Стрепсилс: инструкция за употреба, формата и състава на издаване

Лекарства Стрепсилс, инструкция за прилагане който идва от опаковки, представляват група антибактериални, противовъзпалителни УНГ средства, предназначени за облекчаване на симптомите на простуда.

Спрей Стрепсилс Плюс притежава и лек обезболяващ ефект и често се прилага и в стоматологичната практика като анальгезирующий антисептик за устната кухина.

Има няколко разновидности на медикамент се различават помежду си състав. Стрепсилс в пастилках за прием перорално приложение на метод на резорбция в блистери по 8 близалки във всеки, в опаковка от плътен картон е 3 блистера и притурка с описание и препоръки за дозата медикамент. Strepsils Плюс се предлага под формата на спрей за пръскане в устната кухина, в пластмасови флакони по 20 мл, упакованным в картонена кутийка, вътре има листовката инструкции. Дизайн на опаковката може да се различават в зависимост от доставчика, и производителя.

Strepsils, произведени в обединеното кралство. Закупуване на лекарства в аптеките може без такса рецепта от лекуващия лекар. Състав таблетки различни категории се различава помежду си по съдържание на ароматични добавки.

Основните действащи компоненти във всички варианти на суроватъчните пастилки за приложение перорално приложение чрез резорбция, са амилметакреазол (антибиотик) в размер 0.6 mg във всяка таблетка и 2,4 валентный дихлорбензиловый алкохол (2,4-ДХБС) (1.2 mg).

Вкусовите добавки и спомагателни вещества:

 • «Strepsils с оригинала» — екстракт от мента, екстракт от анасон, подсладител (глюкоза и захароза), ментол.
 • «Strepsils с витамин С» — аскорбинова киселина, екстракт от портокал, анасон, подсладители, левоментол.
 • «Strepsils с ментол и эвкалиптом» — екстракт от евкалипт, подсладители.
 • «Strepsils без захар с лимон и билки» — на лимонена киселина, масло от розмарин.
 • «Strepsils с мед и лимон» — пчелен мед, екстракт от мента, лимон, подсладители.
 • «Strepsils Плюс» хапчета — лидокаин, левоментол, подсладители, екстракт от мента, анасон.
 • Спрей за обработка на устната кухина Strepsils Плюс — 2,4-ДХБС (580 микрограма), амилметакреазол (290 микрограма), лидокаин, етилов етер, етерични масла, левоментол.
 • Близалки Strepsils Интенсив с мед и лимон — флубипрофен, мед, захароза, макрогол, калиев хидроксид, лимонена киселина, ментол.

Лекарства Strepsils притежават антисептично, противогъбично и анальгезирующим имот. Близалки и спрей съдържат микробни компоненти, неутрализиране на тези широк спектър от патогенни микроорганизми. Дихлорбензиновый алкохол поддържа възпроизвеждане и разпространение на бактериална инфекция.

Амилметакризол е активен срещу стрептококи, стафилококи, редица анаеробни бактерии и гъбички, които причиняват кандидоза на устната кухина. Възможно свързани с приложението на антибиотици. Лекарството не е отрицателно взаимодействие с други лекарствени средства. При спазване на дозировката, е безопасен по време на бременност и в периода на кърмене.

Всеки един от лекарства линия Strepsils има подобни свойства, но минимални разлики в състава, така че медикаменти за действие и определяне на средства може да се различават. Strepsils Интенсив с мед и лимон — освен бактерицидни свойства притежава силен аналгетик и антипиретични ефект.

Облекчава възпалението на лигавицата на ларинкса, премахва подпухналостта. Ефектът от приема на препарата може да се наблюдава вече през половин час след резорбция леденца. Е комплексно лекарство за премахване на първите симптоми на инфекция. Обезболяващо и жаропонижающий ефектът трае повече от три часа. Лекарството се абсорбира бързо, максималната концентрация на веществата се наблюдава вече по-късно от 40 минути след приема.

Повече от 70% се извежда от организма заедно с урината, в първия ден. Стрепсилс, инструкция по прилагането на който се посочва, че лекарството е абсолютно сигурно, може да се дава на децата-годишният възраст, но не повече от 5 близалки на ден.

READ  Какво казват бели бучки с мирис и бели петна в гърлото

Стрепсилс Плюс спрей за обработка на устата при възпалителни процеси на бактериална и гъбична етиология. В състава на спрей разполага с лидокаин, който е анестетиком местно действие. Основните съставки на лекарството (дихлорбензиновый алкохол и амилметакрезол) не дават да се разпространява болезнетворным бактерии. Разрешава на децата от дванадесет години, не повече от 8 дози на ден. Стрепсилс Плюс се предлага и под формата на бонбони за резорбция показания са същите, както и при спрей. Стрепсилс с лимон и билки — антимикробното отхрачващо средство, за лечение на заболявания на гърлото и дихателните пътища. Премахва подпухналостта, болковият синдром и възпаление. Указания за употреба Стрепсилс без захар с лимон и билки, показва, че лекарството е безопасно за диабетици, деца и болни от кариес. Стрепсилс с витамин С — антимикробното иммуностимулирующее средство.

