Сополи и температура на бебето от 37 до 39 градуса

Висока температура при бебето и сополи

Повишаване на телесната температура при дете, което се случва на фона на назална конгестия – позната жалба за лекар-педиатър. Скок на вирусната активност се пада на студения сезон, но в детски колективи активатори на остри респираторни заболявания могат да се движат и през летните месеци.

Причини

Ако детето текат сополи и висока температура, най-вероятно, у него остра респираторная вирусна инфекция. Това е най-честата диагноза, която се записва на страниците на детски здравни карти. Болест, скрывающаяся под съкращение, ОРИ, причинена от множество различни вируси – грип, parainfluenza, аденовирусом, риновирусом и др

В рамките на има някои различия, но като цяло клиничната картина е подобна, както и тактика за терапия, така че респираторна инфекция вирусна природа любимци обединява в една голяма група.

Разберете определен вид патоген ще успее само след провеждане на лабораторната диагностика – тези техники се използват най-често в периоди на епидемия, ако броят на случаите на заболявания, увеличава многократно и се прилага специфична терапия.

Сополи и температура 38°С детето – това е проява на ринит (хрема), представляващ представлява възпаление на лигавицата на носа.

В детска възраст той протича по-трудно, отколкото при възрастни и се свързва с риск от усложнения – например, средно отита (възпаление на средното ухо). Хрема и температура, се появяват и при морбили в състава на

катарального синдром, предишен белези, и при дифтерия на носа.

Представители на ОДИТИ се предават на въздушно-капково път – при кихане и кашляне, когато вирусът се отделя в аэрозоле секрет от носа или в мокроте. Често се реализира и математика-домакински път. Вирусни частици известно време се запазват в околната среда – по повърхности, където са останали неразличимые око частици на слюнка и на тайната на болен човек.

Заразени дете може да потрогав като повърхност и търкане на очите, носа или устата си; вирус лесно се превръща в лигавицата. В затворено въздуха на помещенията че патогенът е в състояние да бъде около 4 часа, така че в разгара на «простудного на сезона» препоръчително е да избягвате претъпканите колективи, а в основата на противоэпидемических дейности е ограничаване на контактите между хората.

READ  Какво е хроничен бронхит и как се лекува при възрастни

Симптоми

Инкубационният период, т.е. времето, необходимо на вируса за въвеждане в организма и се размножават в клетките, може да продължи от няколко часа до няколко дни.

Например, заразени риновирусом децата започват да изпитват неразположение, главоболие, в рамките на 10 или 12 часа след края на етапа на инкубация, хрема и висока температура при грип се появяват след 2-7 дни от момента на заразяване.

ЕТАПИТЕ са характерни симптоми като:

 1. Слабост, неразположение, апатичность, летаргия.
 2. Главоболие, болки в мускулите, ставите.
 3. Намаляване на апетита или пълен отказ от храна.
 4. Повишаване на температурата на тялото.

Детето от ранна възраст до симптоми на интоксикация често се добавят гадене, повръщане и разстройство стола на фона на висока температура.

Обикновено, освен соплей и температура 37-39°С, възниква суха или влажна кашлица, който дава свидетелство за поражението на различни участъци респираторно тракт.

Хрема, при грип

Грип започва остро, на преден план стои интоксикационный синдром – детето се оплаква от слабост, понякога е толкова силна, че му е трудно да напусне леглото. Ломотой в тялото се нарича ставни и мускулни болки, без ясна локализация.

Също така се отбелязва интензивен главоболие, болки при движение на очните ябълки. Видими мазен визуално изглеждат сухи, а конъюнктива руж, може да се отбележи точковидни кръвоизливи. Геморрагии има и по лигавицата на носа.

Гриппозный хрема при деца, се придружава от следните признаци:

 • разумни запушване на носа, кихане;
 • умерено изразен оток на лигавицата на носа;
 • отделяне на бистър секрет, който може да бъде оцветена в зеленикав или жълтеникав цвят, а също и да има примеси на кръв.

