непатентованное наименование) — отлично лекарство, което има силно антивирусно въздействие и ефикасно срещу вируса на грипа.

Освен това, това лекарство е едно от малкото, използвани за профилактика при эпидемиях грип и при энцефалите. Анотация Ремантадин показва, че употребяват това лекарство, обаче, също както и Ремантадин Авексима, Стил и Актитаб, може възрастни и деца над седем години. Медикамент допринася не само за премахване на неприятна симптоматика на грип — висока температура, ринит, възпаление на гърлото, ставни, мускулни и главоболие, но и за премахване на болестта, тъй като активното вещество римантадин влияе на самия вирус. Възрастни и деца, от четиринадесет години предписват употреба на 1-ят ден, 100 мг, което се равнява на една капсула или две таблетки три пъти на ден, на 2-ра и 3-та — 100 mg два пъти на ден, на 4-та и 5-та — 100 mg веднъж на ден.

При появата на първия симптом на заболяването, според анотация на Ремантадина, се допуска еднократното пиене на медикамент в доза от 300 мг, което се равнява на три капсулам или шест таблеткам. Децата с 11-14 години се назначава от употреба една таблетка медикамент три пъти на ден. Деца от 7-10 назначава прием на една таблетка Ремантадина два пъти на ден.

Бременни и кърмещи жени медикамент не се назначава. Препоръчителна продължителност на терапевтичен курс — от пет дни. Да се започне лечение, за предпочитане веднага след появата на първия симптом. Анотация Ремантадин сочи, че най-ефективно средство ще бъде в случай на употреба на първата доза в рамките на първия ден.

Хората от напредването на възрастта с тежки повреди във функционирането на черния дроб и бъбреците се препоръчва да се използва не повече от две таблетки на този антивирусно медикамент в денонощието. В анотацията към лекарството Ремантадина също така е посочено, че с превантивна цел трябва да се консумират по 50 мг на лекарства веднъж на ден. Продължителност на профилактичен курс — две седмици. Ремантадин — със сигурност, ефективен медикамент, който ще ви помогне в излечении грип и премахване на неприятна симптоматика.

Въпреки това ядат хапчета, без знанието на лекуващия лекар не си струва. Това може да стане причина за влошаване на благосъстоянието. При първите прояви на грип или друго простудного заболяване трябва да се потърси помощта на квалифициран специалист. Той ще предпише лекарство, ще вземе схема и курс на терапия с оглед на индивидуалните особености на организма, потока на заболяването и общото благосъстояние.

Странични действия Ремантадина и на кого е противопоказан терапия медикаментом

Ремантадин, както и всеки друг медикамент, се отличава с редица особености и противопоказания за употреба.

Така, лекарството не се назначава хора с индивидуална непоносимост, повреди във функционирането на щитовидната жлеза, почечными и печеночными патологиями, глюкозо-галактозной мальабсорбцией, непоносимост или дефицит на лактоза. Лекарството е Противопоказано при бременност и кърмене. Освен това, хората, страдащи от атеросклероза, епилепсия, хипертония, заболявания на СЧ, недостатъчност на черния дроб и бъбреците, яжте медикамент трябва да бъдат с повишено внимание. Странични действия Ремантадина се наблюдават в редки случаи. Често лекарството се понася добре. Но тъй като тялото на всеки човек е различен, не е изключено появата на странични ефекти.

Странични действия Ремантадина могат да възникнат поради превишаване на препоръчвана доза, увеличаване на множеството прием на хапчета, удължаване на курса, а също и лоша съвместимост на определени медикаменти.

READ  Хроничен фронтит: предпоставки и причини за възникване

Често такива прояви се характеризират с:

 • нарушение на съня;
 • болки в главата;
 • предобморочными състояния;
 • недомоганием;
 • хронична умора;
 • метеоризмом;
 • болезненностью в епигастриума;
 • загуба на апетит;
 • ксеростомией;
 • диспепсия;
 • кожни высыпаниями;
 • със зачервяване на дермата;
 • сърбеж.

Сама по себе си предозиране Ремантадином е изпълнена и странични действия. Така че, в случай на превишаване на нормалната концентрация в кръвта римантадина възможно е появата на: метален вкус в устата, повръщане позывов, халюцинации, делириум.

При подобни прояви трябва да се потърси помощта на квалифициран специалист. Предупреждават появата на странични действия на Ремантадина е възможно. За това не се изисква много. Важното е да се консумират медикамент по схема, назначени от лекаря и не се разшири себе си лечебен курс.

Че е по-добре Кагоцел или Ремантадин, Арбидол или Ремантадин: цените, колеги, мнения

При Ремантадина има много аналози, като активен компонент, така и по фармакологични свойства. Някои от тях са по-евтини, други по-скъпи. Освен това, аналози на Ремантадина се произвеждат в различни лекарствени форми.

Много хора често си задават въпроса: «Какво е по-добре Арбидол или Ремантадин?». Да се каже точно кои от тези средства по-ефективно, може квалифициран специалист, който е самостоятелно да се правят никакви изводи не се препоръчва.

Често лекарите вместо Ремантадина предписват прилагането на:

 • Тамифлу;
 • Кагоцела;
 • Альгирема;
 • Ингаверина;
 • Ремантадина Актитаб;
 • Ремантадина Авексима;
 • Олвирема;
 • Анаферона;
 • Полирема;
 • Ремантадина Сти.

Че във всеки случай, по-ефективно Кагоцел или Ремантадин, или всеки друг антивирусен медикамент, може да лекуващия лекар, който ще предпише най-правилното лечение е в съответствие с клиничната картина на пациента.

