Ринонорм: инструкция за употреба на наркотици

Спрей за нос, предназначени за стесняване на кръвоносните съдове, използвани в УНГ-посока, Ринонорм, указания за употреба на който подробно описва всички основни фармакологични свойства на лекарството, се препоръчва при заболявания като хрема, синузит, отит на средното ухо.

Предлага се remedy под формата на спрей за нос спрей за локално приложение. Основното активно вещество е ксилометазолина хидрохлорид.

Разтвор прозрачен, удобен въвеждате при помощта на специален накрайник. Когато сосудосуживающий лекарството се инжектира, му вещества допринасят за свиване на кръвоносните съдове, се отстранява отоци на лигавиците, намаляват отделянето на слуз. Действие и ефект на лекарството се наблюдава вече в продължение на няколко мачкам след въвеждането му, ефектът трае до 6 часа. Пациентът веднага се забелязва колко по-лесно дишане, изчезва запушване на носа, изчезва риска от развитие на усложнения, подобряване на цялостното здраве.

Тъй като назален наркотик е средство за локално приложение, той се абсорбира в плазма, кръв в малко количество, което не се определя от анализи. Това означава, че няма вредни и токсични действия на тялото лекарство не е било.

Показания за прилагане на препарата Ринонорм:

 • бактериален ринит;
 • остър ринит;
 • вирусен ринит;
 • алергичен ринит в остра форма;
 • остър синузит;
 • хроничен синузит е в остра форма;
 • възпаление на средното ухо при остра форма;
 • при подготовката на пациента за провеждане на процедури и операции на носа.

Ефективността на лекарствата са високи и терапевтичните резултати са видими в рамките на няколко минути след прилагане на лекарството. Назален фармакологичен спрей е аналог на различни назальным капки, които имат локално действие, не се абсорбират в кръвния поток, така че много рядко предизвикват алергични и други странични реакции. Така си спокойно използват, когато боледува детето, за да вземе запушване на носа.

Ринонорм много лесен за употреба, много по-лесно се дозират: не е необходимо запрокидывать главата, достатъчно е едно кликване на захранващи и в вливане носа сакото си идва на необходимата доза. Така че спрей за нос могат да се използват дори от деца, но под надзора на родител. Ефективността на средства се дължи на факта, че спреят при впрыскивании-внимателно, отколкото капки, обработва повърхността на лигавицата на носните синуси, равномерно се оросява ги и разпространява полезни и терапевтични вещества, лекарства.

Важно

Заявление за деца на възраст под 2 години не се препоръчва, тъй като при въвеждането, лекарството може да попадне в слуховите тръби, защото те са разположени по-близо, отколкото при възрастни до носовым пазухам.

С възрастта, тяхното местоположение се променя и по време на края възраст може да се осъществи прием на лекарството за лечение на детска хрема. Освен това, когато се прилагат спрейове за лечение на хрема при деца на възраст под 2 години, това може да доведе до спазму на белите дробове. Се срещат, макар и много рядко — спиране на сърцето.

Бъдете внимателни, преди да започнете приложение на лекарството Ринонорм, указания за употреба включва следните противопоказания:

 • сух ринит;
 • детска възраст до 2 години;
 • детска възраст до 10 години в случай, че се прилага спрей за нос за възрастни;
 • състоянието на пациента след гипофизэктомии;
 • закрытоугольная глаукома;
 • едновременното лечение с помощта на трициклических антидепресанти и мао-инхибитори;
 • повишена чувствителност към компонентите на лекарства.
READ  Възпаление на белите дробове: заразен или не?

С повишено внимание лекарят може да предпише прием на лекарства-в случаите, когато пациентът страда от тежки сърдечни заболявания, захарен диабет, артериална хипертония. Лекарството Ринонорм може да предизвика и някои нежелани ефекти. Официалната инструкция за употреба не се препоръчва да се надвишава доза от лекарството, за да не предизвикат парене в носа, дискомфорт, сухота в носа, дразнене в ларинкса.

