Снууп: инструкция за употреба, показания и противопоказания

Лекарство от ринит с запомнящ се называнием — Снууп, стеснява малките съдове на лигавицата на носа, поради което се намалява разликата между тях и количеството на преминаващата кръв намалява.

Вследствие на тези действия отока намалява, намалява възпалителния процес и образуването на слуз. Лекарството облекчава симптомите на инфекцията и алергичен ринит.

Механизмът на действие на препарата се основава на стимулиране на алфа-адренорецепторите на гладката мускулатура венул и седмица слуз слой на устната носа.

Лекарството Снууп, според указанията за употреба, е основното действащо вещество на лекарството — ксилометазолина хидрохлорид, който намалява отока за няколко минути, благодарение на излагане на тонуса на гладката мускулатура на периферните кръвоносни съдове, а действието продължава до 10 часа.

Фармацевтите предлагат Снууп под формата на:

 • капки;
 • спрей;
 • гел.

Се прилага лекарство Снууп, инструкции за употреба, за лечение на:

 • инфекциозен ринит при АРИ, Грип;
 • алергичен ринит, поллиноза;
 • отита;
 • фронтита;
 • синузит;
 • евстахиита;
 • ларингофарингита;
 • облекчаване на отока в следоперативния период;
 • подготовка за оперативни вмешательствам в кухината на носа.

Противопоказания сосудосуживающий лекарство при:

 • Повишена чувствителност към вещества в състава на лекарството.
 • Упорита високо кръвно налягане (артериална хипертония), глаукома, тахикардия и атеросклероза, тъй като лекарството действа върху кръвоносните съдове и може да доведе до прогрессированию заболявания. Активно вещество прониква в кръвта, допринася за стесняване на кръвоносните съдове в цялото тяло, а в резултат на това налягане се повишава. При наличие на анамнеза за заболявания на горните Снууп трябва да се заменя с други средства за борба с настинка, които не са сосудосуживающего действия. Въпреки това, в този случай за облекчаване на симптомите ще се развиват по-зле.
 • Истончении на лигавицата на носа — атрофическом рините, който се развива поради травми на носа, недостиг на желязо, отслабване на имунитета, наследствено предразположение, след хирургични операции, вследствие на излагане на химически вещества и прах.
 • Тиреотоксикозе — заболяване на щитовидната жлеза.
 • Травми на главния мозък.
 • Затруднения при уриниране.

С повишено внимание трябва да се прилага Снууп при:

 • диабет;
 • на стенокардия;
 • хиперплазия на простатната жлеза;
 • хората с реакция на прием адренергичен лекарства, проявляющейся под формата на шейк, безсъние, нарушения на ритъма на сърцето, чувство на «мурашек» по кожата, резки колебания в кръвното налягане.

Снууп може да доведе до пристрастяване, затова не се допуска продължителното използване на препарата, обаче продължителността на действие на лекарството ви позволява да го използвате не често през деня. Снууп указания за употреба не се препоръчва при бременност и в периода на кърмене, тъй като не е възможно вредно въздействие върху плода и новороденото.

Противопоказан прием Снупа съвместно с антидепресанти и инхибитори на моноаминооксидазата, които допринасят за засилване на сосудосуживающего действия. При прилагане на лекарството в редки случаи е възможно повишаване на сърдечната честота, марков, в аритмию. Активно вещество наркотик е в състояние да проникне в кръвообращението на лигавицата на носа и в червата, дори и при интраназальном прилагане, така че страничните ефекти могат да се проявяват по-силно в случай на предозиране.

Има случаи, когато без сосудосуживающих и противоотечных средства за носа с местните действието е трудно. За да се избегнат странични ефекти и предозиране, трябва да се придържате към препоръчваните правила за използване на препарата Снууп — инструкции за употреба, която идва заедно с медикаментом.

READ  Антибиотици при гайморите под формата на таблетки за лечение на остра, хронична и алергични форми на

Снууп спрей: предимства и недостатъци на тази форма на съобщение

В отзива за прилагането на спрей Снууп отпразнува своя мек в сравнение с други форми и средства на действие, при този спрей не образува големи капки, така че не изтича от носа и не се стича в гърлото. Благодарение на удобна форма на лекарството сведени до минимум вероятността за предозиране, тъй като при пръскане на вливане носа кухина не идва на излишните дози от активното вещество.

