Ринофлуимуцил: инструкция за употреба на наркотици

Безвреден хрема по време на обикновена настинка, ако не се лекува, лесно преминава в хронична форма на синузит. Това се дължи на факта, че патогенное съдържанието удари в синусите на носа и след известно време предизвиква сериозно възпаление. За да не се допускат усложнения от ринит, трябва своевременно почистване на носа от натрупаните слуз.

В аптеките могат да се купят различни средства за лечение на настинка. Всички те имат свои отличителни лечебните ефекти, които са предпочитани при това или онова течение на заболяване на носа. Като активни вещества действат морска вода, растителни съставки, синтетични вещества или антибиотици.

Едно от най-популярните лекарства за лечение на настинка различни форми — Ринофлуимуцил. Този препарат е подходящ и за деца и възрастни. Помислете функции използване на препарата Ринофлуимуцил в инструкциите за употреба. Ринофлуимуцил се отнася до лекарствените средства, които оказват комплексно действие по отношение на болести на носа. Той не е антибиотик, но има противовъзпалителни свойства.

Лекарството се предлага под формата на спрей за нос спрей. В указанията за употреба Ринофлуимуцил описва като бистра течност с приятен ментов аромат. Количеството на лекарственото вещество — 10 мл. Флакон е направен от тъмно стъкло. В комплекта е включена дюза, микро-мъгла течност. Препаратът е опакован в картонена кутия. Производител — компанията Zambon, Италия.

Лекарството, преди всичко, изпълнява две важни функции:

 • втечнява и извежда от синусите гъста слуз, която се образува при транспортиране от своге до софия (муколитический ефект);
 • облекчава подуване на лигавицата на носа, облекчава дишането (сосудосуживающий ефект).

Като основни компоненти на препарата действат ацетилцистеин и туаминогептана сулфат. В състава на допълнителни компоненти етанол, вода, аромат «мента», сорбитол, натриев гидрофосфата додекагидрат, натриев хидроксид, бензалкония хлорид, динатрия эдетат.

Ацетилцистеин осигурява мощен муколитический ефект. Той влияе на мукополисахариды, които участват в образуването на слуз при възпалителни процеси в носа. В резултат на това действие гъста слуз и гнойни тапи разжижаются и са получени от кухината на носа по естествен начин, като осигурява на пациента пълноценно на носното дишане.

Друго действие ацетилцистеина — противовъзпалително. Officinalis компонент не се бори с бактерии и вируси, но помага за премахване на възпалителни процеси. Туаминогептана сулфат е симпатомиметическим амин. Компонент активно се бори с оток на лигавиците и гипотермией. Като всяко сосудосуживающее средство за носа, незабавно улеснява дишането чрез премахване на подуване на лигавицата, сужающих лумена на дихателните пътища.

По своята същност процесът е сходен отхаркивающие лекарствени средства, предназначени да се улесни отхождение храчки при пневмония и бронхит. Само той се прилага при заболявания на носа и произвежда допълнителен сосудосуживающий ефект. Ринофлуимуцил успешно се справя с различни видове хрема. Към тях се отнасят риниты и синузит.

Заслужава да се отбележи

Най-голяма ефективност лекарство носи при лечение на ринитов, включително вазомоторных и алергични. Навременното пречистване от слуз и гной кухини на носа позволява да се избегнат такива заболявания като синузит, фронтит и други.

За лечение на синузит инфекциозна етиология Ринофлуимуцил се назначава само в състава на комплексната терапия. Това се дължи на факта, че сами лекарство не може да спечели бактериална инфекция, тъй като в него липсва антибактериален компонент. Но с цел облекчаване на дишането и на изхода на слуз и гной от носа, Ринофлуимуцил често се прилага в УНГ практиката при различни синуситах.

READ  Вътрешна температура и втрисане без температура: причини и лечение

Интраназальное приложение позволява наркотик попаднат в най-отдалечените участъци на кухини на носа. По този начин, ходове до възпалява пазухам са освободени, а гъсти гнойни тапи разжижаются и лесно се екскретират. Ако лекарството се използва в началния етап на възпалителни процеси в носа, поява или влошаване на синузит могат да бъдат избегнати.

В указанията за употреба Ринофлуимуцил се препоръчва да се използва при следните заболявания:

 • вазомоторном рините;
 • остър или подостром рините;
 • синуситах;
 • хроничен рините.

Ринофлуимуцил, чрез интегрираната изложени на компоненти, предоставя следните лечебни ефекти:

 • стеснява кръвоносните съдове, премахва подуване на лигавицата на носа;
 • втечнява гъста слуз;
 • спомага за почистване на устната носа от патогенни на съдържанието;
 • премахва възпалението;
 • предпазва орган на дишането от токсини.