В някои случаи се появява главоболие, дразнене, повишаване на кръвното налягане, гадене, повръщане и алергични реакции под формата на кожни обриви. Много рядко, но Ринонорм може да предизвика и аритмию сърдечна дейност, загуба на съзнание. Указания за употреба в ситуации данни съветва да се мият стомаха, да приеме активен въглен, а в най-тежките случаи, ако по невнимание лекарството попаднал вътре, да се обадите в здравно заведение за специализирана мерки.

Ринонорм спрей за нос: дозировка за деца и възрастни

Ринонорм спрей за нос трябва да се прилага в следната дозировка:

 • Деца над 10 години и възрастни по 1 доза (едно натискане) във всяка нос секреция сакото не повече от 3 пъти/ден.
 • Деца на възраст от 2 до 10 години по 1 доза 3 пъти/ден.
 • Максимално разрешено използването на лекарството в денонощието — не повече от 7 пъти. При този интервал между отделните, трябва да бъде не по-малко от 6 часа.

Курсът на лечение обикновено продължава до 7 дни. Ако в продължение на една седмица не се наблюдават стабилни терапевтични резултати, прилагането на спрей за нос Ринонорм трябва да спре и да го замени с друг медикамент, но само по препоръка на лекар.

Моля, обърнете внимание

Преди да използвате спрей за нос, непременно почистете носа на синусите от слуз, за да се улесни въвеждането на лекарството и да се ускори неговия терапевтичен ефект.

Лигавицата на носа с помощта на лекарства се освобождава от слуз, по-лесно дишане, отстранява отока на лигавицата тъкани, се освобождава всяка носа пазуха и подобрява общото състояние на пациента.

Имайте предвид, че спрей за нос за нос Ринонорм не се прилага по време на бременност и в периода на кърмене. Дори въпреки факта, че това лекарство се отпуска без рецепта, не си струва да използвате лекарства без лекарско предписание, както на децата, така и за възрастни.

Тъй като лекарството има ефект върху кръвоносните съдове — свива ги на стената, това не може да има такъв ефект и върху кръвоносните съдове на плацентата по време на бременност. В резултат на такова въздействие се намалява естественото движение на кръвта и я намалява притока на съдовете на плацентата, което може да предизвика разстройство на развитието и растежа на плода в утробата на майката. Също така се намалява и количеството на хранителни вещества, идващи от кръв към плода.

Капки в носа Ринонорм и особености на тяхното прилагане

Капки в носа Ринонорм не се прилагат заедно с антидепресанти, МАО-инхибитори, тъй като може да предизвика повишаване на кръвното налягане.

READ  Гнойники на гландах: причини и симптоми патология

Цена Ринонорм може да варира от 65 рубли. до 72 ..

Назални капки в носа Ринонорм са ефективни аналози:

 • Ксимелин има същото активно действащото вещество, подобна схема на прием. За разлика от Ринонорма, период терапевтично действие по-дълъг — до 8 часа. Основен терапевтичен резултат се проявява в высушивании на лигавицата на носа, така че да не предизвика нежелани сушене на носоглътката, не си струва да приемат лекарства за деца.
 • Аквамарис — ефективното средство на основата на морски соли, богати на минерали и други полезни вещества. Също има терапевтичен ефект върху лигавиците на носа, хидратира ги, за да не се предизвика изсушаване и не предизвика дискомфорт при прием на лекарството.
 • Длянос — притежава същия спектър от местни действия не се препоръчва за прием на деца, навършили 6 години, по време на бременност и в периода на кърмене, тъй като има висока концентрация. Ефективността на средства потвърждава и от лекари, и мнозина забелязват, че лекарството помага, дори и при много силна запушване на носа.
 • Отривин — със същото активно действащото вещество, се препоръчва терапия еднакви заболявания.
 • Називин — много ефективно лекарство, бързо се оказва терапевтично въздействие, ефектът трае до 6 часа. При бременност и в период на кърмене лекарят предписва назальное средство внимателно. Курсът на лечение не трябва да продължава повече от 7 дни, тъй като лекарството може да предизвика пристрастяване.
 • Риностоп не се прилага за лечение на деца под 2 години не се използва при бременност, по време на хранене с кърма, се назначава много внимателно. Курсът на лечение не трябва да бъде повече от 7 дни, тъй като превишаването на продължителността на курса, води до точно обратното резултати: възниква оток на лигавицата на носа, се увеличава запушване на носа.
 • Несопин — има по-меко действие върху лигавицата на носа, отколкото на други колеги Ринонорма. Подуване на лигавицата премахва в рамките на 15 минути и действа в продължение на 6 часа.
 • Тизин намалява чувствителността на лигавицата на носа, намалява риска от развитие на алергичен ринит. Този медикамент се назначава при силна запушване на носа при хрема, както и при ОДИТИ, когато болестта е вече започва да се предизвика болка в областта на ушите. Лекарството не се назначава на деца под 2-годишна възраст, за деца над 6 години и за възрастни курс подобен Ринонорму. Страничните ефекти се изразяват по същия начин, така че не трябва да се превишава препоръчаните дози на прием на лекарства.
 • Гриппостад Рино — толкова ефективно средство, се издава под формата на гел.