Малък удобен флакон средства позволява да се прилага лекарство, дори на обществени места, а 15 мл Снууп спрей изчислява на 150 дози. Преди прилагането на спрея Снууп трябва да щракнете върху опаковка, с цел да се определи изправност флакона и сила впрыскивания, за да се избегне предозиране. Снууп спрей е противопоказан за приложение при деца до 2 години.

Препарат с концентрация на ксилометазолина 0,05% е предназначен за приложение при деца до 6 години, а с концентрация 0,1 % — при деца от 6 години и възрастни. В състава на спрей твърдят, морска вода, която подпомага заключението на излишък на слуз от носа и предотвратява дехидратация на лигавицата.

Снууп (капки): предимства и недостатъци на тази форма на съобщение

Се прилагат при деца от 2 до 6 години в концентрация 0,05 %, при юноши и възрастни е 0,1% от лекарството. Брой закапываний в денонощието и продължителност на приложение определя от лекар. Обикновено Снууп (капки) 0,1 % се прилага три пъти на ден по 2-3 капки. Допустимо използването на 0,1 % разтвор при деца на 7-12 години, но в този случай броят на капки Снууп за един прием се намалява до 1. До 7 години се прилага само 0,05 % разтвор по 1-2 капки и не повече от 3 пъти на ден, и всяка следваща доза не трябва да се използва по-рано от 6 часа след предишната прилагане.

Предимство на формата на капки Снууп в това, че те могат да се прилагат при деца до 2-годишна възраст. Но капка не може да се използва като помощно средство за дълго време (повече от 7 дни), тъй като има риск от разрушаване на лигавицата и получи обратен ефект. Ако по-късно от 7 дни приложение на препарата не настъпи задоволително положителен ефект, употребата на лекарството трябва да се спре, тъй като може да се развие пристрастяване.

Снууп от настинка и други заболявания, а също и неговите аналози

Предназначена е лекарство само за облекчаване на симптомите на ринит при алергии, бактериални и вирусни инфекции, а не за лечение, така че да го прилагат, трябва да се 3-4 дни и не по-често от 3 пъти на ден.

В някои случаи лекарят може да препоръча прилагането на препарата Снууп от обикновена настинка до 7 дни. Особено важно е да не надвишава многообразието на използване, дозиране и срокове, приемливи за прилагане при деца, тъй като лигавицата ги на носа и синусите нежна и лесно може да бъде повредена лекарствени средства. При деца Снууп настинка не трябва да се прилага повече от 3 дни. При предозиране на детето може да изпитате чувство на дискомфорт, който се проявява парене, сухота на лигавицата. Ако при проява на странични ефекти и дискомфорт не спрете употребата на лекарството, може да дойде хроничен оток, а след това ще настъпят атрофичен процеси, вследствие на които расте лимфоидная кърпа и се развиват възпаление на сливиците и аденоидит.

READ  Ацикловир при грип и ТОРС и срещу простуда

За постигане на максимален ефект от прилагането на лекарства за облекчаване на симптомите на настинка е необходимо на първо място почистване на носните ходове от слуз. За тази цел може да се използва преварена вода със сол (физиологичен разтвор) или готови препарати за промиване на носа, например, Долфин. За самостоятелно приготвяне на солен разтвор за промиване, в една чаша преварена вода се разтваря 1 чаена лъжичка. сол.

Ако разтворът се окаже прекалено солено, концентрация на сол може да намали, да се увеличи делът на вода. Температурата на разтвора за промиване трябва да бъде удобно и близо до температура на човешкото тяло. В състава на прахове за промиване на носа, както и при Снупа, съдържащи морска сол, която предпазва носната лигавица от изсушаване и насища я с минерали, така че носи неоспорима полза.

Промивка на носа — доброто профилактично средство за борба с вируси, бактериални инфекции и за предотвратяване на влошаването на алергичен ринит, а слуз — отлична среда за размножаване на вируси, бактерии. Целта на промиване на носа — отстраняване на излишната слуз заедно с алергени, вируси и бактерии. При промывании от канали и синусите, се отстраняват слузта, която е в застой и причинява синузит — гнойное възпаление.