Облекчава възпалението с гърлото, обезболява, помага на организма да се бори с инфекцията. Strepsils original — като допълнителни вещества към основния антибактериальному състав, добавени етерични масла от анасон и мента. Лекарството облекчава подуване на гърлото и намалява болковият синдром, има разогревающим ефект за стимулиране на кръвообращението. Стрепсилс с ментол и эвкалиптом — противовъзпалително, обезболяващо средство.

Помага да се отървете от подпухналостта на лигавиците на гърлото, запушване на носа. Стрепсилс, указания за употреба на лекарствения продукт се посочва, че трябва да се вземат при симптоми на възпалителни процеси в устната кухина. Се прилага в процеса на комплексна терапия на заболявания: ангина, ларингит, ангина, стоматит и възпаление на венците. Лекарството се използва като обезболяващо средство при лечение на заболявания на венците и зъбите.

В зависимост от състава и формата на издаване показания могат да варират. Стрепсилс Интенсив с мед и лимон може да се използва не само като антибактериално средство, но и за вендузи симптоми на остри респираторни вирусни инфекции. Продължителността на приема не трябва да надвишава 3 дни. Показания: температура, болки и възпалено гърло, кашлица, хрема.

Спрей и таблетки Стрепсилс плюс се прилага за комплексна терапия на заболявания на устната кухина с ярко изразен болевым синдром, а също и като локално антисептично средство след хирургическа интервенция (поставяне на пломби, премахване на гланд, зъбите). Стрепсилс без захар с лимон и билки — има всички антимикробни и противовъзпалителни качества, че и цялата линия Strepsils, но при него в състава няма глюкоза и захароза.

Суроватъчните Пастилки са безопасни за лечение на хора, страдащи от проблеми с усвояването на захар. Разрешено за деца от пет години. Показания: оток на лигавицата на носа и гърлото, хрема, суха кашлица, болки в гърлото. Стрепсилс с витамин С се прилага като леко противовъзпалително и иммуностимулирующее средство при първите признаци на възпалението. Подходящо за включване в една цялостна терапия, сезонни вирусни инфекции.

Стрепсилс с анестетиком за деца и възрастни

За използване в лечението на това лекарство, рецепта от лекар не е задължителен. Стрепсилс с анестетиком е показан за употреба при заболявания на гърлото възрастни, както и деца над 5 години.

Максималната дневна дозировка на лекарството е 8 таблетки за резорбция. Оптимален план за прием на лекарственото средство — по 1 таблетка на всеки 3 часа. Хапчето трябва да останат в устата до пълното й разтваряне.

READ  Сода за разтвор за инхалация небулайзером: полезни свойства и указания за употреба

Раскусывать или дъвчат пастилку не се препоръчва — по този начин може значително намалява ефективността на лечението. Ако след известно време след началото на приема на таблетки подобрение не дойде, е необходимо да се консултирате с вашия лекар. Ако се случи предозиране на препарата, е необходимо да се провокира не мога да понасям рефлекс за изчистване стомаха от дразнещи фактори.

Инструкция за наркотици, говори за това, че по време на предозиране или непосредствено след нея пациентът може да се наблюдава рези в корема, гадене и други нарушения на СЧ. Приемате Стрепсилс с анестетиком се разрешава само след подробно запознаване с инструкциите на производителя-линейно.

Трябва да вземете под внимание някои препоръки, посочени в нея:

 • Поради съдържанието на изомальтозы сред компонентите на препарата, при използването му е възможно повишаване на стола.
 • Ако пациентът страда от захарен диабет, а при използване на Стрепсилса е необходимо да се контролира нивото на захар в кръвта.
 • Влошаване на благосъстоянието на пациента, както и появата на такива съпътстващи симптоми като повишена температура на тялото и мигрена, са причина за временна отмяна на лекарството. Пациентите трябва да се консултират с лекар за получаване на допълнителна информация.
 • Като основни, така и допълнителни активни вещества на суроватъчните пастилки за резорбция по никакъв начин не влияят на централната нервна система. По време на приема на лекарството няма ограничения в изпълнението на работи, свързани с необходимостта от повишена концентрация на бързи реакции. Например, управление на автомобилния транспорт.

Суроватъчните Пастилки се продават свободно достъпна в почти всички мрежи на руски и украински на аптеки. Ако имате някакви опасения, свързани с приема на лекарството, трябва да се консултират със специалист.

Стрепсилс или Граммидин, и други колеги

Прилагането на Стрепсилса категорично е противопоказан при:

 • Повишена чувствителност към един или няколко съставки на лекарството.
 • Обостряне на язва на стомаха.
 • Бронхиална астма, предизвикана от алергия към всяко от нестероидни противовъзпалителни средства.
 • Всяка форма на наследствени эритропатий.

