Ринофлуимуцил при гайморите: използване на лекарството при възпалителни процеси

Един от най-популярните инструменти, използвани за лечение на синузит към днешна дата, е Ринофлуимуцил. Благодарение на внимателно подбрани комбинация от действащи компоненти в състава на препарата, Ринофлуимуцил при гайморите става просто незаменим инструмент.

Действащи вещества на лекарството — сулфат туаминогептана и ацетилцистеин.

Туаминогептан ефективно свива кръвоносните съдове и позволява доста бързо да се вдигне подуване на лигавицата на носа. Ацетилцистеин, от своя страна, помага за премахване на възпалителни процеси, а също така се втечнява и носните секрети.

Важно е да знаете

Противно на общоприетото схващане, капки в носа Ринофлуимуцил не са антибиотик. Входящи в състава на лекарствени средства Ацетилцистеин, оказва муколитическое въздействие.

Лекарство, често се използват с цел отделянето на храчки при лечение на различни заболявания на дихателните пътища.

Показания Ринофлуимуцила

Показанията за приложение на това лекарство могат да станат такива възпалителни заболявания, като:

  • Остър и хроничен ринит.
  • Различни видове синузити, включително и синузит.

Лекарството може да се прилага за лечение на деца, обаче, ако детето не е достигнал три години, трябва да използвате Ринофлуимуцил при гайморите с повишено внимание. Лекарството е безопасно за организма на детето в случай, че всички препоръки на лекуващия лекар строго да се изпълняват.

Лекарството впрыскивают в кухината на носа по следната схема:

  • Възрастни пациенти — по 2 впрыскивания във всяка ноздра интервали 3-4 пъти на ден.
  • Деца над три години — по един впрыскиванию във всяка ноздра 3-4 пъти дневно.

В някои случаи по-полезно ще бъде прилагането на близкородствено на лекарството, спрей за нос Флуимуцил, за деца под три години. За разлика от Ринофлуимуцила, капки в носа Флуимуцил за деца не съдържат сулфат туаминогептана, което позволява използването на лекарството при индивидуална непоносимост към дадено вещество.

READ  Как да се облекчи болката в гърлото при ангина: прилагане на лекарствата

Важно е да знаете

Продължителността на приложение на препарата не трябва да надвишава седем дни. Увеличаване на продължителността на курса на лечение може да бъде само по препоръка на лекуващия лекар.

Странични ефекти и противопоказания

Появата на странични ефекти е възможно в този случай, ако използвате лекарството повече от седмица, а също не се спазват от дозата на лекарственото средство.

Нежелани реакции в тази ситуация може да възникне от страна на:

  • Сърдечно-съдовата система (повишено налягане, тахикардия);
  • ЦНС (тремор на крайниците, повишена възбудимост);
  • На дихателната система (сухота на лигавицата на носоглътката);
  • Отделителната система (в редки случаи е възможно забавяне на уриниране).

Противопоказан за лечение на синузит Ринофлуимуцилом на пациенти, страдащи от закрытоугольной глаукома и тиреотоксикозом. Също така е забранено да се прилага това лекарство пациенти с индивидуална непоносимост към отделните действащи компоненти на препарата.

С повишено внимание лекарство трябва да се приема при пациенти с бронхиална астма, артериална хипертония и стенокардия.

Забранено е да приемат Ринофлуимуцил едновременно с МАО-инхибитори, както и трициклическими психотропни лекарства. След премахването на последните трябва да мине през най-малко четиринадесет дни.

Използването на Ринофлуимуцила при синусите по време на бременност може би, все пак, това трябва да е с повишено внимание и само в случай на жизнена необходимост. Прием на този наркотик е нужно предварително привеждане в съответствие с унг-лекар и гинеколог.

Важно е да знаете

 

Тъй като лекарството може да предизвика редица усложнения, лечение по време на бременност е препоръчително да се провежда в болнични условия.

Той също така не е препоръчително да се прилага в периода на кърмене, тъй като в момента липсват някакви данни за евентуалното въздействие на лекарството върху кърмачета.

READ  Ефективно лечение и терапия на бронхит

Имайте в предвид, че дори и най-безопасно лечебно средство могат да причинят значителни вреди при неправилна употреба. Медикаментозно лечение на капки в носа, когато гайморите, включително и Ринофлуимуцилом, не трябва да се извършва хаотично. Ако се придържат стриктно към всички препоръки, победи болестта може да бъде в най-кратки срокове.

MAXCACHE: 0.39MB/0.00066 sec