Скарлатина при деца: основни симптоми и методи на лечение

Обикновено скарлатина засяга малки деца. Затова често тази болест се отнасят към детски болести. Но има и такива случаи, че скарлатина се появи и при възрастни. Но от всички случаи, те са само няколко. Основен признак на скарлатины е ангина, която може да се развие в резултат на синузит.

Всеки родител желае да види детето си щастливо и здраво. И е много разстроен, когато техните дете се разболее.

Но, ако забележите първите симптоми на скарлатины при деца не трябва да се паникьосва, това дете не е от помощ. Трябва да се съберете и да помогнете на бебето да прехвърлите тази болест колкото е възможно по-лесно. Помощ и подкрепа на родителите винаги подбадривает деца и настройва ги възможно най-бързото възстановяване.

Обикновено инкубационният период трае от три дни до една седмица. Понякога в трудни ситуации може да достигне 10-14 дни, но не повече.

 • Първите и основните симптоми на проявление скарлатины се счита за рязко повишаване на температурата до 40 градуса.
 • Едно дете не могат да поемат заради силни болки в гърлото, всяка храна причинява мога да понасям рефлекс, дете се оплаква от лошото състояние и гадене.
 • Първите 12 часа от началото на заболяването по кожата няма никакви прояви, така че е трудно веднага да се определи заболяване. Въпреки това при допир на тялото всичко гори.

 • Обривът започва да се появява на първо място в областта на гърлото. Кожата започва да се поемат обрив около 30-40 часа от момента на заболяването. И два дни по-промените са видими с невъоръжено око.

  В същото време признаците на интоксикация и възпалено гърло се проявяват в пълна степен.

Обривът започва да се прояви първо около врата си, после бавно се спуска по гърба и гръдния кош. Най-обриви се появяват по ръцете, особено в областта на локтевых на ставите и на вътрешната страна на бедрата. Най-покраснений може да се наблюдава в области, където има гънки, и до тялото не е пълноценен достъп на кислород. В тези места обривът се задържа по-дълго, отколкото в други и излиза на последно място.

Има и по тялото на детето на място, където обрив не се проявява и кожата остава чиста. Непораженными остават устните, област пол носа, по носа и брадичката. А ето и бузите за уиски напротив придобиват ярко червена пигментация.

На вниманието на

Обривът може да бъде светло розов цвят или наситено червено. Външно тя приличаше на не малки точки, но в ставите има формата на линии.

Капилярите са много чупливи поради което по-дълбоко в кожата може да се появи кървене. Обикновено при това заболяване не се наблюдава сърбеж по тялото.

При скарлатине на сливиците се наблюдават бели петна, а устните постоянно да изсъхне и пляскане, език и покрита с патина и прыщиками. След три дни на болестта налеп изчезва.

Също така имате малко дете може да се наблюдава интоксикация, която се проявява постоянна болка в областта на челото и шията, плаксивостью и капризно, неспокойным състоянието на пациента.

В редки случаи могат да бъдат задържани, гърчове. От 80 деца от 100 болни се наблюдава тежко повръщане и запек. А ето новородени обратното започват да хуля.

Как се проявява скарлатина при деца

Бактериите стрептококка група И болезнено действат върху тялото на детето, което води до силна интоксикация. Именно те са основната причина за развитие на скарлатины.

Проява на скарлатины при децата започва с гърлото. Именно тук уреждане на бактерии и започват да се учудва на тялото. Първоначално се появява болка в гърлото и бела върху корицата на зеве. Нататък скарлатина се разпространява по външния кожному покрову на детето.

Скарлатина се предава въздушно-капково път, когато заразеният дете кашлица, кихане и говори с други деца.

Появява сериозна заплаха за здраво бебе заразят при всеки контакт с болен. Най-често децата казват скарлатину в места нация, особено в детската градина и училище при близък контакт с болно дете.

Важно

Ако в училище или в градината, е фиксиран случай на заболяване основание за нейната отмяна от едно дете, детско заведение затваряне на карантина, за да се избегне епидемия.

Най-трудното децата понасят първата седмица на заболяването. В това време бактериите се държат особено агресивно, детето постоянно се гади, знобит поради високата температура и силно възпалено гърло.

Детето губи имунитета си, стават апатични и заядлива. Цялото тяло се покрива обрив. Особено локализация обриви се наблюдават в гърба, в гънките на лицето.

Детето не може да фокусира своето внимание и се превръща в блед и болнав. Петна по лицето дават розово-червен оттенък, но областта на носа, брадичката и гърлото придобива неестественную бледност.

Силно се подуват сливиците и покрити с бял филм, а горе на небето боли и се изчервява. След като се възстановява всички обриви изчезне, без да остави и следа върху тялото на детето.

Тъй като се проявява скарлатина обрив при деца, след 10-14 дни, на мястото на обриви на кожата ще започне да се отлепите. При тежка форма на заболяване на детето може да е в делириум и не осъзнават какво се случва с него. Всяко дете по различен начин за носене на това заболяване. Всичко зависи от навреме проведената диагностика и своевременно лечение.

Важно

Някои от възрастните, че е малък, не са имали основание за нейната отмяна. Заради това, което им имунитет не се развива устойчивост към конкретно заболяване. В резултат на възрастен може да се разболее основание за нейната отмяна. Заслужава да се отбележи, че възрастните са много по-зле понасят болестта, отколкото децата.

При възрастните заболяването се проявява няколко дни след заразяването. Но се случва и така, че болестта не се проявява от самото начало и един човек изглежда, че той банална настинка. Възрастен започва да знобить, се появи силно главоболие и треска. След това в тялото започва да се разпространява обрив.