След попълването на синусите човек възниква чувство на запушване, дискомфорт и в резултат на това може да се развие синузит или фронтит. Пуснат на хрема може да стане причина за възпалителния процес във фаринкса и ларинкса, в резултат на което се превръща в развитието на ларингита. Подуване поради настинка може да премине в слуховия канал, и след това се развива възпаление на средното ухо. Пречистена от слуз носа кухина дава възможност медикаменти за борба със симптомите на настинка да се прояви неговото действие, е в пълна сила, без предозиране.

Ако носът не се мият преди употреба Снупа от хрема, действащо вещество попада на слуз и се отстранява заедно с нея. За правилното измиване на носа може да се използва специален флакон или обикновена спринцовка без игла. В идеалния случай разтвор за промиване, облян в едната ноздра, трябва да вытечь от другата, при това част от решението може да влезе в гърлото.

На вниманието на

При промывании не може драстично впрыскивать разтвор в носа, тъй като течността заедно със слуз и патогенни бактерии могат да проникнат в слуховия апарат и да предизвика възпаление.

Ако по време на заболяване на носните пътища са възпалени и течността не може свободно през тях да мине, да се мият носните пътища трябва сверхосторожно, а преди процедурата, в случай на силно запушване на носа в нея може да се внуши вазоконстриктор капки, а след това высморкаться. Когато подуването намалее, може да се премине към тихият.

READ  Отит на средното ухо: причини и симптоматика

Ако в носа има полипи, шампоан неефективно и може да помогне само операция.

Редовно измиване в период на болест и ускорява процеса на оздравяване и намаляване на количеството на потребление на лекарствения продукт. Изплакнете си носа е толкова необходимо, колкото и устата, а за да промивка се оказа правилно, трябва да се научат да отпуснете мускулите на носната кухина.

Защо да изберете Снууп и да го замени

Лекарството няма вкус и се изразходва пестеливо.

Предимства на Снупа от настинка:

 • неговата достъпна цена;
 • скорост начало на действие и продължителност;
 • той не съдържа консерванти.

Според коментарите на евтин Снууп (от 150 рубли) отлично се справя със симптомите на сезонния ринит и в някои случаи по-добре от скъпи хормонални лекарства на стойност повече от 1000 рубли за бутилка. Отличителна черта на Снупа — съдържаща се в състава на морската вода, в която няма нито един наркотик от ринит с ксилометазолином. В състава на медикамент не консервант бензалкония, благоприятстващи развитието на усещания запушване на носа се дължи на подпухналостта при продължителна употреба.

В редки случаи от прилагането на Снупа настинка се появяват неразположения, свързани с работата на ЦНС, проявяващи се в главоболие, нарушено зрение, нервност и депресия и смущения в работата на СЧ. Снууп без ограничения може да се прилага съвместно с антивирусни препарати, антибиотици, противокашлевыми лекарства, Парацетамол, Ибупрофеном, средства за премахване на болки в гърлото. Обаче Снууп не е подходящ за облекчаване на симптомите на хроничен ринит. По време на използването на Снупа не изисква ограничения за управление на механизми и транспорт.

Инструкция не се препоръчва използването на Снууп при деца до една година, без препоръки педиатър. Когато се прилага при малки деца трябва да се наблюдава реакцията на бебето, за да е своевременно да отмени лекарство в случай на поява на странични ефекти. При бременност Снууп и други вазоконстриктор лекарства се прилага не се препоръчва, тъй като те оказват системно действие върху организма и могат да навредят на плода. Но не трябва да забравяме, че нарушеното дишане на жената по време на бременност води до хипоксия на плода, така че да оставят без внимание на проблемите на дишането не може да бъде.

Като правило, много лекарства има противопоказание за прилагане по време на бременност, но само поради липса на клинични изследвания, така че да назначи Снууп може само от лекар в случай на нужда. Да се съхранява лекарството трябва да е далеч от отоплителни уреди в тъмно място при стайна температура. Ако по някаква причина трябва да се замени Снууп други медицински лекарства за облекчаване на симптомите на обикновена настинка, това трябва да се знае, че пълното му аналог по състав е Риномарис. Близки по състав: Отривин, РиноРус, Ксимелин, Галазолин, Риностоп, Носолин, Гриппостад, д-р Практика.

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00116 sec