Температура при грип е много висока, се наблюдава обилно изпотяване в момент на спад на треска и като резултат на загуба на течност, така че тайната на носа може да изсъхне и да се превърне в кафяво, които пречат на дишане.

READ  Инфекция в гърлото, лечението и какви са видове от заразяване

Децата стават неспокойни, се отказват от храненето, плачат.

Риновирусная инфекция при деца

Случаи на ТОРС вследствие на заразяване риновирусом се наблюдават много по-често от грип, болестта при него, е различен слабовыраженным интоксикационным синдром и разпространението на симптомите на ринит. Сополи и температура в дванадесет на детето могат да се комбинират с нарушение на апетита. Отказ от храна дължи не висока температура, както заложенностью носа. Риновирусный ринит отличават такива признаци:

 • значителен оток на лигавицата на носната кухина;
 • прекратяване на носового дишане – частично или пълно;
 • освобождаване на големи количества лигавична секреция;
 • силно кихане.

ОРИ, спровоцированная риновирусом почти не е придружен от развитието на усложненията, продължителността му е средно около седмица.

Лечение на

Терапия, ОРИ и ринит, по-специално, не започва с лекарства, аптеки, още повече, че этиотропных средства няма – с изключение на осельтамивир (тамифлу) или ремантадин, приложим при грип.

Дългогодишна практика на детски лекари показва, че най-важното в лечението на вирусен ринит – това време. Сигурно всички знаят поговорката за това, че за лечение на ринит трябва да е 7 дни, а без лечение, тя ще мине за една седмица. Разбира се, бездействието е неприемливо при заболяване на детето.

Но определено израз не може да бъде по-ясно отразява същността на възпалителни лезии на носа при ОРИ, етап на течението на която се заменят с определена закономерност.

По този начин, пред родителите си и лекар – две основни задачи:

 • за облекчаване на период от обикновена настинка за детето;
 • предотвратяване на развитие на усложнения (синузит, отит и други).

Хрема води до затруднению дишане, причина за което е оток на лигавицата, наличието на гъсти секрети и крусти. За да диша по-лесно, трябва да се отстранят натрупаните тайна и облекчаване го маркирате. Температурата в детската стая не трябва да надвишава 20 градуса при достатъчно овлажнено въздуха, а бебето трябва да е топло за обличане, ако той мерзнет.

READ  Кашлица на пушач - симптоми, лечение и как да се отървете

Или, напротив, не ревностен със слоеве дрехи, когато в стаята е топло, особено през късната пролет и през лятото. Можете да пиете вода, плодови напитки, плодови напитки, а носът да се мият, да капе в ноздрите с физиологичен разтвор. Той може да бъде приготвена у дома с помощта на преварена вода, както и закупени в аптека.

За дестинация сосудосуживающих средства по-добре да се консултирате с лекар – особено, ако става въпрос за бебе до 2 години – тези лекарства се използват само при ясни показания, както и неправилно прилагане подпомага привыканию, което става причина за лекарствено ринит.

Антибактериални средства, като се прилага локално под формата на капки, така и под формата на инжекции и хапчета за лечение на обикновена настинка е необходимо само в случай на бактериална инфекция, например, при синусите (възпаление на синусите). При вирусни заболявания, те не се прилагат.

Сополи и температура 37°С може да се появи при патологиях вирусна и бактериална природа, и за назначаване на фармакологичната терапия е необходима проверка на бебето на лекар.

При наличие на треска трябва да се обилно пиене на течности (не студено и не обжигающе горещо), антипиретични (антипиретические) лекарства в случай на трайно повишаване на телесната температура до 38-38,5 градуса. Треска изпълнява защитна функция, така че ако детето се чувства задоволително на фона на хипертермия, от лекарства може да се откаже.

Въпреки това, сополи и температура 39°С дете, често са придружени от значително влошаване на състоянието. Като антипиретиков са разрешени за употреба на парацетамол, ибупрофен в възрастови дози.

MAXCACHE: 0.4MB/0.00113 sec