Избирайки като лечебно средство, лекарство Ринофлуимуцил, трябва да се помни, че не го предписват при остри инфекции на носа. Само лекар може да прецени характер на патологични процеси в носната кухина и вярно да назначи медикаментозно лечение.

Лекарството категорично не може да се прилага, ако човек страда закрытоугольной глаукома, алергия към един от компонентите на лекарственото средство и тиреотоксикозом. Забранено е лечението Ринофлуимуцилом с едновременния прием на МАО-инхибитори и трициклических антидепресанти. Лекарство, така също не трябва да се прави две седмици преди прием на определени лекарства и след две седмици, след отмяната.

С особено внимание и под наблюдение на лекар Ринофлуимуцил предписват за следните пациенти:

 • деца до 3 години;
 • бременни и кърмещи жени;
 • лица, страдащи от бронхиална астма, високо кръвно налягане и стенокардия.

Страничните ефекти се изразяват в подобряване на възбудимост, сухота на лигавиците на носа, тахикардия, хипертония, треморе на крайниците, нарушение на изтичането на урина, сърцебиене. Сред неблагоприятните последици от приема на Ринофлуимуцила — ефект на привикване. Освен това, постоянно прекалено twin използване на лекарството може да предизвика патологични промени на лигавицата на устната на носа и синусите.

За да се избегнат странични ефекти от лекарството Ринофлуимуцил, указания за употреба ограничава времето за използване на препарата до седем дни. При него еднократното напояване на носа не трябва да надвишава две дози във всяка ноздра. Лекарството се използва не повече от четири пъти на ден.

Как да използвате капки Ринофлуимуцил деца и възрастни

Форумите в интернет се срещат за обсъждане на темата за начина и продължителността на лечение Ринофлуимуцилом.

Хората, особено младите майки, изправени пред чести ринит при деца, склонни да се доверят отзива повече от мнението на специалисти.

Освен това, без четене на официалната инструкция за прилагане на лекарствени средства, имат различни схващания.

Например, участниците във форума питат за това, как правилно да използват спрейове или капки Ринофлуимуцил. Прилагат лекарства неконтролируемо, не като следвате инструкциите за недопустимо.

Не трябва да забравяме, че с изключение на възникване на странични ефекти, Ринофлуимуцил може да навреди на здравето. Всички вазоконстриктор капки или спрейове изискват внимателно спазването на дозата и курса на прием на лекарството. Затова, когато лечението е по-добре да привлече препоръка на лекуващия лекар.

Лекарството е единственото лекарствени под формата на спрей. Капки Ринофлуимуцил не може да се купи в аптеките, така, както и спрейове. Лекарства под формата на аерозоли се прилагат за провеждане на инхалация (вдишване) при лечение на заболявания на долните дихателни пътища и гърлото, като например бронхит или ангина. За лечение на заболявания на носа използват спрейове.

READ  Гаргара на гърлото при ангина: ползите процедури и правила за изплакване

Прилагането на Ринофлуимуцила за деца.

Децата понасят добре Ринофлуимуцил. Той има приятна миризма и когато се използва правилно, не причинява дразнене на лигавицата на носа. След напояване на носните проходи детето става по-лесно да дишате, и дори най-малките деца с удоволствие позволяват на майки провеждане на такова лечение.

Обикновено родителите преди лечение на детето внимателно изучават инструкциите за употреба на лекарства. Този препарат се препоръчва за употреба на децата с три години. Въпреки това, по съвет на педиатър, лечение Ринофлуимуцилом деца могат да бъдат вече с две години, или дори една година. За да се избегнат прояви на нежелани реакции при бебето, лекарство трябва да се прилага стриктно в една доза, която е предписал лекарят.

Детско лекарство Ринофлуимуцила не. За лечение на детето трябва да се ограничи до минимална доза наркотик. Максимален курс на лечение е не повече от една седмица. Обикновено в рамките на 3-4 дни настъпва подобряване на състоянието на здравето и от прилагането на лекарството може да се откаже.

Как правилно да използвате Ринофлуимуцил деца:

 1. Извадете бутилка от кутията и махнете с него на покрива.
 2. Намерете към распылителе защитна капачка и да го изтриете.
 3. Заключете дозатора на флакона.
 4. Разклатете флакона и натиснете дозатора, за да активирате устройството.
 5. Кожата в дълбочина въведете пластмасов връх в ноздра на бебето.
 6. Кликнете върху устройството за пръскане веднъж.
 7. Повторете с другата ноздра.
 8. Максимален брой напояване на носа на ден — 4 пъти.

При спазване на всички изисквания към прилагането на лекарството, Ринофлуимуцил на децата няма да навреди. Билкови препарати се понася добре от организма на бебето, така че в някои случаи могат да предписват дори грудничкам.