Повече от всичко тя е оформена на стъпалата, лактите, под елени, в областта на гръдния кош, на бузите и на езика. Минават обриви бързо, но след това засегнатите места започват да отлепите и да отпаднат цели люспи, но болката при този не. Всичко това може да продължи около 20 дни.

Важно

Тежки форми на заболявания при възрастни, се появяват в резултат на неправилно лечение и несвоевременного обръщане към лекар.

Болестта може да даде на някои усложнения. Възпалението може да се разпространи в съседните тъкани, което впоследствие да доведе до развитието на синузит или отита. Също така може да се отслаби имунната система, което ще доведе до развитието на гломерулонефрит или на ревматизъм.

Как започва скарлатина при деца: първите симптоми на

Навреме, за да се определи заболяването и да се започне лечение, човек трябва да знае как започва скарлатина при деца. Първите признаци на много приличат просто на ТОРС. Детето става апатичен, мрачна и хленчещо, се оплаква от главоболие и виене на свят.

По това време започва да се покачва температурата, която за кратък период от време може да дообедать до 39-40 градуса. Това води до опуханию на лицето, в очите се появи болезнен блясък. Наблюдава гадене с повръщане.

Родителите на тези основания могат да мислят, че детето грип, но вече след няколко часа, назован фактори често се класифицират грип, но след няколко часа се появяват първите симптоми на скарлатины при деца — обриви по тялото и лицето. Розови точки, разпределени по тялото, бузите, гърба. А зоната над устните става неестествено бледа.

Детето се оплаква от болки в гърлото. При проверка се виждат червени опухлые сливиците с бял разцвет, език става ярко червена.

Диагностика и методи на лечение скарлатины

При назначаването на правилното и навременно лечение, скарлатина минава без рецидив и не дава никакви усложнения в органи на детето. За целта трябва да бъде извършена диагностика на скарлатины при деца. Лечение на заразените се занимава с лекар-инфекционист.

Диагноза поставя на базата на основните симптоми. Обаче при късно обръщение към лекар, за диагностициране на заболяването става много по-трудно, тъй като обрив вече може да променя цвета и не се показват на всички проблеми.

В този случай, трябва добре да проучи гънки и пречупване на тялото на бебето, тъй като именно в тези места изменения на кожата издържат по-дълго само.

Най-трудното диагностициране на заболяването при стертом време на заболяване, особено ако обриви по тялото не се наблюдава. В този случай за скарлатине ще говори набухший с разцвет zev, прието на небето и ясни граници промени.

Токсични скарлатина по своя черта много прилича на менингит, че веднага е трудно да се определи заболяване.

За да се постави правилна диагноза, са следните анализи:

 • Кръвта с пръста си. При скарлатине lactic и СОЭ силно нараства.
 • Намазка от гърлото. При скарлатине открива стрептокок група A.
 • Кръвта от вените. Позволява идентифициране на антитела.

Заслужава да се отбележи

Децата с по-тежки прояви на заболяване, подложени на лечение в болница под постоянно наблюдение на лекарите. При леки и средно форми скарлатины лечение може да позволи да се провежда в домашни условия в съответствие с всички предписания.

При скарлатине строго вдигнат почивка на режим до момента, докато обривът не слезе и още няколко дни, за стабилизиране на положението. Също болно дете трябва да се изолира от всички, тъй като това заболяване може да передаться други членове на семейството.

Особено това се отнася и за други малки деца. За лечение на скарлатины се използва медикаментозные лекарства. Особено предписват антибиотици и антиалергичен средства.

С инфекцията се справят чудесно антибиотици. Основно се използват средства пенициллиновой, тетрациклиновой, биомициновой, бициллиновой групи. Лекарства подбират индивидуално, в зависимост от състоянието и противопоказания. Също е важно да се вземат под внимание възрастта на пациента.

У Дома децата да приемат таблетки, а в болницата им се правят ваксини.

Също така, в допълнение към антибиотиците се предписват за противоаллергенные средства, като Димедрол, Фенкарол, Тавегил и така нататък.

Освен това лекарят може да предпише:

 • Дезинтоксикационные средство за борба с интоксикация на организма. Най-често тези цели, като се използват противоотровен серум. Я получават от коне, които са ужилени токсин стрептококка скарлатины;
 • Противовъзпалителни лекарства за облекчаване на температурата. Най-често се използва Ибупрофен и парацетамол;
 • Лекарства за укрепване на кръвоносните съдове.

Важно

За да се намали болката в гърлото и да го смекчи, всеки ден, се прилагат антисептични разтвори местно действие. Най-добре е за изплакване използвате тинктура от невен, лайка, или да се прави разтвор frc.

За съвсем малките пациенти могат да предписват на гама-глобулини за поддържане на имунитета и възстановяване на силите. След като се възстановява, е забранено да ходят на градина и училище още 3 седмици, за да не зарази другите деца и възстановяване на силите след тежки заболявания. Излизам на улицата също не се препоръчва по време на рехабилитация.

Днес не се правят ваксинации срещу скарлатины, тъй като след кратък неговото прилагане, се оказа, че тя има лошо влияние върху детския организъм и го подлага на алергични атаки, които могат да доведат до усложнения.

Така че днес за профилактика скарлатины в използвали гама-глобулин, който дава възможност за укрепване на имунната система на бебето и да го предпази при контактировании със заразено дете.

Освен това, детето ви да не е боледувал трябва да се втвърдяват на детски организъм, спазвайте чистотата на тялото, проветрете помещението и често да излиза на открито. Много е важно храненето в детска възраст, чистота на стаята на детето и правото на ежедневието.

READ  Хрема при новороденото – защо грухтене и да се лекува

MAXCACHE: 0.4MB/0.00140 sec