Приема на препарата, с повишено внимание трябва в такива ситуации:

 • Напредването на възрастта на пациента.
 • Чернодробна или бъбречна недостатъчност.
 • Хронични болести на кръвта.
 • Повишени нива на билирубина в организма.
 • Подуване на лигавиците.
 • Влошаване на качеството на слуха.
 • Повишено или ниско кръвно налягане.
 • Нарушение на кръвосъсирването.
 • Нарушения в работата на вестибуларния апарат.
 • Язва на стомаха в период на ремисия.
 • Нарушение на кръвообращението в организма.

От прием Стрепсилса трябва да се въздържат в период от света на детето и кърмене. Странични ефекти на лекарството, като правило, се проявяват под формата на нарушаване на обонятелните и вкусовите усещания. Пациентът може да изпитате парене в устата, понякога се наблюдава появата на множество раните в устната кухина. Подобни симптоми се появяват и при нарушаване на отпадъчна дозата на лекарството.

Други нежелани реакции на фона на прием на Стрепсилса:

 • Нарушения в работата на стомашно-чревния тракт, чернодробна недостатъчност, гастрит, улцерозен лезии на лигавицата на органите на СЧ, вътрешни кръвоизливи.
 • Развитие на сърдечна недостатъчност, сърцебиене, повишаване на кръвното налягане.
 • Упадък на силите, — бери, недостигът на желязо в кръвта, ниско съдържание на бели кръвни клетки в кръвна плазма.
 • Чести мигрена, виене на свят, безсъние, депресия и раздразнителност, пристъпи на паника, спутанное усещане за реалност.
 • Отоци на различни органи и тъкани, бъбречна недостатъчност, нефриты, други заболявания на пикочно-половата система.
 • Спазъм на бронхите, възпаление на кожата, различни видове обриви. В особено тежки случаи е възможно дори оток на Квинке или анафилактичен шок.
 • Аутофония, фоновия шум в ушите, излишъкът изпотяване.
READ  Суха плеврален излив: даваме дефиниция на болестта

При първите прояви на алергична реакция приемът на лекарството трябва да се спре и да докладва за всички возникнувших симптомите на своя лечащему лекар.

В някои ситуации може да се наложи курсът на лечение антигистаминными средства.

Ако говорим за това помага ли Стрепсилс от болки в гърлото, а след това недвусмислено мнения по този въпрос няма.

Всичко зависи от индивидуалните реакции на организма. При липса на ефект от прилагането на Стрепсилса, могат да се възползват от своите аналози.

Към тях се отнасят:

 • Аджисепт.
 • Горпилс.
 • Ринза Лорсепт.
 • Колдакт Лорпилс.
 • Суприма-УНГ.
 • Астрасепт.
 • Терасил.

Важен момент, за който трябва да се помни — всички тези средства имат различни компоненти в състава. Вземете подходящ препарат е възможно само въз основа на конкретна ситуация. Например, не може еднозначно да се каже какво лекарство е по — добре- Стрепсилс или Граммидин, защото е последна инстанция е антибиотик, а първото — антисептик с анестезирующим принципа на действие. Стрепсилс бързо ще облекчи болката в гърлото си и ги дезинфекцират лигавиците, а Граммидин ще има антибактериално действие — всичко зависи от това, каква природа има заболяване.

В най-популярните мрежи руските аптеки можете да си закупите опаковка на суроватъчните пастилки Стрепсилс по следната стойност:

 • Хапчета 16 бр. — 150-153 rv
 • Хапчета 24 бр. — 166-182 rv
 • Хапчета 36 бр. — 244 — 270 rv

Олга г. на Москва «за Първи път аз се опитах Стрепсилс преди шест месеца, когато много не навреме chimed сезонни настинки. Когато в аптеката ми препоръчали точно това лекарство, аз веднага съм търсила, помага ли Стрепсилс от болки в гърлото, че получи положителен отговор и придобити този инструмент. Стрепсилс се продава в удобни опаковки — можете да изберете точното количество таблетки. Когато болки в гърлото са най-интензивни, аз рассасывала пастилки до 5 пъти на ден. Мога да кажа, че този наркотик е по-ефективен, ако го приемате успоредно друго лечение. Аз използвах народни рецепти за гаргара и инхалации, а в почивките между процедурите е домакин на Стрепсилс. След няколко дни, симптомите са преминали.»

Майкъл, г. Оренбург «През ноември миналата година с мен се случи неочакван проблем — сутрин се събудих от сдавливающего кашлица и болки в гърлото. Моята професия е тясно свързана с общуването, така че да загубят глас за мен беше истинска катастрофа. Аз веднага започнах пръстен до всички приятели и познати с надеждата, че някой ще препоръча ми доказано средство. Един мой колега ме посъветва да купя Стрепсилс или Граммидин. Аз избрах първото и нито капка не съжалява за това. Вече до вечерта аз се почувствах облекчение в гърлото, а след 3 дни на обикновена настинка не е останало и намек.»

Като продължавате да използвате сайта, приемате използването на "cookie". повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

MAXCACHE: 0.41MB/0.00111 sec