Прилагането на Ринофлуимуцила за възрастни.

Тийнейджъри и възрастни могат да използват еднократно двойна доза лекарства във всяка ноздра, а след това има натискане на дозатора трябва два пъти. В останалата част на начин на приложение и продължителността на лечението са сходни: не повече от 4 пъти на ден, максималният срок на лечение е 7 дни.

Прилагането на Ринофлуимуцила за бременни.

В състава на лекарството присъства компонент, който не се препоръчва при бременност. Всички вазоконстриктор лекарства са опасни, защото могат да доведат до повишен тон на матката и Ринофлуимуцил не е изключение.

Вазоконстриктор вещества, напоена с лигавицата на носа, попадат в системата на притока на кръв, а следователно оказват влияние върху матката, където се намира плодът. Така че при назначаването на медикаменти с такива компоненти, лекарят трябва да прецени всички рискове, свързани с бременност и здравето на жената.

Ако флакон е отворен за лечение, а след това да го използвате може да е само в рамките на двадесет дни. Затворен флакон полезен и на 2,5 години. Лекарството трябва да се съхранява при стайна температура, оптимални показатели — 20-25 градуса.

Цена и аналози на лекарството Ринофлуимуцил (спрей)

Цената на Ринофлуимуцила, в сравнение с други подобни препарати, не е висока. Тя варира в диапазона от 220 до 280 рубли за бутилка.

READ  Парна инхалация в домашни условия при гайморите

Сред прегледи на пациенти, прилагащи Ринофлуимуцил спрей, много положителни. Препаратът е оценен за висока ефективност и скорост на лечение. Но по отношение на цените на моменти се изразяват негативни мнения. В края на краищата редица аналози на лекарството е по-евтино, а тяхното действие е подобно. Обаче по-евтино обикновено средства под формата на капки, а като спрейове са по-скъпи Ринофлуимуцила. Сред подобни лекарства по-често отделят Санорин, Носолин, Полидекса, Виброцил, Изофра. Тези лекарства имат отличителни характеристики. Ще ги разгледаме в детайли.

Виброцил. Лекарството има сходно действие с Ринофлуимуцил спрей. Но Вибрацил по-ефективен при алергичен рините. Друга особеност е, че той се предлага в няколко фармацевтични форми. Освен спрей, могат да бъдат закупени гел и капки Виброцил. Показания Виброцила подобни: риниты, придружени от настинки и алергичен ринит. Фенилэфрин, един от компонентите на препарата, премахва отоци. Второто активно вещество — диметиден малеат — притежава че са безспорни. Средната цена 280 рубли.

Носолин. Е вазоконстриктор лечебно средство. В състояние бързо да облекчи дишането за сметка на облекчаване на подпухналостта на лигавицата на носа. Използва се под формата на капки. Е Показан за лечение на ринитов и синузити. Предимство на препарата е неговото ниската цена, която варира в района на 100 рубли.

Изофра. Предлага се под формата на спрей. Лекува хрема бактериален характер. При вирусна етиология противопоказан за употреба, тъй като намалява местния имунитет, което има отрицателно въздействие върху лечението. Е антибиотик с активно действащото вещество фрамицетином сулфат. Ринофлуимуцил спрей, за разлика от този наркотик, може да се приложи при различни видове хрема, а Изофра — само при наличие на сериозна инфекция. Цената на лекарството 250-300 лева.

Санорин. Както и при Носолина действие на препарата е стесняване на кръвоносните съдове и помага за премахване отока на лигавицата на носната кухина. Положителна черта на лекарството за по — дълъг период на действие след еднократна употреба. Има две лекарствени форми-капки и емулсия. За лечение на деца използват капки с намалена доза активно вещество. Цена на лекарство — 130-150 лв.

Полидекса. За лечение на носа се предлага под формата на спрей. Полидекаса с фенилэфрином е комплексен медикаментом. Основните компоненти на лечението: дексаметазон (облекчава възпалението), фенилэфрин (премахва подуване), антибиотика неомицин и полимиксин (убиват микробите). За разлика от спрея Ринофлуимуцил се прилага само при бактериална етиология. Цената на лекарството в рамките на 300 рубли.

Ксимелин екстра. Сосудосуживающий ефект се постига за сметка на алфа-адреномиметика ксилометазолина. Индикация за прилагането служат риниты и синузит, причинени от простуда, а така също и алергичен ринит. Има един дълъг лечебен ефект, запазва свободното си на носното дишане до 8 часа след еднократно приложение. За разлика от Ринофлуимуцила има повече противопоказания и странични ефекти. Цената на наркотици в района на 200 рубли.

MAXCACHE: 0.41MB/0.00124 sec