Много от пациентите посочват ефективни терапевтични резултати от лечението. Отбелязва се на първо място удобство за използване, дозиране, компактност флакона с разтвор на достъпна цена.

Лекарите също така се наблюдават ефективността на средства и го предписват на деца и възрастни, въпреки че лекарството не може да премахне причините за болестта, а само премахва симптомите. Така че лекува алергична реакция, настинка, вирусно заболяване, не могат, само елиминирате симптомите. В някои случаи медикамент не помага при остър синусите, и лекарите препоръчват да се замени лекарството за по-ефективно лекарство.

READ  Гъделичкане в гърлото и суха кашлица

Важно

Капки за нос за деца и възрастни Ринонорм винаги се прилагат само по предписание на лекаря, предварително да се запознаят с инструкциите на производителя. Не забравяйте, че спрей за нос може да предизвика усложнения при заболявания на сърцето и кръвоносните съдове, не трябва да използвате лекарството при повишена чувствителност към отделните компоненти на препарата.

Най-често лекарството се прилага три пъти на ден, и това количество трикове е достатъчно за премахване на симптомите на настинка.

Ако капки за нос се използва за деца, тогава Ринонорм е препоръчително да се инжектира на родителите, че децата не са в състояние да надвишава доза.

Срока на годност е посочена на опаковката и след дипломирането си, е строго забранено получаването му.

След като се появяват първите симптоми на странични ефекти (главоболие, парене в носа, повишена сухота на лигавицата на носоглътката), веднага спирайте приема на лекарствата. Задължително се обръщайте към вашия лекар за смяна на лекарството на друго лечебно средство.

Приемът на медикамент се прекратява веднага, след като са постигнали терапевтични резултати. Ако лекарят счита за необходимо лечението да продължи точно по този начин, след това се прави почивка за 3 — 4 дни и след това отново се използва Ринонорм. Ако пациентът страда от хроничен ринит, тогава преди прием на лекарства, консултирайте се с вашия лекар, в процеса на терапия — се наблюдава от лекар, тъй като е възможно развитие на подпухналостта на лигавицата на носа.

Важно

Сосудосуживающими лекарства не трябва да използвате дълго време. Лекарите препоръчват да се приемат като средства само в случаите, когато носът е силно поставен, почти припокриване дъх и се влошава общото състояние на пациента.

Когато се появяват първите признаци на настинка те могат да купировать по-меки в действие на лекарства, които не са толкова силно се изсушава лигавиците на носоглътката. Ако няма друг изход, тогава прилагайте вазоконстриктор лекарства за носа на вечер: период на действие на тези препарати продължава от 6 до 8 часа, което допринася за спокоен сън и липса на натрупаните слуз в носа пазвите.

Но като цяло лекарите препоръчват използването на подобни лекарства възможно най-рядко и няма никога да не се превишава допустимото курс на лечение, тъй като някои лекарства предизвикват силно высушивание на лигавицата на носа, а други могат да станат причина за увеличаване на подпухналостта на слизестите тъкани, пристрастяване, а трети — изобщо ще станат причини за развитието на алергични реакции.

След като забележите ярко изразен терапевтичен ефект от приема на Ринонорма, веднага спирайте прилагането му. Както показва УНГ-практиката — Ринонорм е ефективно средство в борбата с настинка.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00161 sec