Важно е да запомните, че не всички продукти могат да се комбинират по между си, има няколко такива, на които не се препоръчва да се използват заедно:

 1. Цялостно употребата на Ремантадина с Парацетамол (Эффералганом, Панадолом) или Аспирин, Кардиомагнилом, предизвиква намаляване на всасываемости Ремантадина на 12%.
 2. Цялостно прилагане на Ацетазоламида с Ремантадином провокира намаляване на отделянето на активното вещество антивирусно средство бъбреците.
 3. Едновременна употреба на Ремантадина с адсорбентами (активен въглен), обволакивающими или стягащо лекарствата (Гависконом, Алмагелем) е изпълнен с намалено всмукване на римантадина.

Също така не се препоръчва комбинация от антиепилептични средства с Ремантадином, тъй като в този случай се отбелязва намаляване на ефективността на антиепилептични медикаменти. Не си струва да се отдадете на самолечение и да се вземат лекарства без лекарско предписание. При силно притиснати в избора на антивирусно средство, да попитам, че действеннее Кагоцел или Ремантадин, може да лекуващия лекар.

Да се даде еднозначен отговор за това, че е по-добре Кагоцел или Ремантадин може само внимателно да се запознаят с характеристиките на всеки от медикаментите. И двете медикамент има противовирусни и влиянието им върху човешкото тяло е еднакво. Разликата е в състава и формата на производството. Активен компонент на Ремантадина — хидрохлорид римантадина, Кагоцела — кагоцел.

Ремантадин се извършва в две форми (таблетки, капсули), както Кагоцел в една — таблетированной. Какво по-ефективно в борбата с вируса на Ремантадин или Кагоцел? Тук всичко зависи от клиничната картина на пациента.

Ремантадин действа върху вируса наведнъж. Действие Кагоцела малко по-различна. Действащ компонент провокира продуцирование в клетките интерферонов, стартиране на последователност от реакции на имунната система, което води до унищожаване на патогенни микроорганизми. И Ремантадин и Кагоцел имат няколко различни показания и противопоказания. Кагоцел се предписват за лечение не само от грип, но и на херпес симплекс и други настинки. Че по отношение на Ремантадина, а след това той е назначен за терапия на грип и за превенция на такава патология, като клещевой енцефалит. Че за противопоказания, Ремантадин, в сравнение с Кагоцелом, има по-голямо количество.

READ  Мащерка: полезни свойства, състав и описание на билките

И двете средства не се препоръчват за бременни и кърмещи жени. Че сравнително терапия на грип при деца, Кагоцел е за предпочитане, може да се даде с три години. Ремантадин е показан на децата със седем години. Различна от лекарствата и разходите. Средната цена на Кагоцела — 230 рубли, Ремантадина — 60 рубли. Че е по-добре Арбидол или Ремантадин, може да се изясни специалист.

Тези средства имат различен механизъм на действие и състав. Ремантадин е ефективен в борбата с много вируси. Действието му зависи от това, колко време е започната терапия. Средство допринася за блокиране на размножаването на патогенни микроорганизми и тяхното унищожаване. Че за Арбидола, то неговият ефект е няколко други. Той допринася за премахване на вируса по време на неговото контакт със здрави клетки.

Арбидол допринася за намаляване на периода на заболяването и предотвратяване на развитие на усложнения, а Ремантадин унищожава вирусите още преди да им проникване в клетките. Се различава от тези средства и продължителността на терапевтичния курс. Продължителността на лечение на настинки заболявания Ремантадином, в съответствие с инструкциите, пет дни, а Арбидолом — един и половина на седмица.

В някои случаи лечението се забави с месеци. Че по отношение на прилагането на лекарства за лечение на грип при деца, в този случай Арбидол по-добре Ремантадина, тъй като го предписват на деца с две години. Ремантадином може да се лекува деца на възраст над седем години. Различни от лекарства и очни ставки. Активен компонент на Ремантадина — римантадина хидрохлорид, Арбидола — арбидол.

Варира и цената на лекарствата. Средната цена на Ремантадина в аптеката — 60 рубли, Арбидола — 300 рубли. Изберете най-подходящия медикамент и да се каже Ремантадин или Арбидол че е по-добре да лекуващият лекар. Ремантадин — ефективни и че е важно доказано през годините лекарство. Мненията на хора, които са използвали медикамент за лечение или профилактика на грип са потвърждение на неговата ефективност.

Коментари

Кристина, на учител, на 34 години. «За лечение на грип цялото семейство използваме Ремантадин. Средство много ефективно. Ако по време на пиете хапчета, прогресирането на болестта спира. Пропил лекарство за няколко дни и от грип следа не остава. Освен това този медикамент един от най-евтините, а това не може да не зарадва.»

Валери, на маркетинг, на 43 години. «Ремантадин се прилагат както за профилактика, така и лечение на грип. Много добър и достъпна за всеки човек е лекарство. И неговият лечебен ефект няма нищо по-лошо от скъпо струващи лекарства.»

Наталия, консултант, на 39 години. «Син, който се оплаква от слабост и умора. Отидохме в болницата. Докторът каза, че е грип и трябва да се пие Ремантадин. Отидоха до аптеката, съм силно изненадан цени на лекарства. Помислих си още, какъв ефект може да бъде от копеечного медикамент. Но отношението ми към наркотик се промени, когато на третия ден на сина ми стана по-добре, а не е мъчително кашлица и ужасна хрема.»

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00168 sec